BLUES PILLS interview (Elin Larsson)

4 Σεπτεμβρίου, 2014 - 13:15

“Still got the blues”

Μία από τις πολύ μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς που διανύουμε, είναι το ομώνυμο άλμπουμ των BLUES PILLS, ενός σχεδόν πολυεθνικού σχήματος, που ήρθε μέσα στο κατακαλόκαιρο να μας δείξει πως παίζεται το blues/rock το 2014, αλλά και να μας αποκαλύψει ότι θα μας επισκεφτούν για συναυλία την επόμενη χρονιά. Ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ την πρόκληση της συνέντευξης μέσω Skype με την γλυκύτατη όσο και χαρισματική τραγουδίστρια του σχήματος, Elin Larsson, την οποία διαβάζετε παρακάτω. (παρουσίαση του δίσκου εδώ)

Bluespills2014bΚαλησπέρα Elin! Πες μας κατ’ αρχάς, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχεις ένα συγκρότημα που τα μέλη του ζουν σε 3 διαφορετικές χώρες; Σουηδία, Γαλλία και Αμερική; Πως μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας και πως καταφέρνετε να συνδυάσετε διαφορετικές κουλτούρες και μουσικές επιρροές στην δουλειά των BLUES PILLS;
Δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Μπορεί να έχουμε μερικές πολιτισμικές διαφορές αλλά δεν είναι τόσες πολλές! Είμαστε αρχικά παρόμοιοι άνθρωποι, και πέρα από αυτό, όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τις ομοιότητές τους όσο διαφορετικοί κι αν φαίνονται. Ακούμε όλοι μας παρόμοια μουσική αλλά όλοι μας έχουμε και ξεχωριστές επιρροές. Οι περισσότεροι ακούμε αρκετά πράγματα και από μοντέρνα μουσική, για παράδειγμα μία από τους αγαπημένους μου μοντέρνους καλλιτέχνες είναι η Amy Winehouse που δεν έχει καμία σχέση με το heavy metal και το rock. Πιστεύω όμως ότι είχε υπέροχη φωνή. Κατά τα άλλα μου αρέσουν πολύ οι GRAVEYARD, WITCHCRAFT και παρόμοια συγκροτήματα.

Πως σας φαίνεται που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύονται και υπογράφουν με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες τόσες πολλές μπάντες από τη Σουηδία, όπως οι WITCHCRAFT και οι GRAVEYARD που προανέφερες;
Είναι υπέροχο! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αλλά μου φαίνεται υπέροχο που αυτοί αλλά και τόσα άλλα συγκροτήματα από τη χώρα μας έχουν αυτή την τύχη. Πιστεύω ότι συμβαίνει κυρίως με την ανακάλυψη, όταν είσαι μικρός θα πας το Σαββατοκύριακο σε μία συναυλία, θα δεις κάτι που θα σου αρέσει και θα ανακαλύψεις άλλα παρόμοια συγκροτήματα, οπότε μάλλον κάπως έτσι αναδείχθηκαν κι όλα αυτά τα συγκροτήματα από τη Σουηδία που παίζουν αυτού του είδους τη μουσική.

