ICED EARTH interview (Jon Schaffer)

17 Ιανουαρίου, 2018 - 16:30

“Incorruptible and indestructible”

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 και εν αναμονή των επερχόμενων εμφανίσεων των ICED EARTH στην χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ηγέτη της μπάντας, τoν Jon Schaffer, ο οποίος μας μίλησε σχετικά με την τελευταία κυκλοφορία της μπάντας, το “Incorruptible”, την αδερφική σχέση του με τον Stu Block, πόσο ευχαριστημένος είναι με την πορεία της μπάντας και ποια είναι η εμφάνιση που έχει δώσει το συγκρότημα στην χώρα μας που θυμάται περισσότερο.

Jon θα ήθελα να ξεκινήσουμε με την τελευταία δουλειά των ICED EARTH, το άλμπουμ “Incorruptible”. Επιλέξατε ένα πολύ ενδιαφέρον όνομα για τον δίσκο. Σημαίνει κάτι για εσένα ή για το συγκρότημα;
Είναι μία πολύ καλή περιγραφή για την αφοσίωση μας στο metal και στον δικό μας τρόπο ζωής και στο όραμα που κυνηγάω όλα αυτά τα χρόνια. Ένα όραμα πίστης και αφοσίωσης στους ICED EARTH που έχω στο κεφάλι μου, μένοντας αληθινοί στο μονοπάτι που έχουμε χαράξει, ανεξάρτητα με την οποιαδήποτε αναταραχή μπορεί να έχουμε από επαγγελματικής άποψης ή από τις αλλαγές των μελών ή οποιασδήποτε άλλης υπόθεσης. Το όραμα μας μένει το ίδιο και ολοκληρωτικά αγνό.

Θυμάμαι στην τελευταία εμφάνισή σας στην Αθήνα πως ανέφερες το ίδιο πράγμα, δείχνοντας το λογότυπο της μπάντας που βρισκόταν στην σκηνή, λέγοντας πως τίποτα δεν μπορεί να διαφθείρει αυτό το συγκρότημα.
Έτσι ακριβώς γιατί αυτό πιστεύω και είναι αδύνατο να γίνει. Πήγε να γίνει πριν από αρκετό καιρό και υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν αλλά απέτυχαν και αυτή είναι η όλη υπόθεση. Προτιμώ να τα παρατήσω από το να αφήσω την εικόνα της μπάντας να αμαυρωθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο. Δεν θα έκανα κάτι το οποίο δεν θα πίστευα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο κάθε δίσκος που βγήκε στην ιστορία των ICED EARTH είχε το ίδιο ποσοστό συγκέντρωσης και πάθους. Απλά δίναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε την κάθε περίοδο. Υπήρχαν εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια που έπρεπε να ξεπεράσουμε. Δεν λέω πως πούλησα την ψυχή μου για τα λεφτά, για να αλλάξω τον ήχο της μπάντας ή κάτι σαν και αυτό, απλά υπάρχουν κάποιες φορές που όλα λειτουργούν ιδανικά και τέλεια και στην ιστορία ενός συγκροτήματος υπάρχουν πάντα οι κορυφαίες στιγμές, αλλά και οι στιγμές που δεν ήταν τόσο δυνατές όσο θα μπορούσαν να είναι. Ξέρεις έχασα τρία μέλη της οικογένειας μου στο ενδιάμεσο των ηχογραφήσεων των δύο “Something wicked…” άλμπουμ. Αυτή ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση, κάτι πολύ δύσκολο που έπρεπε να διαχειριστώ και να μείνω συγκεντρωμένος σε ότι έκανα και αυτό αντικατοπτρίστηκε στην μουσική αυτών των δύο άλμπουμ, σε βαθμό που ένιωθες μέσω της μουσικής πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Είναι αλήθεια πως αυτό συνέβη και σε άλλα άλμπουμ, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το να έρθει κάποιος σε εμένα και να μου πει πως θα βγάλω πολλά περισσότερα λεφτά εάν αλλάξω τον ήχο μου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Να πάει να γα@@θεί.

