FLOTSAM & JETSAM/ MEMORAIN/ DESERT NEAR THE END/ HAILSTEEL @Κύτταρο, 20/10/2016

0
89

Την Πέμπτη, γίναμε μάρτυρες ενός δυνατού live από μπάντες που τα έδωσαν όλα, αφού όπου τις είδαμε, μας έκαναν να περάσουμε τέλεια και φυσικά και οι ίδιοι φαίνεται να διασκέδασαν εξίσου. Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν, αν αναλογιστούμε ότι ήταν καθημερινή και οι FLOTSAM & JETSAM (που ήταν και ο λόγος των παρευρισκόμενων στην συναυλία) έχουν επισκεφτεί την χώρα μας 3 φορές τα τελευταία 2 χρόνια. Βέβαια αυτήν τη φορά ήρθαν στα πλαίσια της προώθησης της ομώνυμης δισκάρας τους που κυκλοφόρησε μέσα στον Μάιο και υπήρχε ακόμα ένα κίνητρο για να τους δούμε καθώς θα βλέπαμε και τα τραγούδια από τον “Flotsam & Jetsam” δίσκο, σε live εκτέλεση.

HAILSTEEL
Το live ξεκίνησε στην ώρα του (19:30), με τους HAILSTEEL να ανεβαίνουν στην σκηνή και με τον λιγοστό κόσμο που είχε έρθει εκείνη την στιγμή να περνάει καλά και να «ζεσταίνεται». Χαρακτηριστικό ήταν ότι τα 30-40 άτομα που ήταν μαζεμένα μπροστά στην σκηνή εκείνη την στιγμή, ήταν πολύ εκδηλωτικά και μεγάλος αριθμός αυτών, τραγουδούσε τα τραγούδια μαζί με την μπάντα. Η HAILSTEEL έπαιξαν 30 λεπτά “ωμό” και επιθετικό παραδοσιακό heavy80s. Κορυφαία στιγμή τους  ήταν το τελευταίο τραγούδι της εμφάνισης τους, όπου υμνώντας το heavy metal και ολοκληρώνοντας την εμφάνιση τους με ένα stage diving του τραγουδιστή, έδωσαν την σκυτάλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους DESERT NEAR THE END. Τους HAILSTEEL τους είδα για πρώτη φορά και μου άφησαν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Αν και ηλικιακά είναι μικροί, μουσικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα καθώς ακούστηκαν πολύ ώριμοι και δυνατοί. Θεωρώ είναι μπάντα που θα μας ξανααπασχολήσει στο μέλλον.

DESERT NEAR THE END
Οι DESERT NEAR THE END είναι μπάντα που τους είχα δει άλλη μία φορά στο παρελθόν παίζοντας τραγούδια από τον “Hunt For The Sun”και μου είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Έτσι και χθες, ανέβηκαν στην σκηνή στις 20:25, έπαιξαν με πολύ όρεξη και μας παρουσίασαν ουσιαστικά  τον καινούργιο τους δίσκο “Theater Of War” όπου κυκλοφόρησε φέτος, καθώς το setlist τους στηρίχθηκε σε αυτόν και στην προώθηση αυτού, όπως αναμενόταν και προσδοκούσαμε. Ο κόσμος είχε μαζευτεί για τα καλά στον συναυλιακό χώρο, ο frontman της μπάντας ήταν σε καλή κατάσταση και δραστήριος  πάνω στην σκηνή ενώ το κιθαριστικό δίδυμο ήταν άψογο, με την όλη μπάντα να είναι δεμένη και να αποδίδουν στο maximum τα τραγούδια τους. Κορυφαία στιγμή το “Season Of The Sun” και το “Faces In The dark” όπου έχουν riffάρες και θεωρώ ότι είναι και τα καλύτερα του νέου δίσκου. Μας πέταξαν δεκάδες γαμάτα riffs στα μούτρα και αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ ο ένας κιθαρίστας ήταν νέο μέλος και έπαιζε το πρώτο του live με την μπάντα, η απόδοση του ήταν πολύ καλή και έδειξε αυτοπεποίθηση συμβάλλοντας στην πολύ καλή τους εμφάνιση. Η συναυλία τους έκλεισε με το πολύ δυνατό “Ashes Descent” όπου είναι και το εναρκτήριο κομμάτι του τελευταίου τους δίσκου όπως υπενθύμισε κάμποσες φορές σε όσους δεν το γνώριζαν ο τραγουδιστής  (αστειευόμενος εννοείται). Για άλλη μία φορά, πολύ καλή εμφάνιση. Θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε με περισσότερο χρόνο στην διάθεση τους, ώστε να δούμε περισσότερα τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο και να δούμε πως δένουν συναυλιακά τα παλιά με τα καινούργια τους τραγούδια.
Setlist: (Intro/ Road To Nowhere/ Faces In The Dark/ Season Of The Sun/ Point Of No Return/ Theater Of War/ Ashes Descent)