Bluespills2014cΗ βασική μου ερώτηση όταν ακούω τη μουσική σας, επειδή αν δεν κάνω λάθος είσαι 25 χρονών, είναι πως ακριβώς ένα μικρό κορίτσι από τη Σουηδία είναι συνδεδεμένο με τη blues μουσική κι όλη αυτή τη κουλτούρα των 60’s που είναι πολύ μακριά από τότε που γεννήθηκε;
Νομίζω πως ήμουν τυχερή που πάντα μέσα στο σπίτι μου υπήρχε μουσική. Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα και μάλιστα τυχαία, ήταν του Joe Cocker. Ήμουν ερωτευμένη με τη φωνή του. Τον άκουγα και αγάπησα τη soul, μετά ανακάλυψα τη Aretha Franklin και ήμουν ενθουσιασμένη με όλη αυτή τη μαγεία. Είχαν τόσο διαφορετικούς τόνους στη φωνή τους και αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν το ανθρώπινο σώμα να το κάνει αυτό; Όταν είσαι παιδί και ακούς κάτι τέτοιο προφανώς και προσπαθείς να το μιμηθείς και να κάνεις κάτι σαν αυτό. Προφανώς όταν ήμουν μικρή δεν ακουγόμουν και τόσο καλά αλλά με τη μίμηση σιγά-σιγά βρίσκεις το δικό σου ήχο σαν τραγουδιστής. Επίσης, πήγαινα σε μουσικό σχολείο κι έτσι γνώρισα πολλά παιδιά που ενδιαφερόντουσαν για τη μουσική, έπαιζαν όργανα και αναζητούσαν τον ήχο τους. Μοιραζόμασταν μουσική, και όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι, ψάχνεις πολύ κι έτσι βρίσκεις πολύ μεγάλα πράγματα. Οπότε νομίζω αυτά είναι λόγοι που με οδήγησαν να ενδιαφερθώ γι αυτή την κουλτούρα.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κυκλοφορήσατε μερικά EP, ένα live DVD και έναν δίσκο. Είναι επειδή είστε παραγωγικοί και δημιουργικοί ή όλα αυτά είναι ιδέες που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και τις είχατε κρατήσει;
Νομίζω ότι στην αρχή δεν είχαμε τίποτα, ούτε καν όργανα. Δεν είχαμε εξοπλισμό για να ηχογραφήσουμε. Όταν καταφέραμε να ηχογραφήσουμε τα demo μας παίζαμε σε σπασμένο drumkit για παράδειγμα. Αργότερα όταν υπογράψαμε στη Nuclear Blast είχαμε την ευκαιρία να μπούμε σε κανονικό studio, να έχουμε παραγωγό και να κάνουμε τη δουλειά μας, αυτή τη φορά στ’ αλήθεια! Δεν εννοώ ότι και οι πρώτες μας ηχογραφήσεις δεν είναι αληθινές, προφανώς, αλλά δεν ήταν και η καλύτερη κατάσταση αν σκεφτείς ότι μετακινούσαμε τα πράγματά μας μέσα στην πόλη με καροτσάκια, γιατί έπρεπε να μετακινούμαστε συνέχεια όταν ηχογραφούσαμε γιατί παίζαμε πολύ δυνατά. Όταν υπογράψαμε μπορούσαμε επιτέλους να κυκλοφορήσουμε κανονικό δίσκο, σε κανονικό studio και δε χρειαζόταν να σκεφτούμε τις μετακινήσεις μας και από ποιόν μπορούμε να δανειστούμε πράγματα. Κάπως έτσι μεγαλώσαμε και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

Bluespills2014dΠοια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να γράψετε μουσική; Υπάρχει διαφορετικός συνθέτης για κάθε κομμάτι ή βασίζεστε στο jamming για να δημιουργήσετε κομμάτια;
Η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι πως  συνήθως συνεργαζόμαστε εγώ και ο μπασίστας για να γράψουμε τα κομμάτια. Βάζουμε τις αρχικές ιδέες και μετά τα δείχνουμε στους υπόλοιπους και αυτοί βάζουν τις πινελιές τους. Και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι καθώς ο Dorian (σ.σ. Sorrieux, κιθαρίστας) είναι απασχολημένος με το σχολείο, ενώ ο Cory (s.s. Berry, drummer) στην αρχή είχε κάποια προβλήματα με τη visa του οπότε πηγαινοερχόταν από τη Σουηδία στην Αμερική. Ίσως στον επόμενο δίσκο να γράψουμε όλοι μαζί.

Δέχεστε τον όρο “vintage rock” με τον οποίο ο Τύπος χαρακτηρίζει τη μουσική σας;
Δεν ξέρω! Πάντα πρέπει να κατηγοριοποιούνται τα πράγματα για να ξέρει ο κόσμος τι είσαι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι στεκόμαστε στα δικά μας πόδια. Πιστεύω πως όλα τα συγκροτήματα που υπάγονται στην κατηγορία “vintage rock”  ακούγονται διαφορετικά το ένα από το άλλο και το μόνο που μπορείς να διακρίνεις είναι οι επιρροές από τα 60’s και τα 70’s. Νομίζω ότι έχουμε το δικό μας ήχο, όπως π.χ. και οι KADAVAR. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να υπαγόμαστε σε κατηγορία, μάλλον έτσι «πουλάει» πιο πολύ! (γέλια)

