BEYOND THE PALE VOL. 10 (BLUTENGEL, HANTE., GLITCH BLACK, NEW ZERO GOD)

21 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:30

Η κανονικότητα στις κυκλοφορίες καινούργιων albums άρχισε να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, οπότε και η στήλη μας δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Θεωρώ ότι όλο και κάτι ενδιαφέρον θα υπάρχει για τα αυτιά σας στις παρακάτω γραμμές, μιας και υπάρχει μεγάλη γκάμα. ακουσμάτων   
Εσείς, τα κλασικά, επικοινωνείτε με το sakis@rockhard.gr για την παρουσίαση της δουλειάς σας μέσα από το “Beyond the pale” και ακούστε τη λίστα μας στο Spotify, η οποία περιέχει όλα όσα έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής εδώ.   

 

NEW RELEASES

BLUTENGEL – “Un:Gott” (Out Of Line)

Αν θυμάστε, πίσω στον Δεκέμβριο, σας είχα παρουσιάσει ως βίντεο της εβδομάδας το πρώτο single μέσα από αυτό το album, το “Vampire”. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και στην ολοκληρωμένη δουλειά του ντουέτου από το Βερολίνο. Το ζεύγος των Pohl/Goldmann είναι από τα πλέον συνεπή στα είκοσι χρόνια της ύπαρξής τους και στο ενδέκατο studio album, οι BLUTENGEL προσφέρουν για μια ακόμη φορά ένα σύνολο ποιοτικών electrogoth συνθέσεων. Άλλοτε πιο mid-tempo, άλλοτε πιο up-beat, πάντα όμως με σωστή αίσθηση της μελωδίας και ευκολομνημόνευτα refrains. Το “Un:Gott” στην ολότητά του κρίνεται επιτυχημένο, ενώ αν δεν τους έχετε δει ποτέ on stage, μην χάσετε για κανένα λόγο κάποια συναυλία τους, αν περνούν από την πόλη σας ή έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Η περιορισμένη έκδοση του album περιλαμβάνει δύο έξτρα δισκάκια, το πρώτο με remixes πάνω στα τραγούδια του album από διάφορους παραγωγούς (συνήθης πρακτική), καθώς και το ΕΡ διασκευών με τίτλο “Demons of the past”. Το τελευταίο περιέχει την εκδοχή των BLUTENGEL σε μια χούφτα από 80’s standards, μέσα από το οποίο ξεχωρίζει η αριστουργηματική διασκευή στο “Atmosphere” των JOY DIVISION.  

Facebook: https://www.facebook.com/BlutengelOfficial/ 
Bandcamp:  https://blutengel.bandcamp.com/releases 
Spotify: https://open.spotify.com/album/3GkaDcRsDFkMff1T79FMva  


HANTE. – “Fierce” (Synth Religion/Metropolis)

Τον Δεκέμβριο επισκέφθηκε σε ανύποπτο χρόνο την Αθήνα για μια συναυλία η οποία συζητήθηκε αρκετά. Το one-woman project της Hélène de Thoury βρίσκεται πλέον στο τέταρτο του album και είναι μάλλον αυτό που θα κάνει το breakthrough. Το “Fierce” αποτελείται από έντεκα εκπληκτικές συνθέσεις, οι οποίες ακροβατούν ανάμεσα στο late 80’s French coldwave, την electropop των DEPECHE MODE, το ορθόδοξο darkwave και το mid-tempo synthwave με το οποίο γίνεται χαμός τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα της. Η δε φωνή της Hélène, μέσα από το πηγαίο σκότος της, σε ταξιδεύει σε σκουρόχρωμα τοπία. Το “Fierce” είναι ένα album που πρέπει να ακούσει όποιος θέλει να πιστεύει ότι παρακολουθεί σοβαρά τα δρώμενα της σκοτεινής μουσικής.

Facebook: https://www.facebook.com/hanteband/ 
Bandcamp: https://hante.bandcamp.com/album/fierce 
Spotify: https://open.spotify.com/album/4E5wq7YsHt8OdjhNa01TzI 


GLITCH BLACK – “Age of machines” (Self-Released)

Περνάμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λίγο, με αγαπημένο synthwave. Οι GLITCH BLACK προέρχονται από το Baton Rouge της Louisianna και δεν ξέρω αν κατέχουν την καλά την τέχνη του κυνηγιού αλιγατόρων, αλλά σίγουρα την τέχνη του dark synthwave τη γνωρίζουν άριστα και με το παραπάνω! Όπως μπορείτε και να καταλάβετε από το εξώφυλλο, στο “Age of machines” θα ακούσετε άψογο industrial darksynth με πολύ ανεβασμένα BPM, το οποίο φτάνει μέχρι και τα όρια IDM. Και τα δώδεκα κομμάτια εδώ είναι στρατηγικά τοποθετημένα, ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να σε ξεναγήσουν ολοκληρωμένα στο κυβερνοτοπίο από το οποίο προέρχονται. Στο έβδομο συνεχές, ετήσιο ραντεβού τους, οι GLITCH BLACK προσφέρουν όλη εκείνη τη μουσική την οποία περίμεναν καρτερικά οι ανά τον κόσμο φίλοι τους. Αν το στομάχι σας είναι γερό και τα υψηλά beats δε σας προκαλούν ναυτία, επενδύστε χωρίς δισταγμό. 

