BLACK STAR RIDERS interview (Ricky Warwick)

19 Μαρτίου, 2015 - 09:15

“Tο ένστικτο του θανάτου”

Το να σου δίνει συνέντευξη ο Ricky Warwick είναι από τα πράγματα που κάνουν τη rock δημοσιογραφία, πιο υποφερτή. Rock περσόνα, φίλος του κλασικού punk, Ιρλανδός, άξιος συνεχιστής της παράδοσης του Phil Lynott και αρχηγός του πιο αδικημένου Βρετανικού metal σχήματος των θρυλικών ALMIGHTY, ο Warwick μιλάει για όλα και για όλους, διπλωμάτης αλλά και ρεαλιστής

Είναι πολύ ευχάριστο, που ξαναμιλάμε μαζί, έστω και από το τηλέφωνο. Είχαμε συνομιλήσει όταν είχες έρθει για την προώθηση του “Crank”, στην Ελλάδα.
Ναι, θυμάμαι την επίσκεψη μου, σαν μια όμορφη ανάμνηση

Επίσης είμαι και μεγάλος οπαδός των ALMIGHTY.
Αλήθεια, σε ευχαριστώ φίλε.

Και των προσωπικών σου άλμπουμ. Πόσο χρόνο θα έχουμε;
30 λεπτά, οπότε ας ξεκινήσουμε.

Χωρίς φιοριτούρες, να σε ευχαριστήσω γιατί το νέο άλμπουμ σας είναι πολύ καλό και πραγματικά ξεπέρασε το πρώτο.
Σ’ ευχαριστώ πολύ.

Πως αισθάνεσαι που ήδη βρεθήκατε στο δεύτερο άλμπουμ;
Πραγματικά είμαι χαρούμενος που φτάσαμε στο δεύτερο άλμπουμ και ήδη μας παραδέχθηκαν και μας αποδέχθηκαν ως BSR, από το πρώτο άλμπουμ. Πήγε πολύ καλά , όπως και οι συναυλίες και τώρα είμαστε εδώ με το δεύτερο άλμπουμ, με τα πράγματα να πηγαίνουν όλο και καλύτερα και είμαι πολύ χαρούμενος.

Από τα μέσα του άλμπουμ και μετά, ο ήχος αλλάζει, με λιγότερες κέλτικες μελωδίες κι έναν πιο μοντέρνο ήχο. Είναι αυτή η νέα κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε ή απλά σας προέκυψε;
Πολύ καλή ερώτηση και η απάντηση από καρδιάς είναι «δεν ξέρω». Δεν σκεπτόμαστε, πώς θα ακουστούμε και τί θα γράψουμε, τί θα θελήσουμε, πώς θα το κάνουμε. Ακολουθούμε το κάθε τραγούδι, ξεχωριστά. Μερικές φορές λες ότι χρειάζεται τις διπλές κιθάρες που είναι το χαρακτηριστικό του ήχου μας και λες «ας το κάνουμε». Δουλεύουμε στο τραγούδι με ό,τι του ταιριάζει, μαζί με τον Damon Johnson. Άλλες φορές δοκιμάζουμε άλλα πράγματα και αφήνουμε ότι είναι καλό για το τραγούδι, ότι του ταιριάζει καλύτερα

Θα ήθελα να μου πεις πιο τραγούδι του άλμπουμ ξεχωρίζει κατά τη γνώμη σου.
Είναι δύσκολο γιατί είμαι συναισθηματικά συνδεδεμένος με τα τραγούδια. Βάζω ότι έχω και δεν έχω σε αυτά τα τραγούδια, τη μια μέρα είναι το ένα και την άλλη το άλλο. Αγαπώ το “Finest hour”, το “Soldiers town” είναι ακόμα καλό, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, είμαι συνδεδεμένος με όλα.

Πρακτικά είσαι ο πατέρας των τραγουδιών…
Ναι.

