TOTAL STARLIGHT #interview

12 Ιανουαρίου, 2013 - 15:30

"Μetal cover machine”

Στο billing του δέκατου ROCK HARD LIVE αυτή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Rainbow είναι και η 80's heavy metal cover band Total Starlight. Mε μεγάλη εμπειρία στους συναυλιακούς χώρους και διάθεση να διασκεδάσουν τον κόσμο αποδίδοντας τις διασκευές τους όσο πιο πιστά γίνεται, οι Αθηναίοι metallers μίλησαν στο Rock Overdose και στο ROCK HARD, προετοιμάζοντάς μας όπως λένε και οι ίδιοι για... Headbanging μέχρι τελικής πτώσεως!

 

ROCK HARD live vol. 10Γεια σας παιδιά, καλωσορίσατε! Θέλετε να μας πείτε πότε γεννήθηκε η ιδέα για τη μπάντα και πώς;

H ιδέα ξεκίνησε από τον κιθαρίστα και ιδρυτή της μπάντας κάπου στο 2008 μετά από ατελείωτες περιπλανήσεις σε άλλες μπάντες του Hard & Ηeavy χώρου από το 1987 (αρχίστε υπολογισμούς εκεί έξω), με το σκεπτικό να είμαστε μια ομάδα φίλων που τους αρέσει αυτού του είδους η μουσική και να την μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο.

Με τι κριτήρια επιλέγετε τα τραγούδια που διασκευάζετε;

Τα τραγούδια που διασκευάζουμε είναι με αποκλειστικό κριτήριο τις επιρροές μας και αυτό που μας αρέσει να παίζουμε.

Ποια συγκροτήματα διασκευάζετε συνήθως;

Πλέον έχουμε πολύ μεγάλη γκάμα στη φαρέτρα μας, από 70’s BLACK SABBATH, URIAH HEEP, SCORPIONS κτλ, 80’s JUDAS PRIEST, IRON MAIDEN, HELLOWEN, DIO, SAXON κτλ μέχρι METALLICA εποχής Black album.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να ακούσει τα τραγούδια ιδιαίτερα... παραλλαγμένα ή μένετε όσο πιο πιστοί γίνεται στις υπάρχουσες φόρμες;

Τα τραγούδια προσπαθούμε να τα αποδώσουμε όπως τα γνωρίζει ο κόσμος, όπως είναι στην original μορφή τους… Αυτό για μας αποτελεί ένα στοίχημα αν καταφέρνουμε να αποδώσουμε τον ήχο και το συναίσθημα του εκάστοτε δημιουργού.

Έχετε σκεφτεί να κυκλοφορήσετε κάποιο CD;

Όλα τα μέλη κατά καιρούς έχουμε συμμετάσχει σε CDs άλλων συγκροτημάτων αλλά σαν TOTAL STARLIGHT δεν επιδιώκουμε την προβολή μας μέσω CD…. Προτιμάμε να μας λένε και να μας θυμούνται σαν μια live μπάντα on stage!!

Στο παρελθόν ναι… Στο παρόν όχι… Στο μέλλον ποτέ μην λες ποτέ!

Από τις διασκευές που έχετε επιχειρήσει ποια θα λέγαμε ήταν η πιο δύσκολη και ποια η αγαπημένη σας;

Ποιο να πρωτοξεχωρίσεις;; Ποιό;; Θα πω λοιπόν δύο από τα πιο τελευταία μας τραγούδια και που θα παίξουμε για πρώτη φορά και στο live της Κυριακής στο RAINBOW Club... Balls to the Wall - ACCEPT και Living after Midnight - JUDAS PRIESTΑς μας συγχωρήσουν τα υπόλοιπα μεγαθήρια του χώρου.

Ελληνική metal/rock σκηνή παρακολουθείτε;

Παρακολουθούμε και όσο μπορούμε στηρίζουμε τα νέα παιδιά και τους παλιούς που με μεράκι, ζήλο και πολύ μα πολύ προσπάθεια τα δίνουν όλα για κάτι καλό σ' αυτή τη χώρα, που δυστυχώς το Heavy Metal έχει περάσει σαν κάτι πολύ κακό….

Τι λέτε στους επικριτές των cover bands; Έχετε συναντήσει ποτέ;

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο έχουμε δει κι έχουμε συναντήσει τα πάντα… Το σύνθημά μας είναι το εξής… Αφού περνάμε εμείς καλά δεν μας αγγίζει τίποτα…. Άσε που οι επικριτές αυτοί που λες παίζουν ΟΛΟΙ διασκευές (γέλια).

Μάλιστα! Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε πριν το τέλος; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ευχαριστούμε καταρχήν εσάς για την στήριξη και όλους τους φίλους γνωστούς και αγνώστους που έρχονται, μας στηρίζουν, διασκεδάζουν μαζί μας καθώς και όλα τα Clubs που μας εμπιστεύονται χρόνια τώρα και σας δίνουμε ραντεβού για την Κυριακή μ' ένα καυτό playlist για Headbanging μέχρι τέλους!!!

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose)

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

THE SULLEN – “Rituals of death” EP

2 Ιουνίου, 2020 - 10:15 Δημήτρης Τσέλλος

«Μονόπρακτο» project οι THE SULLEN, «πνευματικό παιδί» του Πέτρου “Elathan” Πεταλά, ο οποίος στο παρελθόν είχε τους FINAL WORDS OF SORROW. Το “Rituals of death”, είναι η παρθενική, αναγνωριστική...

[περισσότερα]

KARTEΛ – “Ελευθερία”

22 Μαίου, 2020 - 10:00 Φίλιππος Φίλης

Οι Έλληνες KARTEΛ, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το ντεμπούτο τους, “Ελευθερία”, το οποίο έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω. Το πρώτο που θέλω να αναφέρω και να προσπεράσω γρήγορα επίσης, είναι ο ελληνικός...

[περισσότερα]

JARGON – “The fading thought” (self released)

11 Μαίου, 2020 - 10:15 Φίλιππος Φίλης

Η πρώτη σόλο κυκλοφορία του Γιάννη Κοσμίδη (aka Jargon), έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με πολλές υποσχέσεις για ένα διαμάντι του σύγχρονου προοδευτικού είδους. Αρκετοί θα ξέρετε τον Jargon...

[περισσότερα]

BLACK SUN ΩMEGA - “The sum of all fears” (self-released)

16 Απριλίου, 2020 - 09:30 Γιάννης Σαββίδης

Η κατάρα της κυκλοφορίας που βγαίνει στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ελάχιστοι θα της δώσουν το χρόνο, τουλάχιστον από το συνάφι μας (να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους παιδιά), μιας και οι λίστες,...

[περισσότερα]

FALLEN ARISE – “Enigma” (listening session)

12 Μαρτίου, 2020 - 02:45 Γιάννης Σαββίδης

Παρασκευή απόγευμα, και ο δρόμος μας βγάζει στη περιοχή του Περιστερίου, συγκεκριμένα στα Underground studios. Ο λόγος; Η προακρόαση του ολοκαίνουργιου πονήματος των ανανεωμένων FALLEN ARISE, με...

[περισσότερα]