Είναι υποχρεωτικό γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να δείξεις στον κόσμο περίπου τι μουσική παίζει κάποιος. Υπογράψατε λοιπόν στη Nuclear Blast που είναι προφανώς μεγάλη εταιρία αλλά προωθεί κυρίως heavy metal μουσική. Πως πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη εταιρία μπορεί να προωθήσει τη μουσική σας; Πως βλέπετε τα πράγματα μέχρι τώρα;
Πιστεύω ότι υπογράψαμε γιατί τους γνωρίσαμε σε ένα show, ολόκληρο το γραφείο ήταν εκεί, μας είπαν ότι τους αρέσουμε και δεν θέλουν να μας αλλάξουν. Ήθελαν να μας δώσουν τη δυνατότητα να γράψουμε δίσκους όπως τους θέλουμε και φάνηκε απόλυτα φυσικό να υπογράψουμε μαζί τους. Μέχρι στιγμής κάνουν καταπληκτική δουλειά με την προώθησή μας, με το να μας βάζουν κάποια όρια με τη θετική έννοια της καθοδήγησης, που είναι καλό πράγμα! Δεν νομίζω ότι έχει σημασία για μας τι είδους εταιρία έχεις μαζί σου, αρκεί να πιστεύει σε σένα. Και η Nuclear Blast πιστεύει σε μας και μας βοηθάει, κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Bluespills2014eΠοιοι άνθρωποι πιστεύεις λοιπόν ότι ακούνε τη μουσική των BLUES PILLS; Είναι μεταλλάδες ή ροκάδες;
Πιστεύω ότι έχουμε, τουλάχιστον στη Γερμανία, πολύ κόσμο από το metal χώρο που μας ακούει. Αυτό το καλοκαίρι όμως παίξαμε και σε πολλά περισσότερο mainsteam φεστιβάλ, σε άλλα με ένα πιο hippie συναίσθημα και σε metal φεστιβάλ. Μου φαίνεται ότι έχουμε ένα κοινό με πολύ διαφορετικό κόσμο μέσα, από παιδιά μέχρι μεγάλους ανθρώπους και οτιδήποτε στο ενδιάμεσο. Είναι πάντα όμορφο να γνωρίζεις μερικούς από αυτούς και είναι ενδιαφέρον που βλέπεις τόσο διαφορετικό κόσμο να ακούει τη μουσική σου.

Ο κόσμος σε συγκρίνει με τη Janis Joplin και την Aretha Franklin. Φοβάσαι αυτές τις συγκρίσεις ή πιστεύεις ότι απλά προέρχονται από το γεγονός ότι παίζετε 70’s rock με γυναικεία φωνητικά;
Μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι δυο τους είναι Άγιοι για μένα, έκανα τόσα πολλά για το blues και το rock πρώτα από όλα για τις γυναίκες τραγουδίστριες αλλά και για τους άντρες. Το δέχομαι σαν κομπλιμέντο γιατί κανείς δε μπορεί να είναι τόσο καλός όσο αυτές. Πιστεύω ότι ίσως με συγκρίνουν ακριβώς για το λόγο που είπες αλλά χαίρομαι πολύ όταν ακούω τον κόσμο να το λέει αυτό για μένα, να κάνει αυτή τη σύγκριση. Δε μου αρέσει όμως να το πιστεύω γιατί κανείς δε θα γίνει ακριβώς σαν αυτές.

Τουλάχιστον έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να γίνεις σαν αυτές ή και ακόμη καλύτερη, ποτέ δεν ξέρεις! Είσαι πολύ μικρή ακόμη!
Θα δούμε τι θα γίνει! Είναι πάντα μεγάλο κομπλιμέντο για μένα να μου λένε ότι μοιάζω με τη Janis Joplin και είναι κρίμα που πέθανε τόσο νέα. Θα μπορούσε να γράψει πολλή μουσική ακόμη. Οπότε ίσως ο κόσμος να νιώθει ότι βρήκε αυτό που έχασε όταν λέει ότι της μοιάζω στη φωνή.