BlackStarRiders2015bΓια μένα το “Charlie I gotta go” ξεχωρίζει και έχει κάτι από τα κλασικά THIN LIZZY τραγούδια
Σ’ ευχαριστώ πολύ, είναι τρομερό τραγούδι, με τρομερό αίσθημα και πολύ ωραίο τίτλο. Θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι είναι πολύ καλή επιλογή.

Έχετε πολλά τραγούδια συναισθηματικά φορτισμένα όπως το “Blindsided”. Bάζεις μεγάλο μέρος από τις προσωπικές εμπειρίες σου στα τραγούδια, έντονα συναισθήματα σαν την απόρριψη και την λύτρωση.
Ναι… Σίγουρα, πρέπει να γράφεις για όσα έχεις μέσα σου, ότι ξέρεις και ότι σε απασχολεί στην ζωή. Αυτό προσπαθώ . Ας πούμε το “Blindsided” ξεκίνησε από ένα riff στην κιθάρα που το είχα για χρόνια. Το περασμένο καλοκαίρι, το ξανάπιασα και το έπαιξα στον Damon και μου λέει: «τι είναι αυτό; Είναι καταπληκτικό, ας το ολοκληρώσουμε». Καθίσαμε κάτω και το φτιάξαμε, απλά δουλέψαμε και βρήκαμε τις επόμενες συγχορδίες. Ήμουν σ’ ένα δωμάτιο σ’ ένα ξενοδοχείο που έβλεπε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου. Εκεί βλέπεις κάθε είδους κόσμο, κόσμο που φεύγει ,που έρχεται που καλημερίζει και που χωρίζει, με δυσκολίες στα παγκάκια, να πίνουν, να αγοράζουν ναρκωτικά. Μου αρέσει να παρακολουθώ τον κόσμο κι έτσι μου ήρθε η ιδέα, για κάποιον με δύσκολη ζωή, που συναντά μια γυναίκα που του υπόσχεται ένα πιο λαμπερό μέλλον και κανονίζουν να συναντηθούν στο σταθμό για να φύγουν. Αυτός είναι εκεί, της έχει δώσει όλη την εμπιστοσύνη του, αλλά εκείνη δεν έρχεται και οι δεύτερες σκέψεις τον πλημμυρίζουν. Ίσως ήμουν καλύτερα όταν έπινα κι ήμουν μόνος. Ένα αρκετά λυπημένο τραγούδι.

Θα συμφωνήσω, αλλά είναι και ρεαλιστικό. Ποιος δεν έχει βρεθεί σε κάποια παρεμφερή κατάσταση κάποια στιγμή στη ζωή του.
Συμφωνώ απόλυτα, ο καθένας μας έχει κάποια στιγμή που έχει γνωρίσει κάποια τραγωδία στη ζωή του ή που ξέρει κάποιον που να του έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Οι δύσκολοι καιροί είναι κομμάτι μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που περνάνε τέτοιες καταστάσεις όσο μπορούμε. Εγώ από προσωπική εμπειρία, έχω κάποιους ανθρώπους στη ζωή μου, που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση αυτό τον καιρό και προσπαθώ να τους βοηθήσω έστω και μέσω των στίχων μου.

Μιας και μιλάμε για δύσκολους καιρούς, γνωρίζεις τί πέρασε η Ιρλανδία και τι περνά η Ελλάδα, σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας. Μιλάς άλλωστε με Έλληνα που τα βιώνει καθημερινά.
Βέβαια και ξέρω.

Έχεις εμφανιστεί άλλωστε στην Αθήνα της κρίσης με τους THIN LIZZY. Σας είχα δει με τους THIN LIZZY και ήταν εκπληκτικό βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα ότι θα αντικαθιστούσες τόσο επάξια τον Lynott.
Σ’ ευχαριστώ.

