A Day To Remember… 29/9 [Alex Skolnick]

0
8

 

SkolnickΟΝΟΜΑ: Alexander Nathan Skolnick [Alex Skolnick]
INSTRUMENT: Κιθάρα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 29 Σεπτεμβρίου 1968 [46]ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: California, Η.Π.Α.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: TESTAMENT, SAVATAGE, ALEX SKOLNICK TRIO
HIGHLIGHTS: Τα ευρηματικά του σόλο από το ξεκίνημα κιόλας των TESTAMENT, καθώς και το γεγονός ότι έχει καταφέρει να παίξει ετερόκλητα μουσικά είδη με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έχει έρθει μία φορά με τους TESTAMENT στο “Rocking Athens”.

Μερικά σολαρίσματα του Eddie Van Halen που έφτασαν στ’ αυτιά του ενώ ήταν παιδί ακόμα, ήταν αρκετά για ν’ αλλάξουν το αρχικό όνειρο του Alex Skolnick να γίνει τραγουδιστής και να προτιμήσει μια πετυχημένη καριέρα κιθαρίστα. Από τα εννιά του χρόνια που ξεκίνησε να μαθαίνει να παίζει, φρόντισε ν’ απορροφήσει στοιχεία και από άλλους αγαπημένους του κιθαρίστες όπως οι Jeff Beck, Jimi Hendrix, BB King, Eric Clapton, David Gilmour κ.α. Είχε επιπλέον την τύχη στην ηλικία των 14 ετών, να έχει για δάσκαλό του όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον Joe Satriani. Ενώ πήγαινε σχολείο ακόμη, πήγε δοκιμαστικά σε ένα τοπικό σχήμα, τους LECACY, και δυο χρόνια αργότερα ηχογραφούσε τον πρώτο του δίσκο μαζί με το γκρουπ, που πλέον ονομαζόταν TESTAMENT. Πέρασε μαζί τους δέκα χρόνια και εν συνεχεία βρέθηκε για λίγο στους SAVATAGE, με τους οποίους έκανε το “Handful of rain” και ένα live άλμπουμ, αναγκάστηκε όμως να αποχωρήσει γιατί αφενός η έδρα τους ήταν στη Florida και του έπεφτε μακριά απ’ την California που έμενε και αφετέρου δεν είχε συνθετικά καθήκοντα, κάτι που δεν τον ικανοποιούσε. Τελικά η πορεία έδειξε πως αν και αρχικά έγινε γνωστός από τη συνεργασία του με metal σχήματα, όπως τα προαναφερθέντα αλλά και οι MEGADETH, SLAYER, JUDAS PRIEST και WHITE ZOMBIE απ’ όπου πέρασε ως session κιθαρίστας, ο άλλος χώρος στον οποίο γνώρισε επίσης την καταξίωση, ήταν αυτός της jazz. Πτυχιούχος στο συγκεκριμένο είδος, έπαιξε και ηχογράφησε με την μπάντα του Stu Hamm, δημιούργησε το ALEX SKOLNICK TRIO, με το οποίο έπαιζε jazz διασκευές heavy metal και κλασσικών ροκ κομματιών, κυκλοφορώντας τέσσερα άλμπουμ και μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα project, όπως τα SKOL-PATROL και ATTENTION DEFICIT. Ο Skolnick, έχε επίσης κάνει εμφανίσεις σε όλη την Αμερική με τους TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, ενώ το 2005, ξανάσμιξε με τους TESTAMENT για μια σειρά συναυλιών σε Ευρώπη και Ιαπωνία και τρία χρόνια, μετά με εκείνον στη σύνθεση τους, το συγκρότημα επανήλθε με νέα κυκλοφορία.

Did you know that:

– Το 2012, σύμφωνα με επίσημη δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο Gawker.com, τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Barack Obama, παραθέτοντας και τα ανάλογα επιχειρήματα για την τοποθέτησή του αυτή.

– Στα 90’s προσλήφθηκε από τον Ozzy Osbourne, η συνεργασία τους όμως κράτησε για ένα μονάχα σόου, διότι σύμφωνα με το κιθαρίστα, η Sharon Osbourne, προτίμησε τελικά τον Joe Holmes και στη συνέχεια έφερε πίσω ξανά τον Zakk Wylde.

– Το 1988, που δούλευε πάνω στο δεύτερο άλμπουμ των TESTAMENT, o εικοσάχρονος τότε Skolnick, πέτυχε στην τηλεόραση των Αμερικάνο jazz μουσικό, Miles Davis. Αυτό ενέπνευσε τον κιθαρίστα να μελετήσει έντονα την jazz, φτάνοντας ως τη Νέα Υόρκη όπου πήρε Bachelor από το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο

Χαρά Νέτη & Παναγιώτης “The Unknown Force” Γιώτας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here