VENOM INC interview (Tony Dolan)

12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 18:00

“A venomous empire of evil”

Οι VENOM INC είναι μια νέα μπάντα αλλά τα μέλη της είναι χρόνια στο κουρμπέτι. Και αν το όνομα δημιουργεί συνειρμούς με τους VENOM, έχετε απόλυτο δίκιο, καθώς αποτελούνται από το line up που αποτελούσε τη μπάντα από το 1989 έως το 1992, δηλαδή τους Tony Dolan, Mantas και Abaddon. Με αφορμή το, κατά κάποιο τρόπο, ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο “Ave”που θα κυκλοφόρησε στο τέλος του καλοκαιριού, το  ROCK HARD επικοινώνησε με τον λαλίστατο Tony Dolan, πρόθυμο να μιλήσει για όλους και για όλα.

Λοιπόν, έχουμε ένα νέο άλμπουμ, ένα φανταστικό άλμπουμ θα έλεγα…
Σε ευχαριστώ!

Να μιλήσουμε λίγο για την επανένωση που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια το 2015 στο Keep It True, στην εμφάνιση των M-PIRE OF EVIL. Πώς τελικά καταλήξατε στο όνομα VENOM INC και αν σας προβλημάτισε αν ο Cronos είχε κάποιο νομικό θέμα με αυτό.
Όχι ιδιαίτερα. Βασικά δεν προγραμματίζαμε κάποια επανένωση οπότε δεν είχαμε σκεφτεί κάποιο όνομα, Με πλησίασε ο Oliver (Weinsheimer, ιθύνων νους του Keep It True) για να παίξουμε εκεί. Σε πρώτη φάση λέγαμε να παίξουμε 1-2 shows απλά για τους οπαδούς. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και κάποια επετειακά μπλουζάκια. Και ο Oliver μας λέει, “μια χαρά, αλλά τι όνομα θα βάλουμε στα μπλουζάκια;” Εκεί προβληματίστηκα και ο Mantas πρότεινε σαν όνομα το IRON + STEEL από το “Die Hard” αλλά ο Oliver επέμενε ότι θα έπρεπε κάπως να εμφανίζεται και το όνομα των VENOM…

Στο κάτω-κάτω, είστε μέρος της ιστορίας των VENOM, έχετε ηχογραφήσει μαζί 3 LP και ένα EP κάτω από αυτό το όνομα…
Ναι, απλά δεν θέλαμε να υπάρχουν δυο μπάντες με το ίδιο όνομα. Ο Abaddon σχεδίασε το logo…

Αυτό ακριβώς θα ήθελα να σε ρωτήσω. Είναι το ίδιο logo από το “Welcome To Hell”, σωστά;
Ακριβώς!

Το χρησιμοποιήστε επίτηδες, σαν να θέλετε να δηλώσετε δυναμικά την παρουσία σας, ότι, “να, είμαστε πίσω”;
Κατά κάποιο τρόπο. Όταν μας είπαν ότι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε κάπως το όνομα των VENOM, έσπαγα το κεφάλι μου για να βρω μια λύση. Κοίταξα γύρω μου και είδα και τους τρεις μας, τρεις διαφορετικές μουσικές προσωπικότητες, που όμως μπορούν να συγχωνευτούν (incorporate) και κάπως έτσι μου ήρθε το VENOM INC καθώς το IRON + STEEL θα το αναγνώριζαν μόνο οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί. Τόσο ο Abaddon όσο και ο Mantas ήταν πεπεισμένοι ότι από τη στιγμή που θα χρησιμοποιούσαμε το όνομα των VENOM θα ήταν σωστό να χρησιμοποιούσαμε αυτό το logo. Βασικά φτιάξαμε αυτά τα retro μπλουζάκια και δεν  θα φανταζόμασταν ότι θα προχωρούσαμε πέρα από το Keep It True. Μετά άρχισε ο κόσμος να ζητάει συναυλίες και κάπως έτσι ξεκίνησε το πράγμα.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου στην περιοδεία;
Απίστευτες, πραγματικά απίστευτες. Δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση. Εμείς το μόνο που θέλαμε ήταν να παίξουμε στο Keep It True, να συναντήσουμε μερικούς καλούς φίλους και μετά ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του, εγώ και ο Mantas με τους M-PIRE OF EVIL και ο Abaddon  με ό,τι ασχολείται. Αλλά είπαμε ότι θα παίξουμε όπου μας θέλουν οι οπαδοί και όπου μας βγάλει. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα setlist βασισμένο στις επιθυμίες των οπαδών, προσθέτοντας και κάποια νεότερα κομμάτια, ενώ παίξαμε και κομμάτια που δεν είχαμε παίξει ποτέ ζωντανά, όπως το “Manitou” για παράδειγμα. Κομμάτια καινούργια δεν υπήρχαν γιατί πολύ απλά δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι θα συνεχίζαμε οπότε δεν είχαμε γράψει νέο υλικό.

