BEYOND THE PALE VOL. 21 (DRAB MAJESTY, GROUND NERO, QUIXOTIC, BURNING GATES)

7 Οκτωβρίου, 2019 - 17:15

Το τοπίο είναι γεμάτο με νέες κυκλοφορίες και κυρίως με πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες συναυλίες, οι οποίες αξίζουν την υποστήριξή μας. Ευτυχώς για όλους μας, κάτι καλό δείχνει να κινείται κι έτσι λοιπόν, μεταξύ άλλων έχουμε για αυτή την εβδομάδα τις συναυλίες των DRAB MAJESTY και των BURNING GATES. Φυσικά δεν λείπουν και οι παρουσιάσεις δίσκων, όπως και η πολύ πλούσια ατζέντα μας.
Επίσης, μην πάρετε αψήφιστα και το βίντεο της εβδομάδας, όπου υπάρχει και ένας διαγωνισμός, ο οποίος θα τρέχει μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Καλή ανάγνωση!
ΥΓ: Μην ξεχάσετε στο τέλος να ακούσετε/ακολουθήσετε την ανανεωμένη λίστα της στήλης στο Spotify...   

NEW RELEASES


DRAB MAJESTY – “Modern mirror” (Dais Records)
Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε τη στήλη με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους DRAB MAJESTY, οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους πάνω στη σκηνή του Temple Athens αυτή την Παρασκευή. Το ντουέτο των Andrew Clinco (ή Deb Demure όπως αρέσκεται να αποκαλεί τον εαυτό του) και Mona D. (γιος του σκηνοθέτη Ted Nicolaou -  Ghoulies) έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην παγκόσμια electro/shoegaze σκηνή, από τη στιγμή που έσκασε μύτη το ντεμπούτο τους “Careless” και γιγαντώθηκαν με τον διάδοχό του “The demonstration” (ποτέ δεν είναι αργά να το τσεκάρετε αυτή τη δισκάρα). Το “Modern mirror” συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το “The demonstration”. Ονειρικές μελωδίες σε πλήκτρα και κιθάρες, gothic rock υπόβαθρο και τα φαντάσματα των CLAN OF XYMOX με ολίγη από DEPECHE MODE να πλανώνται στον αέρα. Τραγούδια σαν το “Ellipsis”, το “Dolls in the dark” ή το εναρκτήριο “A demonstration” πολύ δύσκολα γράφονται στις ημέρες μας. Το “Modern mirror” είναι ένα από τα πιο ταξιδιάρικα albums που θα ακούσετε φέτος και για όσους το τιμήσετε, σας υπόσχεται πολλές και ευχάριστες μουσικές αναμνήσεις.  
   
Facebook:  https://www.facebook.com/drabmajesty/ 
Bandcamp:  https://drabmajesty.bandcamp.com 
Spotify: https://open.spotify.com/album/1KEarBQBHMkYlAnmy1Uo6q?si=cUNX0_DMQsi_OX4...


GROUND NERO – “Divergence” (Danse Macabre Records)
Για όσους παρακολουθούν τη στήλη από την αρχή της, στο Volume 1 διαβάσατε το σχόλιό μου για το προηγούμενο ΕΡ των GROUND NERO, το “Scales”. Το οποίο, επαναλαμβάνω, περιλαμβάνει το “Plethora”, ένα από τα καλύτερα gothic rock τραγούδια της δεκαετίας που ετοιμάζεται να μας αποχαιρετίσει. Οι Βέλγοι φίλοι μας, έχοντας πλέον πάρει φόρα για τα καλά, μας προσφέρουν το παρθενικό full length album τους με τίτλο “Divergence” και μας αφήνουν και πάλι άφωνους. Οι ρυθμοί και εδώ είναι πάλι καταιγιστικοί, ενώ ο συνδυασμός κιθάρας και φωνητικών δημιουργούν μια βαριά και ασήκωτη goth ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το συγκρότημα, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα concept album το οποίο πραγματεύεται τις ανισότητες που υπάρχουν ανά την υφήλιο, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, μέχρι να φτάσει στα χέρια μου το φυσικό προϊόν και να μελετήσω τους στίχους. Οι GROUND NERO έχουν θέσει πολύ ψηλά τον ποιοτικό τους πήχη και μόνο τα καλύτερα μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς για το μέλλον...

