NO NAME DOGS: Οι experimental rock/metallers από την Αθήνα, βγάζουν το EP “9•11"

11 Νοεμβρίου, 2020 - 00:00

NO NAME DOGS - Δελτίο Τύπου

About
Υπάρχουν πολλές αφορμές για τη δημιουργία μιας νέας μπάντας, στην περίπτωση, όμως, των No Name Dogs όλα προέκυψαν με τον πιο όμορφο και ανθρώπινο τρόπο. Μια απλή συζήτηση μεταξύ φίλων, σαν μια άλλου είδους ψυχοθεραπεία. 

Name Tag
Το όνομα ήταν μια αυθόρμητη πράξη: Τα μέλη του συγκροτήματος ήθελαν ένα όνομα που να μπορεί να συσχετιστεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Και εδώ ακριβώς έχουμε να κάνουμε με τον Άγνωστο Φίλο (Dog = πιστός φίλος στην Argo)!
Melodic Lines
Οι μελωδικοί πειραματισμοί όλων τους, αλλά και τα πολλά και διαφορετικά ακούσματα τους οδήγησαν σε πιο Heavy Rock/Metal ήχους, αλλά χωρίς να μπορούν να ενταχθούν κάτω από μόλις μια μουσική «ταμπέλα». Το ιδανικό στους No Name Dogs είναι να ονομάσει τις μελωδίες τους ο καθένας, όπως του αρέσει, αφού πρώτα τους ακούσει. Κάθε μια νότα, κάθε λέξη των στίχων είναι μια βιωματική στιγμή. 

Lyrics
Είναι από εκείνες τις όμορφες στιγμές που οι δημιουργοί «ψάχνουν» να βρουν εκείνους που θα ταυτιστούν μαζί της. Επιθυμούν να βρουν κι άλλους με κοινά βιώματα και σημεία σύνδεσης - επικοινωνίας, χωρίς την εμπορική πίεση! Αυτό που θέλει η μπάντα είναι να περάσει το μήνυμα των τραγουδιών τους, όσο πιο γρήγορα, λιτά και ολοκληρωμένα γίνεται δίνοντας τροφή για σκέψη στον ακροατή, χωρίς όμως να τον μπουχτίζει!

The Story
Ξεκινώντας να ηχογραφούν από τον Απρίλιο του 2019 το πρώτο τους single “I AM” , έδειξαν τον δρόμο και των υπολοίπων κομματιών που ολοκλήρωσαν το πρώτο τους EP με τίτλο “9•11” τον Σεπτέμβριο του 2020 μετά από πολλές καθυστερήσεις λόγο covid-19. 

Συνολικά πέντε κομμάτια που το καθένα κρύβει τη δική του ιστορία και μήνυμα, όλα ηχογραφημένα και μιξαρισμένα στα “Orfeas Music Studios” δια χειρός Τάσου Ιωαννίδη και final mastering Κοσμά Μπούλακα. 
To release του EP με τίτλο “9•11”, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, ενώ την παραγωγή και δημιουργική επιμέλεια των lyric videos έχει αναλάβει η VIProjects.

Το εξώφυλλο είναι μια φωτογραφική λήψη της Σάντρας Καρακίτσιου και επιμέλειας του Βαγγέλη Μακρίδη επάνω σε ιδέα των μελών της μπάντας θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα μέσα από την εικόνα , δίνοντας μορφή στο σκληρό ήχο και «φτύνοντας» σπίθες μέσα από το στίχο τους. 

EP 9•11 – TRACKLIST
1. Don’t Look At Me
2. I Am
3. Against You
4. Space Woman
5. Diamonds

“I AM” 
Η ιστορία πίσω από το “I AM” είναι βασισμένη σε στίχους γραμμένους από τα χέρια της φωνής της μπάντας (όπως και των υπολοίπων κομματιών), δίνοντας τη δική του ερμηνεία στο «Εγώ Έιμι», εξισώνοντας το καλό και το κακό μέσα στο ίδιο «σώμα», δείχνοντας ότι για να υπάρξει ισορροπία στο σύμπαν το ένα εξαρτάται αλλά και συμπληρώνει το άλλο. Χτισμένο μουσικά επάνω στο κιθαριστικό riff που βγήκε από το πρώτο άκουσμα των στίχων και το Rhythm section μπάσου-τυμπάνων το οποίο μόνο οποίος έχει υπομονή καταλαβαίνει που οδηγεί όλο αυτό. 

Message Sent
«Η τέχνη οφείλει να ενώνει, να ξεπερνά και να υπερνικά ότι διχοτομεί! Είναι κάτι που γίνεται εύκολα και η απόδειξη είναι ότι μπορούν στον ίδιο χώρο να διασκεδάζουν άνθρωποι από διαφορετικές τάξεις, ηλικία, φύλο, χρώμα, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις,...».
 

NONAME DOGS... WITH NAMES! 
(band members)
Charis Kontaxis - Vocal
Petros Nks - Guitar
George Motakis - Bass Guitar
Bill Rodostoglou – Drums

NO NAME DOGS LINK

https://linktr.ee/NoNameDogs
 

SOCIAL LINKS

Facebook

Instagram
 

STREAMING LINKS

You Tube

Spotify

Bandcamp

Soundcloud

Reberbnation

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

DIAMOND HEAD: Ακούστε τη διασκευή τους στο "No remorse" των METALLICA

24 Νοεμβρίου, 2020 - 16:00 Rockhard

Το “Lightning to the nations”, των DIAMOND HEAD, κυκλοφόρησε το 1980 και πολύ λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν πόσο σημαντικό θα ήταν για τον heavy metal ήχο και ότι θα ήταν από τους καταλύτες του...

[περισσότερα]

DARK TRANQUILLITY: Video clip για το "Eyes of the world", μέσα από το "Moment"

24 Νοεμβρίου, 2020 - 15:45 Rockhard

“Moment” είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Σουηδών melodic death metallers, DARK TRANQUILLITY, για το οποίο έχετε διαβάσει την παρουσίασή του στο Rock Hard. Ένα ακόμη video clip μέσα από τον δίσκο...

[περισσότερα]

SODOM: Video clip για το "Friendly fire"

24 Νοεμβρίου, 2020 - 15:30 Rockhard

Πριν λίγες μέρες διαβάσατε την ομαδική κριτική που έκαναν οι συντάκτες του Rock Hard, για το νέο στούντιο άλμπουμ των Γερμανών thrashers, SODOM, "Genesis XIX", που θα κυκλοφορήσει στις 27...

[περισσότερα]

WITHIN TEMPTATION: Ένα ακόμη καινούργιο single, το "The purge"

24 Νοεμβρίου, 2020 - 15:15 Rockhard

Οι Ολλανδοί WITHIN TEMPTATION κυκλοφόρησαν ένα ακόμα ολοκαίνουργιο single, το “The purge”, το οποίο διαδέχεται το πολύ επιτυχημένο “Entertain you”. Το συγκρότημα, από τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες...

[περισσότερα]

IN FLAMES: Video clip για το "Stay with me"

24 Νοεμβρίου, 2020 - 15:00 Rockhard

Οι Σουηδοί IN FLAMES με το νέο video clip τους για το “Stay with me”, το τραγούδι που κλείνει το “I, the mask” του 2019, μας επαναφέρουν στην εποχή πριν τον κορονοϊό για να μας υπενθυμίσουν ότι...

[περισσότερα]