MEMORAIN
Οι MEMORAIN εμφανίστηκαν και αυτοί στην ώρα τους και μας πήραν από τα μούτρα με το speed/thrash metal που παίζουν. Μία μπάντα με μεγάλη δισκογραφία και με συνεργασίες με μουσικούς  που θα ζήλευαν πολλοί. Ξεκίνησαν και αυτοί επιθετικά και δυνατά και συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά με τις προηγούμενες μπάντες προετοιμάζοντας το έδαφος και την διάθεση μας για να υποδεχτούμε τους FLOTSAM & JETSAM. Μας παρουσίασαν τραγούδια από σχεδόν όλη την δισκογραφία τους η οποία αισίως μετράει 8 studio δίσκους εκ των οποίων τα τέσσερα τραγούδια ήταν από τον τελευταίο τους τον “Duality Of Man”. Ξεκίνησαν με το “Demon’s Hunt” και το “Guardian Knight” που είναι και τα δύο αυτά από τον τελευταίο τους και στην συνέχεια έκαναν βουτιά στα τραγούδια των παλιότερων δίσκων τους. Κορυφαίες στιγμές το “Nation On Fire” από τον δίσκο “Evolution”  και το “Until You Die” από τον “Digital Crimes” που είναι από τα πρώτα τραγούδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ο frontman υπερδραστήριος ξεσήκωνε διαρκώς το κοινό, ενώ η υπόλοιπη μπάντα μουσικά ήταν εξαιρετική και μετέφεραν την ενέργεια που βγάζει η μουσική τους στο απόλυτο. Οι MEMORAIN έκλεισαν την εμφάνιση τους με το “The End of Hope” (επίσης από τον τελευταίο τους δίσκο) και «έστρωσαν» ιδανικά το έδαφος για να υποδεχτούμε του FLOTSAM AND JETSAM.
Setlist: (Demon’s Hunt/ Guardian Knight/ Where Hate Lies/ The Giant/ False Positive/ Nation On Fire/ Course Correction/ Until You Die/ Bad Wolf/ The End Of Hope)

FLOTSAM AND JETSAM
Στις 22:30 ακριβώς, κάνουν την εμφάνιση τους στην σκηνή οι αμερικανοί θρύλοι FLOTSAM AND JETSAM. Οι FLOTS είναι από τις μπάντες που όπου τους έχω δει, είτε σε μικρά clubs, είτε σε φεστιβάλ εδώ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό παίζουν στο 100%, η επιλογή των τραγουδιών τους δεν απογοητεύει κανέναν και σέβονται το κοινό τους απόλυτα. Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν παρόντες και χθες. Βγήκαν στην σκηνή και ξεκίνησαν με το πολύ δυνατό και ευθύ “Seventh Seal” από τον τελευταίο τους δίσκο. Ένα τραγούδι που συναυλιακά ακούγεται ακόμα πιο δυνατό και από τις πρώτες του νότες σε βάζει σε ρυθμούς headbanging. Αφού μας «έφτιαξαν» την διάθεση άμεσα, ακολούθησαν τα “Dreams of Death” από την δισκάρα «No Place For Disgrace” και το μέγα-έπος “Hammerhead” όπου επικράτησε πανικός. Headbanging, κύκλοι στο Pit και κόσμος να ανεβαίνει στην σκηνή και να επιδίδεται σε ασταμάτητο stage diving.