Facebook:  https://www.facebook.com/Groundnero 
Bandcamp: https://groundnero.bandcamp.com/album/divergence  
Spotify:  https://open.spotify.com/album/61GFunVa5zFkmorwlM995M?si=IujCkLFYS9KJLbh...


QUIXOTIC – “Flamingo drive-in” (Self-Released)
Η synthwave πρόταση αυτής της εβδομάδας έρχεται από τη Βουδαπέστη. Το one-man project του Krisztian Miklosy έχει οκτώ χρόνια ζωής, μετά όμως από μια σειρά μεμονωμένα tracks και singles, μόλις φέτος μας παρουσιάζει το πρώτο ολοκληρωμένο album του με τίτλο “Flamingo drive-in”. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα synth ταξίδι στο Miami της δεκαετίας του ‘80, ανάμεσα από φοίνικες, cocktails και γρήγορα αυτοκίνητα και κιθαριστικά solo. Και η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή δεν απέχει πολύ από το ηχητικό αποτέλεσμα που ξεπηδάει από τα ηχεία. Τίτλοι όπως “Metal cobra”, “Schwarzenegger” και “Turbo interceptor” σου δίνουν να καταλάβεις για το τι πρέπει να περιμένεις, ενώ το γεγονός ότι κάτι καλό υπάρχει εδώ, ενισχύεται και από το κομμάτι “Shredracer”, στο οποίο συμμετέχει με τον χαρακτηριστικό του ήχο ο wave θρύλος και συμπατριώτης του Krisztian, o LAZERPUNK. Όλο το άλμπουμ διακατέχεται από υψηλούς ρυθμούς, εξαιρετικές μελωδίες στα πλήκτρα και  από την έντονη παρουσία των ηλεκτρικών κιθαρών και είναι ότι πρέπει για μουσική συνοδεία, κάθε φορά που θα ξεχύνεσαι στην εθνική οδό ή σε κάποια παραλία (για όσο ακόμη θα κρατήσει το καλοκαίρι). 

Facebook:   https://www.facebook.com/quixoticmusic/ 
Bandcamp: https://thequixotic.bandcamp.com   
Spotify:  https://open.spotify.com/album/3erdaToMRzkMuNdbasPx02?si=-9nOMPojRsmowOg...

FROM THE GRAVES


BURNING GATES - “Aurora borealis” (Forthcoming Wind Productions)
Υπό κανονικές συνθήκες, σε αυτές θα έπρεπε να φιλοξενηθεί κάποιο από τα δύο albums της επανασύνδεσης των BURNING GATES, αφού αφενός πρόκειται για ένα συγκρότημα με ιστορία είκοσι πέντε ετών και αφετέρου, νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι στην χώρα μας γι’ αυτούς. Όλα αυτά τα χρόνια που ανακατεύομαι με τα μουσικά δρώμενα έχω μάθει να μην παρακαλώ αδιάφορους ιδιοκτήτες δισκογραφικών εταιριών για να παρουσιάσω τις κυκλοφορίες τους κι εκείνοι να θεωρούν υποχρέωσή μου να γράψω κάτι και να τους πω κι ευχαριστώ από πάνω. Προτιμώ λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου να τους γράψω εκεί που δεν πιάνει η μελάνη κι ας την πληρώνουν τα συγκροτήματα που ανήκουν στο roster τους. 

Κλείνοντας λοιπόν αυτή την προσωπική παρένθεση, για αυτή την εβδομάδα θα εξετάσουμε το δεύτερο album των BURNING GATES “Aurora borealis”, που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια ζωής. Την τριάδα των Michele Piccolo (vocals, guitar), Andrea Cannella (guitar) και Davide Bo (drums) τη συμπληρώνει ο μπασίστας Daniele Tartaglia και μετά τις αυτοχρηματοδοτούμενες κυκλοφορίες “Nel profondo” και “Risvegli”, το συγκρότημα με σταθεροποιημένο line up υπογράφει στην Forthcoming Wind Productions και θέτει στη διάθεση των φίλων του τη δεύτερη δουλειά του.

