Καζαμίας 2016: Heavy metal Star Wars!!!

21 Ιανουαρίου, 2016 - 12:00

Γραμμένος λίγο πριν οι ασφαλιστικές εισφορές με οδηγήσουν στην μετανάστευση στον άλλο κόσμο ή σε άλλη χώρα, με το θάνατο του Lemmy ακόμη να στοιχειώνει τα rock n’ roll όνειρα μου, αυτός ο Καζαμίας είναι αφιερωμένος στο δικαίωμα να αναζητούμε την ευτυχία σε άλλους πλανήτες, οπλισμένοι με φωτόσπαθα ή ηχηρά μπάσα και τζακ με κόλα ή βότκα. “Hail to the losers”, όπως τραγουδάνε οι WARRIOR SOUL ή ακόμα καλύτερα, όποιο MOTORHEAD ρεφρέν σας ευφραίνει την καρδιά.

Ιανουάριος

Στα υπόγεια του υπόγειου γραφείου, των κεντρικών αρχηγείων του Rock Hard, το πρώτο τεύχος της χρονιάς, έχει το πρώτο πρόβλημα της χρονιάς, από τον πρώτο προβληματικό της χρονιάς. Ο Γιώργος Δρογγίτης, έχει απλά εξαφανιστεί, μαζί με το usb στικάκι, που περιέχει, όλες τις παρουσιάσεις του μήνα, αλλά και την συνέντευξη που κατάφερε να πάρει από τον Han Solo (κατά κόσμο Χ. Φορντ), μέσω μιας άκρης από το ναυτικό και του Ηλία Ψινάκη, που θα έκανε τον Βασιλάκο να ζηλέψει, τον Ζέρη να καλλωπίσει το μούσι του και τον Αλατά, να αφήσει για λίγο την απόλαυση των σόλο ντραμς του Lars Ulrich από το live στην Ανταρκτική. Η επείγουσα σύγκλιση της βασικής συντακτικής ομάδας, του πυρήνα του περιδικού, περιλαμβάνει τον Σάκη Φράγκο (ο γιος του με τη γυναίκα του προτίμησαν ένα παιδικό πάρτυ), τον Σαμοΐλη, που έκανε διάλειμμα από την ηχογράφηση των τυμπάνων στο μέταλ πρότζεκτ της Άννας Βίσση και είχε πάει στο σπίτι του Φράγκου, για να δουν τα BEST OF κερδισμένα πέναλτι του Ολυμπιακού για το 2016 και τον γιο του Δρογγίτη, που οπλισμένος με φωτόσπαθο, απαιτεί την εύρεση του πατέρα του ή εκδίκηση. Ο μανιασμένος από την απουσία των συντακτών Φράγκος, καλεί τον γνωστό για τις μαντικές του ικανότητες Παπαπανάγου στο τηλέφωνο και απαιτεί να του ρίξει το φλυτζάνι, συνοδεία με κουλούρι Θεσσαλονίκης, για να βρουν τον Δρογγίτη. «Βλέπω σκοτάδι και λάσπη στον πλανήτη Μούσιουμ», απαντά εκείνος μέσω κακής ιντερνετικής σύνδεσης. «Είναι εκεί, ξαπλωμένος με το νέο άλμπουμ των SWALLOW THE SUN, με τα επιπλέον live τραγούδια από την περιοδεία τους παιγμένα από τη συμφωνική ορχήστρα της Πράγας. Πίσω του ξεπροβάλλει το τέρας της επανασύνδεσης των SEPULTURA, με τον Cavalera ως άλλο ράστα ράμπο, μέσα από τη λάσπη του ποταμού, που δίνει ζωή στο σκοτεινό πλανήτη. «Ο Δρογγίτης είναι σε κίνδυνο Σάκη, για κάποιο λόγο, έρχονται παρεμβολές που δείχνουν ότι ο Αυτοκρατορικός στόλος τον έχει εντοπίσει και στέλνει εναντίον του μια ομάδα απο φίλους των JOURNEY, εξοπλισμένους με το προσωπικό άλμπουκ του Pineda, που είχε και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στα φιλιπινέζικα, ενώ για ενίσχυση, έρχεται ένα λάιβ άλμπουμ των BOSTON. Δεν ξέρω αν θα το αντέξει».

Ο Φράγκος έχει γίνει εξω φρενών, με τον Παπαπανάγου. «Τί λες ρε παλικάρι (με παχύ λ) άσε τον καφέ και πιάσε το κουλούρι, μήπως βγάλουμε άκρη». Εκνευρισμένος ο Παπαπανάγου, προτιμά να διαβάσει την ιστορία των TYGERS OF PAN TANG και πώς ο Sykes αποφάσισε να τους αφήσει για τους THIN LIZZY και βάζει στον Φράγκο, να ακούσει το λάιβ των DECEPTOR απο το ‘90, που είχε αποκτήσει σε tape trading, μέσω e-mail, με έναν Σκανδιναβό τύπο που στον ελεύθερο χρόνο του παίζει σε κάποιους HAMMERFALL. Ο Φράγκος στην αρχή δεν παίρνει είδηση για την αλλαγή στην επικοινωνία, αντίθετα νομίζει οτι καθάρισε η προφορά του Παπαπανάγου, μέχρι που η πτώση του Ίντερνετ, γιατί ως συνήθως άργησε να πληρώσει τον λογαριασμό τον οδηγεί στην ανακάλυψη της αλήθειας. Εξοργισμένος, ζητά από τον Σαμοΐλη να ανακοινώσει την απώλεια του Δρογγίτη στα Amber Alert, σε διαγαλαξιακό επιπεδο. Ο μόνος που αντιλαμβανεται την ουσιαστική απουσία είναι ο Μπασμπαγιάννης, που ψάχνει απελπισμένα για πρόσκληση για τους WARRIOR SOUL και αδυνατεί να επικοινωνήσει με τον Φράγκο. Βλέποντας την ανακοίνωση, απαντά, ότι αν του δοθεί πρόσκληση, θα βοηθήσει ουσιαστικά. Δυστυχώς την ίδια ιδέα έχει και ο Παπαευθυμίου. Η συλλογή του δεύτερου με χαρτάκια Πανίνι από τον πόλεμο των άστρων του ‘79, νικά την προσφορά από τάπες ουίσκι των LYNYRD SKYNYRD του πρώτου και τελικά η κάλυψη των WARRIOR SOUL δεν γίνεται ποτέ, αφού ο Παπαευθυμίου ανακαλύπτει ότι η αποστολή του για την ανεύρεση του Δρογγίτη, ξεκινά άμεσα.

Στο μεταξύ λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα, η είδηση που έρχεται από τον Παπαπανάγου, παγώνει τους παντες. Ο Γιώργος Δρογγίτης όντως είναι ζωντανός σε κάποιο μακρινό σύμπαν, που κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί. Βρέθηκε όμως η αιτία, η υπερβολική ακρόαση του ορχηστρικού άλμπουμ τον PARADISE LOST. Απαρατήρητη δε, περνά η απουσία του Δρογγίτη από τη συναυλία των SWALLOW THE SUN και TYR που του αφιερώνουν το “Songs from the North 4”, απο το επερχόμενο άλμπουμ τους, με επιρροές απο MADRUGADA και guest τον Mark Lanegan, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν επιτέλους το κοινό, από τις goth φιγούρες που γεμίζει τις συναυλίες τους. Ο μήνας περνάει χωρίς να ανέβει τεύχος, πράγμα που δεν στεναχωρεί κανέναν, εκτός από τον γιό του Δρογγίτη που περιμένει να πάει στις κούνιες, αλλά τελικά το θέμα λύνει μια παλιά ντραμς του Σαμοΐλη. Η αναζήτηση του Δρογγίτη, συνεχίζεται....

Φεβρουάριος


Η απίστευτη είδηση για την εξαφάνιση του Δρογγίτη, βρίσκει το απόσπασμα έρευνας από τους Τσουρέα, Βασιλάκο, στις κονσόλες των υπολογιστών τους με μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα drones που έχουν αποστείλει, θα ανακαλύψουν, ότι ο Γιώργος Δρογγίτης, δεν βρίσκεται πια στο αστρικό σύστημα 66 στον πλανήτη Μούσιουμ. Σε μια στιγμή οραμάτων απο την κατανάλωση κορτικοστεροειδών για το πρήξιμο και πίτσα μαργαρίτα, χωρίς αλάτι, βλέπει σε όραμα τον Lemmy, μ’ ένα μπουκάλι Jack Daniels, να τον ωθεί να ανέβει στην άτρακτο του διαγαλαξιακού στόλου που έχει έρθει να τον παραλάβει. Εκεί ένας αξιωματικός της αυτοκρατορικής φρουράς, με χαρακτηριστικά παρεμφερή με του Κουκουλάκη, θα τον υποδεχτεί με τα νέα για την επανσύνδεση των GNR και τη διάλυσή τους δύο ώρες πριν τη συναυλία της Coachela, όταν ο Slash αντιλαμβάνεται το λάθος του να παίξει μόνο τραγούδια από το “Chinese Democracy”, όπως όριζε η συμφωνία, που ξέχασε να διαβάσει όταν είδε τα λεφτά που τους πρότειναν οι μάνατζερ για να επανασυνδεθούν. Το ίδιο πρόβλημα θα έχει και ο Sebastian Bach που πλέον έχει επιστρέψει στους SKID ROW κι επιτέλους έλπιζαν αυτή η συναυλία να αποτελέσει την αρχή για μια νέα καριέρα. Οι διαμαρτυρίες των οπαδών που μετά από 4,5 ώρες αναμονής, μαθαίνουν οτι η μόνη σύνθεση των GUNS που θα παρακολουθήσουν θα περιέχει τον Buckethead και τον Steven Adler, αν θέλουν, και θα παίζει τραγούδια προσωπικές επιλογές του Axl ακούγεται μέχρι την αυτοκρατορική ναυαρχίδα όπου κρατείται ο Δρογγίτης. Ο Κουκουλάκης τον κοιτά χαιρέκακα, ανακοινώνοντας την τρίτη επανασύνδεση, που θα παγώσει το αίμα, όπως η ματιά του σκοτεινού άρχοντα. Ο Δρογγίτης βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξε με τον Χαν Σόλο και ακούει το χειρότερο, την επιστροφή του Harnel, στους ΤΝΤ, όταν δηλώνει χαμογελαστός, ότι δεν γνωρίζει ποιοί είναι αυτοί, το αστέρι του θανάτου, μετά το “Imperial March”, αρχίζει να παιανίζει το “10000 lovers in one” και οι αυτοκρατορικοί στρατιώτες σολάρουν με γκριμάτσες Le Tekro. Ο Δρογγίτης αισθάνεται σαν Ταλιμπάν σε ανάκριση στο Γκουαντάναμο κι εκλιπαρεί έστω για λίγο black metal, όμως ο αυτοκρατορικός αξιωματικός Κουκουλάκης είναι ανένδοτος. Η επόμενη πρόκληση είναι ένα κρητικό μέταλ σχήμα, οι Rakatzides που μετά τους V.I.C. έχει αρχίσει να εμπλουτίζει τα στοιχεία του με κρητική λύρα και πεντοζάλη και κυκλοφορεί το άλμπουμ, “At psiloritis roots” με διασκευή στο “Mountain” των MANOWAR και συμμετοχή των Μανόλη Τσίγκου στην εξέταση θυρεοειδούς και Σαμοΐλη στην γκραν κάσα. Ο φόβος του Δρογγίτη, είναι πια πιο υπερμεγέθης και από τα μούσια του Billy Gibbons, αλλά, δυστυχώς η σωτηρία του βρίσκεται έτη μακριά.

Μπλοκάρεται απο τις παρεμβολές στις κονσόλες των ερευνητών, από τα Ταϋλανδέζικα αντίμετρα που έχει στείλει ο Κουκουλάκης. Δύο φίλες και οπαδοί των LOUDNESS που ξέμειναν στην Ελλάδα, επισκέπτονται τους Βασιλάκο και Τσουρέα και αποσπούν τη σιωπή τους με σειρά απο ταϋλανδέζικα κόλπα, ερωτικής φύσεως, που περιλαμβάνουν τσοπ στικς, ντάμπλινγκς στον ατμό, φτηνή μπίρα, όπιο και μια σειρά ακυκλοφόρητων ηχογραφήσεων του Devin Townsend για τον ένα και λίγο avant garde black metal απο underground ισραηλινά σχήματα για τον άλλο.