Έξι μήνες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του “Incorruptible”. Είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;
Ήταν μία πολύ δυνατή κυκλοφορία, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η μπάντα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο τον κύκλο της περιοδείας για την προώθηση αυτού του άλμπουμ, οπότε εκεί θα καταλάβω και περισσότερα από την αντίδραση και την αλληλεπίδραση  μεταξύ των οπαδών και εμάς. Κάναμε διάφορα show το καλοκαίρι αλλά ήταν φεστιβάλ και παίξαμε μόνο δύο τραγούδια από το “Incorruptible”, και το άλμπουμ ήταν πολύ φρέσκο τότε οπότε είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα. Όσον αφορά εμάς, το συγκρότημα είναι πολύ χαρούμενο με αυτόν τον δίσκο και πιστεύω, σύμφωνα και με τις πωλήσεις και την ανταπόκριση των οπαδών, πως και αυτοί είναι χαρούμενοι με αυτόν. Δεν μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα μέχρι να τελειώσει ολόκληρος ο κύκλος του άλμπουμ, που μπορεί να είναι και κάποια χρόνια μετά. Μέχρι στιγμής όμως το λατρεύω, είμαι χαρούμενος, αγαπώ την μπάντα και όλα τα μέλη της, αγαπώ την φιλία που έχουμε αναπτύξει και αγαπώ το γεγονός πως ο κόσμος αντιδρά τόσο δυνατά σε αυτό. Αλλά η χρονιά προώθησης του είναι το 2018 και περιμένουμε.

Προσωπικά μου άρεσε πολύ το “Incorruptible” και το βρίσκω ανώτερο του “Plagues of Babylon”. Είπες όμως ότι ξεκινάτε την περιοδεία τον Ιανουάριο. Είναι σύνηθες οι περιοδείες να ξεκινούν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ. Υπάρχει κάποιος λόγος που ξεκινάτε μετά από αυτό το χρονικό διάστημα την περιοδεία;
Είχαμε κάποιες αλλαγές στο management και προσπαθήσαμε να βρούμε μία ομάδα ανθρώπων που θα δουλέψουν με τους ICED EARTH και αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που τα βάλαμε όλα λίγο στην αναμονή. Θα ξεκινούσαμε κανονικά την αμερικάνικη περιοδεία τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Μετά θα κάναμε διάλειμμα για τα Χριστούγεννα και θα ερχόμασταν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, αλλά υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και αποφασίσουμε να μεταθέσουμε την περιοδεία αυτή μετά από τις εμφανίσεις μας στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως η επόμενη χρονιά θα είναι μία πολύ γεμάτη χρονιά. Βέβαια δώσαμε αρκετές εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι, οπότε ξέρεις δεν είναι πως δεν ήμασταν ενεργοί και πίστεψε με δουλεύω πάρα πολύ σκληρά, 16 ώρες την ημέρα, συνεχόμενα για το συγκρότημα. Ακόμα και όταν φαίνεται πως δεν συμβαίνει κάτι, πάντα κάτι συμβαίνει. Παίρνουμε αποφάσεις τώρα, που θα έχουν επίδραση τρεις με έξι μήνες, έως και δύο χρόνια μετά και ως ηγέτης της μπάντας πρέπει να το σκέφτομαι αυτό όλη την ώρα. Μερικές φορές και τα υπόλοιπα παιδιά στο συγκρότημα αισθάνονται πως δεν γίνεται τίποτα αλλά πάντα γίνεται κάτι. Όλα έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τις στρατηγικές μας κινήσεις για το μέλλον.

