Gus G - ROCK HARD blog #2

11 Δεκεμβρίου, 2012 - 11:45

Χαιρετώ τους αναγνώστες του ROCK HARD και πάλι και σ’ αυτό μου το blog θα ήθελα λίγο να μιλήσω για τις επερχόμενες μας συναυλίες με τους FIREWIND σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το’ χουμε παράδοση πλέον σαν μπάντα να παίζουμε στη χώρα μας στο τέλος κάθε χρόνου. Φέτος διαλέξαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αντί για 1 ή 2 συναυλίες θα παίξουμε 4! Γιατί; Επειδή μπορούμε και επειδή έχουμε λεγεώνες από σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην Ελλάδα... Και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό!!!

Η ιδέα λοιπόν είναι να παίξουμε 2 διαφορετικά σετλιστ σε κάθε πόλη με πολλά κομμάτια που δεν έχουμε παίξει ποτέ στο παρελθόν κα να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια της μπάντας στη δισκογραφία! Η αλήθεια είναι πως είμαστε 14 χρονών κ όχι 10! Αλλά από τα πρώτα μου ντεμο το 1998, μου πήρε 4 χρόνια να αποκτήσω το 1ο μου συμβόλαιο (και 3 studio άλμπουμ μέχρι να γίνουμε touring band!!).

Αφού ανακοινώσαμε τα shows, στη συνέχεια μου ήρθε μια άλλη ιδέα – να τα ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε ένα νέο live άλμπουμ! Έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια από το “Live premonitionDVD / CD και από τότε κάναμε 2 ακόμα άλμπουμ. Πιστεύω πως αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε το απόλυτο FIREWIND tracklist με τόσα κομμάτια που θα έχουμε στη διάθεσή μας.

Ευτυχώς η εταιρία μας η Century Media σκεφτόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα, οπότε συμφώνησαν κατευθείαν όταν τους πρότεινα την ιδέα μου αυτή!

firewind10Αυτά τα shows είναι πολύ ιδιαίτερα για μας και θα το καταλάβουν αυτό όλοι όσοι έρθουν να μας δουν. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γι’ αυτούς που σκοπεύουν να έρθουν 1 βράδια κ όχι 2 – τα σετλιστ θα είναι ανάμικτα από την καριέρα μας οπότε θα ακουστούν παλιά ΚΑΙ καινούργια τραγούδια και στα 2 shows! Επίσης δεν θα υπάρξουν πολλά “κοινά” κομμάτια, ίσως 1-2, αλλά αυτό θα είναι όλο.

Επίσης θα υπάρχει αποκλειστικό merch της μπάντας που πιστέψτε με, δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

Μια υπενθύμιση για τα «καρντάσια» μου στη Θεσσαλονίκη: To show θα γίνει στο 8ball και όχι το Μύλο!! Έχω ακούσει ότι πολλοί είναι ακόμη μπερδεμένοι για το venue, oπότε είπαμε – 8ball Club!!

Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Αυτά θα είναι τα τελευταία shows των FIREWIND στην Ελλάδα για αρκετό καιρό, οπότε σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στις 15 & 16 στη Θεσσαλονίκη και 20 & 21 στην Αθήνα στο Κύτταρο (ή τουλάχιστον όσους μπορούν να χωρέσουν τα κλαμπ!). Α, και μην ανησυχείτε για το τέλος του κόσμου, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να βγει το live άλμπουμ μας πρώτα (όπως και το νέο BLACK SABBATH)!

Gus G.

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

David Ellefson blogs for ROCK HARD (English Version)

18 Ιανουαρίου, 2012 - 22:40 Σάκης Φράγκος

Happy New Year everybody!! With the New Year upon us things start to heat up real quick in January. This month is the WNAMM trade show in Anaheim, California, where tens of thousands of people such...

[περισσότερα]

Ο David Ellefson (MEGADETH) blogάρει στο ROCK HARD

18 Ιανουαρίου, 2012 - 22:33 Σάκης Φράγκος

Καλή χρονιά σε όλους! Μετά την Πρωτοχρονιά, τα πράγματα αρχίζουν να ζεσταίνονται πραγματικά γρήγορα τον Ιανουάριο. Αυτό το μήνα είναι το WNAMM trade show στο Anaheim της California, όπου δεκάδες...

[περισσότερα]

JOEY VERA: Gonna make it

10 Ιανουαρίου, 2012 - 22:17 Σάκης Φράγκος

Η γυναίκα μου κι εγώ, στεκόμαστε στη σειρά μας στο Swan Oyster Depot στην Polk Street στο San Francisco, με τον Scott Ian και τον φίλο μας, Matt. Ευτυχώς, η ουρά δεν είναι πολύ μεγάλη, μιας και...

[περισσότερα]

Ο GUS G. blog-αρει στο ROCK HARD

20 Δεκεμβρίου, 2011 - 13:13 Σάκης Φράγκος

Μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να πω δυο λόγια εδώ, στο site της ελληνικής έκδοσης του ROCK HARD, θα ήθελα να αναφερθώ στα επερχόμενα shows των FIREWIND τον Ιανουάριο στα Ιωάννινα και την Αθήνα και...

[περισσότερα]

BOB KATSIONIS: ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1 - 1

17 Νοεμβρίου, 2011 - 08:58 Σάκης Φράγκος

Με αφορμή το εντυπωσιακότατο βίντεο με τις δηλώσεις του φίλου μου Edu Falaschi των ANGRA/ALMAH και βλέποντας ότι πολύς κόσμος βρήκε πάτημα και άρχισε και έλεγε τα δικά του και αφού ήδη σπατάλησα...

[περισσότερα]