Από τη δική σου την περίοδο, παίξατε κομμάτια;
Βεβαίως. Στην περιοδεία μας στην Αμερική ανοίγαμε με το “Prime Evil”, επίσης παίξαμε τα “Blackened Are The Priests”, “Carnivorous”, “Parasite”, μέχρι και το “School Daze” παίξαμε μια-δυο φορές. Ειλικρινά, αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιζα ζωντανά κάθε κομμάτι των VENOM για να ικανοποιήσω κάθε οπαδό, αλλά έχω θέματα με τους άλλους δύο. Ο Mantas δεν γουστάρει το “Possessed” ενώ και ο Abaddon δεν ενθουσιάζεται και τόσο με το συγκεκριμένο άλμπουμ. Επίσης ο Mantas απουσιάζει από το “Calm Before The Storm” και ο Abaddon από το “Resurrection”, ενώ και οι δύο έχουν ανάμικτα συναισθήματα για το “Cast In Stone”. Λατρεύουν το “Prime Evil” αλλά όχι τόσο το “Temples Of Ice” και το “The Wastelands”.

Φαντάζομαι το να φτιάξετε ένα set list θα είναι εφιάλτης….
Ακριβώς. Και μια που είπες για εφιάλτη εννοείται ότι έχουμε μέσα κομμάτια από τα singles όπως το “Nightmare”, το “Lady Lust”, το “Burstin’ Out”. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Αν ήταν άλλη μπάντα θα έπαιζε 4-5 κομμάτια γνωστά και τα υπόλοιπα θα ήταν επιλογές. Αλλά με τους VENOM απλά ανακοινώνουμε τον τίτλο του κομματιού που θα παίξουμε και ο κόσμος τρελαίνεται. Και όταν βάζουμε κάποιο καινούργιο κομμάτι στο set list ο κόσμος ζητάει και άλλο και αναγκαζόμαστε να αφήσουμε κάποιο άλλο εκτός. Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία αλλά και πολύ δύσκολη κάποιες φορές.

Προχωρήσατε λοιπόν και κλείσατε συμβόλαιο με την Nuclear Blast. Γιατί καταλήξατε σε αυτήν; Είχατε προτάσεις και από άλλες εταιρείες;
Μετά το Keep It True μιλήσαμε σε διάφορους εκπροσώπους εταιρειών και μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε σαν VENOM INC. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθα σε επαφή με τον Jon Zazula και μου ζήτησε μερικά demos. Εγώ γύρισα και του είπα ότι δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία αναζήτησης εταιρείας, με όλη την πίεση και τις απογοητεύσεις. Το μόνο που θέλαμε είναι να παίζουμε μουσική για τον κόσμο. Ο Jon επέμενε ότι ο κόσμος θέλει νέο υλικό και έτσι φτιάξαμε κάποια demos και του άρεσαν. Με ρώτησε ποια εταιρεία θα θέλαμε. Έχω πολύ καλές σχέσεις με εταιρείες όπως η SPV, η Century Media και άλλες που πάντα στήριζαν τους VENOM και ενδιαφέρθηκαν αλλά προτιμήσαμε την Nuclear Blast γιατί έχουμε μια μακρόχρονη σχέση με τους ανθρώπους της και έδειξαν πιο ζεστοί απέναντι μας. Και αυτό που βλέπω είναι ότι η Nuclear Blast επενδύει πολλά για τις μπάντες της και μπορεί για την εταιρεία να είναι απλά business αλλά για μια μπάντα είναι πολύ σημαντικό να έχει πλάτες πίσω της. Όταν είχαμε φτιάξει το άλμπουμ “Crucified” με τους M-PIRE OF EVIL ήμασταν πολύ κοντά στο να υπογράψουμε μαζί τους αλλά δεν το καταφέραμε. Και σκεφτήκαμε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται τώρα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες όταν για παράδειγμα εταιρείες σαν την Roadrunner μας είπαν ότι ακουγόμαστε πολύ old school για τη σύγχρονη εποχή. Αλλά μέσα σε μια εβδομάδα επικοινώνησαν μαζί μας για να προχωρήσουμε για το νέο δίσκο. Τόσο απλά.