Facebook:  https://www.facebook.com/glitchblackmusic/   
Bandcamp:  https://glitchblack.bandcamp.com/album/age-of-machines 
Spotify: https://open.spotify.com/album/6vVV7Kxd6TwG4PaFy4dcde     


NEW ZERO GOD – “Circus of tortured melodies” (Self-Released)

Ο Mike Pougounas είναι μεγάλο κεφάλαιο της εγχώριας goth σκηνής. Για όσους διαθέτουν καλό μνημονικό, οι δουλειές των FLOWERS OF ROMANCE είχαν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και αναπολούνται στη μνήμη πολλών “παλιών”. Εδώ και μερικά χρόνια (πάνω από δεκαετία δηλαδή), οι NEW ZERO GOD είναι το όχημα στο οποίο έχει επιβιβαστεί ο Mike και εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, μαζί με τους συνεργάτες του. Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη ακρόαση, το “Circus of tortured melodies” με ξάφνιασε, ίσως επειδή είχα συγκεκριμένες προσδοκίες σε αυτά που επρόκειτο να ακούσω. Αν λοιπόν περιμένατε να ακούσετε έναν ακόμη goth δίσκο από τους NZG, μάλλον την πατήσατε. Στο νέο album, βγαίνει η δεδομένη αγάπη τους προς διαφορετικές εκφάνσεις της σκοτεινής μουσικής. Από το πρωτόλειο punk των THE CLASH στη μελαγχολία των ECHO & THE BUNNYMEN κι από εκεί στη dark americana, ενώ η φωνή του Mike ακούγεται όσο Cave γίνεται. Μπερδευτήκατε; Κι όμως, όλο το παραπάνω σύμπλεγμα οι NEW ZERO GOD το πλέκουν με τόση μαεστρία, ώστε δε γίνεται να μην περάσεις καλά στο άκουσμα του “Circus...”. Μιας και όλο το album είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και το συγκρότημα είναι ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά, μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε επί σκηνής και να επενδύσετε μερικά ευρώ στη νέα του στουντιακή κυκλοφορία.  

Facebook:  https://www.facebook.com/NewZeroGodPages/    
Bandcamp: https://newzerogod.bandcamp.com/   

VIDEO OF THE WEEK

Μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο album των NEW ZERO GOD σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, με τις οποίες σας έχουμε συνηθίσει, παρακάτω υπάρχει ένα teaser του νέου τους album, διάρκειας περίπου δέκα λεπτών, όπου ο Mike εξηγεί πολλές απορίες που τυχόν θα δημιουργηθούν. 

 

