BLUES PILLS/ RIVERBED @Piraeus 117 Academy, 11/3/2017

0
74




Μετά από 2 χρόνια και δύο μήνες, οι BLUES PILLS επέστρεψαν στην χώρα μας για την προώθηση του δεύτερου full length δίσκου τους “Lady In Gold” στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας “Lady In Gold” Tour 2017. Μία περιοδεία όπου έχει πάει εξαιρετικά έως τώρα και με τον δίσκο τους να έχει καταφέρει να μπει στα charts 9 χωρών, με χαρακτηριστικό τα Charts της Γερμανίας που έπιασε την θέση Νο.1 στην πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του. Προσωπικά ο δίσκος αυτός δεν έπιασε τις προσδοκίες μου, συγκριτικά με την ομώνυμη δουλειά τους, καθώς μου φάνηκε αρκετά pop για τα γούστα μου και είχε μία μικρή απόκλιση από τη vintage blues/rock αισθητική και ήχο, με τα οποία μας συστήθηκαν στον πρώτο δίσκο τους. Παρόλα αυτά η σκηνική παρουσία της Elin Larsson και της υπόλοιπης μπάντας ήταν εξαιρετική στην πρώτη τους εμφάνιση στην χώρα μας το 2015, δίνοντας στα τραγούδια τους ακόμα πιο πολλή δύναμη και συναίσθημα, οπότε είχα μεγάλη περιέργεια για το πως θα ακούγονται τα καινούργια τραγούδια σε Live εκτέλεση. 

RIVERBED 
Η ώρα είναι 20:30, ο κόσμος που είχε μαζευτεί ήταν γύρω στα 200-300 άτομα αλλά η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν αργή αλλά αμείωτη. Σε αυτό το χρονικό σημείο βγαίνουν οι Αθηναίοι RIVERBED     έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους 2 full length δίσκους με τον δεύτερο “One Take” να έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Οι ήχοι του “Break On Through (To The Otherside)” των THE DOORS, κάνουν την εμφάνιση τους και ο κόσμος δείχνει να το διασκεδάζει τραγουδώντας. Το τραγούδι το διασκεύασαν εξαιρετικά και συνέχισαν με τραγούδια από τον καινούργιο τους δίσκο “One Take”, στον οποίο  στηρίχτηκε κατά κόρον το setlist της εμφάνισης τους. Στην αρχή υπήρχε ένα σχετικά αναμενόμενο άγχος από την μπάντα που όμως ξεπεράστηκε σχετικά γρήγορα, αφού η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ θετική και η μπάντα έκανε ότι μπορούσε για να περάσουν οι ίδιοι και εμείς καλά. To “Moonlight of My Heart” με την vintage rock αισθητική του με κέρδισε αμέσως, όπως και το “Devil Woman” όπου ο τραγουδιστής και πληκτράς του συγκροτήματος, αστειεύτηκε με το αντίστοιχο “Devil Man” των BLUES PILLS. Ο κόσμος έχει συρρεύσει σε μεγάλο ποσοστό, έχει ζεσταθεί για τα καλά με τους RIVERBED, κάτι που το έδειξε και η πολύ θερμή συμμετοχή τους στο “Breaking Ground”. Η εμφάνιση τους ήταν πολύ καλή και τα τραγούδια τους ακούγονται ακόμα καλύτερα σε live εκτέλεση το οποίο είναι απόλυτα θετικό. Γεγονός είναι ότι δεν τους είχα ξαναδεί και ομολογώ ότι ήταν εξαιρετική επιλογή να ανοίξουν οι RIVERBED για τους BLUES PILLS, διότι έδεναν εξαιρετικά με τους headliners από άποψη στυλ μουσικής. Για τους λάτρεις του vintage rock αλλά και συγκροτημάτων όπως οι RIVAL SONS, WINERY DOG, RICHIE KOTZEN, ας κάνουν ένα κόπο να τους «ψάξουν», δεν θα χάσουν.

BLUES PILLS
Δεν είναι sold out η συναυλία και δεν έχει τον κόσμο που πίστευα ότι θα ερχόταν, αλλά έχουν έρθει γύρω στα 600 άτομα και ιδιαίτερα νέα ηλικιακά, το οποίο είναι ευχάριστο και γεμίζει με αισιοδοξία το ότι έχει αντίκρισμα αυτό το στυλ μουσικής σε νεότερες γενιές. Η ώρα 21:27 και αφού πρώτα έχουν σβήσει τα φώτα, κάνει την εμφάνιση του το συγκρότημα στην σκηνή, με τελευταία να βγαίνει η Elin Larsson χαμογελαστή και ευδιάθετη. Πριν προλάβει να χαιρετήσει όσους βρέθηκαν στην συναυλία, οι πρώτες νότες του “Lady In Gold” ακούγονται από τα ηχεία, όπου με το up tempo ρυθμό του, ξεσήκωσε τον κόσμο. “Little Boy Preacher” αμέσως μετά και ο κόσμος άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά. Στο σημείο αυτό αφού αναφέρθηκε λίγο στην περιοδεία που βρίσκονται και ξαναευχαρίστησε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό κοινό, συνέχισαν με το “Black Smoke”, το “Bliss” από το ομώνυμο E.P. και το “Bad Talkers”. Το εντυπωσιακό με τους BLUES PILLS είναι ότι δεν θυμάμαι πολλές μπάντες που το ελληνικό κοινό να αγκάλιασε τόσο πολύ από το «καλημέρα» της ύπαρξης τους δισκογραφικά και η στήριξή φαίνεται να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και αυτό είναι κάτι που η Elin Larsson το τόνισε και ο κόσμος το έδειχνε διαρκώς τραγουδώντας ή χορεύοντας. 

