THE SILENT WEDDING - “Livin’ Experiments” (FYB Records)

26 Ιουλίου, 2013 - 12:00

Το ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερα βήματα μπροστά στο heavy metal, δεν είναι μυστικό. Ειδικά στον πιο ακραίο χώρο βγαίνουν όλο και καλύτερες μπάντες και κυκλοφορίες. Όχι μόνο εκεί όμως.

Οι THE SILENT WEDDING είναι μία μπάντα που μπορεί να μην είναι καινούργια, αφού ιδρύθηκαν το 2006 και κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ΕΡ τους το 2008, αλλά τώρα κάνει το full length δισκογραφικό ντεμπούτο της με το “Livinexperiments”.

Ο ήχος τους είναι στηριγμένος στο μελωδικό heavy/power, αλλά με αρκετά progressive αισθητική, σύγχρονα περάσματα και μία πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα να πλανάται πάνω από τα κομμάτια, δημιουργώντας ένα αρκετά δικό τους και αρκετά λυρικό ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο από μόνο του κινεί το ενδιαφέρον.

Η ποικιλία των συνθέσεων, που δεν πέφτουν στη παγίδα της επανάληψης, τα πολύ καλά παιξίματα των μελών της μπάντας, και ειδικά η ιδιαίτερη φωνή του Μάριου, η οποία δένει πολύ όμορφα και με αυτήν της Ηλιάνας Τσαγκαράκη (ex- MEDEN AGAN) η οποία συμμετέχει στα “When witches dance” και “A cry from within”, είναι μαζί με την ποιότητα των συνθέσεων τα βασικά ατού του “Livinexperiments”.

Τα παιδιά το πιστεύουν πολύ και καλά κάνουν, και για αυτό το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι από τον μεγάλο Travis Smith,ενώ το mastering έγινε από μία άλλη πολύ σημαντική μορφή, τον MichaelMiroRodenberg!

Ο ήχος όμως του δίσκου είναι για μένα ένα αρνητικό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερος και γενικά λίγο πιο προσεγμένες οι ηχογραφήσεις σε κάποια σημεία. Αλλά μιλάμε για ντεμπούτο στην τελική.

Κομμάτια όπως το «τσιμπημένο» “When witches dance”, η μπαλάντα (που προσωπικά μου έφερε στο μυαλό μέχρι και SAVIOUR MACHINE… μη βαράτε αν εσάς όχι!) “A cry from within”, το uptempo και πιο power-άδικο “Real temptations” και το “In vitro” δείχνουν τις ικανότητες του σχήματος και μας βεβαιώνουν ότι η επόμενη κυκλοφορία τους θα είναι ακόμα καλύτερη. Αν καταφέρουν και έχουν περισσότερη ισορροπία στην ποιότητα των συνθέσεων και ακόμα καλύτερη παραγωγή, σίγουρα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Όπως και να ‘χει το “Livinexperiments” είναι ένα ωραίο ντεμπούτο από μία μπάντα που έχει να δώσει σε ένα είδος που δεν είναι και στα πάνω του στη χώρα μας.

7 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

FUNEREAL PRESENCE – “Achatius” (Sepulchral Voice Records/The Ajna Offensive)

18 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:00 Νίκος Χασούρας

Πέντε χρόνια μετά το εξαιρετικό “The Archer Takes Aim”, ο Bestial Devotion των NEGATIVE PLANE επιστρέφει με το προσωπικό του μουσικό όχημα και τη δεύτερη full-length κυκλοφορία του. Και εκεί που όλοι...

[περισσότερα]

THE ELYSIAN FIELDS – “New World Misanthropia” (Hammer of Damnation)

18 Φεβρουαρίου, 2019 - 16:00 Γιώργος Δρογγίτης

Το τελευταίο καιρό έχουμε πολλές και ηχηρές επιστροφές ελληνικών μπαντών, οι οποίες μεσουράνησαν τη δεκαετία των ’90, κλέβοντας λίγο από την αίγλη της ανίερης τριάδας των ROTTING CHRIST, SEPTICFLESH...

[περισσότερα]

ARCH ENEMY – “Covered in Blood” (Century Media)

14 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:00 Σάκης Φράγκος

Καλύπτουν ένα δισκογραφικό «κενό», οι ARCH ENEMY, ένα από τα συγκροτήματα που έχουν λοιδωρηθεί όσο ελάχιστα στο χώρο το μελωδικού death metal. Παρότι έχουν περάσει 16 μήνες από την κυκλοφορία του “...

[περισσότερα]

DREAM THEATER – “Distance Over Time” (InsideOut Music)

11 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:15 Σάκης Φράγκος

Έφτασε αυτή η Άγια στιγμή που έχω στα χέρια μου το νέο άλμπουμ των DREAM THEATER κι έχουν κλείσει πάνω από 10 μέρες συνεχούς ακρόασης (κάντε την αναγωγή και υπολογίστε πόσες φορές το έχω ακούσει για...

[περισσότερα]

SOEN – “Lotus” (Silver Lining Music)

11 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:45 Αλέξανδρος Τοπιντζής

Για τους SOEN, όπως έχω γράψει και παλιότερα για την κριτική του δίσκου τους “Lykaia”, διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα αφομοίωσης χαρακτηριστικών άλλων σχημάτων, που από μόνη της αποτελεί...

[περισσότερα]