HELLIGATORS interview (Alex, Dude)

12 Μαίου, 2020 - 02:00

“Hellish rock”

Οι Ιταλοί rock n’ rollers, HELLIGATORS, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το άλμπουμ “Hell III”, έναν δίσκο που αναβλύζει ενέργεια και rock n’ roll, στο ύφος των BLACK LABEL SOCIETY. Ο Σάκης Φράγκος, επικοινώνησε εν μέσω πανδημίας, με τον ντράμερ Alex και τον τραγουδιστή Dude και ιδού τι μας είπαν.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ξέρω ότι εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι είναι ασφαλείς από την πανδημία του κορονοϊού, αφού είστε σε μία χώρα, την Ιταλία, που δοκιμάστηκε πολύ έντονα… Τι κάνετε για να είστε ασφαλείς, αλλά και δημιουργικοί από το σπίτι σας;
(Alex)
Είμαστε όλοι ασφαλείς και κλειδωμένοι στα σπίτια μας (σ.σ. η συνέντευξη έγινε κοντά στο Πάσχα, μέσα στο lockdown). Κάνουμε ότι μας λένε οι ειδικοί κι ελπίζουμε η πανδημία να τελειώσει σύντομα. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την περίοδο με δημιουργικό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο, χωρίς να έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο και μία πραγματική ζωή.
(Dude) Ευτυχώς όλοι μας είμαστε καλά και ασφαλείς. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό, οπότε μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για τις πραγματικές μας ανάγκες, όπως τα ψώνια για το φαγητό μας. Η κατάσταση εδώ στην Ιταλία είναι αρκετά hardcore σε ότι έχει να κάνει με τον COVID-19, οπότε όλοι μας στους HELLIGATORS μένουμε στο σπίτι, προσέχοντας την υγεία μας και την υγεία των άλλων.

Πως πιστεύεις ότι όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την μουσική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα τους HELLIGATORS στο άμεσο μέλλον;
(Alex)
Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Δεν νομίζω ότι η μουσική βιομηχανία θα έχει πρόβλημα, διότι επιβιώνει από τις ψηφιακές πλατφόρμες και τα ψηφιακά downloads. Οι άνθρωποι που είναι αυτήν τη στιγμή κλειδωμένοι στα σπίτια τους, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πολλή μουσική. Παρόλα αυτά όμως, δυστυχώς φοβάμαι ότι πολλά club και δραστηριότητες θα σταματήσουν να υπάρχουν εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων, αν οι κυβερνήσεις δεν τους δώσουν οικονομική βοήθεια. Σε ότι αφορά τους HELLIGATORS, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε κάποιες συναυλίες και λυπούμαστε πολύ, αφού θέλαμε να γιορτάσουμε τα δέκα μας χρόνια με τους φίλους μας. Θα πρέπει να τα αναβάλλουμε όλα, οπότε, αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα γιορτάσουμε τον ενδέκατο χρόνο μας!!!
(Dude) Αυτό που με απασχολεί περισσότερο, είναι το τι θα συμβεί  όταν όλο αυτό περάσει. Πολύς κόσμος θα περάσει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Πολλοί άνθρωποι και οικογένειες δεν θα πληρώνονται αν δεν δουλεύουν και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Όπως είπε και ο Alex, οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, θα είναι αισθητές και στο κομμάτι των συναυλιών αλλά και γενικότερα στο κομμάτι της ζωής. Ποιος ξέρει ποια θα είναι τα αποτελέσματα του social distancing όταν περάσει η πανδημία… Θα υπάρχει ακόμα τόσο έντονο το αίσθημα του φόβου; Θα φοβούνται οι άνθρωποι να είναι δίπλα/κοντά σε άλλους; Θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα τα εστιατόρια, οι pub, τα μουσεία, οι κινηματογράφοι και τα club με ζωντανή μουσική;

