LADIES OF METAL FESTIVAL Vol. 2 – Interviews with MEDEN AGAN, DIMLIGHT, PROJECT RENEGADE & DISILLUSIVE PLAY

27 Μαρτίου, 2019 - 16:15

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Holywood Stage, γίνεται η δεύτερη version του Ladies of Metal Festival, όπου συμμετέχουν οι Έλληνες MEDEN AGAN, DIMLIGHT, PROJECT RENEGADE και DISILLUSIVE PLAY, καθώς και οι Ιταλοί REASONS BEHIND, που ανοίγουν τη βραδιά. Απευθύναμε μερικές ερωτήσεις σε όλα τα σχήματα για ένα flash interview, ελάχιστες μέρες πριν βγουν στη σκηνή. 
Απάντησαν οι: Diman Koutsogiannopoulos (MEDEN AGAN, κιθάρα), Dimitris Knikos (DISILLUSIVE PLAY, κιθάρα), Ody Beats (PROJECT RENEGADE, ντραμς) και Nikolas Perlepe (DIMLIGHT, κιθάρα).


Πως θα περιγράφατε τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει;
MEDEN AGAN
: Η μουσική μας είναι symphonic melodic Metal, αλλά δεν βάζουμε ταμπέλα έχουμε μεγάλη ποικιλία στην μουσική μας και πολλά ακούσματα.
DISILLUSIVE PLAY: Καλησπέρα από εμάς! Αν και η αλήθεια είναι ότι πάντα γράφουμε με γνώμονα τι μας εκφράζει εκείνη την στιγμή και γενικά δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στην μουσική, καταλαβαίνουμε πως κάποιες φορές πρέπει έστω να μπορείς με 2 λόγια να εξηγήσεις τι περίπου παίζεις, το οποίο στην περίπτωσή μας είναι λίγο πιο δύσκολο βέβαια… Το πιο “σωστό” αν θες είναι (τουλάχιστον στον 1ο δίσκο που υπάρχει ήδη - στον 2ο που έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε σας περιμένουν αρκετές εκπλήξεις…) ότι παίζουμε Hard Rock, με Metal παιξίματα και ήχο και με κάποιες prog προεκτάσεις.
PROJECT RENEGADE: Νομίζω ότι η καλύτερη περιγραφή της μουσικής μας είναι ένα μείγμα από βαρύ groove με ηλεκτρονικά και ambient στοιχεία. Παράλληλα, υπάρχουν  και πολλά άλλα στοιχεία μακριά απο τον χώρο της metal μουσικής μιας και ως πολυδιάστατα όντα ακούμε πολλά είδη μουσικής... Ίσως με μια λέξη να την χαρακτήριζα «ευέλικτη». Αν τώρα κάποιος παρακαλεί για ένα genre label, ας πούμε alternative metal αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι μας καλύπτει αυτό!
DIMLIGHT: Παίζουμε metal μουσική, με γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, συμφωνική ορχήστρα και επιρροές από black metal, death metal, post rock, ethnic, ροκ και πολλά ακόμα.


