S.O.T.O / DANGER ANGEL @Crow Club (28/9/2019)

0
100

To Σάββατο που μας πέρασε ήταν συναυλιακά καυτό για την ελληνική πρωτεύουσα. Από τη μία ήταν ο Eric Clayton, ο τραγουδιστής των SAVIOUR MACHINE και από την άλλη ο αγαπημένος Jeff Scott Soto. Ο δρόμος, ο μονόδρομος για να λέμε την αλήθεια για εμένα, με πήγαινε στο CROW προκειμένου να δω από κοντά μία φωνή που έχει τραγουδήσει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της αγαπημένης μας μουσικής. 

Μοναχικός καβαλάρης, έφτασα στον χώρο λίγο πριν τις εννέα. Ο κόσμος όχι πάρα πολύς, εξαιρετική ατμόσφαιρα μιας και ο Soto είχε καταστήσει σαφές πως δεν θέλει το ακροατήριο να καπνίζει, πήρα την παγωμένη μου μπύρα και περίμενα να ξεκινήσουν οι DANGER ANGEL.


Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για τις εννέα, ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση. Οι DANGER ANGEL ανέβηκαν πάνω στη σκηνή, μπροστά σε ένα κοινό το οποίο ήταν αρκετό σε σχέση με την ώρα που έφτασα. Με σύμμαχο τον καταπληκτικό ήχο, η μπάντα δεν είχε κανένα πρόβλημα να παίξει ένα αψεγάδιαστο σετ! Χωρίς μεγάλες παύσεις, με τα προηχογραφημένα να είναι ο απόλυτος σύμμαχος του συγκροτήματος, μιας και απουσίαζε ο Αhas, ωραία σκηνική παρουσία και με έναν BJ στα φωνητικά να είναι σε εξαιρετική κατάσταση στην τελευταία συναυλία της περιοδείας τους. Ο Tony V στα τύμπανα έκανε το δικό του show, βράχος και καθαρός, ένα ολοκληρωμένο rock ‘n’ roll drumming το οποίο έδινε την δική του ομορφιά πάνω στη σκηνή. Οι DANGER ANGEL έπαιξαν τραγούδια που τίμησαν τη δισκογραφία τους και στα 45 λεπτά που βρέθηκαν στο σανίδι αποτέλεσαν ιδανική επιλογή για τη θέση του support στη συγκεκριμένη συναυλία! 
Το πλήρες set list: “To kill a saint”/ “Will you follow”/ “Don’t die young”/ “Decadence”/ “Devil’s waltz”/ “Cochise” (AUDIOSLAVE cover)/ “Dia de los muertos”/ “Dead in the water”/ “Who are you”/ “Not an angel”/ “Call my name”/ 


H ώρα ήταν έντεκα ακριβώς όταν η μπάντα του Soto ανέβηκε πάνω στη σκηνή συνοδευόμενη από το intro το οποίο ακουγόταν από τα ηχεία του μαγαζιού! Στο τελείωμα αυτού ο JSS βρίσκεται πάνω στη σκηνή και η μπάντα ξεκινάει την τελευταία συναυλία της περιοδείας της με το “Hypermania”. Συνέχεια με τα “Freakshow”, “21st Century/Colour my XTC” , “Wrath” και σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει να ζεσταίνεται. To “Drowning” είναι το πρώτο τραγούδι που ο κόσμος αρχίζει και συμμετέχει στη συναυλία για να ακολουθήσουν τα “Weight of the world” και “Soul divine” όπου στο δεύτερο έγινε ένας μικρός χαμός από το κοινό από κάτω. Η μπάντα είναι ΤΡΟΜΕΡΗ, ο JSS τραγουδάει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση, ενώ η σκηνική του παρουσία είναι εξαιρετική. Παίζει με το κοινό, είναι ιδιαίτερα ομιλητικός χωρίς να είναι φλύαρος και δίνει το 100% της ενέργειάς του για να ανταμείψει το κοινό του! Συνέχεια με το “The fall” για να πάρει ξανά φωτιά το μαγαζί με το medley στους W.E.T. όπου και μας σερβίρει στη μούρη τα “Watch the fire”, “Learn to live again” και “One love” σε μία εκπληκτική εκτέλεση. 