Ο Φράγκος απογοητευμένος, επειδή η σύνδεση δεν λειτουργεί κι ας πλήρωσε τον λογαριασμό, ψάχνει νέο πάροχο, στις προσφορές μέσω του υπολογιστή που του δανείζει ένα drone σταλμένο από τον Κουκουλάκη. Η ανάγκη του να ανεβάσει επιτέλους τεύχος, είναι δευτερεύουσα μπροστά στην ανάγκη να ανέβει η συνέντευξη του Han Solo. Η εταιρία του Lucas, απαιτεί διαφυγόντα κέρδη μαζί με την Village Roadshow και οι δικηγόροι αναγκάζουν τον Φράγκο, να υποχωρήσει στο μυστικό κρυσφήγετο που προβάρουν οι DIVINER προκειμένου να μην ενοχλούνται απο τις θαυμάστριες του Σαμοΐλη, που είναι πια φίρμα, μετά τις αποθεωτικές κριτικές του άλμπουμ το 2015. Έτσι, μεταξύ ενισχυτών Marshall και δίκασης, ο Φράγκος προσπαθεί να βρει την λύση για την επιστροφή του Δρογγίτη. Η αναμονή των αναγνωστών, εντείνεται, όταν αντιλαμβάνονται ότι οι DREAM THEATER δεν θα κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ τους αν δεν ανέβει η συνέντευξη του Rudess στον Φράγκο που θεωρείται το απόλυτο γούρι, για τη συγκεκριμένη μπάντα. Βέβαια, αυτό δίνει θάρρος στους FATES WARNING που έχουν μια επαφή με τον αυτοκρατορικό αξιωματικό Κουκουλάκη, να παραταθεί η κράτηση του Δρογγίτη, ώστε να μην γίνει δυνατή η κυκλοφορία του DREAM THEATER και να βγει πρώτο το FATES WARNING, που είναι η μόνη ελπίδα να μην επισκιαστούν όπως κάθε χρονιά. Η συμφωνία περιλαμβάνει την απαίτηση του Κουκουλάκη οι FATES WARNING να διασκευάσουν σαν επιπλέον τραγούδι το “Wild is the wind”, των BON JOVI που ο Ματθαίος εγκρίνει, λέγοντας οτι το πρόβλημα του Ray Adler έχει πια περάσει και με ένα καλό σιροπάκι για τον βήχα που αγόραζε ιντερνετικά από τον Μπασμπαγιάννη, θα πει το μελιστάλαχτο που του ζητά ο Κουκουλάκης. Η απόγνωση του Φράγκου εντείνεται, όταν η αναζήτηση των Τσουρέα, Βασιλάκου, τους βρίσκει στην ΓΑΔΑ στο Ηθών και η δικογραφία τους, επισκιάζει τις 50 αποχρώσεις του γκρι αλλά και το “Dirt” των MOTLEY CRUE που πρόκειται να κυκλοφορήσει, Απογητευμένος που και τον Φλεβάρη τεύχος δεν βγαίνει, ο αρχισυντάκτης ταυτίζεται ψυχικά με τον αιχμάλωτο Δρογγίτη, που ήδη νοσταλγεί τις σχολικές του μέρες και τα πρώτα ακούσματα του, με Samantha Fox, πριν γνωρίσει τους MAYHEM και CELTIC FROST ενώ ο Κουκουλάκης, προβάρει την καινοιύργια του στολή, ως υπασπιστής του αυτοκράτορα.

Μάρτιος
Τρίτος μήνας χωρίς τεύχος, θα σημάνει την καταστροφή στο μεταλλικό σύμπαν αλλά και το πιθανό τέλος του Φράγκου. Οι δικηγόροι της Λούκας Α.Ε, έχουν αρχίσει μελέτη των περιουσιακών του στοιχείων, ενώ ο Rudess, αφού δεν τον βρίσκει μέσω Skype, μιας και το ιντερνετ του ακόμη δεν λειτουργεί, του στέλνει γράμμα στο οποίο τον απειλεί έμμεσα ότι θα ζητηθούν διαφυγόντα κέρδη αν συνεχίζει να μην ανεβάζει την συνέντευξη του. Κουρασμένοι οι υπόλοιποι DREAM THEATER κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, ώστε από το πουθενά οι TRANSATLANTIC να κυκλοφορήσουν ένα ακόμα τετραπλό άλμπουμ με τις δύο πλευρές να διασκευάζουν YES και ELP και τις άλλες δύο με ένα Live τζαμάρισμα πάνω σε ακυκλοφόρητα τραγούδια του πρωτου άλμπουμ τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μια τυχαία συνάτηση του Φράγκου με τον Μηνιάτη σε μαγαζί με είδη χρωμάτων, αλλάζει τα πράγματα. Το κόμικ της Μάρβελ που κρατά ο Μηνιάτης, του φέρνει στο νου, τις γνωριμίες του με άτομα, του χώρου της παραψυχολογίας. Αφού ή έρευνα μέσω υπολογιστών δεν απέδωσε και το τεύχος πρέπει να βγει, ο Φράγκος παρακαλά τον Μηνιάτη, να πάρει την κατάσταση στα στιβαρά χέρια του. Αυτός συμφωνεί, αφού όμως αποσπάσει την υπόσχεση, ότι η στήλη News of New Wave Of British Heavy and Hard Metal θα γίνει κεντρική στο περιοδικό κι ότι θα οργανωθεί φεστιβάλ, Rock Hard, σε γνωστό ουζερί του Κορυδαλλού, με συμμετοχή των αυθεντικών VENOM ως ντουέτο, (ο Cronos δεν δέχτηκε), των WHITE SPIRIT με τον Gers και του προσωπικού σχήματος του Harris, BRITISH LION, που περιμένει τον Dickinson να τελειώσει με το δικό του προσωπικό άλμπουμ, για να περιοδεύσουν για την τελευταία δουλειά των MAIDEN. Ο Μηνιάτης επικαλείται τον Thor και τους MANOWAR σε μια τελετή που περιλαμβάνει τα δύο πρώτα THOR, τα δύο Captain America , την ακρόαση των τεσσάρων πρώτων MANOWAR και το κάψιμο της δισκογραφίας του Πλιάτσικα.

Για βοήθεια έχουμε τον Μπαξεβανίδη, που επικαλείται τα δύο πρώτα άλμπουμ των DEMON και τον Παπαευθυμίου που παίζει με τις κασέτες από τα νεανικά του χρόνια στην ελληνική επαρχία, με μίξη Ξυλούρη, Καζαντζίδη και πρώιμων SAVAGE GRACE, LIEGE LORD και QUEENSRYCHE. Το αποτέλεσμα είναι η υπερβατική μεταφορά του Μηνιάτη στη Μεγάλη Βρεττανία με Ryan Air, χωρίς αποσκευές, παρά ένα σακίδιο με την εγκυκλοπαίδια του ΝWΟΒΗΜ. Έτσι ψάχνοντας στα ιερά χώματα καταλήγει στον ενεργειακά φορτισμένο τόπο του Stonehedge, όπου πριν τον διώξει σηκωτό ο φύλακας, γιατί πέταξε τα χαρτιά του Burger King εκτός κάδου, ανακαλύπτει την αστρική σύνδεση, που θα του δώσει την ενόραση, που βοήθησε τους DIAMOND HEAD να γράψουν το ένα και μοναδικό αξιόλογο άλμπουμ τους. Εκεί θα έχει την απάντηση για την πορεία του Δρογγίτη και της συνέντευξης του Han Solo, που δεν αρέσει στον Φράγκο.

Ο Δρογγίτης έχει μεταφερθεί απο το άστρο του θανάτου, στις φυλακές του EN TO MBED, στις αχανείς παγωμένες στέπες του πλανήτη, που προσομοιάζουν με τη Φιλανδία. Αποκαλύπτεται επιτέλους ότι ο δεσμοφύλακας που είναι ο Abbath, που ο λόγος που δεν είναι παραγωγικός και διαλύει τα σχήματα του, είναι η διπλή ενασχόληση του. Η συνέντευξη όμως φαίνεται προστατευμένη, αφού ο Δρογγίτης, γνωστός κινηματογραφόφιλος, χρησιμοποεί την μέθοδο Κρίστοφερ Γουόκεν, απο το Pulp fiction (Δεν εξηγώ, ανατρέξτε) για να την προφυλάξει από τις έρευνες του Abbath αλλά και του Ιhsahn και άλλων γνωστών ονομάτων της Black metal σκηνής που στον ελεύθερο χρόνο μεταξύ περιοδειών, δουλεύουν ως φύλακες εκεί. Ο τρόμος του Δρογγίτη, που σχεδόν τον κάνει να «αποκαλύψει» το στικάκι με τη συνέντευξη, είναι όταν ανακαλύπτει οτι υποδικοιητής στις φυλακές είναι ο Danny Filth, ο οποίος δοκιμάζει τα νέα του τραγούδια, με συνοδεία σοπράνο και της Συμφωνικής του Πλόντιβ στους κρατουμένους. Με έκπληξη ανακαλύπτει ότι σε διπλανά κελιά, είναι τα πρώην μελη των OPETH, που ξεφορτώθηκε ο Akerfeldt, όταν δήλωσαν ότι βαριούνται το progressive. Το πρόβλημα του Μηνιάτη έιναι ότι για όσα έχει δει, πρέπει να τα μεταφέρει στον Φράγκο, πράγμα το οποίο κάνει μυρίζοντας, ρέγγα και μηλίτη, μιας και ο μόνος τρόπος να επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν με φορτηγό πλοίο. Η συγκινητική σκηνή της ενημέρωσης του Φράγκου, έχει δάκρυα από το κεμπάπ που αποφασίζει να φάει ο αρχισυντάκτης απογοητευμένος και προσπαθώντας να δώσει τέλος στη ζωή του, με τον δύσκολο τρόπο της καούρας, όταν βλέπει ότι ούτε ο Δρογγίτης, θα μπορέσει να γυρίσει πίσω, αλλά ακόμη περισσότερο όταν δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν όσα λέει ο Μηνιάτης, είναι προϊόν αλήθειας ή μέθης αφού βρωμάει μηλίτη.

Η πίστη του δοκιμάζεται ακόμη περισσότερο όταν η κριτική για την προακρόαση του νέου TYSONDOG από τον Μινιάτη με 8.500 λέξεις καταλήγει στην λέξη εκπληκτικό. Μια σφαίρα στο κούφωμα της πόρτας των γραφείων του Rock Hard, με τα αρχικά των DREAM THEATER τον πείθει, οτι η κατάσταση έχει προχωρήσει και χρειάζεται ριζικά μέτρα. Δυστυχώς η παρέλαση της 25ης και η συναυλία των PENTAGRAM στην Αθήνα στην οποία είναι σπόνσορας το Rock Hard, δεν τον αφήνουν να τα λάβει. Ειδικά όταν οι PENTAGRAM, ξεχνάνε να έρθουν έχοντας ξεμείνει στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, προσπαθώντας να μπουν σε πτήση για Μαρόκο, προκειμένου να βρουν «έμπνευση» για το επόμενο άλμπουμ τους. Την κατάσταση σώζει η νέα tribute μπάντα με τραγουδιστή τον λαοπρόβλητο Σαμοΐλη και ντράμερ τον δόκτωρα love ή αλλιώς Μανώλη Τσίγκο, που ζήλεψε την καριέρα και δημοφιλία του Φραγκίσκου. Εν τω μεταξύ η πλάτη του Δρογγίτη, ματώνει στα κάτεργα του En To Mbed...

Απρίλιος


Θα θέλαμε να είναι μια απλή πλακίτσα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δεν είναι. Οι δικαστικοί κλητήρες έξω από τα Μέγαρα που στεγάζουν το Rock Hard, ο οδυρμός του μικρού γιού του Σάκη Φράγκου, αλλά και τα παράπονα με το φωτόσπαθο να απειλεί το μούσι του αρχισυντάκτη από τον γιο του Δρογγίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι δικηγόροι των Lucas στούντιο, στέλνουν εξώδικο απαιτώντας την δημοσίευση της συνέντευξης του Χάρισον Φορντ εντός τριμήνου, αλλιώς θα προβούν σε ασφαλιστικά μέτρα και θα ζητήσουν κατασχέσεις για διαφυγόντα κέρδη. Το ευχαριστήριο μήνημα του Παπακαλιάτη, μέσω κοινού φίλου (λέγε με Αλατά) για την βοήθεια ώστε να μην ανέβει ο Πόλεμος των άστρων στο πρώτο σκαλί των εισπράξεων, δεν εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά κάνει τον Μπόγρη ευτυχισμένο, αφού αποκτά επιτέλους κάτι χειροπιαστό, πέρα από εκείνο το φιλί στον αέρα στην πρεμιέρα του «Αν», από τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Οκ τον επόμενο αγαπημένο του μετά τον Lemmy. Το πρόβλημα της ανεύρεσης του Δρογγίτη έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα, για την απόδρασή του. Σε μια στιγμή αναπόλησης ανάμεσα στην αυτοβιογραφία του Schuldiner, που εκδίδει ο ξάδερφος του και αποσπά διθυραμβικές κριτκές, από σύσσωμο τον μεταλλικό τύπο,απλά και μόνο γιατί επανεφέρει τους DEATH στο προσκήνιο, μαζί με το κουτί με τα demo και τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του Chuck από το νήπιο, που ξεθάβει η εταιρία του, δίνει την έμπνευση στον Φράγκο.