Μιλήστε μας για την τελευταία δισκογραφική σας προσπάθεια…
MEDEN AGAN
: Θεωρώ ότι το “Catharsis” είναι η πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλειά μας μέχρι τόσο σε επίπεδο σύνθεσης αλλά και ως  προς την παραγωγή. Και τα καλύτερα έρχονται!
DISILLUSIVE PLAY: Ουσιαστικά και η πρώτη! Σίγουρα η πρώτη προσπάθεια μιας μπάντας είναι πάντα θεωρώ και η πιο δύσκολη, γιατί είναι βασικό και να βρεθεί η χημεία ανάμεσα στα νέα μέλη, αλλά και να είναι όλοι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ήταν μια περίοδος αναζήτησης ουσιαστικά, αλλά τελικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και ακόμα περισσότερο είμαστε χαρούμενοι που όλο αυτό το αγκάλιασε το κοινό, αλλά και τα media με καλές κριτικές.
PROJECT RENEGADE: Το EP “Cerebra” είναι μέχρι στιγμής η μοναδική μας δουλειά που έχει κυκλοφορήσει και η θεματική της αφορά τις διάφορες εκφάνσεις του άγχους που βιώνουν οι νέοι ηλικίας 20-30 ετών, στην σημερινή εποχή και κοινωνία. Στο ΕP αναλύονται θέματα όπως  η ψυχολογική πίεση, η κοινωνική πίεση για μαζοποίηση και ο εσωτερικός πόλεμος με τον ίδιο μας τον εαυτό με αποτέλεσμα το αυτο-σαμποτάζ. Η παραγωγή και σύνθεση του δίσκου έγινε από την Μαριάννα (φωνητικά) κι εμένα και μας πήρε πολύ χρόνο λόγω του ότι είμαστε τελειομανείς και δεν θέλουμε να βγάλουμε κάτι το οποίο δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα το όραμά μας εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή. Το να μεταδώσεις αυτό που θες να πετύχεις σε μορφή ακουστικής παραπομπής είναι πολύ δύσκολο – ειδικά όταν το παίρνεις πάνω σου από άποψη παραγωγής... Ας πούμε πάλι καλά που δεν πενηνταρίσαμε μέχρι να βγει. 
DIMLIGHT: Είναι μια πολυδιάστατη κυκλοφορία με τον γενικό τίτλο "Kingdom of horrors". Αποτελείται από τον βασικό ομώνυμο δίσκο "Kingdom of horrors" έναν post rock δίσκο με το όνομα "Realm of tragedy", έναν ορχηστρικό δίσκο τον οποίο ονομάσαμε "Α symphony of horrors", μια νουβέλα, το "Bowels of madness" κι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων με τον τίτλο "Secrets of irkala kar”.


Πως έχει πάει η προώθηση της δουλειάς σας και ποια θεωρείτε τα πιο κομβικά σημεία της μέχρι τώρα;
MEDEN AGAN
: Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής και από τον Γερμανό promoter της εταιρείας μας, αλλά πιστεύω και εμείς οι ίδιοι με τις συνεχείς live εμφανίσεις μας το προωθήσαμε ακόμη καλύτερα. Το κομβικό σημείο είναι η ισορροπία, δηλαδή και η εταιρεία να τρέξει για την μπάντα αλλά και το ίδιο το συγκρότημα. Αν γίνει σωστά και από τις δύο πλευρές πετυχαίνεις ένα πλήρες αποτέλεσμα.
DISILLUSIVE PLAY: Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, από την αρχή αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η ελευθερία να μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε μουσικά και αυτό το πετύχαμε με το να κάνουμε πλήρως δική μας παραγωγή. Σίγουρα κομβικό σημείο είναι το πρώτο video clip του δίσκου σαν αρχή, που έχει πάει πολύ καλά, τα συχνά live που κάνουμε Αθήνα αλλά κι εκτός Αθηνών και τέλος η παρουσία στα social media. Όλα αυτά βέβαια με την φανταστική δουλειά που κάνουν τα παιδιά στην Angels PR! Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!
PROJECT RENEGADE: Είναι ένα από τα πράγματα που λατρεύουμε να κάνουμε... Είναι η ωραία πλευρά της δουλειάς μας αν θες. Το στούντιο είναι κάτι που μας αρέσει αλλά και κάτι που αν δεν περιτριγυρίζεσαι από τα σωστά άτομα μπορεί να καταντήσει πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το live… Η μπάντα μας ζει για το live. Αυτό μας αρέσει να κάνουμε, να προωθούμε την μουσική μας με το να παίζουμε και να γνωρίζουμε κόσμο και να βλέπουμε καινούργια μέρη ταξιδεύοντας. Υπάρχει κάτι κοινό και στους  4 μας και αυτό είναι ότι μας αρέσει να γινόμαστε... χάλια! Το να βγάζουμε όλη αυτή την ενέργεια, να καταστρέφουμε τα σώματά μας, να ιδρώνουμε... Υπάρχει κάτι πρωτόγονο και εκφραστικό στο live που μας κάνει να επικοινωνούμε καλύτερα αυτό που θέλουμε να πούμε. Νομίζω γι’ αυτό και η προώθηση του δίσκου πάει τόσο καλά. Οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά καλές απέναντί μας εντός και εκτός Ελλάδας και παράλληλα όταν  παίζουμε ο κόσμος που μας πλησιάζει έχει καλά λόγια να πει κι ας μας βλέπει πρώτη φορά. Ακόμα κι όταν υπάρχει μια συμβουλή είτε από κριτικές είτε από fans, έρχεται με την μορφή εποικοδομητικής ανατροφοδότησης, οπότε χαιρόμαστε πολύ που η προώθηση της δουλειάς μας πάει τόσο καλά και παράλληλα το μήνυμα μας για “ενότητα μέσω της διαφορετικότητας” (Unity through diversity) και για σωστή επικοινωνία αρχίζει σιγά-σιγά και παίρνει μορφή. Όσον αφορά τα πιο κομβικά σημεία της προώθησης θεωρώ ότι το live μας στο FEMME στο Eindhoven ήταν το καλύτερο live που έχουμε κάνει καθώς το μαγαζί ήταν γεμάτο, είχαμε sold out merch και οι fans που γνωρίσαμε ήθελαν να μάθουν τα πάντα για τον δίσκο και την καινούργια μας δουλειά. Έπειτα όταν μας ήρθε η πρόταση να ανοίξουμε για τους BULLET FOR MY VALENTINE νιώσαμε ότι έχουμε ΤΗΝ μεγαλύτερη ευκαιρία για την προώθηση της δουλειάς μας ενώ παράλληλα ανοίγουμε για μια μπάντα τεράστιου βεληνεκούς την οποία θαυμάζουμε από μικρά παιδιά. Επίσης είναι και ένα live εντός έδρας το οποίο μας προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε στην πόλη μας τί κάνουμε.
DIMLIGHT: Η κυκλοφορία ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Είναι κάτι πολύ καινούριο και μέχρι στιγμής ο κόσμος δείχνει να το αγκαλιάζει. Η βασική προωθητική ενέργεια των ημερών είναι φυσικά το Ladies of Metal Festival. Τα υπόλοιπα κομβικά σημεία, είναι το video clip για το “Red king”, το lyric video για το κομμάτι “Lapis animae< και φυσικά τα βίντεο για τα τραγούδια “Across the iovian sea” και “Rule of fear”. Όλα τα παραπάνω μπορεί κάποιος να τα βρει στο Youtube, στα social media και στο site μας.