Κάτι που με εντυπωσίασε στο “Incorruptible” είναι οι ερμηνείες του Stu και τουλάχιστον εγώ παρατηρώ μία εξέλιξη. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σε αυτό και τι μπορείς να μου πεις για την χημεία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας;
Πιστεύω πως είναι μία φυσική εξέλιξη. Εννοώ πως ο Stu έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, σε ότι έχει δουλέψει μαζί μας. Κάτι που έχει συμβάλει σε αυτό είναι πως ο Stu ωριμάζει και είναι πιο άνετος με αυτό που κάνει. Σε αυτό το σημείο έχει παίξει σε περισσότερα live με τους ICED EARTH, από ότι όλοι οι υπόλοιποι τραγουδιστές μαζί. Είναι ένα κομμάτι της κληρονομιάς των ICED EARTH. Περνάμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του χρόνου μας μαζί στον δρόμο και στο studio, είναι άνετος, ξέρει τι περιμένω από αυτόν και ξέρει τι να κάνει. Πολλές φορές οι καταστάσεις αυτές αντικατοπτρίζονται στην μουσική αλλά και στο περιβάλλον μας. Για παράδειγμα στο “Plagues of Babylon” είχαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με την παραγωγή, ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο έπρεπε να εκτελεστεί ανάμεσα σε δύο παγκόσμιες περιοδείες, που δημιούργησε αρκετό στρες, και η μπάντα ήταν αρκετά κουρασμένη. Ενώ λοιπόν ο δίσκος μου αρέσει αρκετά, δεν είναι από τους πιο δυνατούς μας και το “Incorruptible” είναι πολύ καλύτερο, αλλά για να βγει έτσι έπρεπε να κάνουμε διάλειμμα. Δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος πόσο δύσκολο είναι το συνεχόμενο ταξίδι, ειδικά όταν μέσα σε μία περίοδο τριών ετών κυκλοφορείς δύο studio άλμπουμ και ένα live DVD, παίζοντας σε 350 συναυλίες χωρίς ουσιαστικά κανένα διάλειμμα. Μέχρι να τελειώσει αυτός ο κύκλος είχαμε εξουθενωθεί. Πήραμε τον χρόνο μας να ξεκουραστούμε και τώρα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η διαδικασία των ηχογραφήσεων άλλαξε, είχαμε το δικό μας studio, είχαμε λιγότερο άγχος και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Το πιο σημαντικό κομμάτι όμως είναι η διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών και όλοι μας ήμασταν τώρα πιο εμπνευσμένοι. Για τον Stu υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες σε αυτό. Ωριμάζει, αποκτά μεγαλύτερη εμπειρία με εμένα και τους ICED EARTH στο studio. Έχει κάνει πολλά βήματα και κάνει καταπληκτική δουλειά, αλλά πάντα έκανε πολύ καλή δουλειά. Επιτέλους ο κόσμος αρχίζει και αποδέχεται πως ο Stu ήρθε για να μείνει. Οπότε η αποδοχή των οπαδών αλλάζει και τον ψυχολογικό του τομέα. Είναι στην φύση του ανθρώπου να αντιστέκεται στην αλλαγή και για οποιαδήποτε περίοδο της μπάντας που αγαπάει ο κόσμος, υπάρχει και μία περίοδος που δεν μπορεί να την δεχτεί, η οποία είναι επίσης πολύ καλή, αλλά δεν είναι μέσα σε αυτή ο άνθρωπος που γουστάρουν. Εμάς όμως δεν πολύ μας νοιάζει αυτό. Αν κάποιος αγαπάει μία συγκεκριμένη περίοδο, ας το κάνει. Εμείς όμως συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά. 

Πιστεύω πάντως πως οι οπαδοί δέχτηκαν τον Stu από όταν ήρθε στο “Dystopia” και πως τον αγάπησαν από την πρώτη στιγμή.
Ναι, συμφωνώ. Αλλά ξέρεις, ακούς και βλέπεις πράγματα που σε επηρεάζουν μερικές φορές. Όπως είπα όμως προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτά γιατί το πνεύμα μου είναι αφοσιωμένο στους ICED EARTH, είναι πάντα εκεί και είναι πάντα αληθινό. Αν φτάσω στο σημείο να νιώσω πως ότι είχα να πω με τους ICED EARTH το είπα, τότε οι ICED EARTH θα φτάσουν στο τέλος τους. Και αυτή η μέρα θα έρθει. Δεν ξέρω το πότε και δεν έχω τέτοιες σκέψεις τώρα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν θέλω να δημιουργήσω άλμπουμ που δεν έχουν πάθος και που δεν έχουν τίποτα να πουν, μόνο και μόνο επειδή πρέπει να το κάνουμε ή επειδή χρειαζόμαστε τα χρήματα.

Είναι το τραγούδι “Brothers” ένας φόρος τιμής της φιλίας σου μαζί του;
Έτσι ακριβώς. Ξέρεις το γράψαμε μαζί το τραγούδι και η βασική ιδέα του τραγουδιού βασίστηκε στην μεταξύ μας σχέση. Ήμασταν σε φάση πως έπρεπε να γράψουμε ένα τραγούδι για την φιλία μας. Δεν θυμάμαι καν ποιος από τους δύο το είπε πρώτος αλλά ήταν μία πολύ καλή ιδέα και κάναμε το σωστό γιατί είναι και κάτι που μεταδίδεται και στο υπόλοιπο συγκρότημα. Ο Brent (Smedley) ήταν πάντα αδελφός και πηγαινοέρχεται στο συγκρότημα 20 χρόνια. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα μαζί, δεν ήταν σε όλα αλλά ήταν πάντα αδελφός. Και με τον Luke (Appleton) έχουμε αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό. Ακόμα και με τον Troy (Steele) που έφυγε πρόσφατα, είναι ακόμα ένας από τους καλύτερους μου φίλους. Τον βλέπω κάθε εβδομάδα. Μένει περίπου 20 λεπτά από εμένα και έχουμε καθημερινή επαφή. Υπάρχει λοιπόν ένα ισχυρό επίπεδο δεσμού μεταξύ των μελών της μπάντας και νομίζω πως το γεγονός πως είμαι με τον Stu τόσο κοντά, φέρνει και τους υπόλοιπους κοντά. Είναι σαν ένας μαγνήτης.

