LIVE AT WACKEN 2015 DVD – “26 years louder than hell” (UDR)

23 Σεπτεμβρίου, 2016 - 02:30

Εκτός του ότι αυτό είναι το καλύτερο ενθύμιο για το ταξίδι που έκανα πέρυσι με τον φίλτατο Φραγκίσκο Σαμοΐλη, είναι και μια εξαιρετική συλλογή για οποιονδήποτε. Με 2 CD και 2 DVD, θα έχετε πολλές στιγμές που θα θέλετε να ξαναδείτε/ακούσετε. Αν και στο οπτικό κομμάτι, υπάρχουν αρκετές συγκροτήματα με 2 τραγούδια, το ακουστικό κομμάτι είναι εξίσου ενδιαφέρον. Με ποικιλία από όλες τις σκηνές, με πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα αλλά και τέρατα του χώρου.

Στο φεστιβάλ υπάρχουν πολλές κάμερες και οι λήψεις εναλάσσονται συχνά, αν και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για την σκηνοθεσία που μπορεί να έχει μια και μόνο μπάντα όταν κάνει παραγωγή στο δικό της αυτόνομο DVD.

Δεν θα αναφερθώ στην σειρά των τραγουδιών, διότι δεν υπάρχει κάποιος παραλληλισμός με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά μπορώ εύκολα να επικεντρώσω την κριτική μου σε κάποιες μέτριες εκτελέσεις. Αυτό δεν ξέρω πως δικαιολογείται. Επειδή τα DVD δεν συγχωρούν, μπορείτε να δείτε την απαράδεκτη εκτέλεση του “Under Jolly Roger”, των RUNNING WILD αλλά και το πόσο μέτριο είναι το “Paralyzed” των IN FLAMES. Από την άλλη καταλαβαίνω γιατί να έχουμε ένα νέο κι ένα παλιό κομμάτι από τους ANNIHILATOR, αλλά νομίζω ότι μπορούσαν να βρουν κάτι καλύτερο από το “Creepin’ again”. Πάντως αν σας αρέσουν οι λεπτομέρειες, θα προσέξετε τις λάσπες για τις οποίες σας γράφαμε πέρυσι, το λασπόλουτρο και την βροχή. Την πρώτη μέρα, οι EUROPE έπαιζαν μέσα στην μεγάλη σκηνή, αλλά εδώ φαίνεται να μπάζουν νερά!

Τα ονόματα που παρελαύνουν εδώ είναι ατελείωτα, από IN EXTREMO, SKINDRED, ANAAL NATHRAKH, AMORPHIS, DEATH ANGEL, CANNIBAL CORPSE, CRADLE OF FILTH, THE POODLES, DANKO JONES, ULI JON ROTH, THE ANSWER, BIOHAZARD, KATAKLYSM μέχρι τους νεώτερους VESPERIA, SAVAGE MACHINE και τους πολυ-προβεβλημένους BEYOND THE BLACK. Είναι ωραία να βλέπεις αυτούς που δεν χόρτασες, όπως οι ARMORED SAINT, αλλά και μπάντες που δεν πρόλαβες να δεις όπως οι EXUMER.

Στα highlights και τώρα, η εμφάνιση των SABATON, όπου εκτός από τα πυροτεχνήματα, μπορείτε να δείτε τις πολλές χιλιάδες κόσμου να χοροπηδούν στο “To hell and back” κι ενώ απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα, στο “Night witches” βλέπουμε και το ατελείωτο crowd surfing. Η κυκλοφορία ανοίγει με ένα από τα κορυφαία σχήματα, τους JUDAS PRIEST και το αγαπητό “Painkiller”. Βέβαια αισθητή γίνεται η απουσία ονομάτων όπως οι DREAM THEATER, SAVATAGE, STRATOVARIUS, QUEENSRYCHE, αλλά πώς να παραπονεθείς από σχεδόν 3 ώρες και 35 συγκρότηματα;

Αξίζει πιστεύω, να περάσει λίγο χρόνο κανείς και να προσέξει τα ονόματα των συντελεστών που αναγράφονται στο βιβλιαράκι. Έτσι για να καταλάβουμε πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να φέρουν εις πέρας αυτό που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο metal φεστιβάλ του κόσμου. Μόνο για τις κάμερες, μέτρησα 34 ονόματα!!!

Και για να μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για Γερμανικό φεστιβάλ, δείτε την ανταπόκριση που έχουν συγκροτήματα όπως οι OOMPH! και οι SANTIANO, για να καταλάβετε. Τέλος να υπογραμμίσουμε, πως τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτής της κασετίνας ωφελούν το Wacken Foundation, το οποίο υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες, με σκοπό να προβληθούν και να πολλαπλασιάσουν τον κοινό τους.

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

NEED – “Orvam: Α song for Atlanta” (DVD) (Trailblazer)

29 Οκτωβρίου, 2015 - 16:45 Κώστας Αλατάς

Αααχ αυτό το ταλαίπωρο το progressive metal… Τι έχει περάσει κι αυτό... Από τις δόξες των 90’s στην εσωστρέφεια, στη φάση με τους εξωσχολικούς neo-progsters και ξυπόλυτο πάνω στη σκηνή, με το metal...

[περισσότερα]

PAUL DI’ ANNO – “The beast arises” (Metal Mind)

25 Νοεμβρίου, 2014 - 14:00 Σάκης Φράγκος

Κάποια στιγμή πρέπει να λήξει αυτό το παραμύθι με τον Paul Di’ Anno και νομίζω ότι το DVD “The beast arises”, είναι μία καλή αρχή. Δηλαδή, sorry ρε παιδιά, ποιος Di’ Anno; Σ’ ευχαριστούμε πάρα πολύ...

[περισσότερα]

GEORGE KOLLIAS – “Intense metal drumming II” (Hudson)

17 Απριλίου, 2013 - 13:30 Λευτέρης Τσουρέας

Όσοι είχατε την ευκαιρία να δείτε το πρώτο DVD του Κόλλια σίγουρα θα περιμένετε πολλά περισσότερα σε αυτό. Πιστέψτε με είναι πολλά περισσότερα, καθ’όσον συζητάμε για 5 ώρες βιντεοσκοπήσεις που...

[περισσότερα]