Bluespills2014gΑπλά να φροντίσεις να έχεις τον τρόπο ζωής της Aretha Franklin για να φτάσεις κάποτε τα ογδόντα σου, και όχι αυτόν της Janis Joplin!
Τότε θα μου ‘μεναν μόνο δύο χρόνια! (γέλια)

Αν είχες την ευκαιρία να επιλέξεις έναν guest μουσικό για κάποιο δίσκο σας ποιος θα ήταν αυτός;
Από ζωντανούς ή πεθαμένους;

Δεν έχει σημασία, αρκεί να μου πεις ποιόν θα επέλεγες προσωπικά.
Θα έλεγα τον Paul Rogers(FREE, BAD COMPANY).

Διάλεξες έναν ζωντανό λοιπόν!
Ναι! (γέλια) Θα ήταν ωραίο όμως να μπορούσα να τραγουδήσω μαζί με τη Janis Joplin ή να μπορώ να παίξω με τον Jimi Hendrix.

Ε, αυτό θα ήταν αρκετά δύσκολο! Σε παρόμοιο μοτίβο, ποιο κομμάτι από τα 60s και τα 70s θα ήθελες να είχες γράψει εσύ, και ποιο θα σου άρεσε να διασκευάσεις;
Θα έλεγα ένα κομμάτι από το δίσκο “Growers of the mushroom” των LEAF HOUND, που λέγεται “Last song” κι έχει πιάνο Είναι τρομερό. Για διασκευή… Αρχικά διασκευάζουμε ήδη ένα κομμάτι, το “Elements and things” του Tony Joe White που είναι πολύ διασκεδαστικό. Είναι δύσκολο καθώς δεν θες να καταστρέψεις το κομμάτι, θα ήταν ωραία να διασκευάσω Janis Joplin, LED ZEPPELIN ή Jimmy Hendrix αλλά ακόμη κι αν το θέλω δεν θα τα κατάφερνα.

Πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να έχεις το συγκεκριμένο ήχο σε μία εποχή που η ψηφιακή επεξεργασία κυριαρχεί, και δεν έχουμε ιδιαίτερα πολλές αναλογικές ηχογραφήσεις;
Στην αρχή ηχογραφούσαμε σε A track μηχάνημα, μετά πάντα πρέπει να περάσεις από τον υπολογιστή για το mastering και τη μίξη. Αλλά τώρα στο studio ήταν όλα αναλογικά, ηχογραφήσαμε σε tape machine 2 ιντσών, ο παραγωγός και ο υπεύθυνος της ηχογράφησης δεν είχαν καν υπολογιστή στο studio και έκαναν τη μίξη αναλογικά. Έκαναν καταπληκτική δουλειά με τον ήχο μας. Ηχογραφούμε και ψηφιακά αλλά νομίζω ότι ο αναλογικός ήχος μας ταιριάζει καλύτερα και μας εκφράζει σαν συγκρότημα και σαν μουσικούς, καθώς με αυτό τον τρόπο καταφέρνεις να διατηρήσεις το ζωντανό συναίσθημα της μουσικής. Γιατί για να καταλάβεις το λάθος σου, πρέπει να το ακούσεις πολλές φορές, να ασχοληθείς, να το νιώσεις, δε σου το δείχνει απλά ένας υπολογιστής. Μπορεί να παίρνει πολύ περισσότερη ώρα αλλά ακούγεται περισσότερο ειλικρινές.

Bluespills2014fΚαι καμία σχέση με την μοντέρνα παραγωγή που θέλει τα συγκροτήματα να ακούγονται τέλεια, σαν να είναι ρομπότ.
Ακριβώς έτσι. Όπως σου είπα ακούω και μοντέρνα μουσική. Αλλά πολλές φορές δε μπορώ να καταλάβω τι έχουν κάνει με αυτά τα κομμάτια, είσαι υπερβολικά τέλεια, σαν ψεύτικα, σαν να έχουν υπερβολική παραγωγή και καθόλου ψυχή. Όλα είναι πολύ βιομηχανοποιημένα. Η Amy Winehouse που μου αρέσει πολύ επίσης ηχογραφούσε αναλογικά και της το αναγνωρίζω. Επίσης οι SHARON JONES AND THE DAP-KINGS ηχογραφούν αναλογικά, και η Sharon είναι καταπληκτική τραγουδίστρια.