Να μιλήσουμε και λίγο για το νέο άλμπουμ. Πώς καταλήξατε στο λατινικό τίτλο “Ave”;
Το “Ave” προέρχεται από το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, το “Ave Satanas” αλλά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να ονομαστεί έτσι το άλμπουμ, εξάλλου χρησιμοποιήσαμε τον Σατανά στο εξώφυλλο. Αυτό που θέλαμε ήταν να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας καθώς όλο αυτό έγινε εξαιτίας τους. Και επειδή όλοι μα όλοι ήταν τόσο υποστηρικτικοί απέναντι μας θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να πούμε “ευχαριστώ” και τι καλύτερο από το να αφιερώσουμε όλο το άλμπουμ σε αυτούς, οπότε το ονομάσαμε “Ave” σαν έναν χαιρετισμό.

Ένα χαιρετισμό στους οπαδούς.
Ακριβώς. Αυτό είναι το “Ave”, είναι το δικό σας άλμπουμ, σας χαιρετούμε, σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί και που φτιάξαμε αυτό το άλμπουμ γιατί αν δεν ήσασταν εσείς αυτό το άλμπουμ δεν θα μπορούσε να γίνει.

Προσωπικά πιστεύω ότι το “Ave” είναι ένα φανταστικό άλμπουμ . Θεωρώ ότι συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία τόσο από το “Prime Evil” και από το “Cast In Stone” και το “Resurrection”.
Αλήθεια; Χαίρομαι πάρα  πολύ. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο!

Παρόλα αυτά νομίζω ότι το “Dein Fleisch” είναι το πιο αδύναμο κομμάτι του δίσκου. Μήπως γι’ αυτό ευθύνεται ο Abaddon και οι industrial επιρροές του;
Έχεις δίκιο αλλά να σου πω τι κρύβεται πίσω από αυτό το κομμάτι. Όπως ξέρεις, το κομμάτι είναι γύρω στα 7 λεπτά. Εμείς παρουσιάσαμε μια edited έκδοση του κομματιού, στα 4 λεπτά, χωρίς το solo, εντελώς πειραματικό. Αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε αν ο κόσμος ενδιαφέρεται να ακούσει κάτι φρέσκο. Σίγουρα ο κόσμος θα περίμενε να ακούσει κάτι πιο old school αλλά οι VENOM ποτέ δεν έκαναν κάτι το προφανές. 

Με τους VENOM πάντα περιμέναμε το αναπάντεχο…
Πολύ σωστά! Αυτό είναι το μέρος που με ενθουσιάζει περισσότερο. Το να πηγαίνεις από το “At War With Satan”στο “Manitou”, από το “Bloodlust” στο “Die Hard”. Από το “In League With Satan” στο  “7 Gates Of Hell” ή στο “Warhead”…

Ακόμα και το “Clarisse” από τη δική σου περίοδο! Εννοώ, πόσοι θα περίμεναν από τους VENOM να κυκλοφορήσουν μια μπαλάντα;
Ακριβώς, ακριβώς! Για αυτό και σκεφτήκαμε να κυκλοφορήσουμε πρώτα μια edited έκδοση του κομματιού, χωρίς το solo, για να δούμε αντιδράσεις του κόσμου. Οι νεότεροι σε ηλικία το λάτρεψαν, οι μεγαλύτεροι είχαν μια αντίδραση του στυλ “τι στο διάολο”. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό κομμάτι του άλμπουμ αλλά αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου concept του άλμπουμ όσον αφορά την ατμόσφαιρα. Αναμφίβολα αν είχαμε κυκλοφορήσει πρώτα το “Metal We Bleed” ή το“Ave Satanas”οι αντιδράσεις θα ήταν σίγουρα διαφορετικές. 