Ας περάσουμε σε κάτι άλλο. Με το “Incorruptible” οι ICED EARTH έφτασαν τα δώδεκα άλμπουμ. Σε δυσκολεύει η δημιουργία ενός setlist, με το υπάρχον υλικό, που θα ικανοποιεί τους οπαδούς σας;
Απολύτως. Είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν οπαδοί από κάθε περίοδο της μπάντας και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Στις επερχόμενες περιοδείες θα έχουμε αρκετά τραγούδια από το “Incorruptible”, αλλά θα κάνουμε μία ανασκαφή στους παλαιότερους δίσκους και θα παίξουμε υλικό που έχουμε πολύ καιρό να το αποδώσουμε ζωντανά. Παρόλα αυτά όμως παραμένει δύσκολο. Ακόμα και με την εμφάνιση στο “Live in ancient Kourion”, που παίξαμε για δύο ώρες και σαράντα λεπτά, είχαμε λάβει παράπονα για τραγούδια που δεν παίξαμε. Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι αδύνατο να τους ικανοποιήσουμε όλους (γέλια).

Για έναν καλλιτέχνη κάθε δημιουργία του έχει και ένα κομμάτι της ψυχής του. Ποιο είναι όμως το άλμπουμ των ICED EARTH που αντιπροσωπεύει περισσότερο τον Jon Schaffer;
Υπάρχουν σίγουρα κάποια άλμπουμ που τα προτιμώ περισσότερο. Είναι κάποιες φορές που όταν ολοκληρώνεις έναν δίσκο πιστεύεις πως είναι ο αγαπημένος σου, αλλά λίγα χρόνια μετά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι. Όπως είπες όλοι οι δίσκοι μας έχουν ένα κομμάτι μου και τους αγαπώ όλους. Είμαι ο βασικός συνθέτης και γράφω την περισσότερη μουσική, τους περισσότερους στίχους και έχω μία σύνδεση με όλους. Υπάρχουν διάφορα κομμάτια σε κάθε δίσκο που τα κάνουν πολύ προσωπικά. Για παράδειγμα στον τελευταίο, υπάρχουν κάποιες προσωπικές μου πτυχές στο τραγούδι “Raven wing”. Επίσης και στο “Black flag” αν το πιστεύεις. Στο “Black flag” αποτυπώνονται τα προσωπικά μου συναισθήματα απέναντι στις αυτοκρατορίες. Το “Clear the way” είναι ένα ακόμα τραγούδι και αν πάμε σε άλλα άλμπουμ μπορώ να πω το “Question of heaven”, το “Watching over me”, το “Dante’s inferno”, το “Travel in stygian” και η τριλογία του Gettysburg. Δεν μπορώ να διαλέξω ένα άλμπουμ που να με αντιπροσωπεύει διότι όλα έχουν ένα κομμάτι της ψυχής μου μέσα τους. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια που τα προτιμώ περισσότερο από κάποια άλλα. Το πρώτο άλμπουμ είναι καλό, είναι δυνατό, αλλά είναι το πρώτο και με ενοχλεί η παραγωγή, όπως επίσης και κάποιες εκτελέσεις και τόνοι. Ήμασταν όμως στο ξεκίνημα και δεν ξέραμε τι ακριβώς κάναμε. Το “Burnt offerings” δεν είναι από τα αγαπημένα μου (σ.σ.;;;;;), όπως και τα “Crucible of man” και “Plagues of Babylon”. Τα αγαπώ όμως πολύ αυτά τα άλμπουμ. Το ότι τα δηλώνω ως τα λιγότερο αγαπημένα μου δεν σημαίνει πως δεν τα αγαπώ, γιατί όντως τα αγαπώ.

