BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 4 / 10-6)

20 Δεκεμβρίου, 2016 - 15:15

Φτάνουμε σιγά-σιγά στην κορυφή των προτιμήσεων των συντακτών του ROCK HARD για τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της και πλέον ήρθε η στιγμή να δούμε ποιοι δίσκοι ψηφίστηκαν στις θέσεις 6-10 για το 2016.
Εδώ πλέον τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, με τις διαφορές να είναι πιο ευδιάκριτες, πέρα από την ισοβαθμία που υπήρχε στη δέκατη θέση ανάμεσα στους DARK TRANQUILLITY και τον IHSAHN.
Διαβάστε το πρώτο μέρος της αντίστροφης μέτρησης (21-25), το δεύτερο μέρος (16-20) και το τρίτο μέρος (11-15). Επίσης όλοι εσείς, οι αναγνώστες του ROCK HARD, μπορείτε να ψηφίζετε και τα καλύτερα και χειρότερα άλμπουμ του 2016 και να κερδίσετε πλούσια δώρα.
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).

10. IHSAHN - "Arktis" (90 βαθμοί)

"O Νορβηγός καλλιτέχνης, δημιουργεί ένα δίσκο που μέσα στην πολυπλοκότητα και τις δαιδαλώδεις συνθέσεις, μπορεί κι έχει φοβερή ροή, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος κι εν τέλει βάζει τα γυαλιά σε όσους έχουν στρογγυλοκάτσει κάτω από την ταμπέλα του –και καλά- “prog”. Όσοι δεν είστε λάτρεις του black metal, αγνοείστε το παρελθόν του και δώστε ακούσματα στο δίσκο αυτό. Όσοι από την άλλη γουστάρετε το παρελθόν του Ihsahn με τους EMPEROR, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι έχει προχωρήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια και να προσπαθήστε να κατανοήσετε το “Arktis”, με την ίδια λογική που και οι EMPEROR έκαναν δίσκους όπως το “Prometheus…” (τον οποίο συνέθεσε σχεδόν εξ ολοκλήρου, άλλωστε), που ήταν τόσο ρηξικέλευθοι για το μαυρομεταλλικό ιδίωμα."

9 / 10 (Σάκης Φράγκος)

9. OCEANS OF SLUMBER - "Winter" (98 βαθμοί)

"Πολυσχιδείς προσωπικότητες, κορυφαίου επιπέδου μουσικοί, μα πάνω απ’ όλα υπερταλαντούχοι συνθέτες οι OCEANS OF SLUMBER. Με τη προσθήκη της Cammie, η οποία με την απόδοση της απογειώνει τα τραγούδια, έβγαλαν έναν άψογο από όλες τις απόψεις δίσκο, που θα αφήσει εποχή για τη μοναδικότητα του. Και είναι μόλις ο δεύτερος τους. Δε μπορώ να φανταστώ που μπορούν να φτάσουν. Πάει πιο πάνω; Είναι αυτό το ταβάνι τους; Ο καιρός θα δείξει. Οι OCEANS OF SLUMBER με το “Winter” μπήκαν στις ζωές μας για να μείνουν."

10 / 10 (Γιώργος Δρογγίτης)

8. EVERGREY - "The storm within" (109 βαθμοί)

"Το “The storm within” δείχνει ότι οι EVERGREY περνάνε μία περίοδο τρομερής έμπνευσης, όπως περνούσανε και στα τέλη των 90's και τις αρχές των 00's. Είναι ένας πλήρης δίσκος, γεμάτος ποιότητα, που αν δεν είχε βγει μετά το “Hymns for the broken” και αποτελούσε τη συνέχειά του, ίσως έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Μπορεί να είναι λίγο κάτω από τον προκάτοχό του, όμως είναι πανάξιος συνεχιστής του και ακόμα μία πάρα πολύ καλή κυκλοφορία από τους Σουηδούς, που γιορτάζουν ιδανικά αυτά τα 20 χρόνια παρουσίας τους στο heavy metal."

8 / 10 (Φραγκίσκος Σαμοΐλης)

7. INSOMNIUM - "Winter's gate" (110 βαθμοί)

"Αν γουστάρεις τους INSOMNIUM και το melodic death metal, το “Winter’s gate” θα σε ικανοποιήσει στο μέγιστο βαθμό. Εδώ οι Φινλανδοί ξεδιπλώνουν μέσα σε 40 λεπτά όλα τα στοιχεία τους για τα οποία τους έχουμε αγαπήσει. Παίρνουν το ρίσκο να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο-τραγούδι και βγαίνουν θριαμβευτές. Άντε επιτέλους να τους φέρει και κάποιος από τα μέρη μας! Α, μωρή Φινλανδία!"

9 / 10 (Φραγκίσκος Σαμοΐλης)

6. WATCHTOWER - "Concepts of math: Book one" (118 βαθμοί)

"Άξιζε την αναμονή; Άξιζε θα σας απαντούσα! Είναι λίγα τα 29 λεπτά, αλλά αν τα βάλεις στο repeat, κάθε λεπτό ακρόασης αποκτά μια μοναδική εμπειρία ακρόασης! Είναι τόσο συμπυκνωμένα τα θέματα σε κάθε κομμάτι που στο τέλος θες να το ξανακούσεις γι’άλλη μια φορά για να το «καταλάβεις». Προσωπικά πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από 50 φορές και με ακουστικά, με ηχεία στον υπολογιστή και από το βινύλιο – μύθος ότι ο ήχος είναι πάντα καλύτερος στο βινύλιο! Και το αποτέλεσμα που βγάζω είναι ότι δεν το χορταίνω με κανέναν τρόπο! Και φυσικά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ τεχνoκρατικό album της χρονιάς!"

10 / 10 (Λευτέρης Τσουρέας)

Αύριο, το πέμπτο και τελευταίο μέρος της αντίστροφης μέτρησης για τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEST OF 2017 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16-20)

14 Δεκεμβρίου, 2017 - 22:45 Rockhard

Χθες παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της λίστας με τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2017, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του ROCK HARD, με τις θέσεις από 21 - 25. Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το...

[περισσότερα]

BEST OF 2017 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2017 - 15:45 Rockhard

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD΄κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2016 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα έχετε τη...

[περισσότερα]

Υπάρχει μέλλον στον Μουσικό Τύπο; Οι συντάκτες του ROCK HARD προβληματίζονται με την χρεοκοπία της Team Rock

22 Δεκεμβρίου, 2016 - 23:45 Rockhard

Παρότι έχω website αυτή τη στιγμή, θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του εντύπου, αφού για πολλά χρόνια δούλεψα σαν συντάκτης (Metal Invader), σαν διευθυντής (Rock On) και σαν εκδότης/αρχισυντάκτης (Rock...

[περισσότερα]

BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 5 / 1-5, τελικές λίστες + απογοητεύσεις)

21 Δεκεμβρίου, 2016 - 18:00 Rockhard

Η αντίστροφη μέτρηση έφτασε στο τέλος της. Η τελική ετυμηγορία των συντακτών του ROCK HARD είναι εδώ (για μια ακόμη χρονιά κανείς τους δεν γνωρίζει τα τελικά αποτελέσματα). Από κάτω μπορείτε να...

[περισσότερα]

BEST OF 2016 - Η γνώμη των συντακτών του ROCK HARD (Μέρος 3 / 15-11)

19 Δεκεμβρίου, 2016 - 10:45 Rockhard

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα 25 καλύτερα άλμπουμ toy 2016 σύμφωνα με τους συντάκτες του ROCK HARD. Ήδη έχουμε δει το πρώτο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις 21-25...

[περισσότερα]