Με πρόσχημα την προακρόαση του νέου άλμπουμ των SUNN O σε συνεργασία με τους YURI GAGARIN και τίτλο, «eis ton agyristo”, καλεί τους ψαρωμένους Δρόλια, Χασούρα και τους αποστέλλει ντυμένους ως αυτοκρατορικά στρατεύματα στις τουαλέτες του Αν, που έχει αποδειχθεί από επίσκεψη του Χασούρα στην συναυλία των MACABRE OMEN , ότι αποτελούν την μόνη πύλη επί Ελληνικού εδάφους για να περάσει κανείς στο γαλαξιακό σύστημα 6, όπου και υπάρχει ο πλανήτης-φυλακή ΕnTo Mbed. Οι δύο συντάκτες που συνεχίζουν να διαφωνούν για τα κουρδίσματα στο NOIZEM, χωρίς να το πολυκαταλάβουν βρίσκονται ντυμένοι με τη στολή των αυτοκρατορικών στρατευμάτων και συναντούν τον φανερά κουρασμένο Δρογγίτη να τραγουδά “Don’t stop believin’” σε εκτέλεση από DANZIG που δεν πρόλαβε να βάλει στο πρόσφατο άλμπουμ διασκευών του. Δωροδοκούν τον αξιωματικό Κουκουλάκη με μια έκδοση του τελευταίου BON JOVI, με την κιθάρα του Sambora παρούσα, που κανει ακόμη και το τραγικο “Burning Bridges” να ακούγεται και φεύγουν προς την σωτηρία. Η είδηση της επιτυχίας τους, μέσω Morse, τα μόνα που μπορεί να χειριστεί με άνεση ο Δρόλιας και τα μόνα που αντιλαμβάνεται ο Σαμοίλης, φέρνει δάκρυα χαράς στον Φράγκο, καθώς διαβάζει το κατασχετήριο για την προσωπική του συλλογή της δισκογραφίας των DREAM THEATER.

Η ελπίδα ότι επιτέλους θα κυκλοφορήσει νεο τεύχος του Rock Hard, κάνει την κυβέρνηση Τσίπρα, να προκυρήξει δημοψήφισμα, αν θέλουμε να συνεχίσουν να κυκλοφορούν περιοδικά ειδικού τύπου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Μετά από ένα «Όχι» της τάξης του 75%, ο πρωθυπουργός με μπλουζάκι RAINBOW και αφού δηλώσει ότι πάντα ήταν οπαδός τους και τελικά και Dio και Turner ίδιο πράγμα, γιατί τι Μυτιλήνη, τι Λέσβος, τι Dio, τι Turner, ανακυρήσσει το Μπλεκ και τον αγώνα του κατά των ιμπεριαλιστών Βρετανών σε εθνικό περιοδικό. Η πτέρυγα Λαφαζάνη σε μια έκρηξη λαϊκής οργής, προτιμά να δηλώσει ότι θα ενισχύσει τη συναυλία του Λαζόπουλου με τον Νταλάρα για τον Γιώργο Θαλάσση, αλλά τελικά ότι κυκλοφορεί με τον όρο rock, metal κτλ, κυρήσσεται υπερφορολογητέο και ανεπιθύμητο. Ο Φράγκος, δεν ανησυχεί αφού ευελπιστεί η δημοσίευση του Χάρισον Φόρντ να φέρει την αλλαγή πορείας που επιθυμεί. Η αποφαση του Δρογγίτη, να βάλει στο σκάφος το νέο DISTURBED, οδηγεί τον Χασούρα σε ίλιγγο μπροστά στο εμπορικό άκουσμα, με αποτέλεσμα το σκάφος να εξοκείλει, στους αμμόλοφους του πλανήτη ΖΖ ΤΟP IC. Μια ομάδα από φανατικούς true metallers που κατοικεί τον πλανήτη, με αρχηγό τον ENFORCER, συλλαμβάνει τον Δρογγίτη, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει τον χαμένο προφήτη της μουσικής ιδέας, όπως αναφέρεται στο χαμένο κόμικ νούμερο 23, έκδοση 1975 της Underground κόμικς.

Οι τρεις συντάκτες απελπισμένοι, βρίσκουν μια δίνη που τους προκαλεί παίζοντας το “Purple album” των WHITESNAKE και αηδιασμένοι από την αποτυχία τους πηδούν μέσα, για να μεταφερθούν απλώς σε κεντρικό ταχυφαγείο στην πλατεία Συντάγματος και πάλι, αλλά στις κουζίνες αυτή τη φορά. Ο Χασούρας αποφασίζει να παραμείνει για να μάθει την τέχνη ως βοηθός ψήστη (αφού για γιατρός το βλέπω χλωμό), ο Δρόλιας χάνεται στα στενά των Εξαρχείων, όπου ενσωματώνεται σε μια πορεία συνταξιούχων που απαιτούν να ανέβει το επίδομα για τα λάστιχα που συγκρατούν τα μπαστούνια από το γλίστρημα και μόνο ο Ζέρης, που είχε ξεχαστεί ακούγοντας HAWKWIND στα Εξάρχεια, μεταφέρει τα άσχημα νέα της αποστολής στον Φράγκο. Η ώρα των δικαστικών κλητήρων και της μεταφορικής για την κατάσχεση έχει πλησιάσει απειλητικά και δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Μια ανάσα οικονομικής ενίσχυσης που θα ήταν τα έσοδα από τη συναυλία των AVATARIUM, αποδεικνύεται φρούδα ελπίδα, όταν το σχήμα, διαλύεται λίγο πριν την έλευση του στην Ελλάδα, μετά τη διαφωνία του με τον Leif Elding , για την συμμετοχή του τελευταίου στην επερχόμενη περιοδεία των CANDLEMASS και την συνεργασία τους με τον Mats Leven. Αποτέλεσμα οι συλλεκτικές εκδόσεις που είχε αγοράσει ο Σαμοΐλης και ο Παπαευθυμίου, να πάρουν την άνοδο στο χρηματιστήριο βινυλίου και ο διοργανωτής Φράγκος την άγουσα για μια ακόμη φορά προς την χρεωκοπία.

 

Μάιος
Το τηλέφωνο, στα κινητά πλέον γραφεία του Rock Hard που είναι πια το γραφείο του Φράγκου χτυπά ασταμάτητα. Ο Γιώτας που έχει ξυπνήσει καθυστερημένα γιατί δούλευε διπλοβάρδια, συζητά με την Χαρά Νέτη γιατί δεν έχει ανέβει ακόμα τίποτα από τα νέα των προηγούμενων μηνών και ειδικότερα οι παρουσιάσεις στα BOC και THE RODS, άλμπουμ που απασχολούν την μουσική κοινότητα και έχουν προκαλέσει σειρά μεταμεσονύκτιων τηλεφωνημάτων από τους Μπόγρη, Παπαπανάγου, Μηνιάτη στους υπεύθυνους για τη στήλη Somewhere back in time. Ο Αριχσυντάκτης απηυδισμένος από τις συνεχείς αποτυχίες, προσπαθεί να κατευνάσει τους DREAM THEATER, που ακυρώνουν τις επερχόμενες εμφανίσεις τους σε καλοκαιρινά φεστιβάλ δημιουργώντας χώρο για σειρά σχημάτων που πλασάρει το γραφείο μανατζμεντ, Τοπιντζής Αλέξανδρος & Σια (όπου Σια, ο Μπερμπάτοφ και ο Σαββίδης σαν μέτοχοι). Αποτέλεσμα οι CONTES DE JEROBIE και οι JAGA JAZZIST να αναβαθμιστούν στις σχετικές σκηνές των Download και Glastonbury αντίστοιχα, αλλά να αδυνατούν να ικανοποιήσουν το κοινό, με τις ρήτρες που επιβάλλει η αποτυχία σε εμφάνιση τους, να οδηγήσουν την νεόκοπη εταιρία management στην πτώχευση. Παρόλα αυτά η διορατικότητα του Γιώτα, ότι σε ένα σπανιο εξώφυλλο των MAGNUM απεικονίζεται η θρυλική φυλή που εικάζεται πως έχει στα χέρια της τον Δρογγίτη, βοηθά στην σκέψη για μια νέα αποστολή διάσωσης. Η πρόταση να περιμένουν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των ΜAGNUM για περισσότερα στοιχεία, αποδυκνύεται σωτήρια, αφού ο διορατικός και χαρισματικός Clarkin ανάμεσα στα τραγούδια περιέχει πληροφορίες για την προσέγγιση της μυθικής φυλής των αμολλόφων. Η διαμάχη για το ποιος θα αναλάβει τη αποστολή μεταξύ των Νέτη και Γιώτα, οδηγεί σε μεταμεσονύκτιο αγώνα ποιός θα φάει τα περισσότερα βρώμικα, που καταλήγει σε ήττα του Γιώτα, με διαφορά στήθους, αλλά τον αφήνει πληγωμένο να αναζητά την κυκλοφορία ή μάλλον την ακριβή ημέρα κυκλοφορίας του “Lights Out” κι πλέον απαιτεί ακριβή στοιχεία για κάθε άλμπουμ που αναφέρεται στην στήλη του, όπως ωροσκόπο, φύλο και διάρκεια ανά τραγούδι, μαζί με τον χρόνο επαφής βελόνας και διάφορα άλλα που πείθουν το Φράγκο ότι είναι άξιος συντάκτης του περιοδικού.

Η μελέτη των MAGNUM, οδηγεί τελικά τον Γιώτα στην σκέψη, να δελεάσει τους metallers, με εισιτήρια για το επερχόμενο Keep it true, που θα γίνει στην Αθήνα τον Νοέμβριο με συμμετοχή των SAVAGE, LETHAL, GARGOYLE, WITCHFYNDE και GIRLSCHOOL, ως εμπορικό όνομα. Η πρόταση στέλνεται διαπλανητικά, με τη βοήθεια του Χασούρα που εν τωμεταξύ έχει προαχθεί σε ψήστη, μέσω της Αστροπύλης των ταχυφαγείων στο Σύνταγμα και φτάνει σε μια ιστορική στιγμή, όταν ετοιμάζεται ο γάμος του Δρογγίτη, με την κόρη του αργηγού των True Metallers, Doro. Το γαμήλιο τραγούδι “All we are”, θα εκτελεστεί με τη βοήθεια του Udo και συνοδείας ναυτών του Ουκρανικού στόλου, πράγμα που κάνει τον Γιώργο Δρογγίτη, να δακρύσει, μιας και η δυσκοιλιότητα, λόγω του κρυμμένου στικ με τη συνέντευξη είναι πια μόνιμη. Η θεάση της νύφης, που σε αντίθεση με την αυθεντική Doro, που ηχογραφεί ακόμα ένα άλμπουμ για συγγενείς και φίλους, αλλά πάει και στην αισθητικό της, προκαλεί φόβο, αφού η επιμιξία του Chewbacca, με τη Σαπφώ Νοταρά, ωχριά για να περιγράψει αυτή την εξωγήινη Ζίνα. Η μετάδοση διαδικτυακά, αποσπά τρελά νούμερα τηλεθέασης, τα μεγαλύτερα μετά την κηδεία του Lemmy, αλλά και τα ειρωνικά έως ζηλόφθονα βλέμματα των Τσουρέα, Βασιλάκου. Το βλέμμα του Δρογγίτη που αναπολεί το άπειρο και τους αγαπημένους του SWALLOW THE SUN, καθώς ανεβαίνει τα σκαλιά του πρωτόγονου ναού, εμπνέει τους METALLICA που θα καθυστερήσουν ακόμη μια φορά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους για να δουλέψουν σε πρόσφατες ιδέες, που κρατούν για λόγυς ασφαλείας όχι πια σε κινητό, αλλά σε vintage μπομπινόφωνο, που τους έχει πουλήσει έναντι αδρής αμοιβής ο Mike Amott, μετά από τρελά παζάρια με τον Ulrich.

