APOLLO PAPATHANASIO: Τίτλος, εξώφυλλο και track list για το πρώτο του solo άλμπουμ

6 Οκτωβρίου, 2016 - 10:45

Ο πρώην τραγουδιστής των FIREWIND και νυν SPIRITUAL BEGGARS, Apollo Papathanasio, έχει έτοιμο το πρώτο του solo άλμπουμ με τίτλο “Waterdevils” το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου από την Escape Music. Η μίξη και η παραγωγή του άλμπουμ έγιναν στο Global Musix Studio στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, με παραγωγό τον Jalle Westergen.
Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες συμμετοχής σε άλλες μπάντες, ήρθε ο καιρός για τον Apollo να κυκλοφορήσει την πρώτη του solo δουλειά. Και ήταν μακρύς ο δρόμος από τότε μέχρι τώρα.
Η  καριέρα του Apollo ξεκίνησε γύρω στα 14 του, όταν ο μικρός Απόστολος, επηρεασμένος από μπάντες όπως οι KISS και ALICE COOPER άρχισε να παίζει σε μπάντες της πόλης του, το Boras  της Σουηδίας ως επίδοξος κιθαρίστας. «Τότε δεν ήθελαν πολλοί να γίνουν τραγουδιστές» , εξηγεί, «όλοι ήθελαν να πιάσουν μια κιθάρα, κανείς δεν ήθελε να τραγουδήσει. Έτσι και εγώ αποφάσισα να γίνω τραγουδιστής».
Οι πρώτες μπάντες του Apollo ήταν οι BLAZON και CRAZE, την ηλικία των 17 . Με τους CRAZE κυκλοφόρησε ένα single, το “Living in sin” αλλά η μπάντα διαλύθηκε το 1988 όταν ο Apollo κλήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Μετά από 8 χρόνια κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Psychopath” με τους FAITH TABOO. Θυμάται ότι: « Ξεκινήσαμε σαν μπάντα διασκευών αλλά δεν ήθελα να χάνουμε χρόνο παίζοντας τραγούδια άλλων. Έτσι κυκλοφορήσαμε το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ μας.» Η μπάντα διαλύθηκε και ο Apollo έγινε μέλος των MAJESTIC.
Το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό με τη συμμετοχή του σε μπάντες όπως οι TIME REQUIEM και EVIL MASQUERADE. Το 2005 οι EVIL MASQUERADE τελείωναν τη μίξη του άλμπουμ τους στο Studio Fredman όταν ο ιδιοκτήτης του studio και παραγωγός Fredrik Nordstrom σύστησε τον Apollo στον κιθαρίστα Gus G. που επίσης ήταν στο studio. «Ο Fredrik μας σύστησε επειδή είμαστε και οι δυο Έλληνες και θεώρησε ότι θα τα πηγαίναμε καλά.» λέει « Κουμπώσαμε αμέσως. Ο Gus μου ζήτησε να μπω στους FIREWIND  αλλά αρνήθηκα επειδή σπούδαζα και δεν είχα χρόνο. Το συζητήσαμε πάλι έξι μήνες μετά. Τότε είχα τελειώσει τις σπουδές μου και συμφώνησα. Ήταν κάτι το μαγικό.»
Με τους FIREWIND ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2013 για να επικεντρωθεί στους SPIRITUAL BEGGARS του Mike Amott, στους οποίους είχε ενταχθεί το 2010. Παράλληλα συνεργάστηκε στη σύνθεση και ηχογράφηση τραγουδιών με φίλους από μπάντες όπως KING DIAMOND, HELLOWEEN, GAMMA RAY, ARCH ENEMY, GRAND MAGUS, METALIUM, MASTERPLAN και άλλων.
«Αρχικά ήθελα να κυκλοφορήσω αυτά τα κομμάτια ως μπάντα ή project αλλά οι οπαδοί με παρότρυναν να το κυκλοφορήσω ως solo καλλιτέχνης, και έτσι το αποφάσισα»
Απελευθερωμένος από κανόνες, ο Apollo κινήθηκε στο “Waterdevils” χωρίς περιορισμούς.
«Ήθελα να το κάνω αυτό γιατί είναι διασκεδαστικό και ενθουσιώδες και επίσης επειδή ήθελα να συνεισφέρω στο να κρατηθεί το κλασικό rock ζωντανό» λέει ο Apollo και καταλήγει. « Τα “Waterdevils” είναι ένα καιρικό φαινόμενο. Είναι ένας μικρός αδύναμος ανεμοστρόβιλος πάνω από το νερό και είναι πολύ σπάνιο να τον δεις. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τον δεις ή αν θα τον δεις ξανά. Κατά κάποιο τρόπο είναι ένα αφιέρωμα σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το άλμπουμ. Εμφανίστηκαν απρόοπτα και μπορεί να εμφανιστούν ξανά, μπορεί και όχι, ποτέ δεν ξέρεις. Όπως τα Waterdevils».
Το track list του άλμπουμ έχει ως εξής:
 01. Revolution for the Brave (3:52)
02. Liberate Yourself (3:35)
03. Buried In A Flame (3:51)
04. Safe And Sound (3:48)
05. Fallen Endlessly (5:30)
06. Crossing the Lines (5:10)
07. Power (3:10)
08. Rise Up (4:41)
09. I Need Rock 'N' Roll (4:27)
10. Chasing Shadows (4:35)
11. Through The Fire (4:31)
12. Stop (5:18)

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

LIZZY BORDEN: Δείτε το νέο τους lyric βίντεο

19 Αυγούστου, 2019 - 10:30 Rockhard

Στο κλιπ από κάτω, μπορείτε να δείτε το νέο lyric βίντεο των LIZZY BORDEN, για το κομμάτι τους “The scar across my heart”. Το κομμάτι είναι από το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, και πρώτο μετά από...

[περισσότερα]

TRESPASS: Πρεμιέρα από το Rock Hard για το video clip των θρύλων του NWOBHM

14 Αυγούστου, 2019 - 18:00 Rockhard

Οι θρύλοι του NWOBHM, TRESPASS, κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς, το άλμπουμ “Footprints in the rock”, από τη Δανέζικη εταιρία, Might Music. Σήμερα, σε πρώτη μετάδοση από το Rock...

[περισσότερα]

IMMOLATION: Μπαίνουν στο στούντιο στις αρχές του 2020 για την ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ

9 Αυγούστου, 2019 - 10:00 Rockhard

Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των IMMOLATION, Robert Vigna, η μπάντα συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο νέο της άλμπουμ και στις αρχές του 2020 θα μπει στο στούντιο για να ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις του. Ο...

[περισσότερα]

DIAMOND HEAD: Δείτε το νέο τους lyric βίντεο, για το κομμάτι “The sleeper”

9 Αυγούστου, 2019 - 10:00 Rockhard

Στο κλιπ από κάτω, μπορείτε να δείτε το νέο lyric βίντεο των DIAMOND HEAD, για το κομμάτι τους “The sleeper”. Το κομμάτι περιλαμβάνεται στο τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, “The coffin train”, το...

[περισσότερα]

THUNDER: Θα κυκλοφορήσουν το “The greatest hits” άλμπουμ το Σεπτέμβριο

9 Αυγούστου, 2019 - 10:00 Rockhard

Oι THUNDER γιορτάζουν τα 30 χρόνια της μουσικής τους και έτσι, στις 27 Σεπτεμβρίου και μέσω της BMG, θα κυκλοφορήσουν το άλμπουμ “The greatest hits”, το οποίο θα περιέχει 28 συνολικά τραγούδια,...

[περισσότερα]