BEST OF 2017 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2017 - 15:45

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD΄κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2016 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα έχετε τη δυνατότητα κι εσείς, οι αναγνώστες του ROCK HARD, να ψηφίσετε τα αγαπημένα και τα χειρότερα άλμπουμ σας για τη χρονιά και να κερδίσετε πολλά δώρα!

Και φέτος θα αποκαλύπτουμε ανά πεντάδες τις προτιμήσεις μας, ξεκινώντας από τη θέση #25 και φτάνοντας στην κορυφή, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε ποιοι δίσκοι ψηφίστηκαν από τους συντάκτες του ROCK HARD από τη θέση #25, μέχρι τη θέση #21 και όπως θα δείτε, οι διαφορές είναι απειροελάχιστες στη βαθμολογία που συγκέντρωσαν.

(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).

25. BODY COUNT – “Bloodlust”  (67 πόντοι)

Μεγαλειώδης επιστροφή του Ice-T και της παρέας τους, που μας παρέδωσαν έναν άρτιο δίσκο groove metal, με κερασάκι στην τούρτα τις guest συμμετοχές των Dave Mustaine, Max Cavalera, Randy Blythe και φυσικά το medley στους SLAYER.

 

24. EUROPE – “Walk the earth” (67 πόντοι)

"Αναμφίβολα, το “Walk the earth” είναι ένας καλοδουλεμένος δίσκος. Είναι μια εξαιρετικά στιβαρή δουλειά των EUROPE οι οποίοι συνεχίζουν να ροκάρουν πιο γνήσια από ποτέ...  το “Walk the earth” είναι ένας γνήσιος ροκ δίσκος από ένα εξαιρετικό, αν και υποτιμημένο συγκρότημα."

8 / 10 (Νίκος Ανδρέου)

 

23. MORS PRINCIPIUM EST - "Embers of a dying world" (68 πόντοι)

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν οπαδοί του melodic death metal που δεν έχουν ασχοληθεί με τους MORS PRINCIPIUM EST. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, διορθώστε το «λάθος» σας και κάντε το αρχίζοντας με το νέο τους άλμπουμ. Όσοι ακολουθούν τη μπάντα, ξέρουν τι να περιμένουν και δε θα απογοητευθούν για ακόμη μία φορά. Τουναντίον! Είπαμε. Αδικημένη μπάντα!"

8 / 10 (Φραγκίσκος Σαμοΐλης)

 

22. WOLVES IN THE THRONE ROOM - "Thrice women" (72 πόντοι)

"Έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες από ένα γκρουπ που φθάνει στον έκτο του δίσκο, το “Thrice Woven” δίχως αμφιβολία ικανοποιεί, προσφέροντας στον ακροατή αυτό που θέλει ν’ ακούσει και να αισθανθεί. Το δε γεγονός ότι έπειτα από τόσες μπάντες ανάλογου ύφους που ξεπετάχτηκαν από τα τέλη των 00’s  κι έπειτα επηρεαζόμενες από τα “Diadem Of 12 Stars”  και “Two Hunters”, παραμένουν στην κορυφή της λίστας, είναι ενδεικτικό του χαρακτήρα και της μοναδικότητας των WOLVES IN THE THRONE ROOM."

7,5 / 10 (Νίκος Χασούρας)

 

21. SOEN - "Lykaia" (80 πόντοι)

"Ίσως ισάξιο με το “Tellurian”, το “Lykaia” αποδεικνύει ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές μιας πολύτιμης κληρονομιάς. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν θα χάσει τίποτα να απολαύσει τον όμορφο αυτό δίσκο."

7 / 10 (Αλέξανδρος Τοπιντζής)

 

Αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, η συνέχεια, με τα άλμπουμ από #20 έως #16.

Σάκης Φράγκος

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 3 / 11-15)

17 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00 Rockhard

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019 σύμφωνα με τους συντάκτες του Rock Hard. Ήδη έχουμε δει το πρώτο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις...

[περισσότερα]

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16-20)

16 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00 Rockhard

Χθες παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της λίστας με τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του ROCK HARD, με τις θέσεις από 21 - 25. Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το...

[περισσότερα]

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:15 Rockhard

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD, κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2019 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα...

[περισσότερα]

UNDER THE BLADE: Όταν η ιστορία συγκρούεται με την τελειότητα! (Μέρος πρώτο)

2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 02:45 Ντίνος Γανίτης

«Έπος», «δεκάρι», «δισκάρα». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε έναν αγαπημένο μας δίσκο ή σε έναν δίσκο που έχει αφήσει το στίγμα του στην...

[περισσότερα]

BEST OF 2018: Η γνώμη των αναγνωστών. Ψηφίστε τα αγαπημένα σας άλμπουμ και κερδίστε!!!

24 Δεκεμβρίου, 2018 - 02:00 Rockhard

Έφτασε και η ώρα για να ψηφίσετε κι όλοι εσείς τους αγαπημένους σας δίσκους για το 2018, αλλά και αυτούς που σας απογοήτευσαν. Στο widget που ακολουθεί, ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός. Δίνετε τη...

[περισσότερα]