Η παρουσία των VIRGIN STEELE στη γαμήλια τελετή, αποδεικνύει ότι τόσο ποιοτική μουσική μπορεί να έχει μόνο εξωγήινη προέλευση και κάνει τους MANOWAR έξω φρενών που δεν έχουν προσκληθεί. Μαθαίνοντας την ιστορία του θέματος, εξαπολύουν υβρεολόγιο κατά του Φράγκου και του Ελληνικού Rock Hard, ενώ δηλώνουν ότι ο Φράγκος θα το μετανιώσει. Την ίδια στιγμή το νέο FATES WARNING καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στα αμερικανικά Billboard, απουσία των DREAM THEATER, οι οποίοι απηδυσμλενοι κυρήσσουν την διάλυσή τους, ίσα ίσα στην ώρα για να πάρει ο Mangini την θέση του στους επανασυνδεδεμένους EXTREME, που γνωρίζουν νέα μεγάλη επιτυχία μετά το βίντεο του “More than words” με Jimmy Fallon και Jack Black. Το progressive metal περνά μέρες τρόμου και οι NILE βρίκουν την ευκαιρία να χτυπήσουν με το νέο άλμπουμ τους με δώρο πυραμίδα μπρελόκ και φωτογραφίες του Κόλλια από το session στη Σαντορίνη, όπου γνώρισε μεταξύ άλλων τον Bonamassa που έχει αγαπήσει το νησί.


Η επιλογή του δώρου του Rock Hard από τους Γιώτα και Νέτη οδηγεί στην διάλυση του γάμου, αφου το περιεχόμενο, θεωρείται εμπορικό και προσβολή για τον ηγεμόνα της φυλής. Εικάζεται ότι το σετ με τα 45αρια των MAIDEN που προστέθηκε τελευταία στιγμή, δεν είναι αρκετά true. Το θέμα έχει γίνει πια διαπλανητικό, με τον Λούκας να έχει ζητήσει από την ομαδα των δικηγόρων του να πάει το Rock Hard στο ανώτατο δικαστήριο, χωρίς να μπορεί να ανεχθεί, ότι χάνει χρήματα, απ’ όσους παρακολουθούν στο YouTube την αληθινή ισοτρία. Ο Δρογγίτης, έρμαιο των συνθηκών, βρίσκεται να πωλείται σε διαγαλαξιακό σκλαβοπάζαρο, σκλάβος σε εκτροφείο επιβητόρων στον πλανήτη QUORTHON στο σύμπαν του γαλαξιακού συστήμαυτος 6. Η επιστροφή του στη γή, θα αργήσει αλλά πλέον ο Φράγκος, αναζητεί βραδινή δουλειά για να πληρώνει τους δικηγόρους και μαζί με τον Rudess πιάνουν δουλειά σε γνωστή μπουάτ της Πλάκας, όπου διασκευάζουν metal τραγούδια σε lounge εκτελέσεις....

Ιούνιος
Η διάλυση των DREAM THEATER δίνει την ευκαιρία στον Νίκολο Κότζεφ και τους BRAZEN ABBOT, να επικοινωνήσουν με τη βοήθεια του κομμωτή του J.L.Turner κι επίσης του Φράγκου με τον Δρογγίτη. Η ανάγκη της ελληνικής metal σκηνής για ένα καινούργιο prog ήρωα, έχει αγγίξει το ζενίθ της κι ο Φράγκος το ξέρει. Η προσωρινή καθυστέρηση των δικηγόρων του Λούκας, με την ελπίδα το νέο του επιχειρηματικό σχέδιο να τους φέρει κάποια χρήματα, του δίνει χρόνο για να σκεφτεί το επόμενο βήμα του. Η ιντερνετική παρουσίαση της ζωής και των μαρτυρίων του Δρογγίτη, έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών επώνυμων και ανώνυμων. Ανάμεσα τους ο ίδιος ο Χάρισον Φόρντ, που αν και έχει στεναχωρηθεί με την απώλεια της συνέντευξής του, έχει στεναχωρηθεί περισσότερο όταν βλέπει την πώληση του Δρογγίτη στο σκλαβοπάζαρο του πλανήτη των γυναικών. Στην Αθήνα κίνημα μέσω του Facebook, που διοργανώνουν η Σμυρνιώτη και η Βασιλάκη, για αντικατάσταση του Γιώργου Δρογγίτη με τον Σπαλιάρα, διογκώνεται και αποκτά συμπάθιες σε σημείο η ελληνική σκηνή, να ηχογραφήσει το single σύνθεση του Bob Katsionis, με τίτλο, “Let them cum to me”, και δεύτερα φωνητικά της Ευριδίκης και του Ευθύμη Καραδήμα, που αντικατέστησε τελευταία στιγμή τον Holmes γιατί δεν έβρισκε φθηνή πτήση για Αθήνα, ντραμς, τον Σαμοΐλη, ρυθμικές κιθάρες ο Περλεπές (ρυθμικά σόλο τις ονόμασε), σόλο Μανώλης Τσίγκος και φίλοι, με διάρκεια 19 λεπτά (το σόλο) και άλλα 2, 5 το υπόλοιπο τραγούδι.

Η επιτυχία του άσματος είναι τέτοια, που προκαλεί τον εκνευρισμό του Blackmore καθώς την μέρα της πρώτης συναυλίας των επανσυνδεδεμένων RAINBOW, η Candice απαιτεί να περιμένει να ακούσουν την πρώτη εκτέλεση/παρουσίαση του τραγουδιού και μετά να βγει να πάξει. Η νευρική κρίση του, μεγαλώνει όταν η Candice αναγνωρίζει τον πραγματικό έρωτα, στη φωτό του Σπαλιάρα που κοσμεί το εξώφυλλο. Έξαλλος ο Ritchie σπάει την Stratocaster του και αποχωρεί αφήνοντας τον γιο του Jurgen να τελειώσει τη συναυλία, για να μην πληρωθούν οι υπέρογκες ρήτρες.

Στον Ελλαδικό χώρο το τραγούδι αποκτά την εύνοια της Περιστέρας, που το επιβάλλει αντί του εθνικού ύμνου, μιας και λόγω του θέματός του γίνεται πιο κατανοητό από την νέο αποκτηθείσα μουσουλμανικη κοινότητα, που αποτελεί πλέον την πλειοψηφία στο νομό Αττικής και τα Δωδεκάνησα. Η προβολή του διαδικτυακά αν και με καθυστέρηση, προκαλεί το ενδιαφέρον στον πλανήτη των γυναικών και μια αντιπροσωπεία με τις Σμυρνιώτη, Βασιλάκη και τον Σαμοΐλη, παίρνει όρκο τιμής και ο Σαμοΐλης, με τη βοήθεια του Χασούρα από το γνωστό ταχυφαγείο, διακτινίζονται υπό τους ήχους του “Primo victoria” (SABATON). Με την έλευσή τους στον πλανήτη, συμβαίνουν διάφορα σκηνικά. Μια κοκκινομάλα με ύψος γύρω στο 1,80 προσπαθεί να αποσπάσει τον Σαμοΐλη, αλλα η Σμυρνιώτη με τη βοήθεια πλάστη και φόρμας κέικ, την στέλνει αδιάβαστη ενώ η Βασιλάκη εξαπολύει μανόν, που έχει επιλέξει ειδικά γι’ αυτή ο Φράγκος στις εκπτώσεις του Χόντου προκειμένου να πρκαλέσει πανικό στην γυναικοθάλασσα, που έχει έρθει για να παρατηρήσει τους νεοφερμένους.

Η συνάντηση που ακολουθεί με ήρεμους όρους, σκιάζεται από την ανακοίνωση της διάλυσης των AC/DC, και την κυκλοφορία του επετειακού άλμπουμ και των συλλογών ως είθισται. Παρόλα αυτά ο Δρογγίτης αν και έχει φανερά κακοποιηθεί σεξουαλικά και με εμφάνιση που θυμίζει τον Steven Adler στην περιοδεία του “Appetite for destruction”, χαίρεται όταν ακούει τη φωνή του Σαμοΐλη και κραυγάζει «Βασιλάκη εσύ είσαι» με πάθος προσηλυτισμενου Χριστιανού. Η σφαλιάρα από τη Βασιλάκη τον συνεφέρει και απογοητεύεται όταν μαθαίνει ότι έχασε όχι μόνο τους SWALLOW THE SUN αλλά και τους KILLING JOKE στην Αθήνα, αλλα τον χαροποιεί ότι θα προλάβει την φθινοπωρινή περιοδεία των CLUTCH, support πλέον στους PLANET OF ZEUS. Το δώρο φιλίας προς τις ηγέτιδες του πλανήτη των γυναικών, ο Σπαλιάρας, σε γούνα (αυθεντική από το “Into glory ride”), αποτελεί μια κίνηση που εκλαμβάνεται θετικά. Η πραγματική απαίτηση εκπλήσσει, όταν οι κυρίες ζητούν τον Αργύρη των NIGHTSTALKER, παρέα με ικανή ποσότητα καλαματιανου χόρτου. Δυστυχώς η επερχόμενη περιοδεία τους με τους CLUTCH και PLANET OF ZEUS στις βαλκανικές χώρες κάνει τον Αργύρη διστακτικό, αν και ο Φράγκος χρησιμοποιεί κάθε γνωριμία για να τον μεταπείσει.

Από τη μπουάτ στην Πλάκα στην οποία έχει ήδη κερδίσει τη θέση του μπαρμαν, ο Φράγκος με τη βοήθεια του Rudess σχεδιάζει τις κινήσεις για να πάρει πίσω τον Δρογγίτη, αλλά η μοίρα θα παίξει άσχημο παιχνίδι. Ο αξιωματικός πρώτης γραμμής Κουκουλάκης, έχοντας εξοργισθεί για το άλμπουμ που του έδωσαν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Δρογγίτη, επιτίθεται κι εν μέσω εκρήξεων, συλλαμβάνει με τη βοήθεια επίλεκτου σώματος της αυτοκρατορικής φρουράς τον Δρογγίτη, ο οποίος επιστρέφει προς φύλαξη στο Άστρο του Θανάτου. Ο Φράγκος προσφεύγει σε δανειστές, ελπίζοντας σε ένα γρήγορο θάνατο από τη Γεωργιανή μαφία, στην οποία έχει υποθηκεύσει όλη την δισκογραφία του, προσπαθώντας να κρατήσει το όραμα του Rock Hard ζωντανό, αλλά φευ... Το στικάκι της συνέντευξης είναι μερικούς γαλαξίες μακριά, όπως πλέον και ο Σπαλιάρας. Απελπισμένοι, αναγκάζονται να αναλάβουν την μόνη προσωρινή διαθέσιμη δουλειά το promotion σε εκλλησίες και άλλα χριστιανικά ευαγή ιδρύματα της νέας δουλειάς των INNERWISH, που η εταιρία τους παρουσιάζει, ως την μοναδική απάντηςη στο σατανισμό και τη μαυρίλα σχημάτων σαν τους DIVINER. Φήμες που μιλάνε για τον Τσίγκο, να αναζητεί το ράσο του Messiah Marcolin για να μονάσει στο Άγιο Όρος ελέγχονται ως ανακριβείς.

Ιούλιος
Η απόγνωση και η πενία είναι πια μόνιμοι σύντροφοι, του πάλαι ποτέ μεγαλοαρχισυντάκτη Σάκη Φράγκου. Η καθιερωμένη του βόλτα στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης, έχει αντικατασταθεί από μερικές βόλτες στο Αττικό Πάρκο, με τον γιό του και τον γιό του Δρογγίτη, που με το φωτόσπαθο κυνηγά μερικά άτυχα κουνέλια και ένα τουκάν, που τα χρώματα του, θυμίζουν την γενειάδα του πατέρα του. Η είδηση ότι οι IRON MAIDEN θα εμφανιστούν στην Μαλακάσα, τον αφήνει αδιάφορο ακόμα όταν στα εναρκτήρια σχήματα ανακοινώνονται οι ARCHITECTS OF FEAR του Di Anno αλλά και οι LOUDNESS του Akira Takasaki, που μετά την εμφάνιση τους το 2015 νομίζουν ότι στην Ελλάδα η διασκέδαση ξεκινά μετά τις 12 και ξενερώνουν όταν βγαίνουν στις 19.00 με τον ήλιο ακόμα να καίει, με αποτέλεσμα να περιορίσουν το σετ στους σε μια σειρά σόλο και τραγούδια από τα δύο πρώτα Ιαπωνικά άλμπουμ τους, που σαγηνεύουν το κοινό που αποτελείται απο μετανάστες, που έχουν κατακλύσει το hot spot, το οποίο έχει διαμορφωθεί στην Μαλακάσα. Η εμφάνιση των Ανδρέου,  Νίκα, με την ιδέα του μήνα, για την ανεύρεση του Δρογγίτη, βρίσκει τον κουρασμένο Φράγκο σύμφωνο.

