BEYOND THE PALE VOL. 30 (ULVER – IN EXTREMO – MARILYN MANSON – ROSETTA STONE – SECRETS OF THE MOON – OCCAMS LASER)

13 Οκτωβρίου, 2020 - 01:30


Το καλοκαιρινό διάλειμμα της στήλης κράτησε λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό, αλλά κάποια ανυπέρβλητα εμπόδια, καθιστούσαν αδύνατη τόσο τη συγγραφή αυτής της στήλης, όσο και την πραγματοποίηση της εκπομπής. Επιστρέφουμε όμως δυναμικά!
Στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησαν μερικά εξαιρετικά albums κι έτσι έχουμε μπόλικο υλικό για να σας προτείνουμε, αλλά και να το ακούσετε μέσα από τη ραδιοφωνική μας εκπομπή. Από αυτή την Τετάρτη και με νέα ώρα μετάδοσης τις 7 το απόγευμα (18:00 CET), το “Beyond The Pale” radio show επιστρέφει με τη γνωστή θεματολογία του, αλλά και κάποιες, μικρές ευχάριστες αλλαγές, που ευελπιστούμε να σας αρέσουν. Όπως πάντα στο Rock Hard Greece Radio (https://rockhardgreeceradio.radio12345.com/), αλλά και φυσικά με τις δικές σας επιλογές, τις οποίες μπορείτε να στέλνετε στο Rock Hard radio show chat (https://www.facebook.com/groups/134612487173629). 
Εννοείται ότι όλες τις παρουσιάσεις αυτής της εβδομάδας, αλλά και τις προηγούμενες μπορείτε να τις τσεκάρετε στη Spotify list που υπάρχει στο τέλος της στήλης, ενώ ελπίζουμε να τελειώσει κάποια στιγμή όλη αυτή η τρελή κατάσταση με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και να διασκεδάσουμε επιτέλους σαν άνθρωποι.
Πολλά είπαμε κι έχουμε μπόλικα καλούδια για αυτή την εβδομάδα. Καλή ανάγνωση και τα λέμε ραδιοφωνικά την Τετάρτη!

NEW RELEASES


ULVER – “Flowers of evil” (House Of Mythology)

Ξεκινάμε την επιστροφή της στήλης με μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς. Το ότι οι ULVER έχουν αφήσει πίσω τους τα black metal, αυτό είναι αυτονόητο. Και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Το “Flowers of evil” συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν με το “The assassination of Julius Caesar” και όχι μόνο, αφού κοιτάει κατάματα σε ποιότητα αυτό το εμβληματικό album της παρέας του Garm. Ήτοι ποιοτική synthpop και άψογες συνθέσεις. Μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το “Flowers of evil” έχει επισκεφτεί τα ηχεία μου αμέτρητες φορές και δε μπορώ να βρω το παραμικρό ψεγάδι. Στα plus του η μικρή διάρκειά του, που το βοηθά ώστε όλα του τα τραγούδια να απομνημονευτούν πολύ γρήγορα και να μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς στην ιεροτελεστία του. Αν δεν έχετε στεγανά στη μουσική σας, αγοράστε το album αυτό ΧΤΕΣ. Από τώρα στην πεντάδα μου για το 2020 και σοβαρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.

Facebook:  https://www.facebook.com/ulverofficial 
Bandcamp:  https://ulver.bandcamp.com/album/flowers-of-evil 
Spotify: https://open.spotify.com/album/0VYuTYQPftcTUmq2ehYlzV 


SECRETS OF THE MOON – “Black house” (Lupus Lounge/Prophecy)

Μιλώντας για πρώην black metal συγκροτήματα, μεταφερόμαστε από τη Νορβηγία στη Γερμανία και εδώ έχουμε με τους ολικά μεταμορφωμένους SECRETS OF THE MOON. Οι οποίοι φέτος γιορτάζουν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυσή τους και το γιορτάζουν με το “Black house”. Για όσους τους είχαν παρατηρήσει, είχαν φυτέψει διακριτικά κάποιους σπόρους στο “SUN” πριν μια πενταετία, ότι θα το πήγαιναν προς το goth, με τραγούδια όπως το “Hole”, ενώ και τα φωνητικά είχαν “καθαρίσει” αρκετά. Έτσι λοιπόν, εδώ υπάρχει η μετεξέλιξη αυτού που είχαν ξεκινήσει και μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό σε κάποια σημεία. Πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα gothic rock/metal συγκρότημα, που ακροβατεί κάπου μεταξύ των TIAMAT, ANATHEMA των early 00s και των DREADFUL SHADOWS. Ενώ στην αρχή το αντιμετώπισα με δυσπιστία, τελικά αποδείχτηκε το “Black house” μια πολύ καλή μουσική συντροφιά, ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε, όπου η γκρίζα ατμόσφαιρά του έδενε αρμονικά με τα κύματα. Ακούστε το οπωσδήποτε!