AGENDA

Σάββατο 23/2

DEATH DISCO MINI FEST 2K19: To Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το Death Disco μεταφέρεται στο Fuzz club και διοργανώνει το DeathDisco MiniFest 2K19 με μερικές από τις σημαντικότερες Darkwave / Electro / Post Punk μπάντες τις εποχής μας! Με αδιαμφισβήτητους headliners το εδώ και χρόνια πιο πετυχημένο dark alternative συγκρότημα της σκηνής, τους VNV Nation, και τους In The Nursery από την Αγγλία, τους ιταλούς Frozen Autumn και τους Whispering Sons από το Βέλγιο, το DeathDisco MiniFest έρχεται να μας προσφέρει όχι απλά ένα ακόμα ευχάριστο night out αλλά μια εμπειρία που καιρό ανυπομονούσαν να ζήσουν οι φίλοι της σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής στην Ελλάδα. Ένα mini festival που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα από τέσσερις διαφορετικές τάσεις της σκοτεινής σκηνής με εκπρόσωπους τέσσερις μπάντες, που πέρα από κορυφαίες στο είδος τους, είναι και μπάντες που ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν on stage για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. 
VNV Nation: Οι αδιαμφισβήτητοι headliners και το συγκρότημα που ουσιαστικά γέννησε την ιδέα για το DeathDisco Minifest 2K19 είναι οι VNV Nation. Είναι το συγκρότημα που όταν πριν από μερικά χρόνια η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, πήραν τη πρωτοβουλία να έρθουν στη χώρα μας και χωρίς αμοιβή αλλά και με όλα τα έξοδά τους πληρωμένα από τους ίδιους, να παίξουν σε μια συναυλία με συμβολική τιμή εισιτηρίου για να ευχαριστήσουν τους Έλληνες οπαδούς τους που επι χρόνια τους στήριζαν αγοράζοντας τους δίσκους και πηγαίνοντας στις συναυλίες τους. Συν τοις άλλης να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα χρήματα από την πώληση των εισιτηρίων πήγαν σε κοινωφελείς οργανισμούς και ότι οι VNV Nation - που σε κάθε συναυλία τους βγάζουν μια μικρή περιουσία από την πώληση του merchandise τους - δεν είχαν φέρει καν merch μαζί τους. Κι κάπως έτσι απέδειξαν περίτρανα πως το «αγαπάμε τους οπαδούς μας» - που πολλές φορές γίνεται καραμέλα στο στόμα πολλών καλλιτεχνών - γίνεται πράξη. Όταν λοιπόν, αρχίσαμε να ξανασκεφτόμαστε σαν Death Disco να ξανακάνουμε μια συναυλία σε έναν άλλο, μεγαλύτερο του Death Disco χώρο, ξέραμε πάρα πολύ καλά με ποιο συγκρότημα θα το κάναμε αυτό. Και πόσο μάλλον φέτος, που οι VNV Nation κυκλοφόρησαν το Noir, το καλύτερο άλμπουμ τους από την εποχή του αξεπέραστου Future Perfect του 2002. Οι VNV Nation αν και με το πέρασμα των χρόνων έχουν κινηθεί σε ένα μεγάλο φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, αποτελούν τo σημαντικότερo και πιο επιτυχημένo συγκροτήματα της EBM (Electronic Body Music) μουσικής. Ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 με ένα μείγμα επικού EBM / industrial ήχου, όμως σύντομα οι επιθετικοί ρυθμοί υποχώρησαν προς χάρη ενός σκοτεινού λυρισμού στο Εmpires του 1999 με το οποίο οι VNV τοποθετήθηκαν στη κορυφή της σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής. Από το empires ξεχώρισαν κομμάτια όπως το standing και dark angel τα οποία κατ' ουσία σηματοδότησαν τη δημιουργία της future pop μουσικής. Μια future pop που οριοθετήθηκε με το επόμενο album τους Future Perfect. Ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα άλμπουμς, παγκόσμιες περιοδείες και headline παρουσίες στα μεγαλύτερα “dark” φεστιβάλς και η καθιέρωση τους σαν το πιο πετυχημένο συγκρότημα της σκηνής. Η χαρισματική προσωπικότητα του αεικίνητου Ronan Harris, οι υπέροχες βιντεοπροβολές που πάντα συνοδεύουν τους VNV επί σκηνής, οι τόσο γεμάτοι συναίσθημα στίχοι τους που ίσως όλοι μας κάπου, κάπως, κάποτε τους έχουμε συνδυάσει με μερικές πολύ προσωπικές στιγμές μας, θα μας αφήσουν για άλλη μια φορά με ανοιχτό το στόμα, τα μάτια βουρκωμένα, τα χέρια ψηλά και τα πόδια πονεμένα από τον χορό! 
In The Nursery: Δημιουργημένοι το 1981 στο Sheffield της Αγγλίας και προερχόμενοι κατευθείαν από τα σπλάχνα της πρώιμης industrial / dark wave σκηνής των αρχών της δεκαετίας του ‘80 οι In The Nursery έμελλε να εξελιχθούν πολύ γρήγορα σε ένα από τα σημαντικότερα, επιδραστικότερα και πιο ιδιαίτερα σχήματα της Γηραίας Αλβιώνας. Δείχνοντας από την αρχή την διάθεση τους για άκρατο πειραματισμό και αποφεύγοντας να υποκύψουν στους οποιουσδήποτε καλλιτεχνικούς περιορισμούς της εποχής, οι αδερφοί Humberstone ακολούθησαν ένα μοναδικό μουσικό μονοπάτι που τους οδήγησε από το πρωτόλειο post-punk ήχο σε νεοκλασικές δομές και σύγχρονα ηλεκτρονικά ηχοτοπία, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο ένα συνονθύλευμα εικόνων και ήχων, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο σκοτεινό, μα πάντοτε συναρπαστικό και καθηλωτικό. Με τον χαρακτηριστικό εμβατηριακό ήχο των τυμπάνων να δίνει το στίγμα κάνοντας τις μεγαλειώδεις, συναισθηματικά φορτισμένες συνθέσεις τους να αγγίζουν τα όρια του εξωπραγματικού, αλλά και της μοναδικής ομορφιάς ατμόσφαιρα που επιτυγχάνουν μέσω της ανεπανάληπτης δημιουργικής ευφυϊας τους, οι In The Nursery έχουν καταφέρει να αναδειχθούν σε ένα από τα πιο αξιόπιστα συγκροτήματα παγκοσμίως, τόσο στα μάτια των πολυάριθμων πιστών οπαδών τους όσο και σε αυτά των μουσικών τους συνοδοιπόρων, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων όσων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το έργο τους. Η εμπειρία μιας συναυλίας των In The Nursery είναι κάτι το μοναδικό που πρέπει ο κάθε μουσικόφιλος να έχει βιώσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. 
The Frozen Autumn: Για τους Frozen Autumn ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα 80’s. Ήχος που παραπέμπει στα μεγάλα cold / dark wave συγκροτήματα του παρελθόντος και εμφάνιση που με το έντονο make up, τα ξασμένα μαλιά και τα μαύρα ρούχα δηλώνει οτί ο ενδηματολογικός κώδικας και η αισθητική που λάνσαραν η Siouxsie, ο Robert Smith και οι υπόλοιποι θιασώτες του post punk και darkwave των αρχών των 80’s καλά κρατεί. Θα μπορούσαν να έχουν μια θέση δίπλα στα μεγάλα group των 80’s όμως οι Frozen Autumn είναι αρκετά μεταγενέστεροι. Ξεκίνησαν τη δράσης τους το 1993, κατά συνέπεια φέτος γιορτάζουν τα 25 χρόνια τους και το γιορτάζουν μαζί μας στο DeathDisco Minifest 2k19!
Whispering Sons: Το συγκρότημα που θα ανοίξει τη βραδιά είναι αυτή τη στιγμή το ίσως πιο ενδιαφέρον post punk συγκρότημα του πλανήτη. Οι Whispering Sons μας έρχονται από το Βέλγιο, και με ένα mini LP, το αριστουργηματικό Endless Party που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015, ένα εντυπωσιακό double A side single (Performance / Strange Identities) του 2016 και το φετινό πρώτο τους full length με τίτλο Image, μπήκαν για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα. Και πέρα από το εξαιρετικό τους υλικό, αυτό που πραγματικά κάνει τους Whispering Sons να ξεχωρίζουν είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις. Η ατμόσφαιρα των Siouxsie and the Banshees και των Sound των 80’s, μεταφέρεται στο παρόν με κύριο εκφραστή την τραγουδίστριά τους Fenne Kuppens, που επιτρέψτε μας να την χαρακτηρίσουμε σαν την σπουδαιότερη performer της σύγχρονης post punk σκηνής.  Starting Time: 19:00 (Fuzz Live Music Club,  Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος)

