Winter is coming

22 Μαρτίου, 2012 - 14:30

Η δεύτερη σεζόν του “Game of thrones” πλησιάζει σε λιγότερο από 15 μέρες και όλοι ακονίζουμε τα torrents, rapidshare και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε το κάθε επεισόδιο. Πριν μπω στο ζουμί του άρθρου θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα α) η σειρά των βιβλίων έχει σαν τίτλο “A song of ice and fire” και το “Game of thrones” απλά είναι το πρώτο βιβλίο, όμως για τις ανάγκες της τηλεόρασης επιλέχθηκε το δεύτερο και β) όλα τα ονόματα και οι τοποθεσίες θα τις αναφέρω στα ελληνικά για τους φίλους μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα βιβλία και τα αγγλικά.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ:

 

tyrionΌλα ξεκίνησαν όταν ο νόμιμος βασιλιάς των 7 Βασιλείων (Γουέστερος), διάδοχος της κυρίαρχης δυναστείας των Ταργκάρυεν, Αίρυς Β΄ άρχισε να τρελαίνεται και να εκτελεί ευγενείς χωρίς σοβαρή δικαιολογία. Ανάμεσα τους ήταν ο διάδοχος του οίκου των Σταρκ Μπράντον, ενώ σε όλη την τρέλα που επικρατούσε στο βασίλειο πεθαίνει και η αδελφή του Λυάννα. Με τη δεύτερη ήταν σφόδρα ερωτευμένος ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, γόνος του ισχυρού οίκου των Μπαράθηον, που φήμες λένε ότι στο αίμα τους υπάρχει λίγο και από Ταργκάρυεν. Ο Ρόμπερτ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της αγαπημένης του και κατηγορώντας παράλληλα τον βασιλικό οίκο παίρνει τα όπλα και ξεκινά επανάσταση. Στο πλευρό του τάσσεται αμέσως ο επόμενος διάδοχος των Σταρκ (μετά το θάνατο του Μπράντον) και παιδικός του φίλος Ένταρντ μαζί με τους προμάχους του. Μετά από λίγο καιρό όλοι οι ευγενείς των 7 βασιλείων τάχθηκαν με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και ένας σκληρός εμφύλιος ξεκίνησε. Δύο σημαντικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην ήττα των Ταργκάρυεν: α) Οι πανίσχυροι Λάννιστερ αποφάσισαν, καθυστερημένα, να ενισχύσουν τον Ρόμπερτ και β) πλέον δεν υπήρχαν δράκοι για τους Ταργκάρυεν, που είχαν βοηθήσει τον ιδρυτή της δυναστείας Αίγκον τον Κατακτητή να συντρίψει τους ευγενείς και να ενώσει όλα τα βασίλεια σε ένα. Ο πόλεμος έφτανε στο τέλος του και το τελικό χτύπημα το έδωσε ένας ιππότης της Βασιλικής Φρουράς (οι οποίοι παίρνουν όρκο να προστατεύουν τον βασιλιά και την οικογένεια του), ο σερ Τζέϊμι Λάννιστερ, γιος του αρχηγού του οίκου Τάιγουιν, δολοφονώντας τον Αίρυς. Κάθε μέλος των Ταργκάρυεν εξοντώθηκε, μέχρι και μωρά. Μόνο ο πρίγκιπας Βισέρυς και η αδερφή του Νταινέρυς ξέφυγαν από το θάνατο. Τον Αίμον Ταργκάρυεν δεν τον πείραξαν, καθώς είχε απαρνηθεί τα πάντα με τους όρκους που έδωσε για να ενταχθεί στην Νυχτερινή Φρουρά.

Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον ανακηρύσσεται βασιλιάς με σύζυγο την Σέρσεϊ Λάννιστερ, το τίμημα της βοήθειας των Λάννιστερ κατα την διάρκεια του πολέμου. Το βιβλίο ξεκινά με την επίσκεψη του βασιλιά και της οικογένειάς του στο κάστρο των Σταρκ. Για να μην σας κουράσω, καθώς έχετε δει όλοι τα επεισόδια του 1ου κύκλου, φοβερά μυστικά αποκαλύπτονται και η προδοσία κάνει την εμφάνισή της σε κάθε βήμα των χαρακτήρων. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται με το θάνατο του βασιλιά και του παιδικού του φίλου Ένταρντ. Ένας ακόμη εμφύλιος ξεσπά για την κυριαρχία. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις αντιμαχόμενες πλευρές.