Πραγματικά πιστεύω ότι πολύς κόσμος θα εκπλαγεί από το άλμπουμ, δεν νομίζω ότι θα ήταν πολλοί αυτοί που θα περίμεναν μια τόσο καλή δουλειά από εσάς τη σήμερον ημέρα…
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα υπάρχει το θέμα του ρίσκου καθώς υπάρχει η πιθανότητα να μην εκπληρώσεις τις προσδοκίες των οπαδών ή να φτιάξεις κάτι διαφορετικό. Ο Mantas είχε επιφυλάξεις για το υλικό του άλμπουμ και με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν πιστεύω ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Του είπα “Κοίταξε, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ήσουν, είσαι και θα είσαι ο Mantas. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο Mantas. Να παίξεις και να γράψεις σαν τον Mantas. Δεν χρειάζεται να αντιγράψεις τίποτα και κανέναν. Απλά να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό θέλουν οι οπαδοί. Να ακούσουν εσένα. Να ακούσουν τον Tony Dolan, να ακούσουν τον Abaddon”. Κάπως έτσι προσεγγίσαμε το άλμπουμ, όσο πιο ειλικρινά μπορούσαμε.

Εσύ μένεις στο Λονδίνο, ο Mantas στην Πορτογαλία και ο Abaddon στο Νιούκαστλ. Πώς τα βολέψατε με το θέμα των αποστάσεων; Επίσης θα ήθελα μερικές λεπτομέρειες για την παραγωγή του δίσκου.
Η τεχνολογία είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Η ανταλλαγή αρχείων μέσω internet πραγματικά μας βοήθησε πολύ. Όσο για την παραγωγή, ο Abaddon έστειλε τα δικά του μέρη στην Πορτογαλία και εγώ πέταξα εκεί για να τα ενσωματώσουμε. Βάλαμε τα δικά μου μέρη του μπάσου, τις κιθάρες του Mantas, μετά ασχοληθήκαμε με τους στίχους και βάλαμε και τα φωνητικά. Η εταιρεία είχε κάποιες ιδέες για υποψήφιους παραγωγούς αλλά ο Mantas ζήτησε μια ευκαιρία. Με ρώτησαν και είπα ότι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με τους M-PIRE OF EVIL και λατρεύει αυτό που κάνει. Οι αμφιβολίες μας ήταν ότι ναι, Θα μπορούσαμε να έχουμε καταλήξει σε κάποιο καλό παραγωγό, το τελικό αποτέλεσμα όμως, θα ηχούσε σαν VENOM INC; Ίσως. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Mantas ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να ηχεί ο καθένας μας, οπότε ήταν η προφανέστατη επιλογή.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια; Ίσως είναι πολύ νωρίς για μια τέτοια ερώτηση αλλά έχεις ξεχωρίσει κάποια;
Μου αρέσει πολύ το “Dein Fleisch” για την θεατρική προσέγγιση στα φωνητικά…

Η σκοτεινή διάθεση που βγάζει το κομμάτι…
Η σκοτεινή διάθεση που βγάζει το κομμάτι! Αλλά το αγαπημένο μου είναι προφανώς το “Black N’ Roll” που ουσιαστικά είναι ένα tribute κομμάτι που βγάζει τον Lemmy από μέσα μου και είναι πολύ διασκεδαστικό για να το παίζεις, είτε σε πρόβες, είτε ζωντανά. Από εκεί και πέρα μου αρέσει πολύ το συναίσθημα που βγάζουν κομμάτια όπως το “Blood Stained” ή το “Ave Satanas”. Μου αρέσει το σκοτάδι.