Facebook: https://www.facebook.com/secretsofthemoonofficial 
Bandcamp: https://secrets-of-the-moon.bandcamp.com/album/black-house-2 
Spotify: https://open.spotify.com/album/0nqUYgeMUIl2pSYdEN7D6x  


MARILYN MANSON – “WE ARE CHAOS” (Loma Vista)

Συνεχίζουμε με τις ολικές επαναφορές και πάμε να πούμε μερικά λόγια για τον κύριο Marilyn Manson και την παρέα του. Όσο αριστουργηματικό ήταν το “The pale emperor”, τόσο μπερδεμένο ήταν ο διάδοχός του “Heaven upside down”, οπότε όταν έπεσε στα χέρια μου η νέα δουλειά, δεν ήξερα το τι είχα να αντιμετωπίσω. Σταθερός στην τακτική που ακολουθεί ο Manson τα τελευταία χρόνια, όλα τα τραγούδια είναι αποτέλεσμα που είχε σε σύμπραξη με συνθέτη/παραγωγό και, μετά από δύο albums, αντικαθίσταται ο Tyler Bates με τον country μουσικό Shooter Jennings, γιο του διάσημου, μακαρίτη τραγουδιστή Waylon Jennings (του “Highwayman”). Η ανανέωση στον παραγωγό λοιπόν έφερε και την αντίστοιχη ανανέωση στον ήχο των MARILYN MANSON και το “WE ARE CHAOS” όχι μόνο είναι ισάξιο του “The pale emperor”, αλλά τολμώ να πω ότι μπαίνει σε ευθεία σύγκριση και με τις δουλειές των late 90s/early 00s. Όλα μα όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα, αλλά εκείνο που κάνει τη διαφορά, είναι το καλύτερο closing track ever στην ιστορία του Marilyn Manson. Το “BROKEN NEEDLE” είναι ένα μουσικό ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑ. Τελικά το 2020 δεν είναι καθόλου άσχημο μουσικά…
 
Facebook: https://www.facebook.com/MarilynManson
Bandcamp:  https://marilynmanson.bandcamp.com/album/we-are-chaos 
Spotify: https://open.spotify.com/album/3VOlp4Dion1qjjvhmuDZvV   


IN EXTREMO – “Kompass zur sonne” (Vertigo/Universal Music)

Φέτος επίσης γιορτάζει τα 25 χρόνια ύπαρξης και η παρέα του Michael Robert Rhein. Οι εκ Βερολίνου ορμώμενοι IN EXTREMO στο “Kompass zur sonne” δεν έχουν εκπλήξεις, παρά μόνο τον λατρεμένο, προσωπικό τους ήχο, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τον οποίο φυσικά, έχουν αντιγράψει και πάρα πολλοί. Δύο τρελαμένα bagpipes να δίνουν πόνο σε ένα NDH background και το πάρτι καλά κρατεί! Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει κάποιος το play σε κυκλοφορία των IN EXTREMO και να μην περάσει υπέροχα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, μιλάμε για τον καλύτερο δίσκο των IN EXTREMO από την εποχή του “Mein rasend herz” πίσω στο μακρινό 2005. Πάρτε λοιπόν μια παγωμένη alle δίπλα σας, τώρα που έχουμε και μέρες Oktoberfest και βάλτε να παίξει το “Kompass zur sonne”. Και εννοείται, όταν με το καλό ξεκινήσουν πάλι οι συναυλίες, να φροντίστε να τους δείτε επί σκηνής στην πρώτη ευκαιρία!

Facebook: https://www.facebook.com/officialinextremo
Spotify: https://open.spotify.com/album/3eYNsxS1jX4OFVG1RtTsF8 
  


ROSETTA STONE – “Cryptology” (Cleopatra Records)

Μπορεί μεν ο Porl King να είχε μείνει καιρό στην αφάνεια, μπορεί να μας είχε απογοητεύσει με το “Seems like forever” το οποίο ήταν ουσιαστικά οι MISERYLAB με έναν πιο gothic rock μανδύα, αλλά τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά! Το “Cryptology” είναι στον απόλυτα σωστό δρόμο και επιτέλους ακούμε τους ROSETTA STONE που όλοι είχαμε λατρέψει στα 90s. Δέκα συνθέσεις με μέσο όρο κάτι λιγότερο από τα τέσσερα λεπτά όλες τους, που όμως έχουν έναν ισχυρό RT χαρακτήρα και έχουν όλα τα φόντα να γίνουν dancefloor hits. Ο χαρακτηριστικός ήχος του King επέστρεψε και χωρίς πολλά-πολλά, το “Cryptology” είναι το πραγματικό comeback album του, που περιμέναμε με υπομονή κοντά μια εικοσαετία. Με τις χαρακτηριστικές κιθάρες και τα κολλητικά refrains. Σε καιρούς που τα gothic rock albums βγαίνουν με το σταγονόμετρο, η απόκτηση του “Cryptology” κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Facebook: https://www.facebook.com/RosettaStoneOfficial 
Bandcamp:  https://rosettastoneuk.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/album/1g3SCM4PC2dSksYyEEDD7g 