Μιας που ξαναναφέραμε την Amy Winehouse, φρόντισε να αποφύγεις και το δικό της τρόπο ζωής! (γέλια) Το εξώφυλλο του δίσκου σας προέρχεται από ένα έργο της εποχής των 60s, γιατί το επιλέξατε;
Το κάναμε γιατί είμαστε μεγάλοι φαν αυτής της κοπέλας, κυρίας πια (σ.σ.  Marijke Koger-Dunham, η καλλιτέχνης του εξωφύλλου) !

Ζει ακόμη;
Ναι, είναι ακόμη ζωντανή, κάπου στα 70 της, και πάντα όταν χρειάζεται κάποιος να ζωγραφίσει κάτι για μας του στέλνουμε κάποια από τα έργα της. Στέλνουμε πάντα το εξύφυλλο από το δίσκο των THE INCREDIBLE STRING MAN  και τους λέμε ότι θέλουμε κάτι σαν αυτό, μπορείτε να εμπνευστείτε από δω. Μια μέρα ο μπασίστας μας είπε ότι ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα έργο από την ίδια κι εγώ στην αρχή τον κορόιδευα, τελικά με έπεισε να της στείλω ένα μήνυμα. Την είπα για το συγκρότημα και της έστειλα μερικά τραγούδια, εκείνη απάντησε και είπε πως ήθελε να δουλέψει μαζί μας. Μας είπε πως θα μπορούσε να ζωγραφίσει κάτι για μας είτε να μας στείλει κάποιον από τους πίνακές της από τα 70's που είχε στη κατοχή της και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Κι έτσι μας έστειλε το εξώφυλλο που κρατήσαμε, με το οποίο είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι! Ήταν πολύ όμορφο που απάντησε και ήθελε να δουλέψει μαζί μας, είναι σημαντικό να είναι κομμάτι του δίσκου γιατί είναι είδωλο για μας και καταπληκτική καλλιτέχνης, έχει κάνει απίστευτα πράγματα.

Ο μουσικός τύπος σας έχει επαινέσει πολλές φορές. Πιο συγκεκριμένα, οι φίλοι και συνεργάτες μου από το γερμανικό ROCK HARD, έχουν μόνο καλά πράγματα να πουν για σας, κι έχετε παίξει ήδη 2 φορές στο φεστιβάλ του ROCK HARD. Ποια είναι η εμπειρία σας από τα καλοκαιρινά φεστιβάλ και πως όλα αυτά τα καλά λόγια σας βοηθούν για τη δημιουργία του νέου σα δίσκου;
Είμαστε τόσο χαρούμενοι που όλοι αρέσκονται στη μουσική μας, νιώθουμε τυχεροί. Αλλά προσπαθούμε να μην επικεντρωνόμαστε σε αυτά για να μην παραφουσκώσουμε τα κεφάλια μας. Μπορεί να μιλάω πολύ τώρα αλλά είμαστε όλοι μας κάπως ντροπαλοί και ταπεινοί. Πάντα, σε κάθε μας συναυλία θέλουμε να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα. Η ζωή του μουσικού είναι μια διαδικασία μάθησης και δεν μπορείς ποτέ να στερέψεις από αυτό, πάντα θα βρίσκεις κάτι να μάθεις, οπότε δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου τέλειο. Είναι εκπληκτική η εμπειρία με τα φεστιβαλ, κι ένα αστείο γεγονός είναι ότι στα metal φεστιβάλ που παίζουμε, βλέπουμε τον κόσμο να κάνει συνέχεια devil horns κι όταν παίζουμε εμείς το αλλάζει στο σήμα της ειρήνης, ήταν μια αντίδραση που δεν περιμέναμε και μας άρεσε πολύ! Ευελπιστώ να χρησιμοποιήσουμε ότιδήποτε καλό μπορούμε από αυτή την εμπειρία και να εμπνευστούμε όσο γίνεται περισσότερο. Αυτό το καλοκαίρι είχαμε  ιδέες για τουλάχιστον 13 κομμάτια που θέλουμε τόσο πολύ να κάτσουμε και να ηχογραφήσουμε δεύτερο δίσκο. Μάλλον έτσι θα συμβαίνει όταν βιώνεις πολλή χαρά μαζεμένη και γνωρίζεις τόσους υπέροχους ανθρώπους, βοηθάει πολύ να δημιουργήσεις νέα πράγματα.