Στο πρόσφατο συνέδριο οπαδών των KISS, ο Νίκας έχει την ιδέα να μεταμφιεστούν σε Stanley και Simmons, αλλά ο Φράγκος προτιμά τον Frehley, μπροστά στο φόβο για νέες μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να μην θιχτεί ο Simmons. Με τη βοήθεια του Χασούρα, που είναι πια σεφ στο Μεγάλη Βρετάννια, αλλά και του Δρόλια που έχει αναλάβει υπεύθυνος σε μεγάλη εταιρία με γηριατρικά προιόντα, εξελίσσονται για την επαναφορά του Δρογγίτη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν στοιχεία, για τον ακριβή τόπο κράτησης του. Εδώ θα βοηθήσει μια παλιά γνωριμία του Φράγκου, ο Neal Morse, που σε μια σεμνή τελετή, με το όραμα της αγίας Αθανασίας (του Αιγάλεω), θα έχει όραμα, τον Δρογγίτη, να παίζει σκάκι με τον αυτοκράτορα, σε μια έπαυλη στον πλανήτη, Mundanus Imperium, συνοδεία της μουσικής του Jorn Lande. Εκεί στην εσχατιά του σύμπαντος, η τύχη της ανθρωπότητας κρέμεται από τα ακροδάχτυλα, του ερημίτη πλέον Δρογγίτη. Οι Ανδρέου και Νίκας εφοδιασμένοι με ουίσκι μινατιούρες, αρώματα Κούρος και την δισκογραφία, Def Leppard, Kiss, Europe σε mp3, περνάνε την σκουληκότρυπα και βρίσκονται στον μαύρο πλανήτη. Η φρουρά του αυτοκράτορα, δεν τους αντιλαμβάνεται χάρη στην ευφυία του Ανδρέου, που εμφανίζει ομοιώματα τρισδιάστατα των Europe να παίζουν το “Final countdown” και να συνεπαίρνουν τους αυτοκρατορικούς φρουρούς, με τον Νίκα να ζηλεύει όταν η αντίστοιχη προσπάθεια του, με KISS, προσελκύει μόνο μια περίεργη αμοιβαδική (Ισραηλινή) μορφή που ακούει μόνο στον ήχο των κερμάτων που πέφτουν στα δοχεία.

Πλησιάζοντας στην αυτοκρατορική έπαυλη, θα παρακολουθήσουν την μνημειώδη σκακιστική μονομαχία αυτοκράτορα Δρογγίτη, με τον Darth Vader, να κοροιδεύει τον Δρογγίτη, ότι παίζει τόσο φωτισμένα όσο ο Σαμοίλης, πράγμα που εξοργίζει τον ταλαιπωρημένο γήινο, που αναποδογυρίζει το σκάκι τραγουδώντας στίχους από τους MELECHESH και το “Enki”. Η εμφάνιση του Νίκα, που με άψογη προφορά ρωτά αν είδαν τα αγόρια από το Sheffield και αν ο αυτοκράτορας είχε βοηθήσει με τα μαγικά του δάχτυλα, την παραγωγή του “Hysteria”, απλώς γλυτώνει τον Δρογγίτη από τα χειρότερα. Ο αυτοκρατορικός υπασπιστής Κουκουλάκης αναλαμβάνει την σύλληψη και των τριών και την αποστολή τους στην αναμορφωτική εξορία του πλανήτη, Guyana. Στο άκουσμα και μόνο ο Δρογγίτης, πέφτει στα γόνατα ζητώντας έλεος, αλλά το σκοτεινό βλέμμα και το μειδίαμα του Κουκουλάκη του δείχνουν οτι δεν υπάρχει ελπίδα. Η εικόνα του γιού του και η σκέψη ότι ίσως προλάβει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία των CLUTCH πριν την συνταξιοδότηση, του επιτρέπει να μην νιώσει την καυτή ανάσα του αυτοκράτορα στο λαιμό του. Η εξορία είναι η μόνη επιλογή. Ο Κουκουλάκης, στο σκάφος επιλέγει μοναδικές μεταλλικές μουσικές από το πρόγραμμα του Σειρηνάκη, με παραγγελιές σε TRIXTER, TUFF και άλλα σχήματα που ασπρίζουν ακόμη και τα μαιλλά του ψύχραιμου συνήθως Ανδρέου. Όμως η μοίρα θα τους παίξει άσχημο παιχνίδι. Ένα πειρατικό σκάφος της AOR (Αντιστασιακή ομάδα ρασοφόρων ), θα επιτεθεί και αφού εξοντώσει το πλήρωμα με τη χρήση ορχηστρικών εκτελέσεων NIGHTWISH, που θα τους οδηγήσουν σε βαθύ λήθαργο και νέκρωση των εγκεφαλικών λειτουργιών, θα επιβάλλει την μεταφορά των κρατουμένων στο σκάφος τους. Η σύλληψη και η μεταφορά τους στον πλανήτη Prog O gressive, είναι μια μικρή δόση ελπίδας για τον Δρογγίτη, αλλα προκαλεί τρόμο στον Νίκα, όταν παρατηρεί ότι ο κυβερνήτης του πλανήτη, έχει την όψη του Σαμοΐλη, σωστό θηλυκό. με προτίμηση στις κόκκινες γόβες, τα κολλητά κοστούμια και το ορχηστρικό metal, ενώ λέγεται Tarjios Turunen.

Στην Μαλακάσα ο Φράγκος παρέα με τον γιό του Δρογγίτη, σε μια στιγμή ανθρώπινης ανάτασης, αποκρυπτογραφούν τους στίχους του νέου ROTTING CHRIST και περνά απαρατήρητο ότι βλέπουν τους Headliner, IRON MAIDEN που παίζουν πλέον με τον Dickinson και τον Kiske για να τον βοηθά στις ψιλές νότες. Στην μικρή σκηνή, παίζουν οι GAMMA RAY, RUNNING WILD, SODOM, DESTRUCTION και TANKARD κατ’ εντολή της Τρόικας και της Άγκελα Μέρκελ, στα πλαίσια της αγοράς από την γερμανική κυβέρνηση δικαιωμάτων κι επί των ακουσμάτων μας. Το ακουστικό show των SCORPIONS στο διπλανό χωράφι από την άλλη μεριά της εθνικής, δημιουργεί κύματα ενθουσιασμού, που φτάνουν μεχρι το Δήλεσι, ειδικά όταν οι Schenker, Roth, συνεργάζονται σε μια εκτέλεση a capella του “Wind of change”, σαν κίνηση καλής θέλησης, για την απελευθέρωση του Δρογγίτη. Η δημοσιοποίηση της κατάστασής του από τους ιντερνετικούς μάγους Τσουρέα, Βασιλάκο, οδηγεί στην καμπάνια «Είμαι Γιώργος Δρογγίτης» και την επικάλυψη των φωτογραφιών στο Facebook, με το χαρωπό μούσι του Γιώργου, παρέα με το σφυροδρέπανο και την πεντάλφα. Εκκλήσεις για την απελευθέρωσή του γίνονται σε όλα τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ ενώ στο Glastonbury οι PRODIGY του αφιερώνουν το σετ τους και οι OZRIC TENTACLES και HAWKWIND, παίζουν καινούργιες συνθέσεις ειδικά γραμμένες γι’ αυτόν, με βάση παλιότερα τραγούδια των Ζαμπέτα και Χρηστάκη (ο Γιώργος είναι πονηρός κτλπ). Στην Αμερικάνικη περιοδεία τους οι CLUTCH μετονομάζουν το “Regulator” σε “George the regulator”, ένα τραγούδι με τη μορφή συμφωνίας ετοιμάζει και ο Malmsteen με σκοπό να το κυκλοφορήσει πριν τα αναμενόμενα άλμπουμ των TOOL και METALLICA το 2017.

Αύγουστος
Τον μήνα που είναι παχιές οι μύγες, απολαμβάνει τις διακοπές του το συντακτικό τιμ του περιοδικού με την μακροβιότερη πλέον απουσία από τα εκδοτικά γίγνεσθαι. Η οικογένεια Φράγκου βρίσκεται σε απολαυστικές διακοπές στο Πόρτο Ράφτη, όπου ο μικρός γιός του Δρογγίτη, υπό την εποπτεία του Φράγκου, τσακίζει με το φωτόσπαθό του, σειρά από σωσίβια-δράκους άλλων μικρών παιδιών στις παραλίες, ενώ ο υιός Φράγκος, απολαμβάνει την εκμάθηση πιάνου με τη βοήθεια του Rudess που έχει αναλάβει την μουσική σε beach bar της περιοχής. Με τα δικαστήρια κλειστά, οι αγωγές έχουν μείνει πίσω και η σκέψη στον μακρινό γαλαξία μαζί με όλη την κίνηση για τον Δρογγίτη, παγκοσμίως έχει ατονήσει λόγω των μπάνιων του λαού. Η δήλωση του Αλέξη Τσιπρα ότι συμπάσχουμε με την υπόθεση του Γιώργου, είναι ένα φανερό παράδειγμα του τί συμβαίνει όταν το σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας βγαίνει στο φως. Συγκινεί σειρά καλλιτεχνών, που δημοσιεύουν άρθρα στην Αυγή και στο indie media, μιλώντας για την χαρισματική περσόνα του επαναστάτη Γιώργου, Jean Claude όπως τον αναφέρει η Liberation, που διορίζεται στο Δήμο Χαϊδαρίου στην θέση επιτρόπου καθαριότητας, εάν κι εφόσον επιστρέψει. Σε κάποιο γαλαξία, έτη φωτός μακριά,οι πληροφορίες φτάνουν αργά. Στα κάτεργα του πλανήτη Prog o gressive, οι κατάδικοι σκάβουν για να βγάλουν το σπάνιο ορυκτό βινύλιο, από το οποίο δημιουργούνται οι δισκογραφίες σχημάτων σαν τους RUSH, που σε μια άλλη διασταση κάνουν την R 400 περιοδεία τους, με τον Neal Peart, να έχει αντικατασταθεί από ένα ολόγραμμα της ηλικίας των 30 ετών και ο ίδιος να το διευθύνει μέσω κινήσεων του οπτικού νεύρου. Το ορυκτό που εξάγεται χρησιμοποιείται για να δίνεται βαρύτητα σε δισκογραφίες σχημάτων σαν τους MANOWAR, MANILLA ROAD, VIRGIN STEELE.

Η δυστυχία του Δρογγίτη είναι ότι πρέπει για να κρατά ρυθμό να ακούει όλη την ημέρα το πρώτο και δεύτερο BOSTON αλλά και τη συλλογή με τα single των KISS. Αντίθετα οι Ανδρέου και Νίκας, έχουν πια συνηθίσει και έχουν ανακηρυχθεί σε εργάτες του μήνα, αποσπώντας τα θετικά σχόλια, της επιτηρήτριας του κατέργου, ειδικά ο Νίκας έχει κληθεί επανειλημμένα στα ιδιαίτερα καταλύματα της. Η εν λόγω κυρία με 65 χειμώνες στην πλάτη της, αποτελεί μια χαρακτηριστική μορφή, που έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρά ταινιών όπως το «Κορίτσι και το άλογο» στην γήινη διάσταση και θέτει ζητήματα, για τον αν χρειάζεται άλογο με το ταμπεραμέντο της και τον Νίκα. Αντίθετα ο Ανδρέου προτιμά την συντροφιά του Ρώσου κοσμοναύτη, Ταρκόφσκι, με τον οποίο συζητά επανειλημμένα για την ερμηνεία του εξωφύλλου του “War of kings” των EUROPE αλλά και για τους τέσσερις ιππότς της αποκάλυψης του Μπέργκμαν. Στα ημερήσια νέα που έρχονται με καθυστέρηση από το γαλαξία, ο θάνατος από καρδιά του Gary Rossington των SKYNYRD, οδηγεί το σχήμα σε διάλυση κι η καμπάνια «είμαστε όλοι Δρογγίτης», που κόντεψε να αποδώσει, γίνεται «είμαστε όλοι Gary». Εξαίρεση στην φωτό του Rossington, αποτελεί ο Μπασμπαγιάννης που από τη θλίψη του, βάζει τη φωτό του Gary του σαλιγκαριού απο τον Μπομπ Σφουγκαράκη και ο Σειρηνάκης που βάζει μια του Gary Cooper, επειδή του έχουν πει ότι του μοιάζει και ποιός ειναι αυτός ο Rossington τέλος πάντων, έχει παίξει στους HOUSE OF LORDS, FIREHOUSE κτλ για να τον ξέρουμε;

Η προσπάθεια της κυβενρήτριας του πλανήτη να αποσπάσει τη συνέντευξη του Χάρισον Φορντ αποβαίνει μάταια, μιας και ο αποχαυνωμένος από το πολύ AOR, Δρογγίτης, δεν έχει καμία ουσιαστική λειτουργία σε δράση, όπως αυτή της μνήμης. Στο Πόρτο Ράφτη, ο γιός του Δρογγίτη, βλέποντας τον νυχτερινό ουρανό, αναπολεί τον πατέρα του και εκφράζει την επιθυμία του να χορέψει σε ένα σούπερ μαρκετ, επηρεασμένος από τον Παπακαλιάτη, που ο μικρός Φράγκος υιός βλέπει ανελλιπώς στο πατρικό laptop, που απεκόμισε ως δώρο ο πατέρας του, για τη βοήθειά του να μην γίνει ο πόλεμος των Άστρων blockbuster στην Ελλάδα. Με την παρέμαβση ομάδας γερόντων αντιεξουσιαστών που ηγείται ο Δρόλιας και την προσωπική πινελιά του σεφ Χασούρα, κεντρικό σούπερ μάρκετ γίνεται μέσα στη νύκτα, χώρος ευχαρίστησης για τον μικρό, που χορεύει υπό τους ήχους του “Flashdance” που προσφέρει ο internet wiz Τσουρέας, ενώ η Σμυρνιώτη παρακολουθεί προβληματισμένη για την ψυχική υγεία του παιδιού, τον μικρό σε φιγούρες Μπίλι Έλλιοτ με το φωτόσπαθο, να εξοντώνει διμοιρία ΜΑΤ που διέφυγε της προσοχής του Δρόλια. Το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τα χρέη του Φράγκου να αγγίζουν τα χρέη της Ελλάδας στην Τρόικα και τον Δρογγίτη, με τους Ανδρέου και Νίκα, στα κάτεργα του Prog o Gressive...