BlackStarRiders2015aΑλλά πιστεύεις τελικά ότι η κρίση στην Ευρώπη, δίνει έναυσμα σε ανθρώπους σαν εσένα που είστε πολιτικοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι, να γράψετε τραγούδια για το τί συμβαίνει γύρω σας;
Λοιπόν υποσυνείδητα το πιστεύω. Δεν μένω πια στην Ιρλανδία, αλλά στις ΗΠΑ, πάνω από 10 χρόνια, αλλά έχω την οικογένεια μου, συγγενείς εδώ, μαθαίνω τί γίνεται και συνδέομαι με τα προβλήματα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στον κόσμο. Τα πράγματα είναι σε μια αλλαγή. Η ζωή πλέον δεν είναι εύκολη , ούτε φθηνή, ο κόσμος πεθαίνει για το τίποτα. Είναι τρομερό και βέβαια σε επηρεάζει στο πως αισθάνεσαι και πως σκέφτεσαι. Προσπαθώ να γράψω γι’ αυτό.

Ξέρεις, για πολύ κόσμο στη χώρα μου, ειδικά τους νέους, η μουσική είναι το καταφύγιο τους.
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο να το ακούω. Η μουσική πάντα ήταν καταφύγιο. Απλά κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η μουσική, όταν περνάς μια προσωπική κρίση , είσαι χαρούμενος, λυπημένος, οτιδήποτε. Η μουσική σε εμπνέει, εσένα να είσαι καλός δημοσιογράφος, εμένα να είμαι καλός μουσικός. Η μουσική αλλάζει τα πάντα και ας νομίζουν κάποιοι ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Πώς καταλήξατε στο τίτλο του άλμπουμ;
Ξέρεις όταν κάνεις ένα άλμπουμ, έχεις κάποιους πρόχειρους τίτλους, αλλά πάντα αναρωτιέσαι πώς θα το ονομάσεις. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν ανάποδα. Είχαμε τον τίτλο του άλμπουμ, πριν ακόμα το ηχογραφήσουμε. Είχα αυτό το τραγούδι που ανοίγει το άλμπουμ και είπα σε όλους είναι πολύ δυνατό τραγούδι και με τον τίτλο του κάνει και μια δήλωση. Άρα είναι πολύ καλό για να βαφτίσει το άλμπουμ. Έτσι το κρατήσαμε.

Το ίδιο ισχύει και για το εξώφυλλο του άλμπουμ, με το pin up girl; Μια ακόμα δήλωση ότι με τα πόδια στο παρελθόν, στα 40’s/50’s, παίζεται νέα μουσική;
Το έπιασες ακριβώς. Όταν ξεκινήσαμε με το πρώτο εξώφυλλο και το κορίτσι, πολύς κόσμος μας ταύτισε με αυτή την εικόνα και ήταν κάτι που θέλαμε, να συνεχίσουμε. Μας άρεσε το διαχρονικό rock n’ roll κορίτσι, που έχει μπει σε τόσα πολλά τατουάζ, ταιριάζει με τη rock n’ roll αντίληψη των BSR . Δεν χρειάζεται να το παίρνεις πολύ στα σοβαρά. Είναι κάτι που πάει παλιά, στο παρελθόν, στα πληρώματα των βομβαρδιστικών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις συμμορίες των πρώιμων rockers και μηχανόβιων.

Θυμάσαι ένα αμερικάνικο σχήμα τους TORA TORA, με την ίδια εικόνα στο βομβαρδιστικό, στο πρώτο άλμπουμ τους (αν θυμάμαι καλά)... Όταν το είδα στο πρώτο άλμπουμ σας, λέω στον εαυτό μου, ο εικονογράφος είχε «έμπνευση».
Ξέρω τους TORA TORA σαν όνομα. Tους θυμάμαι, αλλά στην εποχή που είμαστε τα πάντα έχουν γίνει από κάποιον άλλο. Δεν λέμε ότι ανακαλύψαμε τον τροχό (γέλια).

