Πέρασαν έξι μήνες;

9 Ιουλίου, 2012 - 13:30

Κι όμως πέρασαν γρήγορα οι πρώτοι 6 μήνες του 2012 και σε αυτούς τους 6 μήνες μαγευτήκαμε, ενθουσιαστήκαμε και απογοητευτήκαμε με τις κυκλοφορίες. Θυμάστε τα δύο άρθρα που αφορούσαν τις αναμενόμενες κυκλοφορίες του 2012 και τις προσδοκίες τόσο του Σάκη Φράγκου όσο και τις δικές μου; Αν όχι μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ κι εδώ.

 

Κάνοντας μια επανάληψη ή διαβάζοντας τα για πρώτη φορά μπορούμε να διαπιστώσουμε αν επαληθευτήκαμε ή όχι! Θα ξεκινήσω πρώτα με τα εμπορικά ονόματα της μουσικής μας που είχε παρουσιάσει ο Σάκης. Βέβαια θα αναφερθώ σε αυτά που ακούσαμε τις δουλειές τους.

LAMB OF GOD: Κυκλοφόρησαν έναν από τους δίσκους που έχουν πάρει μέχρι στιγμής την υψηλότερη βαθμολογία από το site μας.

Lacuna Coil 2011-4LACUNA COIL: Το “Dark adrenaline” είναι ένας αξιόλογος δίσκος που κρατά στην επικαιρότητα τους Ιταλούς. Αν θα μπορούσαν καλύτερα; Ίσως!

KREATOR: Ο δίσκος τους αποθεώθηκε, όπως σωστά έγραψε ο Σάκης «….σπάνια απογοητεύουν και τα τελευταία χρόνια δείχνουν ανανεωμένοι». Εγώ απλά θα σημειώσω τη φράση του συναδέλφου Τσουρέα από την κριτική του «…καθιστά το “Phantom antichrist” ως το πιο αντιπροσωπευτικό στουντιακό δείγμα του τί είναι οι KREATOR συνολικά στο μουσικό στερέωμα αυτά τα 27 χρόνια».

Accept2012n web

 

ACCEPT: Όπως έγραψα στην κριτική μου και σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς. Μπορεί να μην είχε 1-2 hits, αλλά όλα τα τραγούδια διαθέτουν την ίδια εκπληκτική ποιότητα. Οι απαιτήσεις μπορεί να ήταν υψηλές για το διάδοχο του “Blood of the nations”, αλλά οι Γερμανοί δεν είχαν πρόβλημα.

GOJIRA: Οι πολύ καλές βαθμολογίες συνεχίζονται, οι Γάλλοι έβγαλαν για μια ακόμη φορά δισκάρα και το ζήτημα είναι αν θα κερδίσουν τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής καμία απογοήτευση! Συνεχίζουμε;

lost 4-1PARADISE LOST: Δεν ήμουν σε καμιά πρόσφατη εμφάνισή τους και ποτέ δεν μπόρεσαν να με κερδίσουν με τις τελευταίες τους δισκογραφικές δουλειές, αλλά το “Tragic idol” είναι κάτι παραπάνω από ένας απλά αξιοπρεπής δίσκος. Από ότι φαίνεται τα εμπορικά «πειράματα» ανήκουν στο παρελθόν.

FIREWIND: Πολύ καλός νέος δίσκος από τους συμπατριώτες μας, κάτι που η ελληνική heavy / power σκηνή έχει ανάγκη.

CANDLEMASS: Το μόνο συγκρότημα που δεν έχει κυκλοφορήσει μέτριο ή κάτω του μετρίου δίσκο και θέλουν να διαλυθούν! Ήμαρτον! Όπως και να έχει η τελευταία τους δουλειά, “Psalms of the dead”, είναι όντως αριστούργημα και ανάμεσα στους 3 καλύτερους δίσκους μέχρι στιγμής.

Τελειώσαμε με τα συγκροτήματα που είχε αναφέρει στο άρθρο του ο Σάκης και κυκλοφόρησαν δίσκο στο πρώτο μισό. Ας πάμε να δούμε και την λιγότερο εμπορική πλευρά και τα συγκροτήματα που αναφέρθηκα μέσα από το άρθρο μου.