Η απόδοση της μπάντας ήταν απίστευτη και τα φωνητικά του Eric A.K. αρκετά καλά (αν και ο ίδιος έλεγε διαρκώς ότι ένιωθε hang over από το ξενύχτι-πάρτι της προηγούμενης ημέρας). Με τα “Me” από τον δίσκο “Drift” του 1995 και από τον καινούργιο δίσκο το «στραβωμένο» “Life’s A Mess” συνέχισε αμείωτο το «πάρτι» που είχε ξεκινήσει χθες στο «Κύτταρο», μέχρι που ήρθε η σειρά του “She Took An Axe” και τα stage diving από τους παρευρισκόμενους γινόντουσαν με απίστευτους ρυθμούς …σχεδόν με το που έπεφτε ο ένας, ανέβαινε ο άλλος. Η μπάντα είχε απίστευτη απόδοση και έδειχναν να το διασκεδάζουν και οι ίδιοι, τον χαμό που προκαλούσαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα καινούργια τραγούδια (έπαιξαν ακόμα το “Iron Maiden”) δένουν απόλυτα με τα παλιά και δικαίωσαν απόλυτα με την εμφάνιση αλλά και με την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου τους αυτούς, που θεωρούν ότι ΚΑΚΩΣ δεν έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από ότι μέχρι τώρα.

Στο σημείο αυτό μας άφησαν για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να γεμίσουμε και εμείς τα ποτήρια μας με μπύρα. Τα ακόμα καλύτερα τα είχαν αφήσει για το τέλος. Το πρώτο τραγούδι του encore ήταν το “Doomsday For The Deceiver”. Οι κορώνες στα διάφορα σημεία του τραγουδιού, τις έβγαλε αξιοπρεπώς ο Eric A.K., ενώ μουσικά ήταν ένας καταιγισμός από αγαπημένα riffs. Το τελευταίο τραγούδι ήταν το “I Live You Die”. Ανελέητο headbanging, ο κόσμος να ανεβαίνει στην σκηνή με μεγαλύτερη συχνότητα και να επιδίδεται σε stage diving και οι FLOTSAM AND JETSAM να μας καληνυχτίζουν με ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γράψει ποτέ και να υπόσχονται ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα live που έχουμε δει φέτος καθώς και οι support μπάντες ήταν πολύ καλές αφού τα έδωσαν όλα κερδίζοντας μερίδιο από την φοβερή βραδιά μέσω της επαγγελματικής και καλής παρουσία τους αλλά και γιατί οι FLOTSAM AND JETSAM που ήταν ο κύριος λόγος της παρουσίας μας εκεί, σεβάστηκαν μία ακόμα φορά το κοινό τους παίζοντας στο 100% και γιατί επέλεξαν top τραγούδια από την δισκογραφία τους. Στα πολύ θετικά ήταν η οργάνωση του φεστιβάλ, με τις μπάντες να βγαίνουν στην ώρα τους (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα) και ο ήχος να είναι πολύ καλός για όλες τις μπάντες. Εις το επανιδείν λοιπόν.

SETLIST:
Seventh Seal
Dreams Of Death
Hammerhead
Monkey Wrench
Desecrator
Me
Life’s A Mess
She Took An Axe
Hard On You
Iron Maiden
Smoked Out
No Place For Disgrace

ENCORE:
Doomsday For The Deceiver
I Live You Die

Θάνος “Thanoz” Κολοκυθάς

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here