BlackStarRiders2014cΤο ξέρω, απλά τονίζω τις ομοιότητες, όπως και στο “Soldierstown”, το εναρκτήριο riff, είναι ανάλογο του “Emerald” αλλά και κάποιων μελωδιών του Gary Moore, στο “Wild frontier”. Τι γίνεται, αντιγράφετε τον εαυτό σας;
Λοιπόν ο Scott Gorham είναι υπεύθυνος για τα riff στα πιο κλασικά άλμπουμ των THIN LIZZY, άρα δικαιούται να αντιγράφει τον εαυτό του. Επίσης η δουλειά στο άλμπουμ γίνεται με riff που φέρνει ο Scott και ο Damon και λατρεύω τον ήχο και τη δουλειά τους, νομίζω είναι τέλειο.

Πιστεύεις ότι η τωρινή σύνθεση των BLACK STAR RIDERS είναι η καλύτερη για εσάς και σταθερή;
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, ευτυχώς ή δυστυχώς. Η σημερινή σύνθεση για μένα είναι πολύ καλή. Ο Jimmy DeGrasso και ο Roby Crane είναι μαζί μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτούς. Συνεισφέρουν στο σχήμα και πιστεύω θα είμαστε πολύ καιρό μαζί. Δεν μπορώ να μιλήσω για το αύριο, το μέλλον, αλλά ξέρω ότι τώρα είμαστε μαζί, παίζουμε καλά, ταιριάζουμε μουσικά και ελπίζω να συνεχίσουμε.

Πως γράφετε τα τραγούδια; Κάποιος φέρνει ιδέες και τις επεξεργάζεστε, έρχονται έτοιμα τραγούδια από κάποιον, τζαμάρετε στο στούντιο; Τι απ’ όλα ή και όλα ισχύει στην περίπτωση σας;
Βασικά ο Scott γράφει πολλά από τα riff αλλά κι εγώ μαζί με τον Damon κάνουμε πολύ δουλειά. Μου δίνουν το riff κι εγώ και ο Damon το κάνουμε τραγούδι και μετά αν πιστεύουμε ότι αξίζει το δείχνουμε στους υπόλοιπους και προχωράμε.

Πιστεύεις ότι εσύ και ο Damon Johnson είστε υπεύθυνοι για τον πιο μοντέρνο ακόμη και punk ήχο κάποιων τραγουδιών, όπως το “You little liar” που κλείνει το άλμπουμ;
Νομίζω ότι είναι πιο πολύ λόγω του Damon που είναι από την Αλαμπάμα και έχει γαλουχηθεί με το νότιο rock, ενώ εγώ φέρνω το πιο punk στοιχείο. Αυτό που αγαπάμε είναι να συνεισφέρουμε. Ήμασταν και οι δύο βασικοί σύνθετες στα προηγούμενα σχήματα που συμμετείχαμε, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και θέλουμε να συνεισφέρουμε. Καταλαβαίνει τι θέλω και το αντίστροφο.

Πώς αισθάνεσαι που παίζεις σε ένα τόσο κλασικοτρόπο κιθαριστικό σχήμα στις μέρες μας που όλοι θέλουν να έχουν ένα πιο μοντέρνο ήχο;
Δεν το σκεφτόμαστε τόσο, κάνουμε αυτό που είμαστε καλοί και δεν δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στους άλλους. Πρέπει να είσαι επικεντρωμένος στον εαυτό σου, στα τραγούδια σου, στο ποιος είσαι και τί είσαι. Αφήνω όλη την ενέργειά μου να διοχετευτεί στα τραγούδια μου και τις αμφιβολίες τις αφήνω για όλους τους άλλους . (γέλια)

