CHANIA ROCK FESTIVAL 2020 (Προμαχώνας San Salvatore, ΧΑΝΙΑ)

Chania Rock Festival 2020

(1-2 Αυγούστου 2020, Χανιά, Προμαχώνας San Salvatore)

Για μία ακόμη χρονιά, το ChaniaRockFestival, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης κι ένα από τα μακροβιότερα, αφού ξεκίνησε το 2002, θα διεξαχθεί στον μαγευτικό χώρο του Προμαχώνα SanSalvatore στα Χανιά της Κρήτης, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου. Τα συγκροτήματα που έχουν περάσει από τη σκηνή του φεστιβάλ, πολλά και πολύ σημαντικά. Οιστιγμέςπουπεράσαμε, ανεπανάληπτες. Blind Guardian (GER), Sabaton (SWE), Kreator (GER), Tarja (FIN), Demons & Wizards (GER/USA), Paradise Lost (UK), W.A.S.P (USA), U.D.O (GER), Uli Jon Roth (GER), Anathema (UK), Therapy? (IRL), Soulfly (BRA), D-A-D (DEN), Phil Campbell And The Bastard Sons (UK), Warlord (USA), Dirkschneider (GER), Moonspell (POR), Tyketto (USA), Destruction (GER), H.E.A.T. (SWE), Blaze Bailey (GB), Warrel Dane (U.S.A.), Grave Digger (GER), Cutting Crew (GB), αλλάκιεγχώριασχήματα/καλλιτέχνες (Gus G, Rotting Christ, Septicflesh, Last Drive, Spitfire, Inner Wish, Rock N’ Roll Children, Planet Of Zeus, Nightstalker, Poem), συγκροτούνέναπαζλήχωνπουπιάνουνπολλέςαπότιςεκφάνσειςτηςσκληρής rock μουσικής.

Η φετινή έκδοση του φεστιβάλ, θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στη θέση του headliner, την Κυριακή 2 Αυγούστου, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή ονόματα που έχουν εμφανιστεί στο νησί της Κρήτης. Ένα συγκρότημα που πέρυσι κιόλας, είχε θέση stageheadlinerσε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του σκληρού ήχου παγκοσμίως: Το WackenOpenAirκαι το Hellfest. Ας υποδεχτούμε λοιπόν στο ChaniaRockFestival, τους αδιαφιλονίκητους ηγέτες του σκοτεινού rockήχου, της darkκαι gothicκουλτούρας, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα που ανέδειξε η postpunkσκηνή, τους SistersOfMercy!!!

Ελάχιστες είναι οι φορές στην ιστορία της μουσικής, που ένα συγκρότημα με τρεις μόλις στούντιο δίσκους (και μάλιστα τον τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει ακριβώς πριν από 30 χρόνια), είναι τόσο επιδραστικό σε τόσα πολλά ιδιώματα της μουσικής, έχοντας καταφέρει να κάνουν το απόλυτο crossover, αφού έχουν υπάρξει αντικείμενο λατρείας σε οπαδούς από το rockn’ roll, το darkwave, το gothicrock, το postrock, την ηλεκτρονική μουσική, μέχρι και το heavymetal. Τα “Firstandlastandalways”, “Floodland” και “Visionthing”, θεωρούνταιεικονίσματατηςσκοτεινής πλευράς της rockμουσικής, δίσκοι επιβλητικοί, κλασικοί, με τον ηγέτη και μοναδικό σταθερό μέλος τους, τον τραγουδιστής AndrewEldritch, να έχει την απόλυτη μελαγχολική και βαρύτονη φωνή. Μαζί του, φυσικά, και ο DoktorAvalanche, το πιο διάσημο drummachineόλων των εποχών, που είναι υπεύθυνο για τον «βιομηχανικό» ρυθμό της μουσικής τους!

ΠοτέμέχριτώραστοChaniaRockFestival, δεν έχει εμφανιστεί συγκρότημα που να καυχιέται ότι έχει στη δισκογραφία του, τόσες πολλές και μεγάλες, διαχρονικές επιτυχίες. Στις 2 Αυγούστου, αναμένεταιναακουστούνύμνοιόπωςτα: “Templeoflove”, “More”, “Visionthing”, “Lucretiamyreflection”, “Notimetocry”, “Alice”, “Thiscorrosion”, “Walkaway” καιτόσαάλλα, από την μυστηριώδη φιγούρα με τα μαύρα γυαλιά και τα δερμάτινα ρούχα, τον AndrewEldritchκαι την παρέα του.

 

Λίγα χρόνια πριν, ο Eldritchείχε δηλώσει: «αν ο DonaldTrumpεκλεγεί Πρόεδρος της Αμερικής. θα ήταν ένας λόγος για μένα να κυκλοφορήσω άλλο ένα δίσκο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να παραμείνω σιωπηλός αν συνέβαινε αυτό». Κάτι μας λέει πως όταν έρθει να παίξει στο ChaniaRockFestival, θα αποκτήσει την έμπνευση που χρειάζεται, όπως την είχαν σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια και το δηλώνουν απερίφραστα με την πρώτη ευκαιρία.

 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, οπότε… και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!

 

https://www.facebook.com/ChaniaRockFestival/

Σχόλια