Είναι ένα εκπληκτικό άλμπουμ και νομίζω ότι οι οπαδοί θα το λατρέψουν. Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Πρόσφατα , σε δηλώσεις του ο παλιός σας φίλος ο Cronos είχε δηλώσει ότι δεν θα ξαναέπαιζε ποτέ παλιά κομμάτια παρά μόνο καινούργια, κάτι με το οποίο προσωπικά δεν έχω πρόβλημα. Είδα όμως το set list του στο Sweden Rock και τα μισά του κομμάτια ήταν VENOM classics. Ποια η γνώμη σου για αυτό;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Είναι ανάλογα με το τι μέρα θα πέσεις να μιλάς μαζί του και τι κουβαλάει στο κεφάλι του εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα το “Fallen Angels” ήταν ένα πολύ καλό άλμπουμ και πήρε καλές κριτικές, ενώ το “From The Very Depths” ακόμα καλύτερες. Πιστεύω ότι όταν τον ρώτησαν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο νέο του υλικό και ήθελε να το προωθήσει λέγοντας ότι η δική του μπάντα είναι καλύτερη από την αυθεντική. Υπάρχουν οπαδοί που μπορεί να πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναβρεθούν οι τρεις τους μαζί, πράγμα που δεν γίνεται, οι πιο παλιοί θυμούνται τις παλιές εποχές και θέλουν να τις ζήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω ότι είναι προπαγάνδα να λέει ότι ο κόσμος δεν γουστάρει για παράδειγμα το “Black Metal” και να προτιμά νέα κομμάτια.  Απλά βρήκε έναν τρόπο για να προωθήσει τον εαυτό του, τη μπάντα του. Νομίζω ότι πρέπει να έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις, αλλιώς…. Είναι σαν να πουλάς παγωτό που δεν έχει γεύση. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με τους VENOM INC. Να κάνουμε κάτι στο οποίο να μπορείς να πιστέψεις. Και αυτό θέλουμε να νιώθουν όλες οι γενιές. Θέλουμε το ίδιο συναίσθημα που ένιωσε ο πιτσιρικάς που το 1984 αγόρασε το “At War With Satan” και το ερωτεύτηκε, να το νιώσει και ένας δεκαεπτάχρονος ή ένας δεκαοχτάχρονος σήμερα. Αυτό. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί που δεν έπαιζε κομμάτια από τα τρία πρώτα άλμπουμ επειδή τα παίζαμε εμείς, τώρα τα παίζει και αυτός. Μπορεί σε κάποιους να μην λέει κάτι  αλλά θέλω να δω τους οπαδούς να τον βλέπουν να παίζει αυτά τα τεράστια κομμάτια ζωντανά γιατί είναι μέρος της και αυτό θέλουν οι οπαδοί. Αν οι οπαδοί θέλουν να δουν εμάς, μια χαρά. Αν θέλουν να δουν τους άλλους, κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι τι έχει μέσα στο κεφάλι του,  δεν το κάνει επειδή θέλουν να τον ακούσουν οι οπαδοί αλλά επειδή θεωρεί ότι η δική του μπάντα είναι καλύτερη. Και αυτό δεν έχει σχέση με τον Abaddon και τον Mantas. Έχει σχέση με τον Tony Dolan και τον Conrad Lant. Εγώ είμαι ο στόχος του. Δεν είμαι ο Cronos, τέλος.  Αν μπορώ εγώ να παίζω το “Warhead” ή το “Sons Of Satan” και μπορώ να κάνω τον κόσμο να ανατριχιάζει, αυτό είναι που θέλω. Δεν θέλω να βγαίνω απλά στη σκηνή. Θέλω να παίζω σαν να είναι η πρώτη μου φορά και τα κομμάτια να παίζονται live για πρώτη φορά. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι τα τρία αυθεντικά μέλη είχαν πολύ καλή χημεία αλλά πιστεύω ότι και εμείς έχουμε καλή χημεία ανάμεσα μας. Και στο τέλος, όλα γίνονται για τη μουσική. Οι οπαδοί είναι αυτοί που θα κρίνουν. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μιλάει λιγότερο και να παίζει περισσότερο. Είναι σαν έναν μποξέρ που όλο μιλάει για το μποξ αλλά ποτέ δεν μπαίνει μέσα στο ρινγκ για να παλέψει.

Υπάρχουν κάποια σχέδια για επανέκδοση των δίσκων από την εποχή σου στους VENOM; Πλέον είναι εκτός κυκλοφορίας και πολύς κόσμος τους ψάχνει…
Είναι κάτι που εγώ προσωπικά το κυνηγάω για καμιά εικοσαριά χρόνια…