 

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

 

ΤΖΟΦΡΥ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ, ο Βασιλιάς στο Σιδερένιο Θρόνο

Πρωτότοκος γιος του Ρόμπερτ Μπαράθηον, για τον οποίο μαθαίνουμε ότι στην πραγματικότητα είναι ο γιος της Σέρσει και του αδερφού της Τζέϊμι Λάννιστερ. Από την πρώτη στιγμή αποφασίζει να κυβερνήσει με σιδερένια πυγμή, αποφασίζοντας την εκτέλεση του Ενταρντ Σταρκ.

Λάβαρο: Απεικονίζονται αντικριστά το εστεμμένο ελάφι των Μπαράθηον, μαύρο σε χρυσό φόντο, και το λιοντάρι των Λάννιστερ, χρυσό σε άλικο φόντο.

Ισχυροί σύμμαχοι: Ο οίκος των Λάννιστερ είναι ο πλουσιότερος οίκος των 7 Βασιλείων, εξαιτίας του ορυκτού πλούτου. Ο ηγέτης τους Τάιγουιν γνωρίζει καλά το παιχνίδι του στέμματος και σε συνδιασμό με τη δύναμη και την ραδιουργία θα προσπαθήσει να επικρατήσει. Μειονέκτημα αποτελεί ότι ο οίκος των Λάννιστερ δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους οίκους αλλά και τα ίδια του τα μέλη. Έμβλημα τους: «Ακούστε το βρυχηθμό μου».

 

stannisΣΤΑΝΝΙΣ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ, ο Βασιλιάς της Στενής θάλασσας

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ρόμπερτ Μπαράθηον, νόμιμος διάδοχος εφόσον ο τα παιδιά του αδερφού του είναι στην ουσία τα παιδιά του Τζέϊμι Λάννιστερ. Έχει την φήμη του αυστηρού, αλλά δίκαιου άρχοντα. Όμως λόγω του αυστηρού του χαρακτήρα δεν έχει την συμπάθεια του λαού. Επίσης ο πόλεμος του θα αποκτήσει και θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς έχει ασπαστεί την ξενόφερτη θρησκεία του Ρ’λορ, Κυρίου του Φωτός. Δίπλα του είναι πάντα η ιέρεια Μελισάντρα, μια γυναίκα με μυστήριες δυνάμεις.

Λάβαρο: Η φλεγόμενη καρδιά του Κυρίου του Φωτός, μια κόκκινη καρδιά τυλιγμένη από πορτοκαλιές φλόγες σε λαμπρό κίτρινο φόντο. Μέσα στην καρδιά βρίσκεται το εστεμμένο ελάφι των Μπαράθηον.

Ισχυροί σύμμαχοι: Εδώ παρατηρείται η μεγαλύτερή του αδυναμία, καθώς μόνο μικροί άρχοντες βρίσκονται στο πλευρό του και ένα μέρος του οίκου των Φλορέντ (η γυναίκα του κατάγεται από τους Φλορέντ).

 

ΡΕΝΛΥ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ, ο Βασιλιάς του Χαϊγκάρντεν

Ο μικρότερος από τα αδέρφια των Μπαράθηον. Ο πιο αγαπητός διεκδικητής του θρόνου, από την πλευρά του λαού. Ευγενικός και προσιτός, αλλά προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του. Στα πρότυπα της Βασιλικής Φρουράς ιδρύει την Φρουρά του Ουράνιου Τόξου.

Λάβαρο: Το μόνο που παραμένει ίδιο με αυτό του Ρόμπερτ Μπαράθηον. Απεικονίζεται το εστεμμένο ελάφι των Μπαράθηον, μαύρο σε χρυσό φόντο

Ισχυροί σύμμαχοι: Σε αντίθεση με τον αδερφό του ο Ρένλυ είναι πιο «τυχερός» στις συμμαχίες του, καθώς στο πλευρό του τάσσεται ο δεύτερος ισχυρότερος οίκος μετά τους Λάννιστερ, οι Ταϊρέλ. Διαθέτουν τους καλύτερους στρατιώτες, πειθαρχημένους ιππότες και ικανούς στρατηγούς. Ο Ρένλυ έχει αρραβωνιαστεί την μικρή κόρη του αρχηγού της οικογένειας, Μάργκαιρυ. Έμβλημα τους: «Ακμαίοι και θαλεροί».

