BEST OF 2018 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

17 Δεκεμβρίου, 2018 - 08:00

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD΄κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2018 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα έχετε τη δυνατότητα κι εσείς, οι αναγνώστες του ROCK HARD, να ψηφίσετε τα αγαπημένα και τα χειρότερα άλμπουμ σας για τη χρονιά και να κερδίσετε πολλά δώρα!

Και φέτος θα αποκαλύπτουμε ανά πεντάδες τις προτιμήσεις μας, ξεκινώντας από τη θέση #25 και φτάνοντας στην κορυφή, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε ποιοι δίσκοι ψηφίστηκαν από τους συντάκτες του ROCK HARD από τη θέση #25, μέχρι τη θέση #21 και όπως θα δείτε, οι διαφορές είναι ελάχιστες στη βαθμολογία που συγκέντρωσαν.

(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).

25. IMMORTAL – “Northern chaos Gods” (71 πόντοι)

"Σε αυτό το δίσκο νιώθεις ότι η πίεση που έπεσε στις πλάτες τους ήταν τεράστια, όμως τα κατάφεραν αρκετά καλά και μένουμε με την ικανοποίηση ότι οι IMMORTAL είναι ακόμα εδώ δυνατοί και κυκλοφορούν αξιοπρεπέστατους σκοτεινούς δίσκους."

8 / 10 (Θάνος Κολοκυθάς)

 

24. THE OCEAN – Phanerozoic I: Palaeozoic” (71 πόντοι)

"Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του το “Phanerozoic” είναι πιο τεχνικό και πιο ωμό. Οι συνθέσεις, αν και διέπονται από ξεκάθαρα δομικά στοιχεία, ακούγονται πιο απλοϊκές και φασαριόζες. Επειδή όμως όλοι γνωρίζουμε το τεράστιο μέγεθος της μπάντας, σε μια δεύτερη ακρόαση το δουλεμένο αυτί μπορεί να πιάσει το νόημα πίσω από κάθε εναλλαγή μέσα στα κομμάτια. Πως κάθε θέμα δένει, τόσο μουσικά όσο και εννοιολογικά με το πλαίσιο του concept στο οποίο εντάσσεται."

8 / 10 (Νίκος Ζέρης)

 

23. RIOT V – “Armor of light” (72 πόντοι)

"Το “Armor of light” είναι γεμάτο καλογραμμένα τραγούδια και ήδη φαντάζει άξιο να ξεπεράσει το φοβερό “Unleash the fire” του 2014. Άλλωστε είναι το δεύτερο με την ίδια σύνθεση και μετά από τόσες συναυλίες ανά τον κόσμο η μπάντα είναι πιο σφιχτή κι από μπουνιά του Rocky Balboa... Μέσα σε μια πορεία γεμάτη από αλλαγές μελών, θανάτους, μικρο-επιτυχίες, εμπόδια και τόσες αναποδιές, οι RIOT V ανεμίζουν περήφανα το λάβαρο των RIOT και κάνουν περήφανο τον Mark Reale που θα τους θαυμάζει από ψηλά."

8,5 / 10 (Γιώργος "Kay" Κουκουλάκης)

 

22. SLASH – “Living the dream” (74 πόντοι) 

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισβητήσεις. Με κάθε άλμπουμ που κυκλοφορεί, ο Slash τσιμεντώνει την υστεροφημία του και αυτή την στιγμή είναι σίγουρα ο πιο εμβληματικός κιθαρίστας στον χώρο του hard rock... Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του!"

9 / 10 (Γιώργος "Kay" Κουκουλάκης)
 

21. HEIR APPARENT – “The view from below” (74 πόντοι)

"Οι HEIR APPARENT κυκλοφορούν έναν δίσκο, που ακούγεται «φρέσκος» και φέρνει τη μπάντα στο 2018 με χαρακτηριστική άνεση. Δεν είναι απλά καλός. Είναι ένας δίσκος που αξίζει να έχει το όνομα των HEIR APPARENT, μια κατάθεση προοδευτικού metal που περικλείει 35 χρόνια ιστορίας, και ταυτόχρονα ωθεί τη μπάντα να ακούγεται εντελώς διαφορετική, αφού δείχνει να ακολουθεί τις εξελίξεις και να μη μένει κολλημένη στο παρελθόν."

8,5 / 10 (Δημήτρης Τσέλλος)

 

Αύριο, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, η συνέχεια, με τα άλμπουμ από #20 έως #16.

Σάκης Φράγκος

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 3 / 11-15)

17 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00 Rockhard

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019 σύμφωνα με τους συντάκτες του Rock Hard. Ήδη έχουμε δει το πρώτο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις...

[περισσότερα]

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16-20)

16 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00 Rockhard

Χθες παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της λίστας με τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του ROCK HARD, με τις θέσεις από 21 - 25. Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το...

[περισσότερα]

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:15 Rockhard

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD, κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2019 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα...

[περισσότερα]

UNDER THE BLADE: Όταν η ιστορία συγκρούεται με την τελειότητα! (Μέρος πρώτο)

2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 02:45 Ντίνος Γανίτης

«Έπος», «δεκάρι», «δισκάρα». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε έναν αγαπημένο μας δίσκο ή σε έναν δίσκο που έχει αφήσει το στίγμα του στην...

[περισσότερα]

BEST OF 2018: Η γνώμη των αναγνωστών. Ψηφίστε τα αγαπημένα σας άλμπουμ και κερδίστε!!!

24 Δεκεμβρίου, 2018 - 02:00 Rockhard

Έφτασε και η ώρα για να ψηφίσετε κι όλοι εσείς τους αγαπημένους σας δίσκους για το 2018, αλλά και αυτούς που σας απογοήτευσαν. Στο widget που ακολουθεί, ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός. Δίνετε τη...

[περισσότερα]