Από τους ICED EARTH έχουν περάσει πέντε τραγουδιστές. Οι Gene Adams, John Greely, Matt Barlow, Tim Owens και Stu Block. Ποιες είναι οι εμπειρίες σου από αυτούς τους ανθρώπους; 
Είναι όλοι τους πολύ ταλαντούχοι, ο καθένας με τα δυνατά και αδύναμα σημεία του. Πέρασα πολύ καλά με όλους. Από προσωπική σκοπιά, με τον Stu έχω την χημεία που πάντα επιθυμούσα. Νιώθουμε πραγματικά σαν αδέρφια και είναι ικανός να αποδώσει όλες τις φωνές που χρειάζονται για να εκφράσουν την μουσική των ICED EARTH. Νιώθω πως η φιλία του είναι κάτι που αξίζει περισσότερο, από το ότι είναι ο τραγουδιστής των ICED EARTH. Αυτό όμως δεν αλλάζει όλα τα σπουδαία πράγματα που έκανα με τον Tim και τον Matt, ακόμα και από τα παλαιότερα χρόνια με τον John και τον Gene. Περάσαμε πολύ καλά μαζί, καταφέραμε πολλά. Απλά το όραμα άλλαξε και τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν και δεν μετανιώνω για τίποτα. Γιατί να το κάνω; Οι ICED EARTH έχουν έναν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο, δεν έχουμε γίνει τόσο μεγάλοι όπως οι METALLICA αλλά και; Δεν χρειαζόμαστε να γίνουμε, έχουμε καταφέρει πολλά.

Jon έχεις εκφράσει πολλές φορές τον θαυμασμό σου στις κλασικές μπάντες του ήχου, όπως τους KISS, τους BLACK SABBATH και τους IRON MAIDEN. Άλλωστε είχατε κυκλοφορήσει και το “Tribute to the gods” με διασκευές από αυτές τις μπάντες. Βλέπουμε όμως τώρα τους BLACK SABBATH να αποσύρονται και πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστός ο θάνατος του Malcolm Young  των AC/DC (σ.σ. η συνέντευξη έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου). Πως νιώθεις τώρα που βλέπεις αυτά τα συγκροτήματα να αποσύρονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο;
Αυτός είναι ο χρόνος. Εννοώ πως ο χρόνος είναι μία ασταμάτητη δύναμη, οπότε είναι αυτό που είναι. Είναι λυπηρό. Για παράδειγμα οι BLACK SABBATH έχουν επηρεάσει τα περισσότερα συγκροτήματα του heavy metal. Είναι οι πατέρες του heavy metal και εύχομαι να είναι σε μία θέση τώρα που να μπορούν να χαλαρώσουν και να ευχαριστηθούν το υπόλοιπο της ζωής τους και να είναι χαρούμενοι για ότι προσέφεραν στον κόσμο. Με τον θάνατο του Malcolm στεναχωρήθηκα πάρα πολύ Ήταν απλά τέλειος και ήταν το μυστικό όπλο των AC/DC. Ο κόσμος μιλούσε πάντα για τον Angus, τον Bon Scott και τον Brian Johnson, αλλά φίλε χωρίς τον Malcolm Young αυτή η μπάντα δεν θα υπήρχε. Ήταν ο riff master της μπάντας, ένας εξαιρετικός ρυθμικός κιθαρίστας, σαν μία άγκυρα που τους κρατούσε σταθερούς. Αλλά μεγαλώνουμε και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο. Θα ήθελα να φτάσω σε ένα σημείο στην ζωή μου, όπου θα μπορώ να πω ότι ξέρεις τα καταφέραμε. Να νιώσω αυτήν την αίσθηση της ολοκλήρωσης, προφανώς σε μικρότερο επίπεδο από τους BLACK SABBATH ή τους IRON MAIDEN ή οποιαδήποτε άλλη μπάντα. Αν αποφάσιζα να αποσυρθούμε σε δύο χρόνια ή σε πέντε χρόνια ή σε δέκα χρόνια ή όποτε έρθει αυτή η στιγμή, θέλω να κάτσω και να κοιτάξω πίσω, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο μου, και να πω “κοίτα τι κάναμε φίλε. Ήταν τέλεια. Και τώρα άφησε με στην ησυχία μου γιατί θέλω να ευχαριστηθώ λίγο την ζωή μου”. (γέλια) 

