THE SILENT WEDDING - “Livin’ Experiments” (FYB Records)

26 Ιουλίου, 2013 - 12:00

Το ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερα βήματα μπροστά στο heavy metal, δεν είναι μυστικό. Ειδικά στον πιο ακραίο χώρο βγαίνουν όλο και καλύτερες μπάντες και κυκλοφορίες. Όχι μόνο εκεί όμως.

Οι THE SILENT WEDDING είναι μία μπάντα που μπορεί να μην είναι καινούργια, αφού ιδρύθηκαν το 2006 και κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ΕΡ τους το 2008, αλλά τώρα κάνει το full length δισκογραφικό ντεμπούτο της με το “Livinexperiments”.

Ο ήχος τους είναι στηριγμένος στο μελωδικό heavy/power, αλλά με αρκετά progressive αισθητική, σύγχρονα περάσματα και μία πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα να πλανάται πάνω από τα κομμάτια, δημιουργώντας ένα αρκετά δικό τους και αρκετά λυρικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο από μόνο του κινεί το ενδιαφέρον.

Η ποικιλία των συνθέσεων, που δεν πέφτουν στη παγίδα της επανάληψης, τα πολύ καλά παιξίματα των μελών της μπάντας, και ειδικά η ιδιαίτερη φωνή του Μάριου, η οποία δένει πολύ όμορφα και με αυτήν της Ηλιάνας Τσαγκαράκη (ex- MEDEN AGAN) η οποία συμμετέχει στα “When witches dance” και “A cry from within”, είναι μαζί με την ποιότητα των συνθέσεων τα βασικά ατού του “Livinexperiments”.

Τα παιδιά το πιστεύουν πολύ και καλά κάνουν, και για αυτό το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι από τον μεγάλο Travis Smith,ενώ το mastering έγινε από μία άλλη πολύ σημαντική μορφή, τον MichaelMiroRodenberg!

Ο ήχος όμως του δίσκου είναι για μένα ένα αρνητικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερος και γενικά λίγο πιο προσεγμένες οι ηχογραφήσεις σε κάποια σημεία. Αλλά μιλάμε για ντεμπούτο στην τελική.

Κομμάτια όπως το «τσιμπημένο» “When witches dance”, η μπαλάντα (που προσωπικά μου έφερε στο μυαλό μέχρι και SAVIOUR MACHINE… μη βαράτε αν εσάς όχι!) “A cry from within”, το uptempo και πιο power-άδικο “Real temptations” και το “In vitro” δείχνουν τις ικανότητες του σχήματος και μας βεβαιώνουν ότι η επόμενη κυκλοφορία τους θα είναι ακόμα καλύτερη. Αν καταφέρουν και έχουν περισσότερη ισορροπία στην ποιότητα των συνθέσεων και ακόμα καλύτερη παραγωγή, σίγουρα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Όπως και να ‘χει το “Livinexperiments” είναι ένα ωραίο ντεμπούτο από μία μπάντα που έχει να δώσει σε ένα είδος που δεν είναι και στα πάνω του στη χώρα μας.

7 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

GRAVE DIGGER – “The Living Dead” (Napalm Records)

6 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:45 Θοδωρής Μηνιάτης

Οι GRAVE DIGGER είναι ένα από τα heavy metal συγκροτήματα που δεν χρειάζεται συστάσεις αφού όσοι ασχολούνται ενεργά με το είδος, και το ξέρουν, και σίγουρα έχουν στην δισκοθήκη τους albums τους....

[περισσότερα]

WARDRUNA - “Skald” (Norse Music)

5 Δεκεμβρίου, 2018 - 23:15 Νίκος Ζέρης

Το τεράστιο εκκρεμές του χρόνου βρίσκεται στα αριστερά. Το τεράστιο εκκρεμές του χρόνου βρίσκεται στα δεξιά. Κανένας ήχος δεν προδίδει την ελλειπτική αυτή κίνηση που οριοθετεί την ύπαρξη του...

[περισσότερα]

AUTOMATON – “Talos” (Sound Effect Records)

30 Νοεμβρίου, 2018 - 10:30 Πάνος Δρόλιας

Σαρδόνιος γέλως. Σύμφωνα με την κρητική μυθολογία, με αυτόν ακριβώς τον σαδιστικό όσο και καγχαστικό τρόπο συνήθιζε ουσιαστικά να αποτελειώνει τα θύματα του ο Τάλως, είτε πέφτοντας μαζί τους στις...

[περισσότερα]

DRAGONLORD - “Dominion” (Spinefarm Records)

30 Νοεμβρίου, 2018 - 10:15 Θάνος Κολοκυθάς

Οι DRAGONLORD το project του γνωστού και μη εξαιρετέου Eric Patterson κυκλοφόρησαν δίσκο μετά από 13(!!!) ολόκληρα χρόνια. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπάντες που είχαν τόση μεγάλη αποχή...

[περισσότερα]

DIVINE ASCENSION - "The Uncovering" (ViciSolum Productions)

29 Νοεμβρίου, 2018 - 02:45 Φίλιππος Φίλης

Με το νέο δίσκο των DIVINE ASCENSION, Η Αυστραλία μας δείχνει πως έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει από τους AC/DC (καλώς ή κακώς οι γνώσεις μας συχνά περιστρέφονται γύρω από την Ευρώπη και την...

[περισσότερα]