Στο “Aurira borealis” η τετράδα από το Τορίνο πατάει πλέον σταθερά στα πόδια της και προσφέρει υψηλής ποιότητας traditional gothic rock, με τις βάσεις του να βρίσκονται από τη μία στις NEPHILIM σταθερές και από την άλλη να λοξοκοιτούν ακόμη πιο πίσω, στο δυναμικό post punk των KILLING JOKE. Και ειδικά το τελευταίο το αποδεικνύουν με μια εξαιρετική διασκευή στο “The wait”. Η μουσική τους είναι αμιγώς οργανική, χωρίς πλήκτρα και drum machine κλισέ, με κοφτερές κιθάρες χωρίς πολλά εφέ και την ιδιαίτερη, εκφραστική φωνή τoυ Daniele.

Τραγούδια όπως το εναρκτήριο “Grain of sand”, “Burn” και “Dancing in the mirror” αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός συγκροτήματος που δεν έδωσε ποτέ σημασία στη μόστρα, αλλά στη μουσική καθεαυτή. Για αυτό λοιπόν, η συναυλία αυτού του Σαββάτου στο Death Disco είναι πολύ ιδιαίτερη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν σφοδρή η επιθυμία των ίδιων των BURNING GATES να παίξουν μπροστά στο ελληνικό κοινό. Έγιναν πολλές υπερβάσεις προκειμένου να εμφανιστούν επί σκηνής και οι θιασώτες του gothic rock σχεδόν επιβάλλεται να τους τιμήσουν με την παρουσία τους.

Facebook: https://www.facebook.com/Burning.Gates.To/ 
Bandcamp:  https://burninggates.bandcamp.com 

VIDEO OF THE WEEK

Ο Wayne Hussey, η ψυχή των THE MISSION και ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε σε τεράστιο βαθμό τους THE SISTERS OF MERCY, θα έρθει στη χώρα μας για μια μοναδική, ακουστική συναυλία στο Second Skin Club, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Η συναυλία αυτή γίνεται στα πλαίσια της προώθησης της αυτοβιογραφίας του Wayne “Salad Daze” και μετά τη συναυλία όσοι παραβρεθούν, θα την πάρουν και υπογεγραμμένη.
Από την πολύ πλούσια δισκογραφία των αγαπημένων μου THE MISSION, το πήγα λίγο προσωπικά και γι’ αυτή την εβδομάδα το video είναι εντελώς συμβολικό. Θα καταλάβετε φαντάζομαι τον λόγο.
Από εκεί και πέρα όμως, έχουμε και διαγωνισμό για τη συναυλία. Ένας τυχερός θα δει τη συναυλία αυτή εντελώς δωρεάν. Στείλτε μέχρι την άλλη Πέμπτη το ονοματεπώνυμό σας καθώς και την απάντηση στην παρακάτω ερώτηση στο contest@rockhard.gr. Έχουμε και λέμε:
Ποιο leftover τραγούδι των THE SISTERS OF MERCY βρίσκεται στην επίσημη δισκογραφία των THE MISSION;  

 

