Power of the North Festival @Eightball, 05/02/2017

0
54

Θεσσαλονίκη. Η πόλη που όλοι περνάνε καλά. Χαλαροί ρυθμοί, εξαιρετικό φαγητό, πολύ ποτό, καφέ (φραπεδιά εννοείται) και θέα ο Λευκός ο Πύργος! Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω ήταν αρκετός ώστε να μεταβώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου για το πρώτο Power of the North Festival! 

Η μετάβαση στη συμπρωτεύουσα έγινε με τα τραίνο χωρίς να λείπουν τα απρόοπτα (στο γυρισμό καθυστέρησα να γυρίσω δυόμισι ώρες λόγω βλάβης της μηχανής!) ώσπου όταν έφτασα στο προορισμό μου ο δρόμος οδηγούσε μόνο στο σπίτι που θα με φιλοξενούσε. Οι δύο μέρες μέχρι τη συναυλία συνοδεύτηκαν από υπερβολικές ποσότητες φαγητού, ζύθου, βόλτα στην πόλη για τα απαραίτητα ψώνια καθώς και ξεκούραση.

Η μέρα της συναυλία είχε φτάσει όπου και βρέθηκα από νωρίς στο Eightball club. Τα πρώτα άτομα, που ήταν αρκετά, άρχισαν να φτάνουν λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες.  Εκεί έμαθα ότι ακύρωσαν την εμφάνιση τους οι CROWN SIGIL και πως τη θέση τους θα έπαιρναν οι επίσης Θεσσαλονικείς KILL BILL SINNERS. Xωρίς να με πτοεί το γεγονός εισήλθα στο χώρο, όπου με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι ήδη βρισκόντουσαν μέσα περίπου στα 60 άτομα. Με λίγη καθυστέρηση ανέβηκαν στη σκηνή οι EXADAS. Η πεντάδα (με γυναίκες στη φωνή και στα τύμπανα) βγήκε με πολύ άγχος πάνω στο σανίδι του Eightball καθώς ήταν η πρώτη τους συναυλιακή εμπειρία. Στη μισή ώρα που είχαν στη διάθεσή τους αρκέστηκαν σε ένα set list διασκευών σε κλασικά κομμάτια του hard rock. Βέβαια τα λαθάκια δεν έλειψαν (λογικό με το άγχος που είχαν) αλλά το κοινό διασκέδασε αρκετά κατά τη διάρκεια που η μπάντα ήταν επί σκηνής. Η μπάντα παρουσίασε και δύο δικά της τραγούδια τα “Wildcat” και “Middle of the night”, με το δεύτερο να μου κινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Η μπάντα με το πέρας του μισάωρου κατέβηκε από τη σκηνή μέσα σε χειροκροτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε την εμφάνισή τους.
Set list: ‘’Tease me, please me’’ – (SCORPIONS cover), ‘’Middle of the night’’, ‘’Born to be wild’’ (STEPPENWOLF cover), ‘’Black night’’ (DEEP PURPLE cover), ‘’Let’s put the X into sex’’ (KISS cover), ‘’Wildcat’’, ‘’It’s not love’’ (RECKLESS cover)

Mε τον κόσμο να κοντεύει τα 100 άτομα περίπου, τη σκηνή κατέλαβαν οι WILDSIDE. Mε περίσσιο θράσος άρχισαν να παίζουν ένα άνευ όρων rock ‘n’ roll χωρίς πολλά-πολλά. Με τα περισσότερα στοιχεία της μουσικής τους να είναι επηρεασμένα από τους GUNS ‘N’ ROSES, οι WILDSIDE κέρδισαν το ακροατήριο. Βασιζόμενοι σε δικά τους τραγούδια στο κυρίως μέρος του σετ τους, (απ)έδειξαν ότι το hard rock καλά κρατεί γερό και δυνατό. Ενδιαφέρουσες συνθέσεις που άμα δουλευτούν παραπάνω θα είναι ακόμα καλύτερες καθώς και άμα βγάλουν από πάνω τους τη στάμπα του ‘’I wanna be GUNS ‘N’ ROSES’’, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε από άλλη βάση για τους νεαρούς. Βέβαια λίγη σημασία έχει καθώς ο κόσμος γλέντησε με τη ψυχή του και χειροκρότησε θερμά τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Πολλά υποσχόμενο συγκρότημα, εύχομαι σύντομα να ακούσουμε τη δουλειά τους!
Set list: ‘’Naughty girl’’, ‘’Love’’, ‘’Crash ‘n’ burn’’, ‘’Rock ‘n’ roll kings’’, ‘’Feeling like a suicide’’, ‘’Rock upon ya’’, ‘’Paradise city’’ (GUNS ‘N’ ROSES cover)

Mετά την ακύρωση των CROWN SIGIL, όπως ανέφερα και παραπάνω, τη θέση τους πήραν οι KILL BILL SINNERS. Στην ουσία είναι μια cover band η οποία φαίνεται να διασκεδάζει αυτό που κάνει και το κάνει πολύ καλά είναι αλήθεια. Αρκετά δεμένη, με το δίδυμο Πολυδώρου-Jovanov να γεμίζουν τη σκηνή, στάθηκαν αρκετά άνετα και με τον αέρα που πρέπει να έχει ένα συγκρότημα όταν ανεβαίνει στη σκηνή. Στα 45 λεπτά που είχαν στη διάθεσή τους παρουσίασαν ένα σετ που διασκέδασε τον κόσμο από κάτω, ανάμεσα στις διασκευές και δύο δικά τους τραγούδια που άρεσαν, με αποτέλεσμα να λάβουν το χειροκρότημα απ’ όλο τον κόσμο που ευχαριστήθηκε στο έπακρο την εμφάνισή τους!
Set list: ‘’Wicked game’’ (HIM cover), ‘’God gives me everything’’ (Mick Jagger cover), ‘’I hate my self for loving you’’ (Joan Jett cover), ‘’Misery’’, ‘’Stranghold’’ (Ted Nugent cover), ‘’Diamonds and rust’’ (Joan Baez acoustic version), ‘’ Evil man’’, ‘’Always on the run’’ (Lenny Kravitz cover)

