ΝEW PAST / SOUL CAGES / ROYAL HUNT @ Κύτταρο, 20/4/2018

25 Απριλίου, 2018 - 00:45

NEW PAST

Με καθυστέρηση πάνω τις μισής ώρας και με λιγότερο κόσμο από τον αναμενόμενο ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής την συναυλία οι δικοί μας NEW PAST. Νέα μπάντα, προσωπικά δεν την είχα ακούσει, παρόλα αυτά στο μισάωρο που είχαν στη διάθεση τους μας εξέπληξαν ευχάριστα. Είχαν καλό ήχο, ωραίο παίξιμο και διέθεταν όρεξη και κέφι, κάτι που κατάφεραν και μας το μετέδωσαν όσο έπαιζαν.

Το progressive metal τους οφείλει πολλά στους FATES WARNING, ιδιαίτερη αίσθηση  μου έκανε ο τραγουδιστής τους  με την βυζαντινή του χροιά που μου θύμισε ORPHANED LAND δε σημεία. Πολύ αξιόλογοι πραγματικά και αν συνεχίσουν με τέτοιο ζήλο θα ακουστούν ευρύτερα τα επόμενα χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση του πρώτου τους EP εδώ.    

SOUL CAGES

 Την σκυτάλη θα πάρουν οι αγαπημένοι Γερμανοί SOUL CAGES, πέντε σχεδόν χρόνια από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας, στον ίδιο χώρο. Όπως και την πρώτη φορά  έτσι και σήμερα η μπάντα μας παρουσίασε ένα απολαυστικό set list με τραγούδια τόσο από το τελευταίο album της επανασύνδεσης  “Μοοn”  (τέσσερα κομμάτια) αλλά και από τα δύο πρώτα  κλασσικά τους. Ξεκίνησαν με το “ Soul cages” από το ντεμπούτο τους για να συνεχίσουν με το σχετικά πρόσφατο “Always meet twice”. To “The narrow path of truth” θα αρχίσει να μας βάζει στο κλίμα πιο καλά και η συνέχεια με το “Μοοn” θα μας κρατήσει σε εγρήγορση για την συνέχεια.

Η οποία θα έρθει γρήγορα με τρία τραγούδια από το  “Moments”, το εξαιρετικό αυτό album στο οποίο οφείλουν και την φήμη που έχουν αποκτήσει και διατηρούν όλα τα χρόνια. Ο λυρισμός, οι μελωδείς και τα συναισθήματα που μας μεταδίδουν τα “Μoments”, “In our hands” και “Νaked word” είναι μοναδικά και μας ταξιδεύουν πίσω στα μέσα των 90΄ς, την εποχή της δημιουργικότητας του προοδευτικού ήχου. Κάπου εδώ θα τα παίξει και ο ενισχυτής του ενός κιθαρίστα. Παρόλα αυτά και την μικρή καθυστέρηση που προκάλεσε όλο αυτό, η μπάντα και ο κόσμος που δεν ξεπερνούσε  δυστυχώς τα 200 άτομα δεν φάνηκαν να χάνουν το κέφι τους.

Μάλιστα οι SOUL CAGES αυτήν την φορά φάνηκαν να νιώθουν πιο άνετα και πιο σίγουροι. “Freezing” και “Falling” (το μοναδικό τραγούδι που ακούστηκε από το Craft) θα μας πάνε προς το τέλος για να κλείσουν με το “Waiting”. H εμφάνιση τους ήταν πάρα πολύ καλή, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε όσο και η μπάντα απ’ ότι φάνηκε και ελπίζω να επιστρέψουν σύντομα με νέο δίσκο αλλά και με μια ακόμα εμφάνιση στο κοντινό μέλλον.

ROYAL HUNT

H συνολική καθυστέρηση είχε πια φθάσει στην μία ώρα και στις δώδεκα παρά πέντε θα βγουν στην σκηνή οι ROYAL HUNT με πάρα πολύ και καλή διάθεση απ’ ότι φάνηκε. Ήταν η τελευταία τους εμφάνιση της Cast in stone περιοδείας τους και τόσο ο DC Cooper αλλά και τα υπόλοιπα μέλη διέθεταν περίσσια διάθεση  και αυτό μας το μετέδωσαν παρόλη την κούραση και το περασμένο της ώρας.

Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι όσοι ήταν μέσα στο club ήταν super αφοσιωμένοι οπαδοί και δεν έφυγε ούτε ένας μέχρι το τέλος της συναυλίας. Έχω δει τους ROAYL HUNT και άλλες φορές αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη θα μας μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για τους λόγους που θα διαβάστε παρακάτω.

Η αρχή γίνεται με το “Last goodbye” εν μέσω αποθέωσης για να ακολουθήσει το φρέσκο “Α million ways to die”. Η φωνή του DC Cooper στα δυο πρώτα κομμάτια κάπου χάνεται σε σημεία και εδώ αρχίζει να με προβληματίζει το γεγονός αυτό, κυρίως για την εξέλιξη που μπορεί να έχει στην συνέχεια.  H μπάντα συνεχίζει ακάθεκτη με το “Wasted time” από το “Clown in the mirror” και θυμάμαι τον αγώνα που έκανα τα παλιά τα χρόνια για να βρω το συγκεκριμένο δίσκο σε cd. Tα προβλήματα του Dc εξαφανίζονται ευτυχώς, ο ίδιος έχει ξεκινήσει τις πόζες και τα νάζια κάτι που θα συνεχίσει αμείωτα όλη την βραδιά. Η φωνή του θα κινηθεί πάντως σε πολύ καλά επίπεδα σε όλο το live όπως και η διάθεση του επίσης.