BlackStarRiders2014aΣυμφωνώ, Τώρα είστε στο δεύτερο άλμπουμ ως BSR που κυκλοφορείτε. Ποιο θεωρείς δυσκολότερο στο να δημιουργηθεί, το πρώτο ή το δεύτερο;
Θα απαντήσω ότι για εμένα το πρώτο ήταν σίγουρα δυσκολότερο, γιατί, είχαμε το θέμα του ονόματος. Όλοι μας είχαν να ηχογραφούμε σαν THIN LIZZY. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που δεν το ήθελαν. Είχαμε αντιδράσεις, που έφεραν αβεβαιότητα και ήταν πολύ πιο δύσκολο κοιτώντας στο παρελθόν για να γίνει. Αυτό ήταν πιο εύκολο, είμαστε οι BSR εδώ και δύο χρόνια, ο κόσμος μας ξέρει. Είχαμε επιτυχία και το σχήμα ήταν επιτυχημένο, οπότε δεν είχαμε τόση πίεση. Κάθε άλμπουμ έχει τις δυσκολίες του, αλλά τώρα ήμασταν πιο χαλαροί στη δημιουργία του άλμπουμ.

Σίγουρα θα περιοδεύσετε, με δύο άλμπουμ και αρκετά δικά σας τραγούδια πλέον στη διάθεση σας. Θα βασίσετε το setlist, στα τραγούδια των δικών σας δουλειών ή θα συνεχίσετε να παίζετε ακόμα αρκετά τραγούδια των THIN LIZZY;
Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά και ωραίο πρόβλημα. Πάντα θα παίζουμε τραγούδια των THIN LIZZY, γιατί έχουμε και τον Scott που τα έχει γράψει κι αγαπάμε τους THIN LIZZΥ, ενώ όπως είπες, ο κόσμος περιμένει να παίξουμε κάποια τραγούδια τους. Από την άλλη πλευρά έχουμε δύο δικά μας άλμπουμ, και είμαστε οι BLACK STAR RIDERS, άρα προέχει το δικό μας υλικό, αλλά πάντα θα υπάρχει και χώρος για τους THIN LIZZY στις συναυλίες μας.

Έχεις μιλήσει με τους υπόλοιπους, για την πιθανότητα , αν και δεν είναι της παρούσης, να παίξετε στη σκηνή και κάποιο τραγούδι των ALMIGHTY, που τους λατρεύω;
Σε ευχαριστώ που το λες αυτό, αλλά είναι σχεδόν απίθανο, γιατί ο Damon ήταν στους BROTHER CANE, ο Jimmy στους MEGADETH. Και όλα αυτά είναι διαφορετικά σχήματα, που θα έπρεπε με αυτή τη λογική να παίζουμε τραγούδια τους. Εμείς κρατάμε μόνο τους THIN LIZZY, γιατί υπάρχει μια συνέχεια με τους BLACK STAR RIDERS

Από την άλλη πλευρά είσαι η ψυχή και των ALMIGHTY και θα έδινα πολλά για να δω κάποια από τις Χριστουγεννιάτικες συναυλίες σας και σίγουρα να σας δω επί σκηνής έστω για κάτι σαν τις συναυλίες επανένωσης των THUNDER. Πίσω όμως στους BLACK STAR RIDERS, υπάρχουν πλάνα για περιοδεία;
Τo πρώτο σκέλος περιλαμβάνει την Ευρώπη και το πακέτο εμάς και τους EUROPE. θα θέλαμε να ξαναέρθουμε στην Ελλάδα και θα ήταν πολύ καλό. Όπου μας καλέσουν, να παίξουμε (σ.σ. και πληρώνουν προσθέτω) θα πάμε.

blackstarriderskillercdcoverΜιας και οι μουσικοί στο σχήμα σας, έχουν δυνατότητες, που θα του επέτρεπαν κάτι διαφορετικό που τείνει να γίνει της μόδας. Έχετε σκεφτεί για κάποιες ακουστικές εκτελέσεις των τραγουδιών σας για να τους δώσετε μια άλλη διάσταση;
Το έχουμε συζητήσει και είναι κάτι που κάνουμε σε παρουσιάσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέχρι τώρα. Έχουμε σκεφτεί να το κάνουμε σε κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις, μετά το τέλος της προώθησης του άλμπουμ.

