SECRET ILLUSION / ACHELOUS @ The Crow Club, 10/06/2018

0
137

Power metal και epic heavy είχε το menu της Κυριακής, για όποιον τίμησε με τη παρουσία του τη συναυλία των SECRET ILLUSSION και ACHELOUS στο γνωστό club των Αμπελοκήπων. Μια βραδιά που αποζημίωσε στο έπακρο τον θεατή – ακροατή, αλλά που είχε και κάποιες λεπτομέρειες που προσωπικά θα ήθελα να μη χρειαζόταν να καταγραφούν. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι ACHELOUS που άνοιξαν το live, εμφανίστηκαν με τη νέα τους σύνθεση για πρώτη φορά μπροστά στο κόσμο τους, που έδειξε από την αρχή πως τους περίμενε με τις καλύτερες των προθέσεων. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το πόσο «δεμένοι» ήταν και πόσο τα τρία νέα μέλη έδωσαν στα δύο «παλιοσείρια» τον απαιτούμενο ενθουσιασμό. Τελικά, για να παιχτεί καλό επικό metal, ίσως πρέπει να ανταμώσουν ένας blackster (Chris Achelous), ένας A.O.R-ας (Κάππας), ένας deathster (Ρούσσης) και δύο κιθαρίστες (Μαυρομάτης και Ντίνος) με πολύ σύγχρονα ακούσματα, μεταξύ άλλων. Οι Αθηναίοι έπαιξαν επί 40 λεπτά μια μίξη παλαιών και νέων κομματιών από το EP “The Cold Winds of Olympus” (2015) και τον επερχόμενο, πρώτο πλήρη δίσκο τους με τίτλο “Macedon”, ενθουσίασαν με την απόδοσή τους και δέχτηκαν τις ειλικρινείς επευφημίες του κοινού. Highlights της όλης εμφάνισης, οι εκτελέσεις των “Myrmidons” (όπου έγινε «το σώσε»), “Macedon” και “Al Iskandar”. Περιμένω την επόμενη φορά που θα τους δω ξανά, με πλήρες οπλοστάσιο στη διάθεσή τους, ώστε να περάσω ακόμη καλύτερα! Εύγε!

Οι SECRET ILLUSION πάλι, οφείλω να ομολογήσω πως μουσικά πια, δεν με ελκύουν καθόλου. Εννοώ το ύφος το οποίο και έχουν διαλέξει, μη παρεξηγηθώ. Έχει περάσει ο καιρός που άκουγα σαν μανιακός europower metal στο ύφος των STRATOVARIUS και κυρίως των LABYRINTH. Αν το ημερολόγιο έγραφε 1997, θα έγραφα ύμνους! Τώρα, βλέπω τα πράγματα πιο «ψυχρά». Θα πρέπει όμως, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, να παραδεχτώ πως αυτό που κάνουν τα παιδιά, το κάνουν πολύ καλά. Παρουσίαση λοιπόν ζωντανά του νέου τους δίσκου με τίτλο “Awake Before The Dawn”, μερικές σημαντικές στιγμές του παρελθόντος και μια πολύ καλή διασκευή του “Touch of Evil” των JUDAS PRIEST, αρκούσαν για να γεμίσουν με ικανοποίηση τους οπαδούς του κουιντέτου. Ο Βασίλης Αξιώτης στη φωνή παραμένει στα γνωστά του υψηλά standards και ήταν ολόσωστος στις απαιτητικές ερμηνείες του υλικού της μπάντας, οι υπόλοιποι αποδίδουν τα μέγιστα (ειδικά ο πληκτράς), η μουσική τους είναι «πλούσια»… δεν έχω να πω κάτι άλλο πέραν καλών λόγων. Το “Neverland” μάλιστα παίχτηκε δύο φορές, αφού ο κόσμος ήθελε να ακούσει ένα ακόμη τραγούδι πέραν των ήδη προβαρισμένων. Όλα κύλησαν όμορφα!

Για το τέλος όμως, θα ήθελα να θίξω δύο πράγματα, τις λεπτομέρειες που λέγαμε στην αρχή: Πρώτον, είναι άσχημο να βλέπεις ακριβό merchandise σε τέτοιες συναυλίες. Δεν μπορεί να πωλούνται οι δίσκοι ή τα t-shirts στις ίδιες τιμές που θα τα βρεις σε κάποιο δισκοπωλείο. Αναφέρομαι στους SECRET ILLUSION και το λέω αυτό διότι το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά. Δεύτερον, μετά από τόσα χρόνια, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον ακριβώς λόγο σνομπάρεται έτσι επιδεικτικά η μια μπάντα, από τους οπαδούς της άλλης. Είδα πολύ κόσμο να αποχωρεί μετά τους ACHELOUS, λίγο αφότου ξεκίνησαν οι SECRET ILLUSION, όπως είδα και αρκετό κόσμο να έρχεται μόνο για τους δεύτερους. Τι γίνεται; Μουτράκια, κόνξες και «ωχαδερφισμός»; Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω πειράξουν κάποιους. Αν γίνει αυτό, πάει να πει πως υπάρχει όντως ζήτημα και κάποιοι θίχτηκαν. Λυπάμαι, αλλά λόγια δεν έχω μάθει να μασάω.

Αφαιρώντας λοιπόν αυτά τα δύο θέματα, κατά τ’ άλλα ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, την οποία και χαρήκαμε υπό εξαιρετικές, ανθρώπινες συνθήκες. Το οποίο σημαίνει πως ο εξαερισμός δούλευε στο φουλ και η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, για μια ζεστή μέρα του Ιουνίου. Μπράβο από μένα προς τη διεύθυνση του μαγαζιού και φυσικά προς τους διοργανωτές του live. Εις το επανιδείν!

Κείμενο: Δημήτρης Τσέλλος
Φωτογραφίες: Θέμης Γιαννόπουλος (© of Steel and Light)

 

Οι SECRET ILLUSION, επικοινώνησαν με το Rock Hard και παραθέτουμε την άποψή τους σε σχέση με τις απόψεις που διατυπώθηκαν από τον συντάκτη μας, Δημήτρη Τσέλλο:
«Στο τέλος της ανταπόκρισης γίνεται αναφορά συγκεκριμένα για τους SECRET ILLUSION, τονίζοντας “Δεν μπορεί να πωλούνται οι δίσκοι ή τα t-shirts στις ίδιες τιμές που θα τα βρεις σε κάποιο δισκοπωλείο. Αναφέρομαι στους SECRET ILLUSION και το λέω αυτό διότι το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά.”… Κάτι το οποίο δυστυχώς είναι ανακριβές και ψευδές. Eίχαμε ειδική προσφορά μόνο για το live και για του λόγου το αληθές στέλνουμε και τον τιμοκατάλογο της βραδιάς, αν και θεωρούμε πως δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τις ελληνικές μόνο μπάντες (μιας και οι ξένες, έχουν πιο ακριβό merch και από τα εισιτήρια του live) να πουλάνε το merch τους και μόνο τους έσοδο, πιο φθηνά στα live, όπως αναφέρεται!
Υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου, δεν κριτικάρουμε ούτε τα γούστα ούτε τις απόψεις ενός review ή μιας ανταπόκρισης, αλλά αυτό είναι εσφαλμένο και ανακριβές με αποδείξεις και θα το εκτιμούσαμε αν γινόταν από μέρους σας σχετική διόρθωση.»

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here