VISIONS OF ATLANTIS - MEDEN AGAN - THE SILENT WEDDING - SCARS OF TEARS (9/11/2012 ΚΥΤΤΑΡΟ CLUB, ΑΘΗΝΑ)

16 Νοεμβρίου, 2012 - 09:53

 

    Η παρουσία της Maxi Nil με τους VISIONS OF ATLANTIS δε θα μπορούσε να μην μου κινήσει την περιέργεια να την δω πίσω από το μικρόφωνο σε ένα τελείως διαφορετικό ύφος από εκείνο των ON THORNS I LAY οταν πρωτοξεκίνησε το 2003. Τα χρόνια πέρασαν και η εμφάνιση εκείνης της βραδιάς απλώς έδειξε την μεγάλη απόσταση που έχει προκύψει από την τραγουδίστρια εκείνης της περιόδου με την frontwoman μιας μπάντας, που έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους μέχρι τώρα.

 scars of tears kyttaro 13  Τη βραδιά ξεκίνησαν στις 20:00 οι SCARS OF TEARS, μπροστά σε λιγοστό κόσμο, που μάλλον αποθαρρύνθηκε από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με τον πολύ καλό ήχο να υποσκελίζει πλήρως την ατυχία του κιθαρίστα τους να χάσει μια χορδή από την κιθάρα του, η τετράδα από την Καστοριά κατάφερε να μεταφέρει το κλίμα των συνθέσεων τους που ακροβατούν ανάμεσα στους EVANESCENSE και τους EPICA. Το “S.O.S.” είχε περισσότερη ενέργεια στη live του παρουσίαση και ίσως και να είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του ήχου τους, με την εναλλαγή αντρικών-γυναικείων φωνητικών και το μοντέρνο κοφτό riffing. Η Χαριτίνη έχει, βέβαια, πολλά περιθώρια βελτίωσης, κυρίως στην προφορά και στις απότομες εναλλαγές της φωνής της. Αν και βρίσκονται στην αρχή τους, φάνηκε να αποδίδουν αρκετά καλά το υλικό τους, αποφεύγοντας το καταφύγιο των διασκευών. Το μόνο που με έκαναν να απορώ είναι στο τί πραγματικά έχουν να δώσουν ως έστω και καινοφανές εν έτει 2012, που αυτός ο ήχος ταυτοποιείται ως female fronted χωρίς κανένα μουσικό προσδιορισμό....

 the silent wedding kyttaro 2  Οι THE SILENT WEDDING ήταν σαν τη μύγα μες στο female fronted γάλα εκείνης της βραδιάς. Αμερικανοθρεμμένο heavy/power που αποκάλυψε την κύρια επιρροή του με τη διασκευή στο “Gutter ballet” από τους Αθηναίους. Τα κατάφεραν όχι απλά καλά, ούτε καν περίφημα, αλλά άριστα! Αψογος ήχος, φοβερή ενέργεια από όλους με κορυφαίο όλων τον drummer τους, που κυριολεκτικά κρατούσε όλη την μπάντα στις μπαγκέτες του με τον ρυθμό του! Ως support σε άλλη συναυλία θα είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις. Ομως σε μια βραδιά που ακολουθούσε η πιο πολυσυζητημένη νέα εγχώρια μπάντα της τελευταίας χρονιάς και οι headliners σε τελείως διαφορετικό ύφος, η παρουσία τους απλώς επιβεβαίωσε ότι σε απόδοση και ενέργεια υπάρχουν ακόμα μπάντας να είναι ικανές να αποδίδουν τα μέγιστα. Εκείνο που μένει είναι συνθέσεις ικανές να προκαλέσουν το ενδιαφέρον, αλλιώς θα αδικήσουν την πολύ καλή παρουσία τους στο σανίδι.