 

Robb StarkΡΟΜΠ ΣΤΑΡΚ, ο Βασιλιάς του Βορρά

Ο διάδοχος των Σταρκ παίρνει τα όπλα για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και να απελευθερώσει τις αδερφές του. Στη πορεία όμως ανακηρύσσεται βασιλιάς από τους προμάχους του. Η πρώτη μεγάλη μάχη που έγινε στον εμφύλιο κατέληξε με νίκη του Ρομπ, συντρίβοντας τους Λάννιστερ και κερδίζοντας ένα πολύτιμο λάφυρο. Τον ικανότερο πολεμιστή των βασιλείων, Τζέϊμι Λάννιστερ. Το κουτάβι δείχνει να μετατρέπεται σε ανταρόλυκος. Μειονέκτημά του ότι ο Βορράς ήταν πάντα μια αραιοκατοικημένη επικράτεια, με περιορισμένο έμψυχο υλικό και πόρους, καθώς επίσης και το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 15 χρονών). Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να στοιχίσει.

Λάβαρο: Ένας γκρίζος ανταρόλυκος σε χιονόλευκο φόντο.

Ισχυροί σύμμαχοι: Ο οίκος των Τάλλυ τάχθηκε αμέσως στο πλευρό του Ρομπ, καθώς η μητέρα του είναι μια Τάλλυ. Τίμιοι άντρες που μπορεί ένας βασιλιάς να στηριχθεί. Έμβλημά τους: «Οικογένεια, καθήκον, τιμή».

Επίσης κέρδισε την συμμαχία των πολυάριθμων Φρέϋ, με την υπόσχεση ότι θα παντρευτεί μία από τις κόρες ή εγγονές του άρχοντα Γουόλντερ.

 jaime lannister

Τον πέμπτο διεκδικητή δεν θα σας τον αποκαλύψω, καθώς για όσους δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία θα αποτελέσει έκπληξη. Αν το κάνω πριν ξεκινήσει η σειρά, μάλλον θα βρεθώ σε χαντάκι. Πέρα όμως από τους υποψήφιους βασιλιάδες υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ας εξετάσουμε ορισμένους:

 

Νταϊνέρυς Ταργκάρυεν: Η νόμιμη διάδοχος της παλιάς δυναστείας. Οι ιστορικοί δεν την υπολογίζουν ακόμα ανάμεσα στους διεκδικητές, καθώς έχει μόνο μια χούφτα άντρες στο πρόσταγμά της. Πλέον παρατημένη από το λαό του άντρα της, πρέπει να βρει ξανά συμμάχους που θα της προσφέρουν άντρες και πόρους. Όμως οι ελεύθερες πόλεις έχουν κάνει την δολοπλοκία επιστήμη. Παρόλο αυτά έχει ισχυρή θέληση και....δράκους μετά από αιώνες!!

 

Τύριον Λάννιστερ: Όσο μπόι του λείπει άλλο τόσο μυαλό έχει. Άξιος διάδοχος του πατέρα του σε εξυπνάδα, καλείται να γίνει το νέο Χέρι του Βασιλιά. Το έργο του δύσκολο, να συνετίσει τον ανιψιό του Τζόφρυ και να προετοιμάσει την πρωτεύουσα του Βασιλείου για πολιορκία. Και σε όλα αυτά η «αγαπημένη» του αδερφή και όχι μόνο θα του προκαλέσουν πολλούς πονοκεφάλους.

 

renlyΝτέϊβος Σήγουορθ: Ένας πρώην λαθρέμπορας που γίνεται ιππότης στην υπηρεσία του Στάννις Μπαράθηον. Το αντίπαλο δέος του Τύριον σε εξυπνάδα, μόνο που αγαπάει την τιμή και την οικογένειά του. Θα αποτελέσει τη φωνή της λογικής στην αυλή του Στάννις.

 

Τζον Σνόου: Ο νόθος γιος του Ένταρντ Σταρκ έχει ορκιστεί στην Νυχτερινή Φρουρά και δεν μπορεί να βοηθήσει τον ετεροθαλή αδερφό του. Όμως μήπως τελικά αυτός και τα νέα «αδέρφια» του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη απειλή των βασιλείων; Πλάσματα βγαλμένα από τα παραμύθια αρχίζουν και ξυπνούν. Ο χειμώνας έρχεται!!