Σεπτέμβριος


Καθώς το πρώτο τεύχος του περιoδικού ετοιμάζεται ηλεκτρονικά έστω και χωρίς την συνέντευξη του Χάρισον Φόρντ με κεντρικά θέματα την διεθνή κυκλοφορία του νέου INNERWISH, συνέντευξη του Αργύρη των NIGHTSTALKER, για το νέο AVANTASIA και την ιστορία των JUDAS PRIEST και της επιστροφής του Κ.Κ., ο θάνατος του Ozzy στην προσπάθειά του να αποτρεψει την Sharon από το να πετάξει στην τουαλέτα την κοκαΐνη του, οδηγεί την μεταλλική κοινότητα στο πένθος. Κανείς δεν δείχνει να θυμάται πια τον Δρογγίτη, παρά μόνο οι δικηγόροι του Λούκας και ο Παπακαλιάτης που του έχει αιώνια ευγνωμοσύνη. Όμως η μεταλλική κοινότητα χάνει ένα ακόμη θρύλο, αλλά αποκτά σειρά σχημάτων με πρώην μέλη του Ozzy, με τους Zakk Wylde, Gus G, Jack E. Lee και τον αδελφό του Randy Rhoads ο καθένας να κάνουν το δικό του tribute σχήμα για κάθε περίοδο του Ozzy. Ο Iommi ο οποίος χρειάζεται χρήματα για την φαρμακευτική αγωγή του, κάνει σχήμα tribute των πρώτων χρόνων των SABBATH με τον Wino, ενώ οι αδελφοί Appice μαζί με τον Geezer Butler και τον Greg Goldie κάνουν tribute για την εποχή του Dio στους SABBATH, με αποτέλεσμα οι tribute μπαντες του χώρου να οδηγηθουν στην ανεργία. Ο Ritchie Blackmore εκνευρισμένος, αποφασίζει να συμμετέχει στο Rock n roll Children του 2016, με τον όρο να μην παίξει τίποτα απο τα άλμπουμ στα οποία τραγουδούσε ο Dio και να τραγουδήσει και ο Turner μαζί τους. Ο Τσίγκος νιώθοντας το μέγεθος της τιμής, βάζει στον πάγο τους INNERWISH και μαζί με σύσσωμη την Ελληνική σκηνή ετοιμάζεται, για τον Δεκέμβρη και την εμφάνιση που θα κάνει όλες τις άλλες να ωχριούν.

Στο περιοδικό οι Τοπιντζής και Βογιατζής, αποφασίζουν σε μια στιγμή κατάνυξης με τον ΠΑΟΚ να ξεπερνά τον σκόπελο του Πλατανιά και να κατακτά την 11η θέση, να πάρουν το ρίσκο και να αναζητήσουν τον ξεχασμένο Δρογγίτη και τους Νίκα και Ανδρέου. Με χρηματοδότηση από τον Gene Simmons, που έχει τα δικαιώματα για την ταινία, αν πάει καλά το σχέδιο διάσωσης και την διεθνή ομάδα φίλων των Europe, ξεκινάνε, μια αποστολή διάσωσης, που θα σώσει τη ζωή του Φράγκου. Αυτή τη φορά προτιμούν τη σκουληκότρυπα, που έχει την βάση της σε γνωστό roof garden ξενοδοχείου που δουλεύει πλέον ο Χασούρας ως επιβλέπων όταν δεν παρουσιάζει εκπομπές μαγειρικής στο πρωινό του ΑΝΤ1. Από εκεί εφοδιασμένοι με διαλυτικό νυχιών, ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ, (Τοπιντζής) το εθνικό συνταγολόγιο (Βογιατζής) και τα απάντα του Μίκυ Μάους σε τόμους, περνάνε στη διάσταση του πλανήτη Prog O gressive... Η πρώτη συνάντησή τους με την διευθύντρια των κατέργων και κυβερνήτη του πλανήτη, περνά ανώδυνα, όταν η γοητεία του Τοπιντζή, μαζί με τα μεθυστικά μίγματα του Βογιαντζή οδηγούν την κυβερνήτη σε μια ανασκόπηση της δισκογραφίας των YES που τους αφήνει χρόνο για να βρουν τους φυλακισμένους. Πράγματι τους εντυπωσιάζουν και η απελευθέρωση του Ανδρέου είναι εύκολη, αφού με το χαρακτηριστικό σφύριγμα του Βογιαντζή στο ρυθμό του “Prisoners in Paradise” εκείνος απαντά με το solo του “Final countdown”. Μαζί επιτυγχάνουν την απαγωγή του Νίκα από την ερωτύλο δεσμοφύλακα που πείθεται να τον ανταλλάξει με δύο ολόσωμες αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Μπερμπάτοφ και Κλάους που της ενεχυρίζει ο Τοπιντζής. Όμως τα πράγματα για τον Γιώργο Δρογγίτη είναι πιο δύσκολα απ’ όσο φαίνονται.

Παρόλη την τεχνική κατάρτιση των νεοφερμένων, αδυνατούν να βρουν τον συνδυασμό των δεσμών που τον κρατούν στην ειδική πτέρυγα με το όνομα Sunset Strip. Εκεί απ’ όπου ακούγονται λατρεμένοι ήχοι του live των POISON που κάνουν τους Νίκα και Βογιατζή να ανατριχιάζουν καθώς ακούνε τα κλάματα του Γιώργου. Ο συναγερμός της φρουράς, που υπό τον αυτοκρατορικό επόπτη Κουκουλάκη αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, οδηγεί την ομάδα, στην διαφυγή που θα γίνει με μικρές απώλειες. Το μπρελόκ του ΠΑΟΚ του Τοπιντζή καθώς και ένα κουτί με καραμέλες Κορρέ, για τον λαιμό του Βογιατζή. Οι τέσσερίς τους επιστρέφουν στη γη, για να συναντήσουν τον Χασούρα στην πρώτη τηλεοπτική εκπομπή της νέας σεζόν, με τίτλο, metal φλαμπέ, όπου παρουσιάζει τη συνταγή του, σε συνεργασία με το εστιατόριο των IN FLAMES στο Όσλο αλλά και την δική τουπρωτότυπη συνταγή για μανιτάρια στη σχάρα με τριμμένα μεταλλικά ρινίσματα σε σάλτσα μελιού. Το τελευταίο πιάτο που δοκίμασε ο Lemmy, λέει και όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται για τα πραγματικά αίτια θανάτου του αείμνηστου μουσικού. Η επιστροφή τους χωρίς προβλήματα καθιστά την ανησυχία του Φράγκου μεγαλύτερη. Οι δικηγόροι του Λούκας έχουν ανακαλύψει που βρίσκονται οι server του νέου περιοδικού και έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση χωρίς ελπίδα σύντομης αλλαγής της κατάστασης.

Η προσπάθεια να βγει ένα τεύχος που θα ενισχύσει το κίνημα υπέρ του Δρογγίτη και θα κάμψει την αντίσταση των δικηγόρων του Λούκας σκοντάφτει επίσης στην δυσαρέσκεια μετά τη διάλυση των DREAM THEATER που αποδόθηκε ηθελημένα στην αδυναμία προώθησης του άλμπουμ τους από τον Φράγκο και το Ελληνικό Rock Hard. Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού, το περιοδικό φιλοδοξεί να πάρει συνέντευξη από τους TOOL που ηχογραφούν στην έρημο Ναβάχο και στέλνει τον Μπόγρη, που όμως χάνει το αεροπλάνο και θεωρεί σκόπιμο να πάρει την επόμενη διαθέσιμη πτήση που έχει προορισμό τη Μύκονο, παρέα με το Μηνιάτη. Ο Παπαπανάγου είναι ήδη εκεί αφού τα Σ-Κ κάνει dj set στο Super Paradise, μιας και μετά το Μπατακλάν το εναλλακτικό metal, gay metal (χαρούμενο metal δηλαδή) είναι και πάλι στη μόδα. Στο κοινό θα αναγνωριστούν, οι Αλατάς, Παπαευθυμίου, Rob Halford ενώ λιώμα σε μια ξαπλώστρα, με αλλαγμένο χρώμα από τον ήλιο ο Κόης, που δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ της περυσινής εμφάνισης των SISTERS OF MERCY. Δυστυχώς όλα αυτά αφήνουν αδιάφορο τον Φράγκο, που παρακολουθεί το οικοδόμημα του Rock Hard να γκρεμίζεται, καθώς κλιμάκιο από τη Γερμανία (κεντρικά του Rock Hard), έρχεται να διερευνήσει την καθυστέρηση του ηλεκτρονικού φύλλου. Οι εξηγήσεις των μέχρι τώρα απεσταλμένων στο γαλαξία μακριά από τη γη αλλά και τα ιντερνετικά λινκ που παρουσιάζονται, αφήνουν αδιάφορους τους Γερμανούς, που απαιτούν να μπει τρόικα στην εποπτεία του περιοδικού ώστε να παρουσιαστεί τεύχος και να αρχίσει να μειώνεται η ζημιά του περιοδικού. Η κατάσταση διασώζεται οριακά, μετά από την επίθεση στη Γερμανική αντιπροσωπεία του γιου του Δρογγίτη με το φωτόσπαθο, αν και η φράση «θα επανέλθουμε», αφήνει το συντακτικό τιμ σε περίσκεψη. Είναι ήδη 9 μήνες και ο Γιώργος αγνοείται δίχως πολλές ελπιδες.

Οκτώβριος


Η ώρα των αποχωρήσεων από την ζωή, έχει φτάσει και ο θάνατος του Malcolm Young, σημαδεύει τον μήνα. Παρόλα αυτά, οι δικαστικοί κλητήρες δεν σταματούν και κατάσχουν την κρυφή αγάπη του Σάκη Φράγκου, τα 12ιντσα με pop επιτυχίες των 80’s, Sandra, Madonna, Kajagoogoo, όλα σε υπογεγραμμένες εκδόσεις, γίνονται καπνός, καθώς το “Falling to infinity” σε lounge εκτέλεση ακούγεται από τον Rudess. Η ελπίδα του Φράγκου να βγει επιτέλους το τεύχος , είναι πια στα χέρια των μόνων διαθέσιμων, συντακτών που αυτοπροτείνοτναι για να εντοπίσουν τον Δρογγίτη. Το τρίο Κόης, Σμυρλιώτη, Βασιλάκος, μεταμφιεσμένοι σε αυτοκρατορικούς φρουρούς τρίτου βαθμού, με τις μαύρες στολές των επιλέκτων, είναι η ουσία των προσπαθειών. Γνωρίζουν από ένα βίντεο του Τοπιντζή, που δεν έχει επιστρέψει ακόμα, καθώς θέλει να παρακολουθήσει τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ιάσιο για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας Παραμολδάβιων Δημοκρατιών και προτιμά να μετακινηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο πρόβλημα που προκύπτει είναι όταν ο Κόης μπερδεύεται και αντί να ντυθεί αυτοκρατορικός φρουρός, έρχεται με την εμφάνιση ντράμερ των SISTERS OF MERCY. Έτσι το τρίο θυμίζει λίγο την ομάδα των φρουρών παρέα με τον C3PO, στο πιο μπαρουτοκαπνισμένο, ή αλλιώς καφετιέρα με όλα τα κομφόρ. Χρησιμοποιώντας την πύλη που έχουν δημιουργήσει οι Τσουρέας, Βασιλάκος, μέσω συνδρομής paypal, σε ειδικό λογαριασμό κλαμπ φίλων του φανταστικού, με τίτλο, «Η αλήθεια είναι εκεί έξω», μεταφέρονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, το εναέριο σκάφος “Avantasia”, που φυλάσσεται ο Γιώργος Δρογγγίτης. Αναμιγνύονται εύκολα με την υπόλοιπο πλήρωμα, φρουρά, μιας και συμπίπτει με την γιορτή για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των METALLICΑ, μόνο σε έναν μακρινό γαλαξία.