Αυτό μου με εξέπληξε, είναι ότι με το νέο σας άλμπουμ, αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε ένα single για το “Snake oil Jesus”, μία ακουστική εκδοχή ενός τραγουδιού που υπάρχει από το 2012. Για ποιον λόγο το κάνατε αυτό; Γιατί το ονομάσατε “Miracle version”;
(Alex)
Κι εμείς εκπλαγήκαμε, επειδή όλο αυτό δεν είχε σχεδιαστεί μέχρι πριν από λίγους μήνες! Τα προηγούμενα δύο χρόνια, κάναμε π λάκα παίζοντας διάφορα ακουστικά set και κάνοντας νέες ενορχηστρώσεις στα τραγούδια μας. Μια μέρα, ένας αγαπημένος μας φίλος, ο Remo Ottaviani, μας πρότεινε να κάνουμε την unplugged version του “Snake oil Jesus”. Το δεχτήκαμε και μπήκαμε στο στούντιο. Το ονομάσαμε “miracle version”, επειδή μέχρι πριν από δύο χρόνια, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα παίζαμε μία unplugged έκδοση αυτού του κομματιού. Αλλά το θαύμα συνέβη!
(Dude) H Miracle Version του “Snake oil Jesus”, απλά συνέβη, όπως εξήγησε ο Alex. Είναι ένα τραγούδι που οι οπαδοί μας και οι φίλοι μας το γουστάρουν και στην ακουστική του εκτέλεση, οπότε γιατί όχι; Δείτε και το video που έχουμε κάνει για το “Rebellion”, μέσα από το “Hell III”. Ο COVID-19 μας δημιούργησε προβλήματα και στα video, αφού σχεδιάζαμε να κάνουμε και άλλο ένα, αλλά το αναβάλλαμε για ότι ο καιρός το επιτρέψει και θα έχει περάσει όλο αυτό που ζούμε. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει; 
(Alex) Ογκώδες, heavy, αγενές και αστείο rock n’ roll. Νομίζω θα δούλευε αυτός ο χαρακτηρισμός!
(Dude) Εγώ θα το έλεγα rock n’ roll με heavy attitude. Μας αρέσει να αποκαλούμε την μουσική μας heavy rock!

Πως καταλήξατε στο όνομα HELLIGATORS, που προφανώς είναι η μίξη του hell και του alligator;
(Alex)
Ψάχναμε ένα όνομα που να δίνει στον άλλον να καταλάβει την ιδέα της κόλασης σ’ ένα άγριο και απειλητικό ζώο. Στο τέλος, μετά από πολλές μπύρες, προέκυψε η ιδέα ενός αλιγάτορα από την κόλαση. Μου αρέσει πολύ το όνομα, παρότι αντιλαμβάνομαι ότι η λέξη “hell”, χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην rock μουσική.


Τι προσπαθήσατε να κάνετε με διαφορετικό τρόπο στο “Hell III”; Ποια ήταν τα στοιχεία που θέλατε να αλλάξετε οπωσδήποτε;
(Alex)
Δεν θέλαμε να αλλάξουμε κάποια στοιχεία, αλλά να βελτιώσουμε κάποια και να τα πάμε στο επόμενο στάδιο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το “Road roller machine”, το άλμπουμ που κυκλοφορήσαμε το 2016, αλλά εξαιτίας των αλλαγών στη σύνθεσή μας και την είσοδο του Simone στα φωνητικά, μπορούσαμε να δουλέψουμε πιο πολύ στις μελωδίες και να κάνουμε πιο ρισκαδόρικες επιλογές.
(Dude) Ποτέ δεν αποφασίσαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι, απλά παίζουμε ότι μας έρχεται φυσικά. Φυσικά, αυτή η σύνθεση που έχουμε, μας βοήθησε να εξερευνήσουμε πιο πολύ την μελωδία στα φωνητικά και την διαδικασία της σύνθεσης. Τα καθαρά φωνητικά χρησιμοποιήθηκαν πιο πολύ απ’ ότι στο παρελθόν, όπως και το «ανακάτεμα» πολλών δεύτερων φωνητικών μαζί με τις κιθάρες.

Είσαστε ευχαριστημένοι με τη συνεργασία που έχετε με την Sliptrick Records, με την οποία κυκλοφορήσατε τον πιο πρόσφατο δίσκο σας;
(Alex)
Όχι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, επειδή ακόμα δεν μας έχουν κάνει δισεκατομμυριούχους (γέλια). Πέρα από την πλάκα, είμαστε ευχαριστημένοι με την δουλειά που έχει κάνει το προσωπικό της Sliptrick. Μας στηρίζουν και νομίζω ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι με μας. Υπάρχει μία σχέση φιλίας και ειλικρίνειας μεταξύ μας.
(Dude) Η Sliptrick, μας έχει φερθεί πολύ ωραία, μας στηρίζει και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί.

Τι έχετε κάνει μέχρι τώρα για να προωθήσετε τον δίσκο και τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον, με δεδομένο όλο αυτό που συμβαίνει τώρα στον κόσμο;
(Alex)
Ειλικρινά, η προώθηση του δίσκου έχει πάει στο παρασκήνιο και είναι το λιγότερο σημαντικό αυτήν τη στιγμή. Όλους μας απασχολεί η υγεία των αγαπημένων μας και οι οικονομικές συνέπειες που θα έχουν οι κανονικές μας δουλειές. Η Ιταλία υποφέρει πολύ. Όταν τελειώσει αυτή η άσχημη περίοδος, θα ξεκινήσουμε να προμοτάρουμε την μουσική μας, με τον μόνο τρόπο που ξέρουμε να κάνουμε καλά: να παίζουμε rock n’ roll στην σκηνή.
(Dude) Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, προωθούσαμε τον δίσκο παίζοντας συναυλίες. Κάναμε συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα και στα περιοδικά, τα συνηθισμένα δηλαδή. Μετά ήρθε το lockdown και τα πάντα σταμάτησαν. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην σκηνή.