AGENDA

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου


DRAB MAJESTY – DATA FRAGMENTS LIVE AT TEMPLE ATHENS:
Οι συμπαντικοί Drab Majesty ξεκίνησαν με μία τρεμάμενη μετάδοση από κασέτα το 2012 σ’ ένα υποφωτισμένo δωμάτιο του L.A. Η οντότητα επονομαζόμενη ως Deb Demure, ένα είδος διαγαλαξιακής μούσας, αποκαλύφθηκε για να προσφέρει ένα αλλόκοσμο όραμα στο ανθρώπινο διάμεσό της, ένα όραμα που πραγματώνεται μέσω σχολαστικών lo-fi ηχογραφήσεων. Δίνοντας έμφαση στην αισθητική της αιρετικής τελετουργίας και την καταστροφική δύναμη της μουσικής, η οντότητα Deb Demure ανακάλυψε μια εναλλακτική μέθοδο για να διαμοιράσει το συμπαντικό της πλάνο, που ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του “Unarian Dances” σε κασέτα και το μανιφέστο της αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα: «Να γλεντάς με τη δύναμη αυτών των καλλιτεχνικών εμπνεύσεων που ενυπάρχουν πέρα του εαυτού». Η κασέτα γύρισε το Los Angeles και κατέληξε στα χέρια της Lollipop Records που έχει ισχυρή επιρροή στην τοπική σκηνή και να καταλήξει αμέσως μετά στα ράφια του underground κοινού του L.A. Μετά από σειρά από λάιβ εμφανίσεις και μεταμεσονύκτιες περιηγήσεις, οι Drab Majesty ανακαλύφθηκαν από την Dais Records, όπου και παραμένουν. Το 2015, κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους, “Careless”, που ηχογραφήθηκε αποκλειστικά από τη Demure σε ακατάστατα δωμάτια και πατώματα καθιστικών ανά την πόλη. Μετά από ήδη τέσσερεις επανακυκλοφορίες σε βινύλιο, το “Careless” παραμένει μια εμμονή στην μελαγχολική αλλά υπέροχη νυχτερινή ζωή του L.A. και μια σημαντική συνεισφορά στις σκοτεινότερες υποκουλτούρες του κόσμου. Κρατώντας μια αριστερόχειρη κιθάρα, η Deb δημιουργεί ένα απέραντο κόσμο από οργανικές μουσικές υφές που θυμίζουν Vinny Reilly (Durutti Column) αλλά και τη δύναμη πίσω απ’ τους ύμνους των Sisters of Mercy και Cocteau Twins. Τα τελευταία δύο χρόνια καλέστηκε ν’ ανοίξει θρυλικούς καλλιτέχνες όπως τους Psychic TV, Clan of Xymox, The Frozen Autumn, Prayers, Youth Code και King Dude. Το 2017 μας φέρνει την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της, το “The Demonstration”, ηχογραφημένο από τον Josh Eustis (NIN, Telefon Tel Aviv), με διθυραμβικές κριτικές απ’ τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Και το 2019 πια, τους βρίσκει να έχουν κυκλοφορήσει το εξαιρετικό «Modern Mirror», φυσικά και πάλι στην αγαπημένη μας Dais Records και να έχουν περιοδεύσει ασταμάτητα και ακούραστα, με μόλις μερικές ημέρες πριν την μάλλον σημαντικότερη μέχρι τώρα εμφάνιση της καριέρας τους στο Primavera Sound. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην επιστρέψουν στο Ναό της Αθήνας για μια μαγική εμφάνιση τον Οκτώβριο.
Οι αγαπημένοι Data Fragments ολοκληρώνουν το lineup της πολυαναμενόμενης επιστροφής των Drab Majesty. Starting time: 21:00 (Temple Athens, Ιάκχου 17, Γκάζι)


DARKWAVE IS NOT DEAD
: The Idea comes from an article in the international synth pop magazine "Εlectrozombies" (called Darkwave is not dead – 21 fresh bands give proof!). A part of the playlists: She Past Away - Light Asylum - Noir - Hapax – Selofan - Double Echo - Sato Sato - Hante - Low Fi - Drab Majesty - Lebanon Hanover - Linea Aspera - Geometric Vision - Velvet Condom - Haus Arafna - Boy Harsher - The Agnes Circle - Tango Mangalore - Turquoise Days - Tuxedomoon - The Cure - Joy Division - Neon Judgment - OTO – Stereo - absolute body control - Buzz Ull - Soviet Soviet - Sad lovers and Giants - sisters of mercy - Antipole - Trisomie 21 - Im the shadow - She Wants Revenge - Bestial Mouths - Ikon - The Devil & The Universe - Paralysed Age - Clan Of Xymox - Bauhaus - DIJ - Siouxsie - Grey Gallows - Oppenheimer Analysis - Pink Turns Blue - The Sound - Human Puppets - Deux Sierra - Kris Baha - WLDV - Dancing Plag - The Force Dimension - Stephen Mallinder - The Horrorist - Kontravoid - Traznmit - Qual - Fractions - Years of Denial - The Present Moment - Martin Dupont - Somnambulist - Le Syndicat Electronique - Aimless Device - The Invincible Spirit. G.Drivas on Dexx Starting time: 24:00 (Dark Sun, Θηβών 42, Περιστέρι)

