INTELLIGENT MUSIC PROJECT: Ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα με σπουδαίους guests

21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 00:30

Intelligent Music Project είναι το όνομα ενός από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα των τελευταιών χρόνων, στον χώρο της κλασσικής ροκ μουσικής. Με σαφείς μουσικές αναφορές σε θρυλικά σχήματα όπως οι Alan Parson’s Project, Deep Purple etch. και με μυνήματα για θετική σκέψη και άποψη ζωής μέσα από τους στίχους, οι Intelligent Music Project με την δουλειά τους αφήνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα όπου ξεχωρίζει η αληθινή οργανική ροκ μουσική και ο ευφυής στίχος σε μια εποχή που, δυστυχώς, η παγκόσμια μουσική βιομηχανία επικεντρώνεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Πώς άλλωστε θα μπορούσε κάποιον να μην θεωρήσει ως τεκμήρια για τα παραπάνω την συμμετοχή ιερών τεράτων της παγκόσμιας μουσικής στην μουσική των Intelligent Music Project? Simon Phillips (Toto), John Payne (Asia), Carl Sentance (Nazareth), John Lawton (Uriah Heep), Bobby Rondineli (Black Sabbath), Richard Grisman (RiverHound) είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμπνεύστηκαν, συμμετείχαν και τελικά δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια του Project. Όλοι αυτοί οι τεράστιοι ροκ αστέρες, είναι οι Rocket Careers του.
Μπαίνοντας στην διαδικασία των ηχογραφήσεων του έκτου τους δίσκου (The Creation) ο Ronnie Romero (Ritchie’s Blackmore Rainbow) αναδεικνύεται ως η βασική φωνή (δισκογραφικά και συναυλιακά) των Intelligent Music Project. Το επιβλητικό εύρος της φωνής του 35χρονου Χιλιανού σταρ, δίνει τον απαραίτητο όγκο στα νέα τραγούδια του Project.
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο Romero συνεργάζεται με τους Intelligent Music Project. Πέρα από συναυλιακές εμφανίσεις, έχει αναλάβει και τα φωνητικά στο Everytime, hit single που ξεχώρισε από τον τελευταίο τους δίσκο Life Motion.
Ο άνθρωπος πίσω από όλο αυτό το μοναδικό – για τα σημερινά δεδομένα – εγχείρημα, είναι ο Milen Vrabevski. Ο Vrabevski θεωρείται στην γειτονική μας χώρας ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της βουλγαρικής κοινωνίας. Πρωτοπόρος επιχειρηματίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της ιατρικής έρευνας, φιλάνθρωπος και προστάτης των τεχνών. Οι Intelligent Music Project είναι το πνευματικό του παιδί μέσα από το οποίο θέλει να μεταδώσει το θετικό του μύνημα για την διατήρηση του αληθινού καλού οργανικού ροκ (μέσα από την μουσική) και την ανάδειξη της πνευματικής μας δύναμης (μέσα από τους στίχους).
Το επόμενο διάστημα οι Intelligent Music Project θα ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις του έκτου τους album και συναυλίες επί Βουλγαρικού εδάφους. Στα σχέδια είναι επίσης και κάποιες συναυλίες στην χώρα μας ενώ – σε σχέση πάντοτε με τις παγκόσμιες συνθήκες – προγραμματίζεται η πανευρωπαϊκή τους περιοδεία την Άνοιξη του 2021.

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

ARMORED SAINT: Video clip για το "Missile to gun"

26 Οκτωβρίου, 2020 - 17:45 Rockhard

Οι Αμερικάνοι metallers, ARMORED SAINT, μόλις έβγαλαν σε κυκλοφορία το νέο τους άλμπουμ, “Punching the sky”, από τη Metal Blade Records, ένα άλμπουμ το οποίο παρουσιάσαμε σε ομαδική κριτική από το...

[περισσότερα]

AC/DC: Βγήκε το video clip του νέου τους τραγουδιού, "Shot in the dark"

26 Οκτωβρίου, 2020 - 17:00 Rockhard

Χρειάζονται πολλά παραπάνω λόγια; Το νέο video clip των AC/DC για το τραγούδι "Shot in the dark", μέσα από το επερχόμενο "Power up". Ακολουθεί το αρχικό Δελτίο Τύπου. Οι AC/DC θα κυκλοφορήσουν...

[περισσότερα]

PARADISE LOST: Live At The Mill / Ένα μοναδικό live stream στις 5 Νοεμβρίου!

26 Οκτωβρίου, 2020 - 16:45 Rockhard

Εν συνεχεία της κυκλοφορίας του νέου album τους “Obsidian” τον Μάιο, οι Βρετανοί gothic metal θρύλοι Paradise Lost ...

[περισσότερα]

NEED: Ανακοίνωσαν τις πρώτες λεπτομέρειες για το “Norchestrion: a song for the end”

26 Οκτωβρίου, 2020 - 13:15 Rockhard

Οι Έλληνες prog metallers, NEED, ανακοίνωσαν ότι στις 12 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Ikaros Records, θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, “Norchestrion: a song for the end”, σε μορφή digipack...

[περισσότερα]

EUROPE: Ξεκίνησαν Lockdown sessions - Δείτε το "Got to have faith"

26 Οκτωβρίου, 2020 - 02:30 Rockhard

Οι EUROPE ξεκίνησαν μία σειρά από video στο YouTube αλλά και στα social media, με την επωνυμία “Friday Nights With Europe The Band”. Κάθε Παρασκευή και για τις πέντε επόμενες εβδομάδες, οι Σουηδοί...

[περισσότερα]