Πιστεύεις ότι το όνομα σας, BLUES PILLS, και ο ήχος σας δημιουργούν κάποιο είδος συνόρων και ορίων στη μουσική σας που σας περιορίζουν;
Ίσως και να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά στην πραγματικότητα, η blues βρίσκεται μέσα στα πάντα. Ας πούμε έχουμε ακούσει από κάποιον ότι πριν μας ακούσει μισούσε ότι είχε να κάνει με το blues και σκεφτόμασταν ότι σχεδόν τα πάντα περιέχουν λίγη blues μουσική. Είναι ο προγονός μας. Ίσως στην αρχή που δεν είχαμε υπογράψει σε κάποια εταιρία ο κόσμος, ειδικότερα στο metal χώρο να μην ενδιαφερόταν για κάτι που λέγεται BLUES PILLS, αλλά τώρα που έχουμε συμβόλαιο και μεγαλώνουμε σαν συγκρότημα πιστεύω ότι το όνομα και τα όρια μεγαλώνουν μαζί με τη μπάντα.
Έχεις βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα; Θα ήταν ωραία να σας δούμε κάποια στιγμή εδώ για ένα live show!
Όχι! Για την ακρίβεια νομίζω ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία να κλείσουμε κάποια show φέτος στην Ελλάδα μέσα στο φθινόπωρο ή του χρόνου το Γενάρη! Απ' ότι βλέπω είναι μάλλον επιβεβαιωμένο και φαίνεται ότι θα τα καταφέρουμε, θα είναι υπέροχα!

Σε ευχαριστώ πολύ Elin, σου εύχομαι τα καλύτερα!
Ευχαριστώ, αντίο!

Σάκης Φράγκος
 

www.bluespilss.com

Line-up:
Elin Larsson – φωνητικά
Dorian Sorriaux – κιθάρες
Zack Anderson – μπάσο
Cory Berry – ντραμς

Δισκογραφία (full length)
“Blues pills” (2014)

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

SOLID FAITH interview

30 Ιουνίου, 2020 - 00:15 Σάκης Φράγκος

“Eternally faithful” Οι SOLID FAITH είναι ένα progressive metal συγκρότημα από την Αθήνα, που πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του, με τίτλο “Eternal quest”, από την Alone Music. Παρότι...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με την Cristina Scabbia (LACUNA COIL)

12 Ιουνίου, 2020 - 13:30 Σάκης Φράγκος

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένη την τραγουδίστρια των LACUNA COIL, Cristina Scabbia. Δείτε ολόκληρο το...

[περισσότερα]

CELLAR STONE interview (George Maroulees)

2 Ιουνίου, 2020 - 10:45 Σάκης Φράγκος

“Spread your wings on a fine day” Να τους πεις alternative metallers; Groove metallers; Classic metallers; Ότι και να πεις, θα είσαι μέσα. Οι Έλληνες CELLAR STONE, μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με τον Hansi Kursch (BLIND GUARDIAN - DEMONS & WIZARDS)

1 Ιουνίου, 2020 - 10:30 Σάκης Φράγκος

Την Τρίτη 19 Μαΐου, ο Σάκης Φράγκος έκανε το πρώτο Instagram Live Chat του Rock Hard με καλεσμένο τον τραγουδιστή των BLIND GUARDIAN και DEMONS & WIZARDS, Hansi Kursch. Δείτε ολόκληρο το video...

[περισσότερα]

CONCEPTION interview (Tore Ostby / Roy Khan)

21 Μαίου, 2020 - 02:45 Σάκης Φράγκος

“The soundtrack of our lives” Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ-επιστροφής των Νορβηγών prog metallers, CONCEPTION, με τίτλο “State of deception”, έχει ήδη κυκλοφορήσει και οι απανταχού οπαδοί τους, το...

[περισσότερα]