Στην συνέχεια έπαιξαν τρία συνεχόμενα τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο, τα “Won’t Go Back”, τα “Elements & Things” που είναι διασκευή σε τραγούδι του 1969 του Tony Joe White και το “You Gotta Try” στο οποίο η σκηνική παρουσία της Elin ήταν εντυπωσιακή και η live εκτέλεση του πολύ πιο δυνατή από αυτή του δίσκου. Από εκεί και μετά έγινε βουτιά στα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς και συγκεκριμένα στα εξαιρετικά “Astralplane”, “Little Sun” και στο “High Class Woman”, όπου το τελευταίο το προλόγισε λέγοντας πως το αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες στα πλαίσια τις Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας που ήταν πριν λίγες μέρες (8/3). Εξαιρετικός ήταν και ο Dorrian Sorriaux ο οποίος μπορεί να μην είναι κινητικός στην σκηνή, παρόλα αυτά οι μελωδίες του σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο ντύσιμο του, δίνουν επιπλέον «πινελιές» στο 70’s «feeling» της μπάντας. Στους ίδιους ρυθμούς συνέχισαν με τo “Ain’t No Change” όπου λίγο πριν τελειώσει το τραγούδι, η Elin έφυγε από την σκηνή. Στο τέλος του τραγουδιού έφυγε και η υπόλοιπη μπάντα για τα παρασκήνια και στο σημείο αυτό φανταστήκαμε ότι έφυγαν για το συνηθισμένο encore καθώς τα φώτα χαμήλωσαν. 

Δεν πέρασαν όμως 2 λεπτά και η Elin εμφανίστηκε μόνη της στην σκηνή καθισμένη στα πλήκτρα, όπου έπαιξε το “I Felt A Change” από τον τελευταίο δίσκο, δημιουργώντας μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο συναυλιακό χώρο. Η υπόλοιπη μπάντα ξαναεμφανίζεται και παίζουν όλοι μαζί το “Gone So Long” με το οποίο συνήθως έκλειναν τις εμφανίσεις τους στην περιοδεία έως τώρα. Ευτυχώς όμως δεν μας καληνύχτισαν ακόμα, αφού την σκυτάλη πήραν η διασκευή στους JEFFERSON AIRPLANE στο “Somebody To Love” όπου η σκηνική παρουσία της Elin έκλεψε την παράσταση για μία ακόμα φορά και το πολύ αγαπημένο τραγούδι “Devil Man” όπου το intro με τις φωνές της, ξεσήκωσε άπαντες. Στο τραγούδι αυτό τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο χώρο, με το ίδιο το συγκρότημα να δείχνει να απολαμβάνει την όλη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Η ώρα πήγε 23:00 και στο σημείο αυτό μετά από 90 λεπτά εμφάνισης περίπου, οι BLUES PILLS εμφανίστηκαν στο κέντρο της σκηνής και καληνύχτισαν το Αθηναϊκό κοινό με τρεις υποκλίσεις και με υπόσχεση ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Η εμφάνιση των BLUES PILLS ήταν πολύ καλή και τα τραγούδια του δίσκου “Lady In Gold” ακούγονται και αποδόθηκαν εξαιρετικά στην συναυλία. Φαίνεται να δένουν πάρα πολύ καλά και να αποδίδονται το ίδιο δυνατά με τα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου τους. Οι μουσικοί του συγκροτήματος Dorian, Zack, Andre ήταν εξίσου εξαιρετικοί και με μία αυτοπεποίθηση μπάντας σαν να βρίσκεται στο χώρο δεκαετίες, έδιναν τον απαραίτητο χώρο στην Elin για να «ζωγραφίζει». Η διάθεση της μπάντας ήταν στα ύψη και η Elin Larsson μονοπώλησε την σκηνική παρουσία του συγκροτήματος καθώς ήταν υπερκινητική, χαμογελαστή, χόρευε διαρκώς και τραγούδησε άψογα σε όλη την διάρκεια της συναυλίας. Είναι από τις μπάντες που καταφέρνουν να σε κερδίζουν με τα show τους και κρατάνε ζωντανή την αίγλη και την αύρα των μεγάλων συγκροτημάτων της Rock/Folk/Blues του παρελθόντος. Εις το επανιδείν.

SETLIST
1. “Lady In Gold”
2. “Little Boy Preacher”
3. “Black Smoke”
4. “Bliss”
5. “Bad Talkers”
6. “Won’t Go Back”
7. “Elements & Things” (Tony Joe White cover)
8. “You Gotta Try”
9. “Astralplane”
10. “Little Sun”
11. “High Class Woman”
12. “Ain’t No Change”
13. “I Felt A Change”
14. “Gone So Long”
15 “Somebody To Love” (JEFFERSON AIRPLANE cover)
16. “Devil Man”

Θάνος “Thanoz” Κολοκυθάς
Φωτογραφίες: Christina Alossi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here