Mε την ώρα να έχει φτάσει 11 και με το Eightball να μετρά εκείνη την ώρα κοντά στα 140 άτομα, οι πρώτες νότες του ‘’Awakening’’ γέμισαν το χώρο και μας προμήνυαν  μια υπέροχη βραδιά. Στο τελείωμα του Intro οι Αθηναίοι CRIMSON FIRE μας άρπαξαν αμέσως από το λαιμό. Με σύμμαχο τους, όπως και σε όλες τις άλλες μπάντες, τον ήχο και με καταπληκτική διάθεση το ‘’Take it to the skies’’ πραγματικά μας απογείωσε! ‘’Right of the bat’’ για τη συνέχεια και παρατηρώ μια ιδιαίτερη ευτυχία στα πρόσωπα του κόσμου καθώς ο πρώτος χαμός έγινε στο αμέσως επόμενο τραγούδι, το ‘’Bad girl’’ με το Γιάννη Μπρίτσα να φοράει και το ανάλογο κόκκινο καπέλο προσδίδοντας στο τραγούδι την κατάλληλη τσαχπινιά. Με τον αέρα που τους διακατέχει από τη δεκαετή εμπειρία τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παίξουν σχεδόν ολόκληρο το ‘’Fireborn’’, εκτός από το ‘’Ηer eyes’’, δείχνοντας ότι στηρίζουν στο μέγιστο την καινούργια τους κυκλοφορία! ‘’Υoung free lust’’, ‘’Vengeful spirit’’, ‘’Kinghtrider’’ (Σκοτωμός), για να ακολουθήσουν τα ‘’Hunter’’ και ’’Master your destiny’’ και σε πιο Mid tempo μονοπάτια μετά το χαμό που έγινε στην προηγούμενη τριάδα κομματιών. Σε αυτό το σημείο οι CRIMSON FIRE μας πήγαν σε πιο επικά μονοπάτια παρουσιάζοντας τα ‘’Only the brave’’ και ‘’Prophet’s gaze’’, που στην ουσία το πρώτο είναι το sequel του δεύτερου, ενώ με αυτό τον τρόπο έγινε και η μετάβαση στο πρώτο άλμπουμ της μπάντας. Σε αυτό το σημείο ο Γιάννης αναφέρθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Φιλάρετου Αμαραντίδη, πρώην κιθαρίστα της μπάντας όπου έπαιζε στον πρώτο δίσκο, λέγοντας ότι κάθε κομμάτι που θα παίζουν από το εν λόγω άλμπουμ θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Αξιοσημείωτο δε είναι, ότι ο ανιψιός του Φιλάρετου, Γιώργος Καπογιάννης, είναι ο τωρινός κιθαρίστας της μπάντας! Μετά το συγκινητικό λόγο, ο κόσμος επανήλθε σε κατάσταση συναυλίας με τα ‘’Midnight strike’’ και το κλασσικό ‘’Metal is back’’  να προκαλούν το σχετικό χαμό. Οι Κουτέλης- Καπογιάννης αντάλλαζαν με χαρακτηριστική άνεση τόσο τα lead σημεία αλλά και τις δισολίες, δημιουργώντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα! Οι δε Nemo και Εξαρχάκος στα τύμπανα συνέθεταν έναν ογκόλιθο όπου πάνω τους βασίζονταν τα πάντα!  Λίγο πριν το κλείσιμο το club πήρε πραγματικά φωτιά με τη διασκευή στο ‘’Restless breed’’ των RIOT ενώ η καταπληκτική εμφάνιση της μπάντας έκλεισε με το ‘’Eternal flame’’ μέσα σε αλλεπάλληλα χειροκροτήματα από το κοινό.
Μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση από το συγκρότημα, μεστή, δυνατή και με πολύ ενέργεια. Η μπάντα δείχνει ότι βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της και ότι ευχαριστιέται κάθε της στιγμή και σε συνάρτηση με το πόσο δεμένοι δείχνουν πάνω στο σανίδι σου μεταδίδουν την κατάλληλη ενέργεια. Και εις ανώτερα!
Set list: ‘’Take it to the skies’’, ‘’Right of the bat’’, ‘’Bad girl’’, ‘’Υoung free lust’’, ‘’Vengeful spirit’’, ‘’Knightrider’’, ‘’Hunter’’, ’’Master your destiny’’, ‘’Only the brave’’, ‘’Prophet’s gaze’’, ‘’Midnight strike’’, ‘’Metal is back’’, ‘’Restless breed’’ (RIOT cover), ‘’Eternal flame’’.

Συμπέρασμα; Ο κόσμος ευχαριστήθηκε το festival στο έπακρο! Οι μπάντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τον κόσμο, που αν και Κυριακή βράδυ ήρθε στο Eightball για να δει τη συναυλία. Στα επίσης θετικά ο καλός ήχος που είχαν όλες οι μπάντες, δείγμα του όταν γίνεται κάτι σωστά όλα στο τέλος κυλάνε περίφημα!
Ραντεβού του χρόνου, λοιπόν, στο δεύτερο μέρος αυτής της ‘’συμμαχίας’’ μεταξύ Βορρά και Νότου! Πάντα τέτοια μάγκες μου!!!

Ντίνος Γανίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here