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έρχεστε πίσω στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προσωπικά το βρίσκω ως ευλογία. Θα ήθελα όμως να μου πεις, από όλες τις εμφανίσεις σας στην Ελλάδα, εκτός από αυτήν που ηχογραφήθηκε το “Alive in Athens”, ποια είναι αυτή που θυμάσαι περισσότερο;
Νομίζω πως η πρώτη φορά ήταν απίστευτη. Μάλλον αυτή είναι που θυμάμαι περισσότερο, που είχε την περισσότερη αγάπη, με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις επειδή μας υποδέχτηκαν με ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε και ήταν ένα σοκ. Και θυμάμαι να λέω όταν τελειώσαμε το show πως όταν θα κάναμε ένα live άλμπουμ, θα το έκανα στην Ελλάδα. Το πάθος και ο ηλεκτρισμός που υπήρχε στον αέρα ήταν τρομερά. Αυτό το πρώτο ταξίδι είναι το πιο έντονο. Ήταν μεγάλο σοκ. Η μπάντα τα πήγαινε καλά παντού αλλά αυτός ο υπερβολικός ενθουσιασμός των οπαδών, τα δάκρυα στα μάτια τους, ο τρόπος με τον οποίο η μουσική τους κουνούσε, ήταν κάτι θεαματικό. Κάθε φορά είναι πανέμορφα στην Ελλάδα, αλλά οι πιο έντονες αναμνήσεις είναι από την πρώτη φορά.

Και εμείς ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε Jon. Αφήνω σε εσένα το κλείσιμο της κουβέντας μας.
Περιμένουμε πάρα πολύ την στιγμή που θα γυρίσουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να παίξουμε στην Ελλάδα. Ελπίζω να έχουμε τον χρόνο, μετά την περιοδεία, να αράξουμε στην χώρα σας γιατί αγαπώ να βρίσκομαι στην Ελλάδα, αγαπώ τον κόσμο και το φαγητό και την κουλτούρα.. Βασικά είναι το αγαπημένο μου μέρος να επισκέπτομαι. Δεν ξέρω αν αυτό βέβαια θα είναι εφικτό γιατί θα πρέπει να γυρίσω πίσω στην Indiana αλλά πάντα μας αρέσει να τελειώνουμε την περιοδεία μας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα όποτε γίνεται, γιατί ξέρουμε πως είναι ο καλύτερος και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να κλείνουμε μία συναυλία. Σας αγαπάμε παιδιά. Θα είναι τέλεια.

Ευχαριστώ πολύ Jon για τον χρόνο σου. Είμαι και εγώ ένας από τους οπαδούς σας και ήταν μεγάλη μου τιμή.
Ήταν πολύ ευχάριστο που μιλήσαμε φίλε. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη και να προσέχεις  τον εαυτό σου.

Δημήτρης Μπούκης

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

MONO INC. interview (Martin Engler)

28 Αυγούστου, 2020 - 02:45 Rockhard

“Gothic Inquisition” Το Γερμανικό gothic rock/metal σχήμα των MONO INC., αρκούντως γνωστό στους σχετικούς κύκλους, με πολύ μεγάλη ιστορία, φωνάζει βροντερό παρόν με το 11ο άλμπουμ του, “The book...

[περισσότερα]

DEEP PURPLE interview (Don Airey)

18 Αυγούστου, 2020 - 02:15 Σάκης Φράγκος

“Musicians don’t quit. They just drop” Τέλος Ιουλίου, λίγες μέρες πριν φύγω για διακοπές και προκύπτει συνέντευξη με τον θρυλικό πληκτρά των DEEP PURPLE, Don Airey. Συνήθως αυτές τις αποστολές τις...

[περισσότερα]

THE OBLYVION interview

10 Αυγούστου, 2020 - 09:00 Σάκης Φράγκος

“Helios and amydgala” Οι Γερμανοί melodic death metallers, THE OBLYVION, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, που έχει τον ελληνικότατο τίτλο “Amygdala”!!! Μία πραγματικά πολύ...

[περισσότερα]

RAMBOMESSER interview

6 Αυγούστου, 2020 - 09:45 Σάκης Φράγκος

"The knives of John Rambo" Οι Γερμανοί RAMBOMESSER, κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους “Krawall am Kiosk” σε old school crossover metal και ο Σάκης Φράγκος δεν...

[περισσότερα]

Dee Snider interview

27 Ιουλίου, 2020 - 15:30 Ντίνος Γανίτης

“You can’t stop rock n’ roll” Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ποιος είναι ο Dee Snider. Μιλάμε για την φωνή των TWISTED SISTER, έναν από τους κορυφαίους frontmen που γέννησε η σκηνή...

[περισσότερα]