“Τearing down the world” και η συναισθηματική φόρτιση συνεχίζεται αμείωτη, στα καπάκια “Ηard rains coming” και εδώ νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  μπορεί να πέρασαν εξαιρετικοί τραγουδιστές από την μπάντα, αλλά ο DC Cooper κρατά το στέμμα το απόλυτου frontman τους. Η επαφή του με το ελληνικό κοινό συνεχίζεται αμείωτη, κάνει συνέχεια γκριμάτσες, πειράζει τον Andre, μιλά με το κοινό- κάποιες φορές ασταμάτητα και αρχίσει και να περιφέρεται μέσα σε αυτό, αφού τρεις φορές κατέβηκε ανάμεσα μας.

Aπό τον πρόσφατο δίσκο θα παιχθεί το “Τhe last soul alive” που διαδέχεται το “Ηalf past loneliness”. Με “Until the day” και “Cold city lights” στην συνέχεια, οι ROYAL HUNT δείχνουν να παίζουν κομμάτια απ' όσα περισσότερα album τους είναι δυνατόν και σε αυτό το σημείο μας ανακοινώνουν ότι για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν για πάρτη μας το “Martial arts” (από το ντεμπούτο τους "Land of broken hearts", την εποχή που γινόντουσαν super stars πρώτα στην Ιαπωνία προτού τους πάρουμε χαμπάρι στην Ευρώπη και αλλού).

To θεϊκό “Message to god” θα βάλει φωτιά στο club και το “Α life to die for” θα μας πάει στο encore με μπόλικες δυνάμεις ακόμα. Τα “Fistful of misery”  και το “Εpilogue” θα κλείσουν ιδανικά την συναυλία αυτήν. Αν δεν ήταν περασμένη η ώρα (01: 40) θα μας έπαιζαν και άλλο πιστεύω.

Παρόλα αυτά ήταν μια άψογη και επαγγελματική εμφάνιση από την μπάντα που είχε όπως είπα και παραπάνω μπόλικη διάθεση για χαβαλέ και κέφι, εισπράξαμε όμως επαγγελματισμό και άψογη εκτέλεση από όλα τα μέλη σε όλη την διάρκεια την συναυλίας. Επίσης ο ήχος ήταν άψογος μιας και η μπάντα είχε μαζί της τον δικό της ηχολήπτη, ο κόσμος που παρευρισκόταν ήταν σχετικός με τα τραγούδια της και έδωσε το 100% της ενέργειας του και της διάθεσης του. Ωραία φατσούλα επίσης και ο 9-χρονος πιτσιρικάς με την μπλούζα ΙΝΝΕRWISH στην μπροστινή σειρά με τον πατέρα του. To μόνο αρνητικό ήταν η απουσία  merchandise από την μπάντα για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Περίεργο. Ήταν πάντως  μια πολύ όμορφη βραδιά που όσοι ήταν εκεί θα την θυμόνται με ευχαρίστηση για πολύ καιρό.

Γιάννης Παπαευθυμίου

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

KATATONIA / ON THORNS I LAY @Gagarin205 (28/2/2020)

3 Μαρτίου, 2020 - 16:00 Γιώργος Δρογγίτης

Δεν είναι κρυφό πως οι Σουηδοί πρωτομάστορες του μελαγχολικού ήχου ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ, είναι από τις αγαπημένες μπάντες του Ελληνικού κοινού. Από το 2004 που έπαιξαν για πρώτη φορά στη χώρα μας, γεμίζουν κάθε...

[περισσότερα]

LEPROUS / CLONE / MARATON @Fuzz Live Music Club (15/2/2020)

17 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:15 Άγγελος Κατσούρας

Είναι ίσως νωρίς να για μια τέτοια πρόβλεψη για φέτος, αλλά μάλλον η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι στο top-5 των συναυλιακών εμπειριών μας... Πολλοί ίσως την τοποθετήσουν σαν μια μοναδική εμπειρία...

[περισσότερα]

IRONSWORD, ACHELOUS, AIRGED L’AMH @ Ίλιον Plus (14/2/2020)

17 Φεβρουαρίου, 2020 - 09:00 Δημήτρης Τσέλλος

Αχ! H μέρα των ερωτευμένων. Λουλούδια, γλυκά, ρομαντικά δείπνα, χαλαρή sentimental μουσική, κόντρα ξύρισμα, σέξι εσώρουχα και μεθυστικά αρώματα. Φανερά επηρεασμένοι από αυτήν την περιρρέουσα...

[περισσότερα]

WOLVES IN THE THRONE ROOM / DECIPHER @Gagarin205 (7/2/2020)

10 Φεβρουαρίου, 2020 - 01:45 Γιάννης Σαββίδης

Μια από τις πιο μοναδικές μπάντες του μοντέρνου black metal περίμεναν το κοινό το βράδυ της Παρασκευής. Τους WOLVES IN THE THRONE ROOM, από τη πολιτεία της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο...

[περισσότερα]

UNDER THE PAGAN MOON FEST II (KAWIR / SEAR BLISS / SAD / TEMPLE OF EVIL / MELAN SELAS) @ Gagarin205, 1/2/2020

10 Φεβρουαρίου, 2020 - 01:15 Γιώργος Δρογγίτης

Δύο περίπου χρόνια μετά το καθόλα επιτυχημένο UNDER THE PAGAN MOON FEST στα τέλη του 2017, πραγματοποιήθηκε το UNDER THE PAGAN MOON FEST ΙΙ ξανά στο Gagarin και πάλι με headliners τους pagan...

[περισσότερα]