WATAIN: Ακυρώθηκε συναυλία τους στη Σιγκαπούρη για θρησκευτικούς λόγους

13 Μαρτίου, 2019 - 12:15

Ακυρώθηκε η πρώτη συναυλία για τους WATAIN στη Σιγκαπούρη με τη μπάντα να κατηγορείται ότι «προάγει την βία και υποτιμά το θρησκευτικό αίσθημα».
Την απόφαση για την ακύρωση της συναυλίας εξέδωσε το  Υπουργείο Εσωτερικών της  χώρας  ακολουθούμενη από την εξής δήλωση:
“Σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη συναυλία, δεδομένης της ιστορίας της μπάντας που υπονομεύει τις θρησκευτικές αντιλήψεις και προωθεί τη βία, η οποία μπορεί να προκαλέσει εχθρότητα και να διαταράξει την κοινωνική αρμονία της Σιγκαπούρης».
Η υπουργός εσωτερικών της Σιγκαπούρης τοποθετήθηκε δημοσίως και στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ακριβώς είπε. Περιληπτικά δήλωσε:
“Μπορείτε να δείτε την ιστορία του συγκροτήματος. Είναι πολύ επιθετικοί προς τους Χριστιανούς και τους Εβραίους, υποστηρίζουν τη βία και ενθαρύνουν το κάψιμο εκκλησιών. Έχουν δηλώσει ότι ενθαρρύνουν τρομοκρατικές ενέργειες στο όνομα τη μπάντας και έχουν κάνει αρκετές ακόμα προσβλητικές δηλώσεις.”
Δείτε εδώ τη δήλωση:

Την επομένη της ακύρωσης οι WATAIN τοποθετήθηκαν με μία ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα τους στο facebook:
“Μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Σιγκαπούρη θα θέλαμε να στείλουμε έναν υπερήφανο χαιρετισμό στους φίλους μας στη Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Μιανμάρ, Σαράγουακ, Λάος,  Φιλιππίνες και Μαλαισία που ταξίδεψαν για να δουν το show αλλά τελικά δεν μπόρεσαν λόγω των γελείων προφάσεων από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.
Ήταν τιμή μου να σας συναντήσω όλους χθες και να αισθανθώ τη φωτιά στα μάτια και το πνεύμα σας. Προσβλέπουμε στην ημέρα που θα μπορέσουμε να παίξουμε για εσάς χωρίς την παρέμβαση «λίγων» ανθρώπων.
Για όλους εσάς που βρίσκεστε πίσω από την απαγόρευση να ξέρετε ότι δεν είστε άμοιροι ευθυνών  και με το τρόπο σας ενδυναμώσατε τη δυσπιστία και τη περιφρόνηση προς τις αρχές. Οι φλόγες της δυσαρέσκειας θα σας κάψουν”.

Οι WATAIN θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στις 4 Μαΐου, στο Gagarin.

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

NEAL MORSE: Δείτε το νέο video clip “Get behind me Satan” από τη νέα του rock opera

21 Μαρτίου, 2019 - 19:45 Rockhard

O Neal Morse κυκλοφορεί στις 14 Ιουνίου το νέο διπλό album "Jesus christ the exorcist" και παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο video από αυτόν. Ο δίσκος είναι μία progressive rock όπερα με...

[περισσότερα]

DARKTHRONE: Ανακοίνωσαν το νέο τους δίσκο

21 Μαρτίου, 2019 - 19:30 Rockhard

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μπάντας στο Facebook ο νέος δίσκος των Νορβηγών black metallers DARKTHRONS, "Old star", θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου από την Peaceville Records. Η ηχογράφηση έγινε στα...

[περισσότερα]

MEGADETH: Ο Dave Mustaine δήλωσε ότι έχει έτοιμα 8 κομμάτια για το νέο δίσκο

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Ο Dave Mustaine μίλησε στο Music Radar για το νέο δίσκο των MEGADETH. “Κάθε φορά που ήμουν σπίτι, δούλευα πάνω σε νέα μουσική από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Ο συμπαραγωγός μου Chris...

[περισσότερα]

Δημοσιοποιήθηκε η σχέση του Charlie Benante (ANTHRAX) με την Carla Harvey (BUTCHER BABIES)

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Η Carla Harvey γνωστοποίησε τη σχέση της με τον Charlie Benante. Παρόλο που οι δυό τους γνωρίζονται εδώ και 3 χρόνια είχαν αποφασίσει να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους. Αλλά όλα αυτά άλλαξαν το...

[περισσότερα]

TURILLI/LIONE RHAPSODY: Νέος δίσκος το καλοκαίρι από τη Nuclear Blast

21 Μαρτίου, 2019 - 16:45 Rockhard

Οι TURILLI / LIONE RHAPSODY υπέγραψαν συμβόλαιο με την Nuclear Blast και θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album το καλοκαίρι του 2019. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Fabio Lione (φωνητικά), Luca...

[περισσότερα]