FIREWIND-RAGE-NIGHTRAGE (Gagarin 205, ΑΘΗΝΑ)

Σάββατο 16.12.2017
Gagarin 205

IMMORTALS OVER GREECE tour

FIREWIND / RAGE 
+ special guests 

Οι Firewind και οι Rage μαζί στο Gagarin 205! 

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, οι οπαδοί της metal μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό double-bill: οι Firewind και οι Rage θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Gagarin 205 στα πλαίσια της “Immortals Over Greece Tour”! Η συναυλία θα λειτουργήσει ως αφετηρία της “Immortals Over Europe Tour” που θα περιοδεύσει στην Ευρώπη το 2018. 

Τα δύο συγκροτήματα θα παίξουν full shows, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τα setlists τους αλλά και για το υπόλοιπο line-up της συναυλίας. 

Οι Firewind του κορυφαίου Gus G, μετά από δισκογραφική απουσία πέντε ετών, επέστρεψαν φέτος με το “Immortals”, τον όγδοο δίσκο της καριέρας τους. Η υποδοχή από το κοινό (ο δίσκος βρέθηκε σε υψηλές θέσεις των charts τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό) και οι εξαιρετικές κριτικές απέδειξαν ότι βρίσκονται το συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή της δημιουργικότητάς του και είναι έτοιμο για ακόμα πιο μεγάλα πράγματα. 

Oι Rage έχουν γραψει τη δική τους ιστορία στο γερμανικό metal, όντας μια από τις μπάντες που ήταν εκεί από το ξεκίνημα του είδους, στα “θρυλικά” 80ς. Σήμερα, τρείς δεκαετίες μετά, με πάνω από 20 δίσκους και 5.000.000 πωλήσεις στο ενεργητικό τους, το συγκρότημα του Peavy Wagner είναι ένα σημείο αναφοράς για τους απανταχού “μεταλλάδες”. Η δε σχέση τους με το ελληνικό κοινό είναι δεδομένη, κάτι που επιβεβαιώνεται απο τις πολλές επισκέψεις τους στη χώρα μας. Τους προσεχείς μήνες οι Rage θα κυκλοφορήσουν τον νέο δίσκο τους “Seasons Of The Black”, έναν δίσκο που θα κινείται κοντά στον “ιστορικό” ήχο τους.

Οι Nightrage έρχονται στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2017 για 3 shows σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ως special guests στις συναυλίες των Firewind μαζί με τους Γερμανούς Rage !

Οι Nightrage δημιουργήθηκαν από τον κιθαρίστα Μάριο Ηλιόπουλο και τον Gus G. (Firewind). Έκτοτε εγκαταστάθηκαν στη Σουηδία και το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Sweet Vengeance σε παραγωγή του -μεγάλου Σουηδού παραγωγού- Fredrik Nordström, στο οποίο συμμετείχαν ο ντράμερ των Haunted, ο Per Möller Jensen, και ο μπασίστας Brice Leclercq. Στα φωνητικά συμμετείχε ο γνωστός τραγουδιστής Tomas Lindberg απο τους Σουηδούς θρύλους του death metal At the Gates και σε κάποια κομμάτια συμμετείχε και ο τραγουδιστής των Evergrey, ο Tom S. Englund!

Με τη δεύτερη κυκλοφορία τους, Descent Into Chaos, που κυκλοφόρησε το 2005, η μπάντα είχε αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Fotis Benardo (πρώην Septic Flesh, πρώην Innerwish) ήταν ο νέος ντράμερ και ο Henric Carlsson (μέλος των Cipher System) ανέλαβε τη θέση του μπασίστα. Ο τραγουδιστής Mikael Stanne των Dark Tranquillity συμμετείχε στο τραγούδι "Frozen." 

Μεσα στα χρονια που ακολούθησαν οι Nightrage έχουν κυκλοφορήσει αρκετες αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές με πρόσφατη αυτή του The Venomous !
Πιστοί στον επιθετικό ήχο τους μένουν πιστοί στο παραδοσιακό σουηδικό death metal ήχο με εμφανή metalcore στοιχεία στα 3 τελευταία album!

Οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται απο την απόλυτη ενέργεια επι σκηνής και αυτο τον Δεκέμβρη επιστρέφουν μετα απο 5 χρονια στην Ελλάδα ως special guests στις μεγάλες συναυλίες που θα δώσουν οι Firewind μαζί με τους Rage αυτο τον Δεκέμβριο σε Γιάννενα , Θεσσαλονίκη και Αθήνα συμπληρώνοντας ένα ήδη εκρηκτικό πακέτο που κανένας οπαδός δε πρέπει να χάσει !

Immortals over Greece 2017
Firewind 
Rage 
Nightrage 

Ιωάννινα: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου , Stage Ioannina
Θεσσαλονίκη : Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου , Principal club theater 
Αθήνα : Σάββατο 16 Δεκεμβρίου , Gagarin 205

Προπωληση εισιτηριων 15 ευρώ ( περιορισμένος αριθμός ) , 18 ευρώ ( υπόλοιπη προπωληση ) , 20 ευρώ ( ταμείο )

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.
Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489

Σχόλια