ROB HALFORD: Ισχυρίζεται ότι ο Glen Tipton αποφάσισε να μην περιοδεύσει μόλις πριν πέντε μέρες

15 Φεβρουαρίου, 2018 - 12:15

Σύμφωνα  με τον Rob Halford, ο Glenn Tipton αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην “Firepower” περιοδεία μόλις πριν πέντε ημέρες ως αποτέλεσμα της μάχης που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον, με την οποία διεγνώσθη πριν μια δεκαετία.
Ο Tipton δεν παραιτείται από τη μπάντα, αλλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της περιοδείας και μιας ζωντανής εμφάνισης. Στη θέση του θα είναι ο συμπαραγωγός της μπάντας και κιθαρίστας των HELL/πρώην SABBAT Andy Sneap.
Χτες το απόγευμα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση για την υγεία του Tipton ο Rob Halford μίλησε στο The Quietus σχετικά με το γεγονός ότι θα τραγουδήσει χωρίς το εναπομείναν μέλος του κιθαριστικού διδύμου που ηγήθηκε σε κλασσικά κομμάτια όπως "Electric Eye", "Hell Bent For Leather" και "Painkiller".
"Ο Glenn παλεύει τη νόσο για δέκα χρόνια και δεν έχει πτοηθεί καθόλου — γράφει και ηχογραφεί μουσική, περιόδευε για τα τελευταία δέκα χρόνια" είπε ο Halford. "Παίζει ακόμα κιθάρα — αυτό πρέπει να το τονίσω — αλλά όταν μιλάμε για κάποια απαιτητικά κομμάτια που έχουν γράψει οι PRIEST και που δεν γίνεται να μη συμπεριληφθούν στο setlist, τότε ναι, δυσκολεύεται αρκετά. Επομένως – και γι’ αυτό είναι ήρωας για μας – ο Glenn αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Andy Sneap να τον αντικαταστήσει. Τον γνωρίζουμε καλά τον Andy και ήταν πραγματικά καλοσύνη του που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ‘Firepower’ περιοδεία."
Αν και ο Tipton δεν θα ταξιδέψει μαζί με τους υπόλοιπους PRIEST, ο Halford δεν απέκλεισε τη πιθανότητα να ανέβει στη σκηνή για μερικά κλασσικά κομμάτια.
"Το θετικό είναι πως ο Glenn δεν έχει επιτρέψει στη νόσο να αλλάξει άρδην τη ζωή του. Ο Glenn είναι ακόμα ίδιος — ένας υπέροχος heavy metal κιθαρίστας. Απλά ο ρόλος του είναι κάπως διαφορετικός τώρα. Και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ για τις στιγμές εκείνες που εντελώς απρόσμενα θα ανέβει στη σκηνή και θα τζαμάρει μαζί μας στα 'Living After Midnight', 'Breaking The Law'. Θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή. Ίσως στην πρώτη συναυλία, ίσως στην τελευταία — κανείς δε ξέρει. Αλλά όλοι χαιρόμαστε που ο Glenn παραμένει δραστήριος και που είναι μαζί μας, και είναι όντως ενθουσιασμένος όσο κι εμείς για τη κυκλοφορία του 'Firepower'."
Σύμφωνα με τον Halford "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γιατί ακόμα επεξεργαζόμαστε όλα όσα έχουν γίνει και μπορούν να γίνουν. 
Ο Halford προσέθεσε επιπλέον πως έχει συγκινηθεί από τη στήριξη που έχουν δείξει οι οπαδοί των PRIEST. "Κοιτάω το τηλέφωνο μου κάθε τόσο και αυτό που βλέπω είναι πραγματικά υπέροχο. Ευχαριστώ σε όλους που στέλνουν μηνύματα στήριξης στον Glenn. Ξέρω πως θα τα διαβάσει και ότι θα ανέβει ψυχολογικά απ όλη την αγάπη που του δείχνετε."

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

SOEN: Νέο video για το τραγούδι “Martyrs”

10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:30 Rockhard

Οι SOEN έδωσαν στη δημοσιότητα, το νέο τους video με τίτλο “Martyrs”. Το progressive rock σχήμα του ντράμερ Martin Lopez (ex-OPETH, ex-AMON AMARTH) θα κυκλοφορήσει το νέο του δίσκο "Lotus" μέσω της...

[περισσότερα]

NIGHTRAGE: Κυκλοφορούν το single “By darkness drawn”

10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:15 Rockhard

Οι NIGHTRAGE κυκλοφόρησαν το single “By darkness drawn”. Το τραγούδι προέρχεται από το επερχόμενο δίσκο τους  “Wolf to man”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου 2019 μέσω της Despotz...

[περισσότερα]

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Grammy 2019

10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:15 Rockhard

Μεγάλα ονόματα της rock και του heavy metal προτάθηκαν. Οι ALICE IN CHAINS, GHOST, BRING ME THE HORIZON , TRIVIUM, HIGH ON FIRE και DEAFHEAVEN είναι μεταξύ των υποψηφίων. Τα Βραβεία Grammy 2019, θα...

[περισσότερα]

KING DIAMOND: Τον Ιανουάριο κυκλοφορεί το νέο DVD με τίτλο “Songs for the dead live”

10 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:15 Rockhard

Ο King Diamond κυκλοφορεί το νέο live DVD/Blu-ray με τίτλο “Songs for the dead live” στις 25 Ιανουαρίου 2019 μέσω της Metal Blade. Το DVD περιλαμβάνει την εκτέλεση του άλμπουμ "Abigail" (1987) από...

[περισσότερα]

Βγήκε το νέο single των DREAM THEATER, “Untethered angel” από τον επερχόμενο νέο δίσκο τους “Distance over time”

7 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:00 Rockhard

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο single των DREAM THEATER, “Untethered angel”. Ακούστε το παρακάτω. Ο νέος δίσκος “Distance over time” κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου 2019.  Δείτε το video clip από...

[περισσότερα]