ROB HALFORD: Ισχυρίζεται ότι ο Glen Tipton αποφάσισε να μην περιοδεύσει μόλις πριν πέντε μέρες

15 Φεβρουαρίου, 2018 - 12:15

Σύμφωνα  με τον Rob Halford, ο Glenn Tipton αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην “Firepower” περιοδεία μόλις πριν πέντε ημέρες ως αποτέλεσμα της μάχης που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον, με την οποία διεγνώσθη πριν μια δεκαετία.
Ο Tipton δεν παραιτείται από τη μπάντα, αλλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της περιοδείας και μιας ζωντανής εμφάνισης. Στη θέση του θα είναι ο συμπαραγωγός της μπάντας και κιθαρίστας των HELL/πρώην SABBAT Andy Sneap.
Χτες το απόγευμα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση για την υγεία του Tipton ο Rob Halford μίλησε στο The Quietus σχετικά με το γεγονός ότι θα τραγουδήσει χωρίς το εναπομείναν μέλος του κιθαριστικού διδύμου που ηγήθηκε σε κλασσικά κομμάτια όπως "Electric Eye", "Hell Bent For Leather" και "Painkiller".
"Ο Glenn παλεύει τη νόσο για δέκα χρόνια και δεν έχει πτοηθεί καθόλου — γράφει και ηχογραφεί μουσική, περιόδευε για τα τελευταία δέκα χρόνια" είπε ο Halford. "Παίζει ακόμα κιθάρα — αυτό πρέπει να το τονίσω — αλλά όταν μιλάμε για κάποια απαιτητικά κομμάτια που έχουν γράψει οι PRIEST και που δεν γίνεται να μη συμπεριληφθούν στο setlist, τότε ναι, δυσκολεύεται αρκετά. Επομένως – και γι’ αυτό είναι ήρωας για μας – ο Glenn αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Andy Sneap να τον αντικαταστήσει. Τον γνωρίζουμε καλά τον Andy και ήταν πραγματικά καλοσύνη του που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ‘Firepower’ περιοδεία."
Αν και ο Tipton δεν θα ταξιδέψει μαζί με τους υπόλοιπους PRIEST, ο Halford δεν απέκλεισε τη πιθανότητα να ανέβει στη σκηνή για μερικά κλασσικά κομμάτια.
"Το θετικό είναι πως ο Glenn δεν έχει επιτρέψει στη νόσο να αλλάξει άρδην τη ζωή του. Ο Glenn είναι ακόμα ίδιος — ένας υπέροχος heavy metal κιθαρίστας. Απλά ο ρόλος του είναι κάπως διαφορετικός τώρα. Και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ για τις στιγμές εκείνες που εντελώς απρόσμενα θα ανέβει στη σκηνή και θα τζαμάρει μαζί μας στα 'Living After Midnight', 'Breaking The Law'. Θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή. Ίσως στην πρώτη συναυλία, ίσως στην τελευταία — κανείς δε ξέρει. Αλλά όλοι χαιρόμαστε που ο Glenn παραμένει δραστήριος και που είναι μαζί μας, και είναι όντως ενθουσιασμένος όσο κι εμείς για τη κυκλοφορία του 'Firepower'."
Σύμφωνα με τον Halford "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γιατί ακόμα επεξεργαζόμαστε όλα όσα έχουν γίνει και μπορούν να γίνουν. 
Ο Halford προσέθεσε επιπλέον πως έχει συγκινηθεί από τη στήριξη που έχουν δείξει οι οπαδοί των PRIEST. "Κοιτάω το τηλέφωνο μου κάθε τόσο και αυτό που βλέπω είναι πραγματικά υπέροχο. Ευχαριστώ σε όλους που στέλνουν μηνύματα στήριξης στον Glenn. Ξέρω πως θα τα διαβάσει και ότι θα ανέβει ψυχολογικά απ όλη την αγάπη που του δείχνετε."

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

NEAL MORSE: Δείτε το νέο video clip “Get behind me Satan” από τη νέα του rock opera

21 Μαρτίου, 2019 - 19:45 Rockhard

O Neal Morse κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου το νέο διπλό album "Jesus christ the exorcist" και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο video από αυτόν. Ο δίσκος είναι μία progressive rock όπερα με...

[περισσότερα]

DARKTHRONE: Ανακοίνωσαν το νέο τους δίσκο

21 Μαρτίου, 2019 - 19:30 Rockhard

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μπάντας στο Facebook ο νέος δίσκος των Νορβηγών black metallers DARKTHRONS, "Old star", θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου από την Peaceville Records. Η ηχογράφηση έγινε στα...

[περισσότερα]

MEGADETH: Ο Dave Mustaine δήλωσε ότι έχει έτοιμα 8 κομμάτια για το νέο δίσκο

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Ο Dave Mustaine μίλησε στο Music Radar για το νέο δίσκο των MEGADETH. “Κάθε φορά που ήμουν σπίτι, δούλευα πάνω σε νέα μουσική από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Ο συμπαραγωγός μου Chris...

[περισσότερα]

TURILLI/LIONE RHAPSODY: Νέος δίσκος το καλοκαίρι από τη Nuclear Blast

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Οι TURILLI / LIONE RHAPSODY υπέγραψαν συμβόλαιο με την Nuclear Blast και θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album το καλοκαίρι του 2019. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Fabio Lione (φωνητικά), Luca...

[περισσότερα]

Δημοσιοποιήθηκε η σχέση του Charlie Benante (ANTHRAX) με την Carla Harvey (BUTCHER BABIES)

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Η Carla Harvey γνωστοποίησε τη σχέση της με τον Charlie Benante. Παρόλο που οι δυό τους γνωρίζονται εδώ και 3 χρόνια είχαν αποφασίσει να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους. Αλλά όλα αυτά άλλαξαν το...

[περισσότερα]