OCCAMS LASER – “New blood II”/ “Odyssey of noise vol. I” (Self-Released)

Κλείνουμε τις παρουσιάσεις αυτής της εβδομάδας με ένα διπλό χτύπημα από τους OCCAMS LASER, Δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούμε το project του Tom Stuart, αφού τα έχουμε ξαναπεί και στο vol. 23 και στο vol. 27. Σταθερά υπερπαραγωγικός, κυκλοφόρησε στην αρχή του καλοκαιριού το “New blood II”, ενώ πριν πριν από μόλις λίγες ημέρες, έδωσε στη δημοσιότητα και το τρίτο του album “Odyssey of noise vol. I”. Στο μεν πρώτο συνεχίζει την ιστορία του “New blood” ο οποίο κυκλοφόρησε δύο μόλις χρόνια πριν από τον διάδοχό του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και μια νέα ιστορία στις ηχητικές ανησυχίες του Stuart. Σε ότι αφορά τον ήχο, το darksynth υπηρετείται πιστά και στην καλύτερη εκδοχή του. Μαγευτικές μελωδίες και υποχθόνιοι ρυθμοί που κρατούν τον ακροατή σε διαρκή ένταση. Όταν άλλοι χρειάζονται χρόνια για να βγάλουν κάτι εμπνευσμένο, το κεφάλι του Tom δείχνει ότι είναι γεμάτο με μουσική. Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά. 

Facebook: https://www.facebook.com/occamslaserband 
New blood II: Bandcamp:  https://occamslaser.bandcamp.com/album/new-blood-ii
Spotify: https://open.spotify.com/album/2K66XPnOVFEEXUTnLJvRa5  
Odyssey of noise Vol. I: Bandcamo: https://occamslaser.bandcamp.com/album/odyssey-of-noise-vol-i 
Spotify: https://open.spotify.com/album/7mZAn00amDMRm4jYUvVbV7  

VIDEO OF THE WEEK

Στα δυσάρεστα νέα που μεσολάβησαν μέχρι να τα πούμε, μέσα στον Αύγουστο οι SHE WANTS REVENGE ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους, με τον Justin Warfiled να δηλώνει παράλληλα ότι η νέα του μουσική θα κυκλοφορεί κάτω από το όνομα WARFILED. Το πόσο σημαντικοί ήταν οι SWR στην indie σκηνή είναι κάτι που θα μας έπαιρνε ώρες να αναλύσουμε. Αντί για αποχαιρετισμό λοιπόν σε αυτό το πολύ σημαντικό ντουέτο, παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το πλέον γνωστό τραγούδι τους. 

 

BEYOND THE PALE WEEKLY PLAYLIST

Γιώργος Κόης

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEYOND THE PALE VOL. 26 (ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, THE BLACK CAPES, GREY GALLOWS)

1 Μαίου, 2020 - 08:30 Γιώργος Κόης

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη “Beyond the pale” και ξεκινούμε τις παρουσιάσεις για το 2020 με μερικούς εγχώριους ήρωες. Η ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατά την προσωπική μου άποψη μας έδωσαν έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ δίσκο και...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 25 (Nick Cave, Nox Arcana, Black Heaven, October Burns Black, Liquid Grey, Night Sins, Phaserland)

17 Απριλίου, 2020 - 17:45 Γιώργος Κόης

Όπως υποσχέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα, το “Beyond The Pale” επιστρέφει με τις τελευταίες εκκρεμότητες για το 2019, ώστε να μπούμε πανηγυρικά στο 2020 και να σας παρουσιάσω σιγά-σιγά όλες τις...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 24 (THE WRAITH – SOMETIME THE WOLF – LAST DUSK – ASP – BLUTENGEL – FURY WEEKEND)

7 Απριλίου, 2020 - 12:30 Γιώργος Κόης

Πολλά συνέβησαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε μέσα από τη στήλη μας. Αρκετές σημαντικές συναυλίες, με αυτές των THE NOSFERATU και των NITZER EBB να μπορούσαν να χαρακτηριστούν μέχρι και...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 23 (DIE KRUPPS – OCCAMS LASED – XIII. STOLETI and many more)

24 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:30 Γιώργος Κόης

Το ξέρω, είμαι απαράδεκτος. Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που τα είπαμε μέσα από το  ΒΤΡ, αλλά διάφορα θέματα προσωπικής φύσης ήταν απαγορευτικά, ώστε να είμαι συνεπής σχετικά με την...

[περισσότερα]

BEYOND THE PALE VOL. 22 (Wayne Hussey, Michael Gira/Norman Westberg , PERTURBATOR and more)

14 Οκτωβρίου, 2019 - 20:45 Γιώργος Κόης

Ο συναυλιακός καταιγισμός συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με τους PERTURBATOR, Michael Gira/Norman Westberg και Wayne Hussey. Επειδή και τα τρία acts έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στο είδος που...

[περισσότερα]