Λευτέρης Τσουρέας

  meden agan kyttaro 12 Το να ζεις σε αυτή την πόλη, είναι τουλάχιστον κάτι το οποίο χρειάζεται πλέον γερά νεύρα και ισχυρή θέληση. Μέσα σε μια εβδομάδα, που σχεδόν τίποτα δεν λειτούργησε κανονικά λόγω των απεργιών, κατάφερα να διασχίσω τα 4 χιλιόμετρα που χωρίζουν το σπίτι μου από το Κύτταρο σε 1 ώρα και 43 λεπτά! Σαν αποτέλεσμα είχε να φτάσω στο club ακριβώς την ώρα που οι δικοί μας MEDEN AGAN ανέβηκαν στη σκηνή, όταν μέσα στο Κύτταρο υπήρχαν λίγοι παραπάνω από 100. Άλλο ένα συναυλιακό πλήγμα, λοιπόν,λόγω των συνεχόμενων απεργιών.

   Να κάνω τις συστάσεις για τη συγκεκριμένη μπάντα νομίζω πως είναι ανούσιο μιας και όλοι είτε έχετε ακούσει, είτε όχι την μουσική τους, τους γνωρίζετε. Αυτό για μένα είναι και η βασική έννοια της επιτυχίας πλέον. Όταν όλοι σε γνωρίζουν ακόμα κι αν δεν έχουν έρθει σε πλήρη επαφή με το έργο σου. Η μπάντα έχει ομολογουμένως αποσπάσει τις θετικότερες αντιδράσεις με το τελευταίο τους δημιούργημα το “Erevos Aenaon”. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιδράσεις του κοινού ήταν σαφώς πιο έντονες από τους headliners που θα βλέπαμε αργότερα. Δυστυχώς είχαν πολύ κακό ήχο, με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να ακούγονται μπουκωμένα και μόνο η φωνή της Ηλιάνας ξεχώριζε. Κατάφεραν πάντως να ενθουσιάσουν το λιγοστό κοινό. Ακούσαμε  σχεδόν όλο το νέο άλμπουμ όπου στο κομμάτι “Blonded by Faith” ανέβηκε να τραγουδήσει και η Sanna από τους DIMLIGHT, ένα καινούργιο το “Portrait of Terror” το οποίο άφησε καλές εντυπώσεις και μια διασκευή του “Wishmaster” των NIGHTWISH. Η μπάντα αποχώρησε μέσα σε χειροκροτήματα και δείχνει μάλλον ότι έχει θέση γερές βάσεις για το μέλλον.

  visions of atlantis 004 Θα το πω από τώρα για να είμαι σαφής. Αν εξαιρέσουμε το ντεμπούτο τους “Eternal Endless Infinity” οι συμπαθητικοί Αυστριακοί symphonic/power metallers VISIONS OF ATLANTIS, δεν μου ήταν ποτέ συμπαθείς. Οι επόμενες δυο κυκλοφορίες τους ξεχείλιζαν από μετριότητα και έλλειψη πρωτοτυπίας και πέρασαν παγερά αδιάφορες, τουλάχιστον σε μένα. Ο καλός Θεός όμως τους λυπήθηκε και τους έστειλε την δική μας, Maxi Nil να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το ντεμπούτο τους με την Maxi, το επονομαζόμενο ως “Delta”, τους επανέφερε στα δρώμενα και στο μεταλλικό χάρτη. Είχα μεγάλη περιέργεια να δω πως αποδίδουν συναυλιακά και πραγματικά δεν συνέβη κάτι που δεν περίμενα από πριν. Η μπάντα είναι τίμια και δείχνει να το γουστάρει αυτό που κάνει, αλλά πραγματικά αν δεν υπήρχε η Maxi στο line-up, όλα θα ήταν δυστυχώς κάτω του μετρίου. Η φωνή και η σκηνική της παρουσία ανεβάζει τρία επίπεδα την μπάντα και πιστεύω ότι αδικείται κατάφορα με την συμμετοχή της σε ένα τέτοιο group. Ο συν-τραγουδιστής της, Mario Plink, πρέπει να είναι από τις πιο μέτριες και επίπεδες φωνές που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ξεχώρισαν τα τραγούδια από το τελευταίο τους album, ενώ δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε τίποτα από το ντεμπούτο τους. Έπαιξαν και κάποια καινούργια κομμάτια, τα “Avatara” και “Burden of Divinity”, αν θυμάμαι καλά, τα οποία ακούστηκαν αρκετά ελπιδοφόρα και θα βρίσκονται στην νέα δουλειά των Αυστριακών με τιτλο “Ethera”.

