Η Lady Gaga σώζει τον Scott Ian από την καταστροφή!

0
270




 

ssscott ianΟ πολυπράγμων, αλλά όχι με πράγματα που έχουν να κάνουν με μουσική, Scott Ian, κιθαρίστας των ANTHRAX, κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο “I’m The Man: The Story Of That Guy From Anthrax”, στην οποία περιγράφει –εκτός των άλλων- περιστατικά που έζησε από κοντά, όντας φίλος πολλών συγκροτημάτων και ζώντας τη σκηνή από μέσα. Όπως δήλωσε ο ίδιος «αφού ο Charlie (Benante) και οι υπόλοιποι έγραφαν τη μουσική στους δίσκους, εγώ έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να φανώ χρήσιμος, οπότε εκτός από το να προσπαθώ να βρω ποιο ήταν το κατάλληλο look για τους ANTHRAX, πώς μπορώ να αποφύγω να παίζω σόλο και διάφορα τέτοια, γύριζα από bar σε bar, πίνοντας ποτά με τα συγκροτήματα της γενιάς μου. Που να φανταστώ ότι θα μπορούσα να βγάλω χρήματα, βγάζοντας τα άπλυτά τους στη φόρα 30 χρόνια μετά; Άσε που έχω την ευκαιρία σε event όπως το “Metal allegiance”, να βγαίνω και να αφηγούμαι ιστορίες από την καριέρα μου».

Το θέμα όμως, είναι ότι λίγες μέρες προτού κυκλοφορήσει το βιβλίο του, άρχισε να βγάζει πράγματα που εξιστορούσε στις σελίδες του, φόρα παρτίδα στον Τύπο. Στην αρχή είχαμε την ιστορία ότι οι METALLICA, σκόπευαν να απολύσουν τον Lars Ulrich, μετά ότι ο Neil Turbin έδιωξε ουσιαστικά τον Dan Lilker από τους ANTHRAX επειδή είχε κόμπλεξ που ήταν πιο κοντός, αφού θεωρούσε ότι ο frontman έπρεπε να είναι πιο ψηλός και ακολούθησαν πολλά ακόμα αποσπάσματα. Ο εκδότης του βιβλίου, εκνευρίστηκε σφοδρά από την τακτική του μουσάτου κιθαρίστα, που σε κάθε του συνέντευξη εξιστορούσε σχεδόν όλο το βιβλίο ακόμα και χωρίς να τον ρωτήσουν, που είπε: «Όλο το βιβλίο μπορεί να το διαβάσει κανείς αν μπει σε site scott-ianπου κάνουν συνεντεύξεις με τον Ian. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορεί και αποφάσισα να αποσύρω την κυκλοφορία του, αφού μπορεί να το βρει κανείς σε audiobook αν κάνει συρραφή των δηλώσεών του».

Τα προβλήματα για τον συμπαθή Scott όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Μετά την αποκάλυψη ότι οι METALLICA ήθελαν να διώξουν τον Lars Ulrich, ο Δανός ντράμερ έθεσε βέτο να ξαναπεριοδεύσουν οι METALLICA με τους ANTHRAX, αφού ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος που βγήκε προς τα έξω αυτό το παρασκήνιο και φέρεται να είπε στον James Hetfield ότι «προτιμώ να πάρω στο Big 4 μαζί μου τους LIVING DEATH, παρά τη μπάντα αυτού του σαλτιμπάγκου». Το ίδιο συνέβη και με τους MEGADETH, αφού στο βιβλίο του φέρεται να αποκάλυπτε πλεκτάνη του Ellefson να πετάξει έξω από το γκρουπ τον Dave Mustaine, μετά από μία βραδιά τρελής κραιπάλης, με την αιτιολογία ότι «όποιος και να έρθει, θα τραγουδά καλύτερα. Καλό κιθαρίστα έχουμε, τραγουδιστή πρέπει να βρούμε». Φυλαγμένα όμως του τα είχαν και οι SLAYER, αφού μία ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη του Ian, έφερνε στη δημοσιότητα τη δυσαρέσκεια του Tom Araya απέναντι στον Kerry King, επειδή είχε συμμετάσχει στο video clip του “No sleep ‘till Brooklyn” των BEASTIE BOYS. Μη έχοντας καμία ελπίδα λοιπόν να παίξει με οποιονδήποτε από τους Big 4, ο πολυμήχανος Ian, στράφηκε σε πολύ νεότερα συγκροτήματα να τους πάρουν μαζί τους. Πήγε λοιπόν στον Corey Taylor, τον οποίο ήθελε διακαώς για τραγουδιστή στους ANTHRAX και του είπε: «Αφού δεν θα τραγουδήσεις τελικά σε μας, τουλάχιστον πάρε μας μαζί σου στην περιοδεία σας κι εγώ υπόσχομαι να βάλω καινούργιο κεφάλαιο στη δεύτερη έκδοση του βιβλίου που να δίνω ψεύτικα στοιχεία για τον νέο σας μπασίστα και το νέο σας ντράμερ, για να σταματήσει να σας ρωτάει ο κόσμος». Κάτι που πέτυχε και οι ANTHRAX παίζουν στο Knot Fest.
anthrax-lady-gaga

Ποια όμως είναι η τύχη του βιβλίου; Ένας σωστός pr-ίστας όπως ο Ian, είχε φροντίσει να φτιάξει τις καβάτζες του. Η ντίβα του πενταγράμμου, Lady Gaga, δεν έχει μόνο μεταλλάδες οπαδούς στη χώρα μας. Ο Scott Ian, μόνο τυχαίο δεν ήταν που αποθέωνε όλο το καλοκαίρι τη Lady Gaga και σχεδόν παρακαλούσε να διασκευάσει τραγούδι των ANTHRAX. Σε μία κίνηση που φανερώνει τη φιλανθρωπία της, η Lady Gaga, έμαθε τη συμφορά του Scott Ian, του οποίου το βιβλίο απεσύρθη από την αγορά και από τη στιγμή που δεν υπήρχε περίπτωση να διασκευάσει ANTHRAX, αφού μικρή άκουγε μόνο MANILLA ROAD, CIRITH UNGOL και ΟΜΕΝ, αποφάσισε να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, αγοράζοντας όλα τα αντίτυπα του βιβλίου του. «Είναι πολύ κουραστικό να ψάχνω να βρω σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Αμερικής όσο είμαι Lady Gaga - Anthraxσε συνεχείς περιοδείες. Αποφάσισα να αγοράσω όλα τα αντίτυπα του βιβλίου του μεγάλου μου οπαδού, Scott Ian, για να έχω να διαβάζω κουτσομπολιά που συνέβησαν πριν από 30 χρόνια. Τουλάχιστον, είναι βέβαιο ότι δεν θα διαβάσω κάτι για μένα»…

Όλα καλά, λοιπόν, για τον συμπαθή μουσικό. Περιοδεία βγήκε, το βιβλίο του ξεπούλησε, μόνο ένα πρόβλημα μένει… Ότι μετά του τέλος του Knot Fest, θα πρέπει αν προσπαθήσει να πείσει τους συνθέτες του συγκροτήματός του, ότι πρέπει να γράψουν νέο δίσκο (αφού ο προηγούμενος τους πήρε σχεδόν μία δεκαετία να φτιαχτεί) κι αυτός πρέπει να βρει μία καινούργια αιτία να απουσιάζει από το στούντιο κατά τη διάρκεια της σύνθεσής του… Δύσκολοι καιροί για ντίβες…

 

 

 

 

keep-calm-cause-youve-been-trolled