Στο κεντρικό δωμάτιο του σκάφους, όπου και γίνεται η παρουσίαση για το πλήρωμα, η διακόσμηση αφήνει τον Βασιλάκο να κοιτά με το στόμα ανοικτό. Παντού υπάρχουν γιγαντοαφίσες του Devin Townsend, όλα του τα άλμπουμ σε μορφή αφισών αλλά και αφίσες με τη μορφή των Scott Ian, David Wyndorf, David Brock που αποδεικνύουν ότι κάποιοι άνθρωποι, είναι μόνο κατ’ επίφαση άνθρωποι ή έστω γήινοι. Την εισαγωγή του άλμπουμ, κάνει ένας τακτικός θαμώνας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της αυτοκρατορίας, ο John Cyriis των AGENT STEEL. Το άλμπουμ καθηλώνει τον Κόη, που δέχεται ταυτόχρονα το φλέρτ μιας αυτόματης καφετιέρας ,που τον θεωρεί πολύ σέξι μηχάνημα. Η Σμυρνιώτη παραμένει ατάραχη κα ικανοποιημένη μέσα στην μαύρη βινύλ στολή της, μια μίξη Cat woman και αυτοκρατορικού φρουρού, που υποχρεώνει τον Σαμοΐλη, να έχει φωτό της στο drum riser. Το άκουσμα του νέου άλμπουμ καθυστερεί την αποστολή διάσωσης, που εντυπωσιασμένοι ακούν METALLICA εποχής :…and justice for all”. Τελικά σε μια άλλη διάσταση όλα μπορούν να γίνουν, ενώ όπως σωστά παρατηρεί ο Κόης, όχι μόνο η ντραμς ακούγεται με όγκο και στους χρόνους της, αλλά ακούγεται μέχρι και το μπάσο. Βλέποντας το άλμπουμ καταλαβαίνουν την έννοια παράλληλα σύμπαντα, με το σχήμα να αποτελείται από τους Burton, Mustaine και Ulrich, Hetfield εξηγώντας γιατί ακούγεται καλοπαιγμένο.

Η παρακολούθηση της αποστολής στην γη, έχει διακοπεί, καθώς στην κηδεία του Young, πλήθος από τους τελευταίους επιζώντες μουσικούς, Appice, Iommi, Page συγκεντρώνονται για ένα ιατρικό τσεκ απ κι επ’ ευκαιρία κυκλοφορούν ένα άλμπουμ αναφοράς στους φίλους που έφυγαν, με τίτλο “Forever friends”. Ο φόβος του θανάτου, ενώνει τους υπάρχοντες μουσικούς, πέραν των προσωπικών διαφορών. Όλους, εκτός του Richie Blackmore , που παραμένει παλιοχαρακτήρας, ειδικά μετά την φυγή της Candice με τον Turner και την κυκλοφορία της διασκευής τους στο “Love conquers all” που γίνεται νούμερο 1 στα Top 10 των Ευρωπαϊκών γηροκομείων.

Η ενημέρωση από τον Φράγκο, με εντολή «να βιαστείτε», δίνει το ένασμα στην Σμυρνιώτη, να σαγηνεύσει με απαγγελία ULVER και BOLT THROWER τον φρουρό και να καταφέρει να διεισδύσει στο κελί του Δρογγίτη. Η εικόνα είναι απογοητευτική. Αποδυναμωμένος από τα συνεχή βασανιστήρια, μετά βίας κρατά το θρυλικό usb, κρυμμένο. Μπροστά στην εικόνα του Κόη, τρομοκρατείται και αρχίζει να ψέλνει στίχους των CATHEDRAL, ελπίζοντας σε ένα γρήγορο τέλος, από το μανιακό drum machine όπως αποκαλεί τον Κόη. Μόνο η μελιστάλαχτη φωνή του Βασιλάκου, καταφέρνει να τον κάνει να συνέρθει. Η θρυλική τετράδα, ξεφεύγει προς τις κάψουλες εξόδου, ενώ από τα ηχεία το καινούργιο METALLICA , πείθει τον Αλατά, που παρακολουθεί από τον υπολογιστή του Φράγκου, για την ανάγκη να συμμετάσχει στην επόμενη, αποστολή, αν υπάρξει, με την ελπίδα να ακούσει τους METALLICA, όπως τους είχε αγαπήσει. Η επιστροφή θα ήταν ήσυχη αν η διαφωνία των Κοη, Βασιλάκου, για το τι θα παίξει στην κάψουλα διαφυγής, οδηγεί το σκάφος σε ανώμαλη προσγείωση, κοντά στον Σείριο, σε έναν απομονωμένο αστεροειδή. Ταυτόχρονα στο σκάφος-φυλακή, σημαίνει επιφυλακή, που στέλνει τον Ανώτατο διοικητή αυτοκρατορικών φυλακών Κουκουλάκη σε καταδίωξη των φυγάδων.

Στο γήινο πεδίο, ο προβληματισμός στα γραφεία του Rock Hard , που έχουν πλέον την προσωρινή έδρα τους σε χασαποταβέρνα της Βάρης σε μπουτίκ κρεάτων, όπου έχει μετακινηθεί ο Χασούρας, χτυπάει κόκκινο. Η πρόταση του Ζέρη, να γίνει φεστιβάλ για την συγκέντρωση χρημάτων με BARONESS INTRONAUT, GOD IS AN ASTRONAUT, OZRAC TENTACLES βρίσκει τους πάντες αδιάφορους. Ο Ζέρης, το εκλαμβάνει ως θετική απάντηση και ξεκινά τις προσκλήσεις. Ανάμεσα στα ονόματα που του ζητάνε πρόσκληση, είναι ο Στραματσιόνι και ο Βόκολος, πράγμα που γεμίζει χαρά τον διοργανωτή. Ο Φράγκος απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ετοιμάζεται πια για το μεγάλο παζάρι δίσκων που θα σκοτώσει την συλλογή του από DREAM THEATER, προκειμένουν να αποφύγει το ένταλμα φυλάκισης που έχει εκδώσει εναντίον του ο Λούκας.

Νοέμβριος


Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει. Η μεγάλη συγκέντρωση των συντακτών του Rock Hard έχει θέμα το αύριο και την έκδοση του τεύχους. Η metal σκηνή έχει καταρρεύσει από ένα μόνο λάθος, μια αδημοσίευτη συνέντευξη του Χάρισον Φορντ που οδήγησε στην απόσυρση του νεου DREAM THEATER και την καταρράκωση της μουσικής σκηνής. Ο Φράγκος είναι έτοιμος να δηλώσει παραίτηση, οι περισσότεροι συντάκτες πλην των Τοπιντζή, Ζέρη, που απολαμβάνουν την καινούργια συλλογή bootleg των OZRΙC TENTACLES είναι σε βαθιά ύπνωση, έχοντας αποφασίσει να δεχτούν το αναπόφευκτο. Αλλά ο φωτισμένος λόγος του Γιώτα δίνει θάρρος στην ομήγυρη. «Θυμηθείτε την ημέρα που οι MOTORHΕAD δεν μπόρεσαν να παίξουν στην Δραπετσώνα και τους αντικατέστησαν οι SAXON. Πάντα υπάρχει ένα γεγονός στην μεταλλική ιστορία, που δείχνει ότι αξίζει να συνεχίζουμε, να προωθούμε και να ενημερώνουμε». «Πρέπει να δράσουμε» αναφωνούν όλοι και ακόμη και ο παραιτημένος Φράγκος, αποφασίζει ότι αξίζει να γίνει μια τελευταία προσπάθεια. Το δίδυμο που θα αναλάβει την αποστολή διάσωσης, είναι ο (ειδικός επί των διαστημικών ταξιδιών) Ζέρης, γνωστός για την αγάπη του στα διαστημικά ταξίδια, με ή χωρίς σκάφος μαζί με τον Μπασμπαγιάννη γνωστό για την αδυναμία του να εγκλιματιστεί στις γήινες συνήθειες (ειδικά τη σύνταξη και την ορθογραφία). Η απογείωση του σκάφους θα γίνει από την Λεωφόρο, με συνοδεία του γνωστού ύμνου της 13, στον ρυθμό του “Hashish…” των HAWKWIND. Οι δύο συντάκτες εφοδιάζονται με τα απαραίτητα, ο Ζέρης με τα άπαντα των RIVERSIDE και ο Μπασμπαγιάννης με τα άπαντα των SKYNYRD. Εν μέσω της πανηγυρικής συναυλίας των PLANET OF ZEUS, NIGHTSTALKER αλλά και της ανακύρηξης των INNERWISH ως αγαπημένου σχήματος του Πάπα, σε σημείο να παίζονται από τα μεγάφωνα του Βατικανού, κατά την εμφάνισή του για την Κυριακάτικη λειτουργία. Η ανάγκη να δημοσιευθούν νέα είναι επιτακτική. Η έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού για τη σύλληψη του Φράγκου λόγω χρεών, βρίσκει μόνο το βίντεο της κηδείας του Lemmy, να παίζει σε συνεχή επανάληψη, αφήνοντάς τους απορημενους. Ο Φράγκος έχει μεταμφιεστεί σε Larry Bird με τη βοήθεια ενός σετ δώρου με το συλλεκτικό Mojo του 2002 και έχει διαφύγει για μια ακόμη φορά τον κίνδυνο. Το δίδυμο που τα βρίσκει στο σκάφος ακούγοντας την καινούργια δουλειά των MONSTER MAGNET, με τίτλο “Re-imaging the first years”, αλλά και διασκευές σε folk καλλιτέχνες του αμερικάνικου νότου, που τον γαλούχησαν πριν τα χρόνια του στην ψυχεδέλεια. Ο θάνατος του David Brock των HAWKWIND βυθίζει την metal σκηνή σε τρόμο, γιατί βλέπουν ότι η γενιά των 60’s, 70’s αρχίζει να μεταφέρεται σε άλλες διαστάσεις. Η μεγαλύτερη λύπη πάντως, είναι όσων δεν έχουν προλάβει αυτά τα ονόματα και ακόμα βολεύονται με τα αντίγραφα των επόμενων δεκαετιών.

Η προσεδάφιση του σκάφους με επιδέξιους χειρισμούς του Μπασμπαγιάννη υπό τους ήχους του “I don’t want to miss a thing”, κάνει τον Ζέρη να ξερνά με τις ώρες στην διαστημική κάσκα του με σήμα το τριφύλλι. Η αναζήτηση των διαστημικών ναυαγών, θα τους οδηγήσει στον αντίστοιχη περίπολο με διοικητή τον αυτοκρατορικό Κουκουλάκη. Η έλλειψη όπλων, γιατί ο ειρηνιστής, αναρχοαυτόνομος Ζέρης προτιμά τις μολότωφ, που δεν ανάβουν σε θερμοκρασίες διαστήματος, θα οδηγήσει την τελική μάχη σε φάρσα, αλλά το αναπάντεχο θα συμβεί. Εκεί που οι αυτοκρατορικοί έχουν κυριαρχήσει η μορφή του Χάρισον Φόρντ με πλήρη εξάρτηση Han Solo και τη Νέτη στον ρόλο της πριγκήπισσας Λία, θα δώσουν στους αυτοκρατορικούς ένα σκληρό μάθημα. Η παράδοση του Κουκουλακη και η ειλικρινής συγγνώμη του θα συνοδευτεί με την απαίτηση του Δρογγίτη να καταστρέψει δημοσίως τη συλλογή του από υπογεγραμμένα JOURNEY, πράγμα που θα κάνει δεκτό με βαριά καρδιά, σιγοψυθιρίζοντας «γλυτώσαμε τα BON JOVI». Με την άφιξή τους στη γη, ο Δρογγίτης αρπάζεται από την ομάδα του Λούκας, ενώ οι συντάκτες, από το τελωνείο, γιατι κανείς δεν πρόσεξε ότι ο Βασιλάκος και ο Μπασμπαγιάνης, κουβαλούσαν ικανό αριθμό διαστημικών πετρωμάτων αξίας κατά την άποψή τους, που θα πουλούσαν αργότερα στον Geoff Tate με σκοπό να ξαναβρει την χαμένη του έμπνευση.Η είδηση ότι οι SCORPIONS διελύονται οριστικά, δεν εντυπωσιάζει κανέναν, ενώ ο Σάκης Φράγκος, αναλαμβάνει προπονητής γυναικών στην ομάδα της Ρεάλ Κάτω Πατησίων, βρίσκοντας επιτέλους ένα νέο πεδίο δράσης, μιας και το περιοδικό, που ίσως εκδοθεί φαίνεται να ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεκέμβριος


Ο τελευταίος μήνας της χρονιάς ξεκινά με τον Δρογγίτη στα έμπειρα χέρια του Βογιατζή, να δέχεται ειδική περιποίηση, για να παραδώσει με ομαλό τρόπο το usb με τη συνέντευξη του Χάρισον Φορντ ως Han Solo. Η δημιουργία του τεύχους ξεκινά, αν και με τόσο καιρό αποχής οι περισσότεροι συντάκτες, έχουν ξεχάσει ή χάσει το ενδιαφέρον τους για να γράψουν. Αποτέλεσμα τα νέα να γράφονται μόνο από τον Σαμοΐλη, οι κριτικές των σκληρών σχημάτων από τον Χασούρα, παρα την ανακύρηξη του σε Σεφ της χρονιάς στην περιοχή Βάρης και τα βαρετά σχήματα του κλασικού ροκ από τον μονίμως γκρινιάρη Μπασμπαγιάννη. Οι Γιώτας, Ζέρης και Νέτη, συνεχίζουν την ενασχόληση τους με στήλες και σχήματα παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος, ενώ οι DREAM THEATER, αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ τους αφού διαπιστώνουν με τα μάτια τους, ότι θα δημοσιευτεί η συνέντευξη τους σε παγκόσμια πρώτη στο Ελληνικό Rock Hard. Ο Κόης επηρεασμένος από την περιπέτειά του πιάνει δουλειά σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και αναπτύσσει μια αγάπη για τις μηχανές, είτε καφετιέρες, είτε drum machine. Μαζί τους κυκλοφορεί σε αγώνες πάλης αλλά και παρακολουθεί αντίστοιχους αγώνες σε κλαμπ με άλλα cyborg.