H αλήθεια είναι πως μερικές ανάσες τις χρειαζόμασταν οπότε το “Origami” έκατσε καλά σαν επόμενο κομμάτι μετά τον ορυμαγδό. Και όπως φάνηκε στην πορεία αυτές οι ανάσες ήταν σημαντικές! Μετά ακολούθησε το “Detonate” και κάπου εκεί είναι σα να ξεκίνησε η συναυλία ξανά! Σε αυτό το διάστημα, ο διπλανός μου κύριος Χ.Κ. φορούσε ένα μπλουζάκι του YNGWIE MALMSTEEN από την εποχή που o JSS ήταν στο μικρόφωνο. Ο τραγουδιστής τον «λόκαρε», άνοιξε ένα διάλογο μαζί του, το κοινό ζητούσε επίμονα το “Give me a sign” εκείνος τραγούδησε a capella το “I am a Viking” του Σουηδού Θεού και οι πρώτες νότες του “Frozen” δίνουν την απαιτούμενη ένταση στη συναυλία. “Crazy” για τη συνέχεια και ο τύπος πετυχαίνει Jack Pot στο κοινό αφού κολλάει σε αυτά τα δύο το “I’ll be waiting” για να γίνει της κακομοίρας στο Crow. Ένα μαγαζί να τραγουδάει και να χορεύει με τον JSS να καταβαίνει από τη σκηνή, να γίνεται ένα με τον κόσμο και να δίνει το μικρόφωνο σε όποιον επιθυμούσε! Και τώρα ο χαμός! Ξεκινάει και παίζει το “Livin’ the life” από την ταινία “Rockstar”, καπάκια το “Mysterious”, “Dangerous” και το Crow είναι κρανίου τόπος. Μας «αποχαιρετάει» αλλά εμείς δεν τον αφήνουμε να φύγει. Φανταστείτε τις καλύτερες στιγμές από τα δισκάκια των TALISMAN. OK; Tα έπαιξε μονορούφι σε ένα medley KO-ΛΑ-ΣΜΕ-ΝΟ! Τελευταίο τραγούδι ήταν το “Stand up and shout” πάλι από την ταινία “Rockstar”, το οποίο και το τραγούδησε ντουέτο με τον Μηνά Τσίγκο, πρώην τραγουδιστή των DANGER ANGEL. Φανταστικό. Πριν είπα τελευταίο τραγούδι. Αμ δε! Τι και αν παρακάλαγε να τελειώσουν μιας και τα μέλη της μπάντας έπρεπε να είναι στο αεροδρόμιο στις 3μμ; ΟΟΟΟΧΙ! Μετά από πίεση μας αμολάει στη μούρη το “Tie your mother down” των QUEEN για να τελειώσει αυτή η καταπληκτική συναυλία με τον καλύτερο τρόπο!


Τι είδαμε λοιπόν; Δύο μπάντες που έπαιξαν αψεγάδιαστα το υλικό τους με έναν καταπληκτικό ήχο και τρομερό φωτισμό! Ένα μαγαζί «καθαρό» από κάπνα, κόσμο ευχαριστημένο και έναν JSS να παίζει κάτι παραπάνω από δύο ώρες και να μας χαρίζει μία εξαιρετική συναυλία! Το μόνο που έχω να πω είναι εις το επανιδείν! 
Το πλήρες set list: “Hypermania”/ “Freakshow”/ “21st Century/Colour my XTC”/“Wrath”/ “Drowning”/ “Weight of the world”/“Soul divine”/ “The fall”/ “WET medley”/ “Origami”/ “Detonate”/ “Frozen” – “Crazy” medley/ “TALISMAN medley”/ “Livin’ the life” – “Stand up and shout”/ “Tie your mother down”

Ντίνος “Benjamin Breeg” Γανίτης
Φωτογραφίες: Εβελίνα Γερακίτη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here