BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 3 / 15-11)

19 Δεκεμβρίου, 2016 - 10:45

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα 25 καλύτερα άλμπουμ toy 2016 σύμφωνα με τους συντάκτες του ROCK HARD. Ήδη έχουμε δει το πρώτο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις 21-25 και το δεύτερο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις 16-20.
Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το τρίτο μέρος που περιλαμβάνει τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις 11-15, στο οποίο γίνεται κυριολεκτικά συνωστισμός, αφού οι διαφορές μεταξύ τους είναι απειροελάχιστες.
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).
Αύριο θα πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στην κορυφή...
Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε κι εσείς, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα αγαπημένα αλλά και τα χειρότερα άλμπουμ σας για τη χρονιά που φεύγει και να κερδίσετε πλούσια δώρα.

15. VOLBEAT - "Seal the deal & let's boogie" (86 βαθμοί)

"Οι VOLBEAT για μία ακόμη φορά, μας προσφέρουν έναν αριστουργηματικό δίσκο στο ύφος που τους αγαπήσαμε. Ένα δίσκο που δεν θα ξαφνιαστώ ακόμα κι αν γυριστούν video για όλα τα κομμάτια του, αφού σε καμία περίπτωση δεν ξεχώρισα κάποιο τραγούδι περισσότερο και όλα τους έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία λάτρεψα αυτό το σχήμα. Οι VOLBEAT είναι λατρεία και ποτέ δεν είναι αργά να τους ανακαλύψετε."

9 / 10 (Σάκης Φράγκος)

14. RUNNING WILD - "Rapid foray" (86 βαθμοί) 

"Όλο το άλμπουμ σε βάζει σε λογική να ξανασκεφτείς ενδελεχώς τους πολλούς λόγους που έχεις λατρέψει το group. Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια ακούς ένα δίσκο συνεχιζόμενα, χωρίς να πατάς το «επόμενο» στο στερεοφωνικό σου, γιατί τα τραγούδια έχουν αρχή, μέση και τέλος... Το “Rapid Foray” είναι σίγουρο ότι θα αρέσει και στον πιο δύσπιστο οπαδό του σχήματος, αφού το περιεχόμενο είναι πολύ παραπάνω καλό από το αναμενόμενο. Πατώντας το play, ότι ακούς είναι 100% RUNNING WILD και πάλι. Μάλλον ο Rolf θέλει να ξαναφέρει το συγκρότημα εκεί που του αξίζει και μας αρέσει αυτό! Βίρα τις άγκυρες λοιπόν και φόρτσα τα πανιά, σαλπάρουμε αγέρωχα και πάλι!" 

8 / 10 (Θοδωρής Μηνιάτης)

13. PRETTY MAIDS - "Kingmaker" (87 βαθμοί)

"Αν ευχαριστήθηκα την ακρόαση του άλμπουμ; Στον υπέρτατο βαθμό. Θα μπορούσα να το ακούω συνέχεια. Είναι ένα άλμπουμ που σέβεται την ιστορία των Δανών και σίγουρα θα ακούγεται ευχάριστα και τα επόμενα χρόνια. Γιατί μπορεί οι PRETTY MAIDS να βρίσκονται κοντά 30 χρόνια στο χώρο αλλά δείχνουν με κάθε τους κυκλοφορία ότι ακολουθούν το ρεύμα της μουσικής χωρίς να χάνουν σε καμιά περίπτωση όλα αυτά τα στοιχεία που τους καθιέρωσαν. Το άλμπουμ βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για ''Δίσκος της χρονιάς''. Κάτι που με ανακουφίζει για το ποιο θα είναι πρώτο στις προτιμήσεις μου για το 2016."

9,5 / 10 (Ντίνος Γανίτης)

12. MEGADETH - "Dystopia" (87 βαθμοί)

"Καταρχήν, ο δίσκος είναι κλασικός MEGADETH, με τον ήχο που έχουμε λατρέψει όλοι στο συγκρότημα...Αυτό που μου λείπει στο δίσκο, είναι 2-3 κομμάτια ακόμα επιπέδου “Dystopia”, που να αποτελούν αυτό που λέμε “hit” του άλμπουμ, για να το θεωρήσω κλασικό κι επιπέδου παρομοίου με το “Endgame” και τα προηγούμενα αριστουργήματά τους... Παρόλα αυτά, δεν θέλω να είμαι υπερβολικός και να έχω απαιτήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το “Dystopia” είναι ένας δίσκος που ανταπεξήλθε αρκούντως στις υψηλές προσδοκίες μου κι ελπίζω ο Loureiro να αντέξει τη συμβίωση με τον Mustaine ώστε να ακούσουμε κι άλλους δίσκους με αυτό το κιθαριστικό δίδυμο."

8 / 10 (Σάκης Φράγκος)

11. DARK TRANQUILLITY - "Atoma" (90 βαθμοί)

"Πραγματικά δυνατό άλμπουμ, με ισορροπία ανάμεσα στα γρήγορα και τα mid tempo τραγούδια και τον ενθουσιασμό της μπάντας να ξεχειλίζει. Έχοντας υπόψη, πως έχουν κυλήσει ήδη 3,5 χρόνια από το προηγούμενο, ενώ δυο μέλη αποσύρθηκαν (φιλικά πάντα), το “Atoma” επιβάλλει στους εναπομείναντες, να αποδείξουν ότι εξακολουθούν να αξίζουν την θέση τους ως πρωτεργάτες της Σουηδικής σκηνής." 

8 / 10 (Γιώργος Κουκουλάκης)

 

Αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουμε τα άλμπουμ που βρέθηκαν στις θέσεις 6-10...

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEST OF 2017 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16-20)

14 Δεκεμβρίου, 2017 - 22:45 Rockhard

Χθες παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της λίστας με τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2017, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του ROCK HARD, με τις θέσεις από 21 - 25. Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το...

[περισσότερα]

BEST OF 2017 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2017 - 15:45 Rockhard

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD΄κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2016 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα έχετε τη...

[περισσότερα]

Υπάρχει μέλλον στον Μουσικό Τύπο; Οι συντάκτες του ROCK HARD προβληματίζονται με την χρεοκοπία της Team Rock

22 Δεκεμβρίου, 2016 - 23:45 Rockhard

Παρότι έχω website αυτή τη στιγμή, θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του εντύπου, αφού για πολλά χρόνια δούλεψα σαν συντάκτης (Metal Invader), σαν διευθυντής (Rock On) και σαν εκδότης/αρχισυντάκτης (Rock...

[περισσότερα]

BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 5 / 1-5, τελικές λίστες + απογοητεύσεις)

21 Δεκεμβρίου, 2016 - 18:00 Rockhard

Η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της. Η τελική ετυμηγορία των συντακτών του ROCK HARD είναι εδώ (για μια ακόμη χρονιά κανείς τους δεν γνωρίζει τα τελικά αποτελέσματα). Από κάτω μπορείτε να...

[περισσότερα]

BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 4 / 10-6)

20 Δεκεμβρίου, 2016 - 15:15 Rockhard

Φτάνουμε σιγά-σιγά στην κορυφή των προτιμήσεων των συντακτών του ROCK HARD για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της και πλέον ήρθε η στιγμή να δούμε ποιοι δίσκοι ψηφίστηκαν στις θέσεις 6-10 για το 2016...

[περισσότερα]