Στους δυο πρώτους μήνες του 2015 σχήματα σαν τους UFO, THUNDER, BLACK STAR RIDERS επιστρέφουν με πολύ δυνατά άλμπουμ που ακόμη και νεότερα σχήματα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Το βλέπεις σαν κάποια μορφή επιστροφής των παλιών σειρών;
Νομίζω ότι όλοι όσοι ανέφερες είναι καλά σχήματα, που δίνουν καλές συναυλίες και όσο ο κόσμος το καταλαβαίνει θέλει να συνεχίσουν. Ταυτόχρονα και αυτοί είναι πιο άνετοι με το ότι μεγαλώνοντας θα συνεχίσουν, βασισμένοι στον κορμό των παλιών τραγουδιών αλλά και σε αξιόλογες νέες δουλειές, γιατί ωριμάζουν . Είναι καλό που συνεχίζουν με καλές δουλειές.

Ποιές είναι οι προσδοκίες σου από την περιοδεία με το πακέτο, στην Αγγλία; Είναι ένα μέτρο για να μειώνετε τα κόστη και ταυτόχρονα να μαζεύετε και μεγαλύτερο κοινό, με τη συνδυασμένη δύναμη των ονομάτων;
Είναι πολύ καλό ότι τα εισιτήρια πουλάνε και ο κόσμος ενδιαφέρεται. Λόγω της οικονομικής κρίσης, ο κόσμος θέλει αξία για τα χρήματα του κι εμείς να μειώσουμε το κόστος και να μας δουν και περισσότεροι άνθρωποι στην κάθε περιοδεία. Οπότε αυτά τα πακέτα εξυπηρετούν τους πάντες.

Σήμερα έχετε γίνει πια βασικό άρθρο για το περιοδικό Classic Rock. Μήπως αισθάνεσαι ότι μεγαλώνεις μαζί με το κοινό σου και γηράσκεις μαζί του, δεδομένου ότι το κοινό των αναγνωστών είναι γύρω στα 40, (σ.σ. καλά εγώ είμαι και λίγο μεγαλύτερος...)
(Γέλια)... Δεν το σκέπτομαι είμαι ήδη 40 και δεν έχω πρόβλημα. Δόξα τω Θεώ, κάνω μουσική και δεν με απασχολεί η ηλικία του κοινού. Όσο το διασκεδάζει και μπορεί να πληρώνει το εισιτήριο για να έρχεται.

Πώς ήταν το κλίμα, συνέβη κάτι ιδιαίτερο στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ, κάτι αξιομνημόνευτο;
Θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν έγινε τίποτα ασυνήθιστο, τίποτα το ιδιαίτερο, μόνο σκληρή δουλειά.

Μια χαρούμενη οικογένεια, λοιπόν.
Ακριβώς, έχουμε πολύ καλή χημεία και κάναμε ένα πολύ καλό δίσκο, γιατί ο καθένας κάνει ότι πρέπει και πραγματικά υπάρχει πολύ καλό κλίμα.

Ποιές είναι οι προσδοκίες σου από το άλμπουμ αυτή τη στιγμή;
Θέλω να αρέσει στο κόσμο, να το απολαύσει, να έρθει στις συναυλίες μας, να περιοδεύσουμε χάρη σε αυτό το άλμπουμ και να κάνουμε ένα ακόμα άλμπουμ.

Έμειναν τραγούδια εκτός που θα χρησιμοποιήσετε σαν επιπλέον ή για κάποιο EP ή για το επόμενο άλμπουμ;
Έμειναν κάποια ελάχιστα, αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα συμπεριληφθούν σε επόμενες δουλειές. Γράφουμε συνεχώς νέα τραγούδια.

Μια πιο περίεργη ερώτηση, αν μπορούσες να διαλέξεις κάποιο τραγούδι, για να διασκευάσεις, ποιό τραγούδι θα διάλεγες;
Είναι τόσο δύσκολο, θα πρέπει να το σκεφτώ και δεν μπορώ τώρα, πραγματικά, έχω κολλήσει.