Φαντάζομαι ότι θα επικρατεί ένα μπάχαλο καθώς τα τραγούδια ανήκουν σε σας αλλά το logo στον Cronos…
Ακριβώς. Είναι ένα μπέρδεμα που ανακατεύει και τις δισκογραφικές. Φαντάσου ότι οι master tapes αγοράστηκαν από την Neat, μετά πήγαν στη Universal και στη Spinefarm, η Universal αγοράστηκε από την Sony, οπότε τώρα τα έχει η Sony. Κάθε μια από τις εταιρείες αρνήθηκε να τα κυκλοφορήσει. Ξέρεις, όταν ο Conrad έφτιαξε το box set “The Definitive Collection” δεν περιέλαβε κάποιο από αυτά τα άλμπουμ καθώς επιθυμεί να εξαλείψει αυτήν την περίοδο. Μέχρι και η εταιρεία του επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι θέλει να συμπεριλάβει το υλικό μας μέσα και αν ήθελα να αναμιχθώ. Και βέβαια συμφώνησα αλλά αυτός δεν το ήθελε. Και η εταιρεία που ανήκαν τότε (Under One Flag) σταμάτησε να τα κυκλοφορεί . Η τελευταία προσπάθεια που κάναμε νομίζω έγινε πέρυσι και μας πρότειναν να μας δώσουν την άδεια για να επανακυκλοφορήσουμε το “Prime Evil” για 500 λίρες το τραγούδι και θα ήταν μια πολύ περιορισμένη κυκλοφορία, χωρίς να κυκλοφορήσουν τα άλλα δύο. Θα συνεχίσουμε πάντως να προσπαθούμε. Έχουμε και μια δικαστική διαμάχη καθώς ο Conrad δεν κατέχει το brand name, απλά το χρησιμοποιεί. Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε οι VENOM INC. Ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε αυτοί. Αυτοί λένε ότι είναι αυτοί. Και πλέον κανείς δεν θα μπερδεύεται όταν βλέπει τους VENOM και τους VENOM INC

Δύο διαφορετικές μπάντες…
Ξέρεις, είναι σαν να σου αρέσει το παγωτό και κάποιος να σου προσφέρει να φας όσο περισσότερο μπορείς, δεν θα πεις όχι. Στη χειρότερη να σε πιάσει το στομάχι σου. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα. Οπότε έχεις όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική.

Τι γίνεται με τα άλλα projects σου, τους M-PIRE OF EVIL και τους ATOMKRAFT;
Η πρόθεση μας ήταν να ασχοληθούμε με τους M-PIRE OF EVIL μετά τις έκτακτες συναυλίες με τον Abaddon στο Keep It True αλλά άρχισαν οι περιοδείες και προέκυψε και το άλμπουμ με τους VENOM INC. Υπολογίζουμε γύρω στα Χριστούγεννα θα πάρουμε μια ανάσα από τις περιοδείες μας με τους VENOM INC οπότε θα πάω Πορτογαλία για να τελειώσουμε το νέο M-PIRE OF EVIL δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Όσο για τους ATOMKRAFT, θα κάνουμε κάποιες ειδικές εμφανίσεις, και αν βρούμε τη χρηματοδότηση για κάποιο νέο άλμπουμ, μπορεί και να το κάνουμε. Ο Mantas έχει στα σκαριά ένα blues άλμπουμ και θέλει να τελειώσει και τις ηχογραφήσεις με τους DRYLL. Ο Abaddon έχει το δικό του project, αυτά πάνω κάτω…

Όσο για την καριέρα σου σαν ηθοποιός;
Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα δυο προτάσεις. Υπάρχει μια πρόταση για μια ταινία με θέμα τον Anton LaVey, έχω φτιάξει ένα δυο σενάρια και έχει προκύψει και μια άλλη πρόταση. Ποιος ξέρει… είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση.

Έβλεπα πριν από μερικές μέρες το “Master And Commander” και αυθόρμητα μια ερώτηση μου ήρθε στο μυαλό. Βασικά ξέρω ότι ο Russell Crowe έπαιζε κιθάρα, οπότε δεν ξέρω αν είχατε τίποτα μουσικές συζητήσεις…
Πολλές!! Τζαμάραμε και όλοι μαζί και με τον Paul Bettany.

Η ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό ήταν, αν τζαμάρατε με τον Russell σε κάποιο VENOM κομμάτι, ποιο θα ήταν αυτό;
Θυμάμαι ότι κάποιος έφερε να ακούσουμε VENOM, νομίζω κάποιος από τους σεκιουριτάδες του, κάναμε διάλειμμα, χαλαρώναμε και πίναμε ποτά και ο σεκιουριτάς πήγε στο στερεοφωνικό και έβαλε VENOM. Η αντίδραση του Russell ήταν (μιμείται τον ηθοποιό με βαριά αυστραλιανή προφορά) “What the fuck is THAT?” και ο σεκιουριτάς να δείχνει εμένα και να φωνάζει “Αυτός! Αυτός τραγουδάει!” και ο Russell να με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια. Πολύ γέλιο! Νομίζω ότι αν έκανα ένα κομμάτι μαζί με τον Russell και με την φωνή που έχει, μάλλον το “Buried Alive”. Η φωνή του θα ταίριαζε απόλυτα με τη θεατρικότητα του κομματιού.