Η απελευθέρωση του Δρογγίτη, έχει σαν αποτέλεσμα, μια μερική χαλάρωση των μέτρων εναντίον του περιοδικού και ο Φράγκος αποφασίζει να του δώσει μια ακόμα ευκαιρία. Το επετειακό τεύχος της χρονιάς, περιέχει αφιερώματα στους MEKONG DELTA, τους WATCHTOWER και μια συνέντευξη επιπλέον του Rudess για το τι έκανε στον καιρό του μακριά από τους DREAM THEATER. Ο Σαμοΐλης επιτυχημένος πλέον με DIVINER αλλά και INNERWISH, πληρώνει ένα νεότερο ντράμερ, για να αναλάβει να ανεβάζει τα νέα το πρωί και ξεκινά drum clinic με τον Neal Peart στην Ιαπωνία, μετά από απαίτηση της Tarja , που τον έχει αγκαζάρει για το επόμενο άλμπουμ του. Ο Παπαευθυμίου παίρνει την δουλειά που του πρότειναν οι WARRIOR SOUL σαν tour manager, ενώ ο Αλατάς, χρησιμοποιώντας την τελευταία ανοιχτή χρονοτρύπα, μεταφέρεται στο αυτοκρατορικό σκάφος, με σκοπό να απολαύσει ένα METALLICA της προκοπής. Η Σμυρνιώτη ανοίγει μαγαζί με δερμάτινα και βινύλ, ενώ η Βασιλάκη, το πρώτο nail shop, που σου βγάζουν τα νύχια και πληρώνεις. Ο Παπαπανάγου, μετακινείται στη Βουλγαρία, για φορολογικούς λόγους και εντρυφεί το metal των πρώην ανατολικών χωρών. Την ίδια στιγμή οι Μπόγρης, Μηνιάτης, δημιουργούν την πρώτη metal ελληνική κρουαζιέρα σε τράτα, με σταθμούς σε Πόρο, Μέθανα, Αγκίστρι, με συμμετοχή μεγάλων εγχώριων σχημάτων. Λόγω του μικρού χώρου, οι headliners και τα σχήματα παίζουν σε σχεδία που σέρνει η τράτα, που έχει τους τυχερούς που κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Η πρόταση του Μπόγρη για μεγαλύτερο σκάφος, προσκρούει στο «πραγματικό» αίσθημα του Μηνιάτη, που θέλει τα πράγματα γνήσια. Η διαφήμιση στο νέο τέυχος με φόντο μια τράτα και μια Flying V που βγαίνει από το Aιγαίο και η επιλογή του Μπίγαλη για special guest, δημιουργεί αγωνία στoυς επενδυτές για την τύχη του φεστιβάλ , αλλά αυτά το 2017.

Όταν συγκεντρώνονται τα κείμενα, εκείνο που ξεχωρίζει είναι οι αναμνήσεις του Δρογγίτη από την πολύμηνη ομηρία του, ένα συγκινητικό γράμμα εξιλέωσης του Κουκουλάκη, που πλέον συλλέγει άλμπουμ των CARCASS και το εισαγωγικό κείμενο του Φράγκου που εύχεται καλή χρονιά καθυστερημένα. Οι νεκρολογίες όσων πέθαναν το 2016, δημιουργούν πλέον την ανάγκη για ειδική στήλη που αναλαμβάνει ο Μπασμπαγιάννης, γνωστός και ως Νότιο φτυάρι. Οι δηλώσεις στήριξης του Χάρισον Φορντ – Han Solo που συνοδεύονται από μια ακόμα αποκλειστική συνέντευξη για την σχέση του με τον Δρογγίτη, δημιουργούν ένα νέο κοινό στο επανερχόμενο ROCK HARD, με δώρο επανεκτέλεση του “Space eater” των GAMMA RAY με τον Scheepers που επιστρέφει στο σχήμα, για να δει άσπρη μέρα, προκαλεί πτώση του διαδικτύου από το υπερβολικό κατέβασμα του τραγουδιού.

Η συνάντηση Δρογγίτη με τον μικρό του γιο, χρυσοπληρώνεται από την Τατιάνα Στεφανίδου που τον κλέβει οριακά από την Χατζηβασιλείου και το «Πάμε πακέτο», δελεάζοντάς τον με την λίστα του Χασούρα σε μορφή χρωματιστού βινυλίου. Με δάκρυα στα μάτια αγκαλιάζονται ο μικρός του γιός με τον πατέρα,πριν το παιδί τον αποκυρήξει ως συνεργάτη των επαναστατών και ορκιστεί πίστη στον Αυτοκράτορα και τη σκοτεινή δύναμη που αποκαλύπτεται στον γήινο κόσμο με το όνομα Σάκης Φράγκος. Ο πικραμένος Δρογγίτης επιστρέφει στην απόλαυση της νέας ακυκλοφόρητης πενταπλής δουλειάς των SHALLOW THE SUN σε διασκευές φιλανδικών folk τραγουδιών με συμμετοχές AMORPHIS, STRATOVARIUS, NIGHTWISH και Φραγκίσκου Σαμοΐλη.

Το τεύχος κυκλοφορεί, ανανεωμένο μια μέρα πριν την παραμονή του 2017. Η εταιρία παραγωγής του Τζ. Λούκας, εισπράττει από την πρώτη ώρα κυκλοφορίας, έσοδα από τα εκατομμύρια χτυπήματα για την συνέντευξη του Χάρισον Φορντ, ενώ οι DREAM THEATER δίνουν ειδικό ακουστικό online show σου μέσω του site του ROCK HARD. Οι οπαδοί αναστενάζουν προβληματισμένοι με την ποικιλότητα των κειμένων, πλην αυτών των Τσουρέα Βασιλάκου που συνοδεύονται από φωτογραφίες από το οδοιπορικό τους στις ταϋλανδέζικες φυλακές και χώρους διασκέδασης και προκαλούν το γενικότερο ενδιαφέρον. Τα μόνα που ξεχωρίζουν είναι αυτά του Νίκα, που είναι σταθερού λεξιλογίου, DEF LEPPARD, KISS, Excellent και μελωδικό ροκ, με ισχυρές τάσεις τριχόπτωσης σε όποιον τα διαβάσει. Πράγμα που εκτιμά ο Βογιατζής γιατί μαζί με τα κείμενα του Κόη αυξάνει την πώληση σκευασμάτων κατά τις τριχόπτωσης. Η προσθήκη για το 2017 στις τάξεις των συντακτών με ειδικότητα στο sleaze metal, ακούει στο όνομα Σπαλιάρας και προκαλεί την θερμή ανταπόκριση, του γυναικείου συντακτικού πληθυσμού.

Με τα έσοδα των πρώτων ημερών, ο Φράγκος αγοράζει την ξεπουλημένη δισκογραφία του των 80’s, αλλα όχι των DREAM THEATER, μιας και αυτά τα έχει πάρει ο Κόης σαν δώρο για μια σιδερώστρα ατμοπίεσης που έχει καβατζώσει για τις κρίες νύχτες του χειμώνα. Η χρονιά κλείνει με μεγάλο τσιμπούσι στην ταβέρνα του Χασούρα, στην οποία κερνά ο Ζέρης με χρήματα από τη νέα του θέση, ως δοκιμαστής στρωμάτων στη Media Strom. Από τα βάθη του Γαλαξία, ο Αλατάς στέλει μηνύματα και παρουσιάσεις για το νέο άλμπουμ των METALLICA που έχει λατρέψει. Στην Ελλάδα, ο Hammett ανακοινώνει την ανάγκη για νέες ηχογραφήσεις, γιατί τα κουρδίσματα του Hetfield ήταν πολύ country και το παίξιμο του Trujillo πολύ funk, με αποτέλσμα να ζητήσουν τη βοήθεια του Potrnoy για να ολοκληρωθεί η ηχογράφηση του πρώτου demo ενός τρίλεπτου τραγουδιού, με τίτλο “Dystopia”. Λίγο πριν την παραμονή, ο θάνατος του Coverdale από επίθεση λυσσασμένης ύαινας στο σπίτι του στη λίμνη Tαχόε, στεναχωρεί τους πάντες, πλην της γυναίκας του και του Joel Heckstra, που με την κληρονομιά των δικαιωμάτων, αναχωρούν για μακροχρόνιες διακοπές.

Η δημιουργία του νέου επεισοδίου του πολέμου των άστρων με βάση τα τεκταινόμενα το 2016, κάνει τους συντάκτες του Rock Hard, πλούσιους και ευτυχισμένους, επιτέλους.

Καλή χρονιά.

Στέλιος Μπασμπαγιάννης

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

HELLO ME…MEET THE REAL ME: Η περίπτωση “No prayer for the dying”

18 Μαίου, 2020 - 17:00 Σάκης Νίκας

* 20 Ιουλίου 2018 – 20:05, 29ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας * Me: Όταν σου έλεγα να ξεκινήσουμε νωρίτερα με έγραφες να μη σου πω που...κάτσε τώρα εδώ ακινητοποιημένος στο δρόμο και αν προλάβουμε τους...

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (BON JOVI – Amsterdam Arena, 13/6/2008)

18 Μαίου, 2020 - 01:45 Έλενα Μιχαηλίδου

Μπορεί να φταίει που ταξίδεψα πρώτη φορά στο εξωτερικό για συναυλία. Μπορεί να φταίει που έχω μεγαλώσει με ένα τραγούδι τους στο κεφάλι μου. Μπορεί να φταίει που το Amsterdam ειναι μια πανέμορφη πόλη...

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (METALLICA – Rockwave 2007, 3/7/2007)

8 Μαίου, 2020 - 02:15 Δημήτρης Μπούκης

Αγαπημένη συναυλία.. Περίεργο θέμα γιατί κακά τα ψέματα, έχω πολλές. Γιατί μια συναυλία γίνεται μία από τις αγαπημένες μας; Η απόδοση του συγκροτήματος ή του καλλιτέχνη που βλέπεις είναι από τους...

[περισσότερα]

H αγαπημένη μου συναυλία (IRON MAIDEN, Άγιος Κοσμάς 10/11/2000)

4 Μαίου, 2020 - 11:00 Ντίνος Γανίτης

Είκοσι ρημαδοχρόνια πέρασαν από εκείνο το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου του 2000. Είκοσι χρόνια, από εκείνη την μυθική εμφάνιση των IRON MAIDEN στον Άγιο Κοσμά. Πιτσιρίκι, έφηβος, 15 χρονών, μαθητής στην...

[περισσότερα]

Η αγαπημένη μου συναυλία (DREAM THEATER – Θέατρο Λυκαβηττού 15/6/1998)

30 Απριλίου, 2020 - 11:00 Σάκης Φράγκος

Πέρασα πολύ ώρα σκεπτόμενος ποια συναυλία των DREAM THEATER να βάλω. Μπορεί τα τελευταία δέκα χρόνια να τους έχω δει μόνο στις εν Ελλάδι συναυλίες τους, όμως από το 1998 μέχρι το 2011 είχα προλάβει...

[περισσότερα]