   Μετά από μιάμιση περίπου ώρα μας αποχαιρέτισαν με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στα μέρη μας και εμείς αποχωρήσαμε από το club με την ευχή να ξαναδούμε σύντομα την Maxi από τα μέρη μας, αλλά με άλλο group!

Γιώργος Καραγιάννης

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας


PHOTO REPORT

visions of atlantis 012

 

Το να ζεις σε αυτή την πόλη, είναι τουλάχιστον κάτι το οποίο χρειάζεται πλέον γερά νεύρα και ισχυρή θέληση. Μέσα σε μια εβδομάδα που σχεδόν τίποτα δεν λειτούργησε κανονικά λόγω των απεργιών, κατάφερα να διασχίσω τα 4 χιλιόμετρα που χωρίζουν το σπίτι μου από το Κύτταρο σε 1 ώρα και 43 λεπτά! Σαν αποτέλεσμα είχε να φτάσω στο κλαμπ ακριβώς την ώρα που οι δικοί μας MEDEN AGAN ανέβηκαν στη σκηνή, όταν μέσα στο κλαμπ υπήρχαν λίγο παραπάνω από 100 άτομα. Άλλο ένα συναυλιακό πλήγμα λοιπόν λόγω των συνεχόμενων απεργιών.

 

Να κάνω τις συστάσεις για τη συγκεκριμένη μπάντα νομίζω πως είναι ανούσιο μιας και όλοι είτε έχετε ακούσει, είτε όχι την μουσική τους, τους γνωρίζετε. Αυτό για μένα είναι και η βασική έννοια της επιτυχίας πλέον. Όταν όλοι σε γνωρίζουν ακόμα και αν δεν έχουν έρθει σε πλήρη επαφή με το έργο σου. Η μπάντα έχει ομολογουμένως αποσπάσει τις θετικότερες αντιδράσεις με το τελευταίο τους δημιούργημα το “Erevos Aenaon”. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιδράσεις του κοινού ήταν σαφώς πιο έντονες από τους headliners που θα βλέπαμε αργότερα. Δυστυχώς είχαν πολύ κακό ήχο, με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να ακούγονται μπουκωμένα και μόνο η φωνή της Ηλιάνας ξεχώριζε. Κατάφεραν πάντως να ενθουσιάσουν το λιγοστό κοινό. Ακούσαμε  σχεδόν όλο το νέο άλμπουμ όπου στο κομμάτι “Blonded by Faith” ανέβηκε να τραγουδήσει και η Sanna από τους DIMLIGHT, ένα καινούργιο το “Portrait of Terror” το οποίο άφησε καλές εντυπώσεις και μια διασκευή του “Wishmaster” των NIGHTWISH. Η μπάντα αποχώρησε μέσα σε χειροκροτήματα και δείχνει μάλλον ότι έχει θέση γερές βάσεις για το μέλλον.

 