BARREN EARTH: Το “supergroup” από την Φινλανδία κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα ακόμη πολύ καλό δίσκο, αποτελώντας την εξαίρεση στον κανόνα ότι τα “supergroup” δεν έχουν διάρκεια και ποιότητα.

SAINT VITUS: Είχα γράψει ότι θα μας ικανοποιούσαν στη μεγάλη επιστροφή εξίσου με τις παλαιότερες δουλειές τους. Πολύ καλός δίσκος, παρά την τεράστια απουσία από τα μουσικά δρώμενα.

LONEWOLF: Παραμένουν αγαπημένοι και δεν με απογοήτευσαν για μια ακόμη φορά. Το “Army of the dead” θα είναι σίγουρα στη λίστα μου στο τέλος της χρονιάς.

RunningWild7 webRUNNING WILD: Εεεεε! Καπετάνιε βουλιάζουμε! Είχα γράψει ότι δεν θα με ενδιέφερε το τελικό αποτέλεσμα αρκεί να ερχόντουσαν στη χώρα μας για συναυλία. Δεν περίμενα ότι θα με «πονούσε» τόσο πολύ το τελικό αποτέλεσμα του “Shadowmaker”. Άνετα η μεγάλη μάπα της χρονιάς!

SACRED BLOOD: Μακράν η καλύτερη ελληνική δουλειά στο heavy / power μέχρι στιγμής! Επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μου.

Αυτές ήταν οι κυκλοφορίες που είχαμε αναφέρει μέσα από τα αντίστοιχα άρθρα στην αρχή της χρονιάς. Φυσικά υπήρξαν στο πρώτο εξάμηνο και δίσκοι που δεν είχαμε δώσει τη δέουσα βαρύτητα και μας εξέπληξαν (π.χ. EPICA, CRYSTAL VIPER, Axel Rudi Pell), αλλά και απογοητεύσεις που δεν περιμέναμε (SONATA ARCTICA, EREB ALTOR).

Τέλος υπάρχουν ακόμα αρκετά συγκροτήματα που περιμένουμε, ενώ κάποια που «αγνοούσαμε» θα μας ξαφνιάσουν. Το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Μην ξεχνάμε…έχει και νέο δίσκο ENSIFERUM!

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

 

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

Ελληνική σκηνή: Είμαστε όλοι #aderfia

5 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:30 Φραγκίσκος Σαμοΐλης

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μαγικές εποχές για τη χώρα μας. Και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει μία δικαιολογία για πολλά, όμως στο τέλος της ημέρας θα παρέμενε απλά και μόνο αυτό:...

[περισσότερα]

HELLO ME…MEET THE REAL ME: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ GHOST!

25 Ιανουαρίου, 2019 - 15:00 Σάκης Νίκας

Real Me: Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα, ρε μεγάλε, ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ που άκουσες μέσα στο 2018; Me: Αφού ξέρεις την απάντηση, τι με ρωτάς; Real Me: Έτσι, θέλω να δω μήπως ήρθες...

[περισσότερα]

ARCH ENEMY article: Χαμός από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας της frontwoman τους από τον φωτογράφο J. Salmeron!

4 Ιανουαρίου, 2019 - 09:00 Λευτέρης Τσουρέας

Γύρω από έναν μουσικό ή συγκρότημα υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το καλλιτεχνικό έργο που παράγεται κάτω από το όνομα τους. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ολόκληρο σύστημα που...

[περισσότερα]

Παιδική πορνογραφία - Από τον Dagon στον Karl Logan

6 Νοεμβρίου, 2018 - 17:00 Λευτέρης Τσουρέας

Με την έλευση του Internet στην καθημερινή μας ζωή εδώ και περίπου 20 χρόνια, έχουν προκύψει πολλών ειδών δραστηριότητες που θεωρούνται παράνομες. Από τις peer-to-peer εφαρμογές με πρώτο το Napster...

[περισσότερα]

Επανεκτίμηση δίσκων από κλασικά metal σχήματα: «Αριστουργήματα» ή «σκουπίδια»;

15 Οκτωβρίου, 2018 - 00:30 Rockhard

Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ έντονο το φαινόμενο στις επετείους κυκλοφορίας δίσκων από αγαπημένα μας συγκροτήματα, να θεοποιούνται δίσκοι οι οποίοι όταν είχαν κυκλοφορήσει,...

[περισσότερα]