Τι περιμένετε από το Ladies of Metal Festival που γίνεται το Σάββατο; Τι θα λέγατε για να πείσετε κάποιον να δώσει το παρόν;
MEDEN AGAN
: Περιμένω μια εκπληκτική καυτή «Μεταλλική» βραδιά, με εξαιρετικές μπάντες και πολύ κόσμο. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να στηρίζονται τέτοια φεστιβάλ, τέτοιες εξαιρετικές προσπάθειες για το καλό της ελληνικής σκηνής που το έχει τόσο ανάγκη. Εγώ θα έλεγα να έρθουν όλοι να στηρίξουν  αυτή την σημαντική προσπάθεια και τους υπόσχομαι ότι θα τους μείνει αξέχαστη αυτή η συναυλία. Όλοι στις 30 του μήνα να είστε εκεί.
DISILLUSIVE PLAY: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή μας στο φεστιβάλ! Το πολύ θετικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι πάει να καθιερωθεί και σίγουρα αυτό είναι και πολύ σημαντικό για την Μetal σκηνή στην Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο για τις Female Fronted μπάντες! Βασικά με τέτοιες μπάντες το φεστιβάλ φωνάζει από μόνο του, αλλά πέρα από ότι το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει μερικές από τις καλύτερες female fronted metal μπάντες, φέτος είναι και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Έτσι κάποιος που θα έρθει, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει παράλληλα και μεγάλο φάσμα από subgenres. Σας περιμένουμε όλους εκεί!
PROJECT RENEGADE: Το Ladies of Metal είναι ένα φεστιβάλ το οποίο απαρτίζεται από πέντε μπάντες οι οποίες έχουν πολύ διαφορετικό ύφος, άλλες είναι πολλά χρόνια στην σκηνή, άλλες σαν και εμάς είναι καινούργιες και άλλες είναι από το εξωτερικό. Οι πιθανότητες να μην δεις και να μην ανακαλύψεις κάτι που να σου αρέσει είναι ελάχιστες, αν σου αρέσει η βαριά μεριά της μουσικής. Είναι επίσης ένα φεστιβάλ του οποίου οι διοργανωτές έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να προωθηθεί σωστά. Από εμφανίσεις στις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές εκπομπές, μέχρι και την τηλεόραση. Τέλος, είχε έντονη προώθηση στα social media κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για κάθε διοργάνωση που γίνεται... Δεν λέω, υπάρχουν κι άλλες φορές που έχει γίνει τόσο καλή δουλειά, αλλά αυτές οι φορές σπανίζουν. Αν όλα αυτά δεν σου φτάνουν, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι οι PROJECT RENEGADE θα δώσουν όλο τους τον εαυτό για να περάσεις καλά και να δεις ένα ενεργητικό και δυναμικό show… Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά δεν θα αρνηθείς το γεγονός ότι σεβαστήκαμε τα λεφτά σου και τον χρόνο σου και σου δώσαμε ότι είχαμε. Ξέρουμε ότι πολλά παιδιά βλέπουν το να πάνε σε ένα live σαν ρίσκο γιατί δεν ξέρουν αν θα τους αρέσει η όχι... Εμείς είμαστε εδώ για να εξαλείψουμε αυτές τις ανησυχίες... Πειστήκατε;
DIMLIGHT: Περιμένουμε ένα όμορφο κλίμα με φίλους που αγαπάμε. Πολύ μουσική! Άριστη οργάνωση και εξαιρετικά γκρουπ! Όλα είναι καλοί λόγοι για να μην το χάσεις. Εσύ θα έρθεις;
Σάκης Φράγκος