BEYOND THE PALE WEEKLY PLAYLIST

Γιώργος Κόης

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEYOND THE PALE VOL. 27 (CARPENTER BRUT – OCCAMS LASER – THE MAN & HIS FAILURES - SONSOMBRE – THE KENTUCKY VAMPIRES)

15 Μαίου, 2020 - 20:00 Γιώργος Κόης

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζει ακάθεκτο το “Beyond the pale”, με πάρα πολλές ενδιαφέρουσες, νέες κυκλοφορίες και μια μικρή αναδρομή σε ένα σπουδαίο album των THE STRANGLERS, οι οποίο έχασαν πριν...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 26 (ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, THE BLACK CAPES, GREY GALLOWS)

1 Μαίου, 2020 - 08:30 Γιώργος Κόης

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη “Beyond the pale” και ξεκινούμε τις παρουσιάσεις για το 2020 με μερικούς εγχώριους ήρωες. Η ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατά την προσωπική μου άποψη μας έδωσαν έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ δίσκο και...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 25 (Nick Cave, Nox Arcana, Black Heaven, October Burns Black, Liquid Grey, Night Sins, Phaserland)

17 Απριλίου, 2020 - 17:45 Γιώργος Κόης

Όπως υποσχέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα, το “Beyond The Pale” επιστρέφει με τις τελευταίες εκκρεμότητες για το 2019, ώστε να μπούμε πανηγυρικά στο 2020 και να σας παρουσιάσω σιγά-σιγά όλες τις...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 24 (THE WRAITH – SOMETIME THE WOLF – LAST DUSK – ASP – BLUTENGEL – FURY WEEKEND)

7 Απριλίου, 2020 - 12:30 Γιώργος Κόης

Πολλά συνέβησαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε μέσα από τη στήλη μας. Αρκετές σημαντικές συναυλίες, με αυτές των THE NOSFERATU και των NITZER EBB να μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέχρι και...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 23 (DIE KRUPPS – OCCAMS LASED – XIII. STOLETI and many more)

24 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:30 Γιώργος Κόης

Το ξέρω, είμαι απαράδεκτος. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που τα είπαμε μέσα από το  ΒΤΡ, αλλά διάφορα θέματα προσωπικής φύσης ήταν απαγορευτικά, ώστε να είμαι συνεπής σχετικά με την...

[περισσότερα]