Σάββατο 12 Οκτωβρίου


BURNING GATES – HANEKE TWINS LIVE AT DEATH DISCO
: Οι Burning Gates μας έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου για μια και μοναδική συναυλία στο Death Disco. Εδρεύουν στο Τορίνο της Ιταλίας και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Risvegli το 1996. Ακολούθησαν δύο ακόμα άλμπουμς, εμφανίσεις σε μεγάλα goth / darkwave festivals και συναυλίες στα πιο πολλά σημεία της Ευρώπης μέχρι να διαλυθούν το 2002. Το ταξίδι τους όμως δεν είχε ολοκληρωθεί. 13 χρόνια αργότερα, η μπάντα ξαναενώθηκε, αρχικά για να κάνουν μια περιοδεία με αφορμή την 20η επέτειο από τη παρθενική τους κυκλοφορία, αλλά απ’ ότι αποδείχτηκε στη πράξη αυτή η επανένωση έγινε για να κρατήσει πολύ περισσότερο. Μέχρι που φτάνουμε στο 2018 που κυκλοφόρησαν το album New Moon και μέσα στο 2019 έρχονται στην Αθήνα για να ικανοποιήσουν το πιστό τους goth / post punk fanbase που τους περίμενε τόσα χρόνια.
Μαζί τους οι Haneke Twins που εδρεύουν στην Ελβετία, το 2018 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP τους που είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου post punk, κοντά στη προσέγγιση που κάνουν στο είδος μπάντες σαν τους Interpol και Editors, και εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Starting time: 21:00 (Death Disco, Ωγύγου 16, Ψυρρή)


DEATH DISCO SOCIETY
: Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη συναυλία Burning Gates [IT] w/ Haneke Twins [CHE], το Death Disco Society επιστρέφει με αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, δηλαδή παίζοντας τα καλύτερα dark wave, 80's, EBM, post punk, minimal, indie, gothic, electro τραγούδια από τα 80's μέχρι και σήμερα! Στα decks, ο resident dj Leo Skiadas με τον guest της βραδιάς Stamatis Terezis διαλέγουν τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια από συγκροτήματα όπως οι Cure, Smiths, Covenant, Diary of Dreams, Interpol, Depeche Mode, Sisters of Mercy, She Wants Revenge, She Wants Revenge, Cramps, Skinny Puppy, VNV Nation, Sound, Rammstein, Pulp, Siouxsie and the Banshees, Apoptygma Berzerk, Clan of Xymox κ.τ.λ. και φροντίζουν να διατηρούν το dancefloor συνεχώς γεμάτο. Step inside and join the DeathDisco society!  Starting time: 21:00 (Death Disco, Ωγύγου 16, Ψυρρή)

BEYOND THE PALE WEEKLY PLAYLIST

 

Γιώργος Κόης

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEYOND THE PALE VOL. 24 (THE WRAITH – SOMETIME THE WOLF – LAST DUSK – ASP – BLUTENGEL – FURY WEEKEND)

7 Απριλίου, 2020 - 12:30 Γιώργος Κόης

Πολλά συνέβησαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε μέσα από τη στήλη μας. Αρκετές σημαντικές συναυλίες, με αυτές των THE NOSFERATU και των NITZER EBB να μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέχρι και...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 23 (DIE KRUPPS – OCCAMS LASED – XIII. STOLETI and many more)

24 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:30 Γιώργος Κόης

Το ξέρω, είμαι απαράδεκτος. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που τα είπαμε μέσα από το  ΒΤΡ, αλλά διάφορα θέματα προσωπικής φύσης ήταν απαγορευτικά, ώστε να είμαι συνεπής σχετικά με την...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 22 (Wayne Hussey, Michael Gira/Norman Westberg , PERTURBATOR and more)

14 Οκτωβρίου, 2019 - 20:45 Γιώργος Κόης

Ο συναυλιακός καταιγισμός συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με τους PERTURBATOR, Michael Gira/Norman Westberg και Wayne Hussey. Επειδή και τα τρία acts έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στο είδος που...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 20 (CHELSEA WOLFE, DIAMOND COBRA, SONSOMBRE, SISTERS OF MERCY live)

27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:45 Γιώργος Κόης

Και τι δεν έχουμε και για αυτή την εβδομάδα! Και παρουσιάσεις δίσκων (δώστε βάση στην Chelsea Wolfe) και ανταπόκριση από την πολυσυζητημένη συναυλία των THE SISTERS OF MERCY και μια πλούσια ατζέντα...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 19 (SISTERS OF MERCY, STREET CLEANER, LACRIMAS PROFUNDERE)

12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 02:00 Γιώργος Κόης

Μετά από μια μικρή ανάσα για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και με άπλετο χρόνο να εκτιμηθούν καλύτερα, όλες οι νέες κυκλοφορίες, το “Beyond the pale”. Και η δέκατη ένατη έκδοσή του...

[περισσότερα]