 

Θήον Γκρεϊτζου: Πολλοί ξεχνάνε ότι παρά το γεγονός ότι είναι «όμηρος» μετά την ήττα του πατέρα του, κατά την επανάσταση των Γκρέϊτζου εναντίον του βασιλιά Ρόμπερτ, είναι ένας πρίγκηπας, διάδοχος του Μπέϊλον Γκρέϊτζου των Σιδερένιων Νησιών. Μπορεί να ενισχύσει με περισσότερους άντρες τον Ρομπ Σταρκ ή μήπως...

 

Άρυα Σταρκ: Η μικρότερη κόρη του Ένταρντ Σταρκ καταφέρνει να αποδράσει. Όμως πόσο μακριά θα καταφέρει να πάει και ποια θα είναι η μοίρα της;

 

Μπραν Σταρκ: Ο δεύτερος γιος του Νέντ Σταρκ, παραμένει ανάπηρος, όμως μια περίεργη εσωτερική δύναμη και ένας δεσμός με τον ανταρόλυκό του αρχίζει να δημιουργείται. Η πορεία του δύσκολη, αλλά ξαφνικά καλείται να μεγαλώσει απότομα.

 

Το δεύτερο μέρος υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Το κατά πόσο η σειρά θα μπορεί να δώσει το απαιτούμενο βάρος και βάθος αποτελεί ερώτημα. Το πρώτο μέρος ήταν εύκολο, γιατί υπήρχαν λιγότεροι πρωταγωνιστές. Τώρα πολλαπλασιάζονται! Επίσης ερώτημα αποτελεί, για μια τηλεοπτική σειρά, πόσο καλά θα αποδώσει τις μάχες και φυσικά την μεγάλη ναυμαχία που σφραγίζει το τέλος του δευτέρου βιβλίου. Εξάλλου μιλάμε για budget τηλεόρασης και όχι κινηματογράφου. Όπως και να έχει προετοιμαστείτε, καθώς στις οθόνες μας έρχεται «Σύγκρουση Βασιλέων».

 

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Καλοκαιρινή συναυλιακή ουτοπία

19 Μαρτίου, 2019 - 16:30 Δημήτρης Μπούκης

Αυτό που ζήσαμε πέρυσι στην Μαλακάσα στα πλαίσια του Rockwave Festival, ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα στα συναυλιακά δρώμενα της χώρα μας. Ανεξάρτητα από το επίπεδο της διοργάνωσης και τα πολλά...

[περισσότερα]

Ελληνική σκηνή: Είμαστε όλοι #aderfia

5 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:30 Φραγκίσκος Σαμοΐλης

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μαγικές εποχές για τη χώρα μας. Και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει μία δικαιολογία για πολλά, όμως στο τέλος της ημέρας θα παρέμενε απλά και μόνο αυτό:...

[περισσότερα]

HELLO ME…MEET THE REAL ME: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ GHOST!

25 Ιανουαρίου, 2019 - 15:00 Σάκης Νίκας

Real Me: Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα, ρε μεγάλε, ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ που άκουσες μέσα στο 2018; Me: Αφού ξέρεις την απάντηση, τι με ρωτάς; Real Me: Έτσι, θέλω να δω μήπως ήρθες...

[περισσότερα]

ARCH ENEMY article: Χαμός από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας της frontwoman τους από τον φωτογράφο J. Salmeron!

4 Ιανουαρίου, 2019 - 09:00 Λευτέρης Τσουρέας

Γύρω από έναν μουσικό ή συγκρότημα υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν το καλλιτεχνικό έργο που παράγεται κάτω από το όνομα τους. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ολόκληρο σύστημα που...

[περισσότερα]

Παιδική πορνογραφία - Από τον Dagon στον Karl Logan

6 Νοεμβρίου, 2018 - 17:00 Λευτέρης Τσουρέας

Με την έλευση του Internet στην καθημερινή μας ζωή εδώ και περίπου 20 χρόνια, έχουν προκύψει πολλών ειδών δραστηριότητες που θεωρούνται παράνομες. Από τις peer-to-peer εφαρμογές με πρώτο το Napster...

[περισσότερα]