Αν σκεφτώ τα b’ sides των ALMIGHTY κάτι σε Hardcore punk περίεργο θα σε εξέφραζε, αλλά δεν ξέρω αν θα συμφωνούσαν οι υπόλοιποι.
Ακριβώς... (γέλια)

Βασικά πλέον με κάλυψες και θα ήθελα να τα πούμε με μια μπίρα και να μιλήσουμε για μουσική, όταν έρθεις στη Αθήνα.
Εννοείται , θα το ήθελα, στην επόμενη εμφάνισή μας, έχε το υπόψη σου.

Ξέρεις βέβαια ότι το κοινό είναι περίπου 700 άτομα/ εισιτήρια και δεν βγαίνουν οικονομικά οι περισσότερες συναυλίες.
Το ξέρω φίλε μου και το καταλαβαίνουμε και εμείς...

Ένα τελευταίο μήνυμα για τους φίλους του Rock Hard.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα που αγόρασε το άλμπουμ μας. Εσείς είστε ο λόγος που υπάρχουμε, κάνουμε μουσική και περιοδεύουμε. Αν μπορείτε αγοράστε το νέο άλμπουμ μας και ελπίζω να σας δούμε από κοντά κάποια στιγμή. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και εσένα Στέλιο, για τη συνέντευξη, πολλά ευχαριστώ.

Στέλιος Μπασμπαγιάννης

www.blackstarriders.com

Line-up:
Ricky Warwick – φωνητικά, κιθάρα
Scott Gorham – κιθάρα
Damon Johnson – κιθάρα
Robbie Crane – μπάσο
Jimmy DeGrasso - ντραμς

Δισκογραφία:
“All hell breaks loose” (2013)
“The killer instinct” (2015)

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

“Goditha – the rock opera” interview (Elina Englezou)

16 Νοεμβρίου, 2020 - 16:30 Φίλιππος Φίλης

Rock opera made in Greece Το “Goditha – the rock opera” είναι το μουσικό παιδί της συνθέτριας Ελίνας Εγγλέζου και η πρώτη ροκ όπερα γραμμένη εξολοκλήρου από γυναίκα μουσικό. Πέραν τούτου όμως,...

[περισσότερα]

MR BISON interview (Matteo Barsacchi)

11 Νοεμβρίου, 2020 - 16:15 Νίκος Ζέρης

“A psych rock Odyssey” Πριν από λίγες ημέρες μιλήσαμε για τους, εξ Ιταλίας ορμώμενους, MR. BISON, και τον νέο, τέταρτο στη σειρά, δίσκο τους “Seaward”. Με έντονες μουσικές επιρροές από την...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με την Clementine Delauney (VISIONS OF ATLANTIS)

9 Νοεμβρίου, 2020 - 10:30 Σάκης Φράγκος

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένη την τραγουδίστρια των VISIONS OF ATLANTIS, Clementine Delauney, όπου μίλησαν για...

[περισσότερα]

TOMORROW’S RAIN interview (Yishai Sweartz)

6 Νοεμβρίου, 2020 - 10:45 Γιώργος Δρογγίτης

"The dark book of one’s life"   Οι Ισραηλινοί death/doomsters TOMORROW’S RAIN κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το ντεμπούτο τους “Hollow”. Ένα πολύ καλό άλμπουμ με πάρα πολλά γνωστά ονόματα...

[περισσότερα]

HITTMAN interview (Jim, Dirk)

27 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00 Δημήτρης Τσέλλος

“Chanting crowd are screaming his name… the Hittman!” Οι βετεράνοι του αμερικανικού power metal, HITTMAN, η μπάντα που κυκλοφόρησε το θεϊκό ομώνυμο άλμπουμ πίσω στα 1988, επέστρεψαν πια για τα...

[περισσότερα]