Ποιο είναι το πιο τρελό σας όνειρο με το συγκρότημα;
(Alex)
Αυτή τη στιγμή, το πιο τρελό μου όνειρο, είναι και το απλούστερο: Να ξεκινήσω να παίζω πάλι ντραμς και να πιω μία μπύρα με τα αδέρφια μου. Μετά από τόσον καιρό καραντίνας, αυτό μου είναι αρκετό.
(Dude) Κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Έχω πολλά τρελά όνειρα για το συγκρότημα, αλλά μετά το κρύο ντους της καραντίνας, θέλω μόνο να επιστρέψω στην κανονικότητα και να ξεκινήσω να τζαμάρω με τα παιδιά. Μετά από αυτό, θα έχουμε χρόνο να αφιερώσουμε στα πιο τρελά μας όνειρα!

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη κι ελπίζω να βγούμε όλοι δυνατοί μετά το τέλος της πανδημίας.
(Alex)
Ευχαριστώ που μας έδωσες την ευκαιρία να μιλήσουμε. Ελπίζω να είναι όλοι οι αναγνώστες σας υγιείς. Θα βγούμε πιο δυνατοί κι έτοιμοι να εκτιμήσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε δεδομένα και ότι και να γίνει, η μουσική θα επιβιώσει για μία ακόμη φορά.
(Dude) Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη. Θέλουμε να έρθουμε και να παίξουμε στην Ελλάδα το συντομότερο. Θέλω να πω σε οποιονδήποτε διαβάζει αυτή τη συνέντευξη, να είναι ασφαλής και να μην πάρει αυτό που συμβαίνει αψήφιστα. Οι πράξεις μας αντανακλούν όχι μόνο στις ζωές μας, αλλά και σ’ αυτές των άλλων. Μην ξεχνάτε να παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις και φυσικά μην ξεχνάτε να ροκάρετε. Τσεκάρετε τους HELLIGATORS στο Spotify, το YouTube και το iTunes και πείτε μας τη γνώμη σας.
Σάκης Φράγκος

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

INTELLIGENT MUSIC PROJECT (Milen Vrabevski)

23 Οκτωβρίου, 2020 - 12:45 Σάκης Νίκας

“Music is intelligence” Ο Milen Vrabevski είναι ένας Βούλγαρος συνθέτης, μουσικός, παραγωγός και ο ιθύνων νους πίσω από το INTELLIGENT MUSIC PROJECT στο οποίο συμμετέχουν διάσημοι μουσικοί όπως...

[περισσότερα]

JOHN PETRUCCI interview

21 Οκτωβρίου, 2020 - 02:30 Σάκης Φράγκος

“Instrumental experiments” Έχω μιλήσει με πρώην και νυν μέλη των DREAM THEATER, αμέτρητες φορές. Για κάθε στούντιο άλμπουμ από το “Falling into infinity”, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, για κάθε...

[περισσότερα]

SACRED OUTCRY interview (Γιώργος Απαλοδήμας)

15 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00 Δημήτρης Τσέλλος

“Feel the anger, feel the pain, hear the sacred outcry!” Οι Έλληνες SACRED OUTCRY «τάραξαν τα νερά» του επικού power metal στην χώρα μας με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους, “Damned for all time...

[περισσότερα]

JUDICATOR interview (John Yelland)

13 Οκτωβρίου, 2020 - 09:30 Δημήτρης Τσέλλος

“O stavros nika, oh let there be light!” Οι Αμερικάνοι JUDICATOR, κυκλοφόρησαν φέτος μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, το άλμπουμ “Let there be nothing”. Ή τουλάχιστον έκπληξη για...

[περισσότερα]

Δείτε ολόκληρο το Instagram Chat με τον Matt Barlow (ASHES OF ARES, SCHAFFER / BARLOW PROJECT, ex-ICED EARTH)

6 Οκτωβρίου, 2020 - 01:15 Σάκης Φράγκος

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ο Σάκης Φράγκος έκανε ένα Instagram Live Chat μέσα από τη σελίδα του Rock Hard με καλεσμένο τον Matt Barlow τραγουδιστή των ASHES OF ARES, SCHAFFER / BARLOW PROJECT,...

[περισσότερα]