Το Spotify ζητάει πίσω λεφτά από δημιουργούς και δισκογραφικές εταιρείες

0
82

Το Spotify πληρώνει από 0,006$ έως 0,0084$ το stream, με το ποσό στη συνέχεια να διαμοιράζεται μεταξύ τραγουδοποιών και δισκογραφικών εταιρειών. Πρόσφατα, η επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ (CRB) αποφάσισε να αυξήσει την αξία του κάθε stream κατά 44% για τα επόμενα πέντε χρόνια, μια απόφαση για την οποία το Spotify άσκησε έφεση λέγοντας μάλιστα ότι η υπηρεσία πλήρωσε πέρυσι με το παραπάνω τους εμπλεκόμενους και ότι θα πρέπει να ακακτήσει τα χρήματά της. 
Το website Music Business Worldwide αναφέρει ότι τι υπήρξε κάποια “πολυπλοκότητα” στην απόφαση, η οποία δεν έλαβε υπόψη τις φοιτητικές και οικογενειακές εκπτώσεις της υπηρεσίας η οποία επιτρέπει σε έξι άτομα να μοιραστούν ένα λογαριασμό αξίας 14,99 δολαρίων. 
Λόγω λοιπόν αυτής της επιπρόσθετης πολυπλοκότητας, το Spotify υπολόγισε ότι αναδρομικά, σύμφωνα με την απόφαση CRB, πολλές δισκογραφικές εταιρείες οφείλουν χρήματα από το 2018, λόγω υπερπληρωμής που βασίζεται σε προηγούμενη τιμολόγηση, με αποτέλεσμα το Spotify να ζητά τα χρήματα πίσω. Πρόθεση του Spotify είναι απλώς να αφαιρέσει αυτό το “αρνητικό υπόλοιπο” από τις μελλοντικές πληρωμές δικαιωμάτων μέσω στο 2019.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here