Η ασφαλιστική εταιρεία του HELLFEST αρνείται τη καταβολή αποζημίωσης λόγω ακύρωσης του φεστιβάλ

0
78




Προβλήματα για τους διοργανωτές Hellfest αφού η ασφαλιστική τους εταιρεία αρνήθηκε να καταβάλει τις αποζημιώσεις για οικονομικές ζημίες που συνδέονται με την πανδημία του κορονοϊού.
Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει το Hellfest 2020 για λόγους προστασίας, μιας και τα θύματα εξαιτίας του κορονοϊού στη Γαλλία ολοένα και αυξάνονται. Headliners φέτος θα ήταν μεταξύ άλλων οι DEFTONES, FAITH NO MORE και SYSTEM OF A DOWN. 
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ, η Hellfest Productions ξέσπασε εναντίον της Γαλλική ασφαλιστικής εταιρείας Albingia, για την άρνησή της τελευταίας, ως προς το αίτημα αποζημίωσης που κατέθεσε το Hellfest, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση μεταξύ των μερών ορίζει ότι:
“θα καλύπτονται οικονομικές απώλειες λόγω πιθανών πανδημιών υπό τον όρο ότι η σύμβαση υπογράφηκε πριν την εμφάνιση και την αναγνώριση των πανδημιών από τις Γαλλικές αρχές ή από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). ” 
Η σύμβαση του Hellfest με την Albingia υπογράφηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, περίπου δύο εβδομάδες πριν η Κίνα ανακοινώσει στον ΠΟΥ αρκετές περιπτώσεις ασυνήθιστης πνευμονίας στη Γουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο ιός ήταν άγνωστος.
Στη δήλωσή του το Hellfest ανέφερε: 
“Η ασφαλιστική μας εταιρεία αποδεικνύει σε όλους τους αμφισβητίες ότι είναι ευκολότερο να καταβάλεις ασφάλιστρα παρά να λάβεις αποζημίωση για ζημιές που θα έπρεπε να καλυφθούν. Η Albingia, αρνήθηκε την καταβολή αποζημίωσης μιας και η πανδημία αυτού του “τύπου” δεν εντάσσεται στην ασφαλιστική μας κάλυψη. Προφανώς και το αμφισβητούμε αυτό. Η λογική της Albingia είναι απλή. Λαμβάνει τις εισφορές μας για περιπτώσεις όπως η ακύρωση του φεστιβάλ αλλά δεν σε αποζημιώνει ποτέ. Η κεντρική ιδέα;;; Παίζει με λέξεις και ερμηνείες περιμένοντας να καταφύγουμε σε ένδικα μέσα γνωρίζοντας ότι όλο αυτό θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Εν τω μεταξύ η εταιρεία θα κρατά τα χρήματα που διεκδικούμε. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να ρίξουμε φως σε τέτοιου είδους πρακτικές ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Η αλληλεγγύη και η τήρηση των δεσμεύσεων πρέπει να είναι οι βασικοί πυλώνες των ασφαλιστικών εταιρειών. Εν ολίγοις, ενώ ξέρουμε τι θα επακολουθήσει δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό μας…F***K Y*U”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here