ROB HALFORD: Ισχυρίζεται ότι ο Glen Tipton αποφάσισε να μην περιοδεύσει μόλις πριν πέντε μέρες

15 Φεβρουαρίου, 2018 - 12:15

Σύμφωνα  με τον Rob Halford, ο Glenn Tipton αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην “Firepower” περιοδεία μόλις πριν πέντε ημέρες ως αποτέλεσμα της μάχης που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον, με την οποία διεγνώσθη πριν μια δεκαετία.
Ο Tipton δεν παραιτείται από τη μπάντα, αλλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της περιοδείας και μιας ζωντανής εμφάνισης. Στη θέση του θα είναι ο συμπαραγωγός της μπάντας και κιθαρίστας των HELL/πρώην SABBAT Andy Sneap.
Χτες το απόγευμα, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση για την υγεία του Tipton ο Rob Halford μίλησε στο The Quietus σχετικά με το γεγονός ότι θα τραγουδήσει χωρίς το εναπομείναν μέλος του κιθαριστικού διδύμου που ηγήθηκε σε κλασσικά κομμάτια όπως "Electric Eye", "Hell Bent For Leather" και "Painkiller".
"Ο Glenn παλεύει τη νόσο για δέκα χρόνια και δεν έχει πτοηθεί καθόλου — γράφει και ηχογραφεί μουσική, περιόδευε για τα τελευταία δέκα χρόνια" είπε ο Halford. "Παίζει ακόμα κιθάρα — αυτό πρέπει να το τονίσω — αλλά όταν μιλάμε για κάποια απαιτητικά κομμάτια που έχουν γράψει οι PRIEST και που δεν γίνεται να μη συμπεριληφθούν στο setlist, τότε ναι, δυσκολεύεται αρκετά. Επομένως – και γι’ αυτό είναι ήρωας για μας – ο Glenn αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Andy Sneap να τον αντικαταστήσει. Τον γνωρίζουμε καλά τον Andy και ήταν πραγματικά καλοσύνη του που δέχτηκε να συμμετάσχει στην ‘Firepower’ περιοδεία."
Αν και ο Tipton δεν θα ταξιδέψει μαζί με τους υπόλοιπους PRIEST, ο Halford δεν απέκλεισε τη πιθανότητα να ανέβει στη σκηνή για μερικά κλασσικά κομμάτια.
"Το θετικό είναι πως ο Glenn δεν έχει επιτρέψει στη νόσο να αλλάξει άρδην τη ζωή του. Ο Glenn είναι ακόμα ίδιος — ένας υπέροχος heavy metal κιθαρίστας. Απλά ο ρόλος του είναι κάπως διαφορετικός τώρα. Και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ για τις στιγμές εκείνες που εντελώς απρόσμενα θα ανέβει στη σκηνή και θα τζαμάρει μαζί μας στα 'Living After Midnight', 'Breaking The Law'. Θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή. Ίσως στην πρώτη συναυλία, ίσως στην τελευταία — κανείς δε ξέρει. Αλλά όλοι χαιρόμαστε που ο Glenn παραμένει δραστήριος και που είναι μαζί μας, και είναι όντως ενθουσιασμένος όσο κι εμείς για τη κυκλοφορία του 'Firepower'."
Σύμφωνα με τον Halford "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γιατί ακόμα επεξεργαζόμαστε όλα όσα έχουν γίνει και μπορούν να γίνουν. 
Ο Halford προσέθεσε επιπλέον πως έχει συγκινηθεί από τη στήριξη που έχουν δείξει οι οπαδοί των PRIEST. "Κοιτάω το τηλέφωνο μου κάθε τόσο και αυτό που βλέπω είναι πραγματικά υπέροχο. Ευχαριστώ σε όλους που στέλνουν μηνύματα στήριξης στον Glenn. Ξέρω πως θα τα διαβάσει και ότι θα ανέβει ψυχολογικά απ όλη την αγάπη που του δείχνετε."

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

FORAY BETWEEN OCEAN: Νέα εταιρία, δίσκος και lyric video

21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:15 Rockhard

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βαδίζοντας σε νέα πιο σκοτεινά μονοπάτια, και μετά από 2 χρόνια του ντεμπούτου μας με το “Depression Neverending” να έχει κάνει τον κύκλο του, λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές από...

[περισσότερα]

Vinyl Market στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:15 Rockhard

Vinyl Market Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 5, 6, & 7 Οκτώβρη 2018 Το το νέο μεγάλο φεστιβάλ  του VINYL MARKET  έρχεται τον Οκτώβριο στην Τεχνόπολη 5, 6 & 7 Οκτωβρίου, με φθινοπωρινή...

[περισσότερα]

INK: Ακούστε τη διασκευή τους στο "Like the way I do", της Melissa Etheridge

21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:00 Rockhard

Ο νέος δίσκος των ΙΝΚ από την Αλεξανδρούπολη είναι γεγονός, το Whispers of Calliope κυκλοφορεί από την Worm Hole Death και αποτελείται από διασκευές του συγκροτήματος σε γνωστά κομμάτια. Μετά τους...

[περισσότερα]

OUTLOUD: Lyric video από το νέο τους άλμπουμ

21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:00 Rockhard

Οι OUTLOUD, του Bob Katsionis, με τον Αμερικάνο Chandler Mogel στα φωνητικά, κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ, "Virtual hero society" πριν λίγες μέρες από τη ROAR! - Rock Of Angels Records και σας...

[περισσότερα]

ASHES OF ARES: Οι λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ του σχήματος του Matt Barlow (ex-ICED EARTH)

21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 14:30 Rockhard

Οι ASHES OF ARES, του πρώην τραγουδιστή των ICED EARTH, Matt Barlow, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο “Well of souls”, στις 9 Νοεμβρίου, από τη ROAR – Rock Of Angels Records. Στον δίσκο...

[περισσότερα]