Θα το πω από τώρα για να είμαι σαφής. Αν εξαιρέσουμε το ντεμπούτο τους “Eternal Endless Infinity” οι συμπαθητικοί Αυστριακοί symphonic/power metallers VISIONS OF ATLANTIS, δεν μου ήταν ποτέ συμπαθείς. Οι επόμενες δυο κυκλοφορίες τους ξεχείλιζαν από μετριότητα και έλλειψη πρωτοτυπίας και πέρασαν παγερά αδιάφορες, τουλάχιστον σε μένα. Ο καλός Θεός όμως τους λυπήθηκε και τους έστειλε την δική μας, Maxi Nil να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το ντεμπούτο τους με την Maxi, το επονομαζόμενο ως “Delta”, τους επανέφερε στα δρώμενα και στο μεταλλικό χάρτη. Είχα μεγάλη περιέργεια να δω πως αποδίδουν συναυλιακά και πραγματικά δεν συνέβη κάτι που δεν περίμενα από πριν. Η μπάντα είναι τίμια και δείχνει να το γουστάρει αυτό που κάνει, αλλά πραγματικά αν δεν υπήρχε η Maxi στο line-up, όλα θα ήταν δυστυχώς κάτω του μετρίου. Η φωνή και η σκηνική της παρουσία ανεβάζει τρία επίπεδα την μπάντα και πιστεύω ότι αδικείτε κατάφορα με την συμμετοχή της σε ένα τέτοιο γκρουπ. Ο συν-τραγουδιστής της Mario Plink, πρέπει να είναι από τις πιο μέτριες και επίπεδες φωνές που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ξεχώρισαν τα τραγούδια από το τελευταίο τους άλμπουμ ενώ δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε τίποτα από το ντεμπούτο τους. Έπαιξαν και κάποια καινούργια κομμάτια, τα “Avatara” και “Burden of Divinity”, αν θυμάμαι καλά, τα οποία ακούστηκαν αρκετά ελπιδοφόρα και θα βρίσκονται στην νέα δουλειά των Αυστριακών με τιτλο “Ethera”. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα μας αποχαιρέτισαν με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα στα μέρη μας και εμείς αποχωρίσαμε από το κλαμπ με την ευχή να ξαναδούμε σύντομα την Maxi από τα μέρη μας, αλλά με άλλο γκρουπ!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Rise of Decay mini fest (NIGHTRAGE – CAELESTIA – ANTHOLOGY – EVIL WITHIN) @Temple, 12/04/2019

16 Απριλίου, 2019 - 01:30 Σάκης Φράγκος

Παρασκευή βράδυ, δύσκολη κατάσταση. Τρομακτική νεροποντή, μποτιλιάρισμα, όχι οι πιο ανθρώπινες συνθήκες για να πας να δεις με θετική διάθεση μία συναυλία. Η αλήθεια είναι όμως, ότι οι ώρες που πέρασα...

[περισσότερα]

ARTILLERY / MURDER ANGELS / DEMOLITION TRAIN @ The Crow (7/4/2019)

11 Απριλίου, 2019 - 15:15 Άγγελος Κατσούρας

Μία συναυλία-όνειρο όπως αποδείχτηκε τελικά θα παρακολουθούσαμε την πρώτη Κυριακή του Απρίλη, όπου από δω και μετά το συναυλιακό πρόγραμμα στην κυριολεξία παίρνει φωτιά και πρέπει να διαλέξουμε που...

[περισσότερα]

ACID DEATH / VOIDNAUT @ THE CROW (6/4/2019)

9 Απριλίου, 2019 - 15:45 Γιώργος Δρογγίτης

Τι και αν ο καιρός ήταν άστατος (χειμωνοκαλόκαιρο), τι και αν έπρεπε να σηκωθώ για δουλειά στις 5.00 τη Κυριακή, τίποτα δε θα με εμπόδιζε από το να βρεθώ το Σαββατόβραδο στο THE CROW CLUB, για να δω...

[περισσότερα]

BULLET FOR MY VALENTINE / PROJECT RENEGADE @ Piraeus 117 Academy (05/04/19)

7 Απριλίου, 2019 - 00:15 Γιάννης Παπαευθυμίου

Η αλήθεια είναι ότι έφυγα σφαίρα από το σπίτι για να προλάβω την εμφάνιση των PROJECT RENEGADE. Είχα διαβάσει πολύ καλά σχόλια για την εμφάνιση τους στο πρόσφατο Ladies of metal fest και ήθελα να το...

[περισσότερα]

U.D.O. / RED PARTIZAN / KISS OF THE DOLLS @Piraeus 117 Academy, 31/03/2019

2 Απριλίου, 2019 - 15:15 Σάκης Νίκας

Νομίζω πως ο Καλλιτέχνης Udo Dirkschneider, δεν χρειάζεται συστάσεις γιατί μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στο heavy metal χώρο. Το σημαντικό είναι ότι με το...

[περισσότερα]