Νομίζω ότι τελείωσε ο χρόνος μας, οπότε οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσένα.
Να σε ευχαριστήσω και εσένα και το περιοδικό για την υποστήριξη και την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω στους Έλληνες οπαδούς…

Σας περιμένουμε και για συναυλία…
Αυτή είναι η πρόθεση μας. Έχουμε μιλήσει με κάποιους φίλους και διοργανωτές και προσπαθούμε απεγνωσμένα να έρθουμε. Ξεκινούμε περιοδεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες το Σεπτέμβριο για ένα μήνα, μετά θα παίξουμε στην Ευρώπη για κάποιες επιλεκτικές ημερομηνίες πριν πάμε στην Νότια Αμερική. Μετά θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για τις γιορτές και αργότερα πάμε Ιαπωνία και Αυστραλία. Κάπου εκεί ανάμεσα, πριν περάσουμε στην Ιαπωνία, ελπίζω να βρεθούμε και στην Ελλάδα.

Έχετε και πολλούς φίλους εδώ…
Πραγματικά. Εξαιρετικοί άνθρωποι, φανταστικό φαγητό. Και οι τρεις μας λατρεύουμε την Ελλάδα για πολλούς λόγους. Είναι μέρος του σχεδίου μας να έρθουμε οπωσδήποτε πριν πάμε στην Ιαπωνία και να δω και εσένα και τον υπόλοιπο κόσμο. Και μάλλον καλύτερα έτσι γιατί θα έχει ακουστεί και το καινούργιο άλμπουμ περισσότερο και θα είστε και περισσότερο εξοικειωμένοι με τα νέα κομμάτια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά.
Οπωσδήποτε, αυτό στο εγγυώμαι! Και θα βάλω και τα ποτά, αλλά μην το πεις παραέξω αυτό!!

Θοδωρής Κλώνης

http://www.venom-inc.com/

Line up:
Tony “The Demolition Man” Dolan - μπάσο, φωνητικά
Jeff “Mantas” Dunn – κιθάρες
Tony “Abaddon” Bray – τύμπανα
Δισκογραφία:
“Ave” (2017)

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

THE OBLYVION interview

10 Αυγούστου, 2020 - 09:00 Σάκης Φράγκος

“Helios and amydgala” Οι Γερμανοί melodic death metallers, THE OBLYVION, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, που έχει τον ελληνικότατο τίτλο “Amygdala”!!! Μία πραγματικά πολύ...

[περισσότερα]

RAMBOMESSER interview

6 Αυγούστου, 2020 - 09:45 Σάκης Φράγκος

"The knives of John Rambo" Οι Γερμανοί RAMBOMESSER, κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους “Krawall am Kiosk” σε old school crossover metal και ο Σάκης Φράγκος δεν...

[περισσότερα]

Dee Snider interview

27 Ιουλίου, 2020 - 15:30 Ντίνος Γανίτης

“You can’t stop rock n’ roll” Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το ποιος είναι ο Dee Snider. Μιλάμε για την φωνή των TWISTED SISTER, έναν από τους κορυφαίους frontmen που γέννησε η σκηνή...

[περισσότερα]

ANGELS PR MUSIC PROMOTION interview

25 Ιουλίου, 2020 - 08:00 Σάκης Φράγκος

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν και πολλές εταιρίες που να αναλαμβάνουν το promotion καλλιτεχνών, ιδιαίτερα στον χώρο της σκληρής μουσικής. Η Angels PR Music Promotion, είναι στο χώρο 15 χρόνια κι...

[περισσότερα]

TRYYGON INTERVIEW

23 Ιουλίου, 2020 - 02:00 Λευτέρης Τσουρέας

Oi TRYYGON είναι το σχήμα ενός Αμερικανού με φιλοδοξία να παρουσιάσει κάτι καινούριο στον, ήδη, κορεσμένο χώρο του black metal. Ήρθαμε σε επαφή μαζί του με αφορμή το πρώτο του album, "Exilium"....

[περισσότερα]