BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 2 / 16-20)

16 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00

Χθες παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της λίστας με τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019, όπως τα ψήφισαν οι συντάκτες του ROCK HARD, με τις θέσεις από 21 - 25.
Σήμερα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το δεύτερο μέρος, από τη θέση 16 μέχρι τη θέση 20, σε μορφή αντίστροφης μέτρησης. 
(Ο τρόπος βαθμολόγησης είναι ο εξής: Σε κάθε λίστα ο πρώτος δίσκος παίρνει 20 βαθμούς, ο δεύτερος 19, ο τρίτος 18 κ.ο.κ. Για κάθε επανεμφάνιση σε λίστα, υπάρχει bonus δύο βαθμών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράμε α) ποιος δίσκος υπάρχει σε περισσότερες λίστες και β) ποιος είχε υψηλότερη θέση).


20. LEPROUS - "Pitfalls" (85 πόντοι)
"Όσοι θεωρείτε τους εαυτούς σας απελευθερωμένους από ταμπέλες και ακούσετε το άλμπουμ χωρίς παρωπίδες, θα απολαύσετε τις –μακράν- καλύτερες ερμηνείες του Einar Solberg (δεν μπορώ να παραβλέψω ότι σε πολλά σημεία ακούγεται σαν τον Morten Harket των A-HA), εκπληκτικό drumming, απρόβλεπτες συνθέσεις και τελικά, μία μουσική χωρίς προηγούμενο. Απλά LEPROUS κι αφήστε τους άλλους να προσπαθούν να τους αντιγράψουν…"
8,5 / 10 (Σάκης Φράγκος)


19. SLIPKNOT - "We are not your kind" (88 πόντοι)
"Οι πειραματισμοί τους είναι μεν πετυχημένοι, αλλά όχι τόσο ικανοί για να θεωρηθεί ο δίσκος ένα νέο κεφάλαιο για τους ίδιους μέσω του οποίου θα δικαιολογούσαν την παρουσία τους στο παγκόσμιο χάρτη ως γιγαμπάντα."
8 / 10 (Λευτέρης Τσουρέας)


18. AS I LAY DYING - "Shaped by fire" (93 πόντοι)
"Σε μία χρονιά που κυκλοφόρησαν δίσκο οι SLIPKNOT, οι KORN και οι KILLSWITCH ENGAGE, οι AS I LAY DYING επιστρέφουν τόσο δυναμικά που κυριολεκτικά κατατροπώνουν και τους τρείς! Και το κάνουν με ορμή, διατηρώντας τα στοιχεία που τους γιγάντωσαν την προηγούμενη δεκαετία, προσαρμόζοντάς τα όπως πρέπει στο τώρα του σχήματος."
8 / 10 (Φραγκίσκος Σαμοΐλης)


17. FLOTSAM AND JETSAM - "The end of chaos"  (93 πόντοι)
"Aυτό που έχει περισσότερο από όλα όμως το άλμπουμ αυτό, είναι ότι τον ξεσηκώνει να τραγουδήσει τα ρεφρέν μέχρι τελείας όταν φτάνουν, σε συνδυασμό με επίδειξη υψηλής κιθαριστικής τεχνικής όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, οδηγώντας σε ένα άκρως, ιδανικά θα έλεγε κανείς, ισορροπημένο αποτέλεσμα που δίνει στο κάθε μέλος το χώρο για να λάμψει..."
9 / 10 (Γιάννης Σαββίδης)
 


16. CULT OF LUNA - "A dawn to fear" (98 πόντοι)
"Αν με ρωτάτε, ΝΑΙ, αυτός είναι ο δίσκος της χρονιάς. Οι CoL καταφέρνουν να μας δώσουν μια κυκλοφορία αντάξια της ιστορίας τους. Το “A Dawn to Fear” είναι ένας πυκνογραμμένος, καλά ισορροπημένος και θαυμάσια ομογενοποιημένος δίσκος που όμοιό του δύσκολα θα συναντήσουμε φέτος. Σε μια χρονιά όπου έχουν βγάλει δίσκο οι ΠΑΝΤΕΣ, οι CoL ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την δυναμικότητά τους."
9,5 / 10 (Νίκος Ζέρης)

Αύριο, Τρίτη 17/12, θα αποκαλύψουμε τις πέντε επόμενες θέσεις της ψηφοφορίας των συντακτών του Rock Hard για τα καλύτερα άλμπουμ του 2018, πηγαίνοντας από το #15 έως και το #11.

Σάκης Φράγκος  

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 3 / 11-15)

17 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:00 Rockhard

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τα 25 καλύτερα άλμπουμ του 2019 σύμφωνα με τους συντάκτες του Rock Hard. Ήδη έχουμε δει το πρώτο μέρος, με τα άλμπουμ που βρίσκονται στις θέσεις...

[περισσότερα]

BEST OF 2019 - Η γνώμη των συντακτών του Rock Hard (Μέρος 1 / 21-25)

13 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:15 Rockhard

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι συντάκτες του ROCK HARD, κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για τα καλύτερα άλμπουμ του 2019 καθώς και για τις απογοητεύσεις. Σε πολύ λίγο, θα...

[περισσότερα]

UNDER THE BLADE: Όταν η ιστορία συγκρούεται με την τελειότητα! (Μέρος πρώτο)

2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 02:45 Ντίνος Γανίτης

«Έπος», «δεκάρι», «δισκάρα». Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε έναν αγαπημένο μας δίσκο ή σε έναν δίσκο που έχει αφήσει το στίγμα του στην...

[περισσότερα]

BEST OF 2018: Η γνώμη των αναγνωστών. Ψηφίστε τα αγαπημένα σας άλμπουμ και κερδίστε!!!

24 Δεκεμβρίου, 2018 - 02:00 Rockhard

Έφτασε και η ώρα για να ψηφίσετε κι όλοι εσείς τους αγαπημένους σας δίσκους για το 2018, αλλά και αυτούς που σας απογοήτευσαν. Στο widget που ακολουθεί, ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός. Δίνετε τη...

[περισσότερα]

BEST OF 2018: Οι λίστες Spotify των συντακτών του Rock Hard, με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς

21 Δεκεμβρίου, 2018 - 08:00 Rockhard

Λίγο πριν δημοσιευτούν οι τελικές λίστες των συντακτών του Rock Hard, με τα καλύτερα άλμπουμ για το 2018, σας παρουσιάζουμε τα Spotify Lists όλης της συντακτικής μας ομάδας. Κάθε συντάκτης, επέλεξε...

[περισσότερα]