GENTIHAA / DIMLIGHT / WARSHIP @ Temple (08/11/2019)

0
86

Οι GENTIHAA είναι ένα νέο όνομα στην ελληνική σκηνή. Τους γνωρίσαμε στα δύο live που έδωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως support στους DIMMU BORGIR και μέσα από το παρθενικό τους άλμπουμ το “Reverse entropy”. Και από την πρώτη τους δουλειά αλλά και από τις δύο αυτές εμφανίσεις, το συγκρότημα εκτός από τις πολύ θετικές εντυπώσεις που άφησε, κατάφερε και τάραξε τα νερά στον εγχώριο ακραίο ήχο με μία δυναμική που άλλες μπάντες ψάχνουν για χρόνια και αμέσως ανέβασε τις προσδοκίες ως ένα νέο σχήμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα.
Μετά από ένα ξεκίνημα σαν αυτό, οι GENTIHAA αποφάσισαν να οργανώσουν για το Αθηναϊκό κοινό το release party του “Reverse entropy” στο Temple. Μαζί τους οι symphonic death metallers DIMLIGHT, οι οποίοι επέστρεψαν από την περιοδεία που έτρεξαν στην Ρωσία, και οι WARSHIP, ένα κλασικό heavy metal συγκρότημα από την Αθήνα.

Μία ώρα περίπου μετά το καθυστερημένο άνοιγμα των πορτών του Temple, οι WARSHIP έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή και έπαιξαν τραγούδια από τα δύο τους άλμπουμ “Τhe first wave” και “The second wave”, που κυκλοφόρησαν το 2010 και το 2016 αντίστοιχα. Η εμφάνιση τους βέβαια δεν ήταν κάτι που προσωπικά με ενθουσίασε και βλέποντας τις αντιδράσεις του κοινού, ούτε η πλειοψηφία των λιγοστών ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μέσα στο Venue φάνηκε να είναι σε τρελά κέφια. Αυτό που είδα πάνω στη σκηνή ήταν ένα συγκρότημα που του λείπουν αρκετά χαρακτηριστικά από αυτά που αναδεικνύουν μία μπάντα. Μουσικά το συγκρότημα κινείται σε έναν κλασικό και παλιομοδίτικο ήχο (το οποίο δεν είναι αρνητικό), αλλά οι συνθέσεις χρειάζονται περισσότερη δουλειά, όπως και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε τεχνικά σημεία όπως η φωνή. Μετά από μισή ώρα οι WARSHIP ολοκλήρωσαν την εμφάνιση τους και την σκυτάλη ανέλαβαν οι DIMLIGHT.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που παρακολουθώ τους DIMLIGHT και ομολογώ πως εξεπλάγην ευχάριστα από αυτό που είδα. Ανεξάρτητα από το μουσικό κομμάτι, οι DIMLIGHT είναι ένα συγκρότημα που ιδρώνει την φανέλα και η σκληρή δουλειά που έχουν ρίξει τα παιδιά, στις ζωντανές εμφανίσεις τους αποδίδει. Και αποδίδει πάρα πολύ καλά. Με τον αέρα ενός συγκροτήματος που πλέον έχει αρκετές παραστάσεις στην πλάτη του, οι DIMLIGHT λειτούργησαν άψογα. Συγχρονισμένες κινήσεις, visuals, ενέργεια, πάθος, παρουσία… Όλα στο 100%. Αν υπάρχει μόνο κάτι που μπορώ να πω πως θέλει προσοχή, είναι η χρήση των προηχογραφημένων. Η μουσική των DIMLIGHT διαθέτει πολλά, βαριά και δυνατά ορχηστρικά μέρη, άρα η χρήση των προηχογραφημένων είναι αναγκαστική. Όταν όμως η ένταση τους είναι πολύ υψηλή και αναμειγνύονται με blast beats και δυνατές ρυθμικές κιθάρες, σε διαστήματα μπορεί ο ήχος τους να γίνει χαοτικός. Κατά τα άλλα η εμφάνιση τους ήταν υποδειγματική και σίγουρα μπορούν να κερδίσουν οπαδούς μόνο και μόνο από την live απόδοση τους. Μπράβο! Όπως και ένα μπράβο για την πολύ ιδιαίτερη διασκευή τους στο “Electric funeral” των BLACK SABBATH, που μας κράτησαν για το τέλος ως έκπληξη, φέρνοντας το τραγούδι ολοκληρωτικά στα δικά τους μουσικά πρότυπα.


Ήρθε λοιπόν η στιγμή που οι GENTIHAA θα παρουσίαζαν για πρώτη φορά ολόκληρο το “Reverse entropy” και με τον κόσμο να γίνεται λιγότερο ντροπαλός πλησιάζοντας τη σκηνή, τα μέλη της μπάντας πήραν την θέση τους, φορώντας το outfit που στηρίζει το concept του άλμπουμ, και η εισαγωγή “Serum” ξεκίνησε να ακούγεται από τα ηχεία. Αυτό που ακολούθησε ήταν η απόδειξη ότι οι GENTIHAA είναι μία μπάντα που με τις σωστές κινήσεις, θα έχει ένα πολύ όμορφο μέλλον. Αν υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθούν; Σίγουρα. Λίγοι όμως είναι αυτοί που ξεκίνησαν και ήταν σε όλα τέλειοι. Οι GENTIHAA βέβαια δείχνουν από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, ότι είναι ένα συγκρότημα που δουλεύει τόσο στο μουσικό κομμάτι όσο και στο παρουσιαστικό και το αποτέλεσμα είναι ελκυστικό. Έτσι και σε αυτή την εμφάνιση τους οι GENTIHAA απέδωσαν εξαιρετικά τα τραγούδια τους και παρουσίασαν επίσης δύο νέα κομμάτια. Το χαρμόσυνο νέο είναι ότι και τα δύο νέα τραγούδια που ακούσαμε είναι πάρα πολύ καλά! Ιδιαίτερα το instrumental κομμάτι με τα ανατολίτικα στοιχεία ήταν αρκετά εθιστικό. 


Η εμφάνιση της μπάντας διήρκησε περίπου μία ώρα και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τα δύο νέα κομμάτια που ακούσαμε, μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η συνεργασία του Ανδρέα Μπούτου των GEΝΤΙΗΑΑ με την Mora των DIMLIGHT, στα κομμάτια “Command” και “Singularity”, όπου η Mora τραγούδησε τα μέρη που έχει χαρίσει την φωνή του ο Tom Englund των ΕVERGREY. Μία συνεργασία που ναι μεν ήταν πολύ καλή, αλλά θα ήθελα μία καλύτερη χημεία μεταξύ των δύο τραγουδιστών επάνω στη σκηνή. Με το κλείσιμο του “Singularity” το συγκρότημα αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη, μας αποχαιρέτησε και αυτή η βραδιά ήρθε στο τέλος της. Μία βραδιά πολύ ευχάριστη και ελπιδοφόρα. Είναι πράγματι πολύ ωραίο από νέες μπάντες να βγαίνει ένας καλός επαγγελματισμός και πάθος για αυτό που κάνουν. Εδώ είμαστε να παρακολουθούμε στενά τα επόμενα βήματα τους και έχοντας ανεβάσει οι ίδιοι τον πήχη, αναμένουμε με ενδιαφέρον τι θα μας παρουσιάσουν στο άμεσο μέλλον.
Δημήτρης Μπούκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here