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

HELLIGATORS interview (Alex, Dude)

12 Μαίου, 2020 - 02:00 Σάκης Φράγκος

“Hellish rock” Οι Ιταλοί rock n’ rollers, HELLIGATORS, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το άλμπουμ “Hell III”, έναν δίσκο που αναβλύζει ενέργεια και rock n’ roll, στο ύφος των BLACK LABEL SOCIETY. Ο...

[περισσότερα]

NEANDER interview (Jan Korbach)

12 Μαίου, 2020 - 01:00 Θανάσης Μπόγρης

“Epic rock n’ rollers” Οι NEANDER είναι μια Γερμανική ορχηστρική μπάντα η οποία ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορα είδη του σκληρού ήχου. Αφού ακούσαμε το εξαιρετικό τους ομώνυμο ντεμπούτο, ο Θανάσης...

[περισσότερα]

PARADISE LOST interview (Nick Holmes)

8 Μαίου, 2020 - 01:45 Σάκης Φράγκος

“Darker thoughts for your ending days” Ήταν Μεγάλη Πέμπτη και το ιδανικό soundtrack για τέτοιες ημέρες, ανέκαθεν υπήρξαν οι PARADISE LOST. Πόσο μάλλον όταν σε καλεί ο Nick Holmes, τραγουδιστής...

[περισσότερα]

STRAIN OF CHAOS interview

5 Μαίου, 2020 - 16:00 Σάκης Φράγκος

“Symphonic lighthouse” Οι STRAIN OF CHAOS, είναι ένα ελληνικό σχήμα με πολλά συμφωνικά και ορχηστρικά στοιχεία, αντρικά και γυναικεία φωνητικά, που έβγαλαν το ομώνυμο EP τους με τέσσερα τραγούδια...

[περισσότερα]

ΩΝ interview

1 Μαίου, 2020 - 02:15 Γιώργος Δρογγίτης

“From science to Atheism” Μια από τις πιο χαρακτηριστικές κυκλοφορίες της εγχώριας σκηνής, τη χρονιά που μας πέρασε,ήταν αν μη τι άλλο, το ντεμπούτο των ΩΝ, “Ανέγνων, Έγνων, Κατέγνων”. Ένας αρκετά...

[περισσότερα]