A Day To Remember… 3/09 [Doug Pinnick, Mike Wengren]

3 Σεπτεμβρίου, 2016 - 12:45

 

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ: Doug Pinnick
INSTRUMENT:
Μπάσο, κιθάρα, φωνητικά
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 3 Σεπτεμβρίου 1950 [66] 
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Illinois, Η.Π.Α. 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: KING’S X
HIGHLIGHTS: Έχει καταφέρει με την ποιοτικότατη δουλειά του, να κερδίσει το σεβασμό από μουσικούς ανεξαρτήτου ιδιώματος. Θεωρείται –όχι άδικα- από τους κορυφαίους μπασίστες στη rock μουσική.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δυστυχώς δεν τον έχουμε δει ποτέ από τα μέρη μας.

Μεγαλωμένος από μια Χριστιανή γιαγιά που ήταν αντίθετη με τη ροκ μουσική, ο Doug Pinnick, αναγκαζόταν ν’ αναζητάει εκτός σπιτιού τους ήχους που τον ευχαριστούσαν. Οι δάσκαλοί του πάντως, είχαν εντοπίσει το ταλέντο του στο τραγούδι και τον είχαν βάλει στη σχολική χορωδία. Αυτοί ήταν που τον εισήγαγαν και σε μια πιο τεχνική πλευρά της μουσικής, μαθαίνοντάς του να τραγουδά αρμονίες, ενώ ο Pinnick ξεκίνησε παράλληλα να μαθαίνει σαξόφωνο. Όταν έφτασε τα 23 του, έπιασε το μπάσο, ενώ όσον αφορά την κιθάρα, έμαθε να παίζει με τις κιθάρες που δανειζόταν απ’ τους φίλους τους. Είχε ήδη περάσει από διάφορα γκρουπάκια, στα οποία όμως εκτελούσε μόνο χρέη τραγουδιστή στην αρχή, διαθέτοντας ένα στυλ ερμηνειών επηρεασμένο από τη gospel μουσική. Τελικά η γνωριμία του με τους Jerry Gaskill και Ty Tabor, οδήγησε στο σχηματισμό μιας νέας μπάντας με την οποία πέρασαν χρόνια παίζοντας διασκευές σε διάφορα μπαρ έως ότου εν τέλει τη βαφτίσουν KING’S X. Ο ρόλος του συνθετικά, ερμηνευτικά και εκτελεστικά, ανέδειξαν τον Pinnick σε ηγετική μορφή για το συγκρότημα που με τα χρόνια απέκτησε μεγάλη βάση οπαδών. Το 2000, ο μουσικός ίδρυσε και ένα ακόμα δικό του project, τους SUPERSHINE, ενώ είχαν προηγηθεί επίσης τρία χρόνια νωρίτερα οι POUNDHOUND. Στο ενεργητικό του έχει επίσης και guest συμμετοχές για λογαριασμό άλλων ονομάτων, με πιο τρανταχτή περίπτωση, αυτή των DREAM THEATER.

 

Did you know that:

- Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ελάχιστους μπασίστες του hard rock που χρησιμοποιούν συνήθως 12χορδο μπάσο, κάτι που αποτελεί και βασικό συστατικό του ήχου των KING’S X.

- Προέρχεται από μια ιδιαίτερα μεγάλη και μπλεγμένη οικογένεια που απαρτίζεται από δεκαπέντε παιδιά από οκτώ πατεράδες και τρεις μητέρες. Ο δικός του πατέρας έχει οκτώ παιδιά με δύο γυναίκες και η μητέρα του επτά παιδιά με έξι άντρες.

- Δεν μπόρεσε ποτέ του να παίξει και να τραγουδήσει ταυτόχρονα το κομμάτι “One thing leads to another” των THE FIXX, κάτι που ο ίδιος αποδίδει σε μπλοκάρισμα του μυαλού του μολονότι όπως λέει έχει γράψει ακόμα πιο πολύπλοκα πράγματα στην καριέρα του.

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ: Michael Warren Wengren [Mike Wengren] 
INSTRUMENT:
Τύμπανα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 3 Σεπτεμβρίου 1971 [45]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Chicago, Η.Π.Α. 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Τον Αύγουστο του 2005, προς το τέλος μιας εμφάνισης των DISTURBED, ο frontman, David Draiman, παρέδωσε το μικρόφωνο στον Wengren ο οποίος άρχισε να εξιστορεί το πώς γνώρισε την κοπέλα του. Στη συνέχεια την κάλεσε επί σκηνής κάνοντας της πρόταση γάμου. Από τότε εξακολουθούν να είναι παντρεμένοι. 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: DISTURBED, FIGHT OR FLIGHT
HIGHLIGHTS: Μεγάλο μέρος της επιτυχίας των DISTURBED, οφείλεται στον βροντερό ήχο των τυμπάνων του Wengren.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Αν δεν παίζω μουσική, αισθάνομαι ότι δεν είμαι ολοκληρωμένος άνθρωπος»

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δυστυχώς δεν έχει τύχει ποτέ οι DISTURBED να περάσουν απ’ τη χώρα μας και ως εκ τούτου δεν ευκαιρήσαμε να δούμε και τον Wengren επί τω έργω.

Μέχρι ο Mike Wengren να φτάσει τα 15 του και ν’ ανακαλύψει τη μαγεία της μουσικής των JUDAS PRIEST, METALLICA, SLAYER, PANTERA και MOTLEY CRUE, αντιμετώπιζε τα τύμπανα σαν παιχνίδι, κάτι όχι και τόσο περίεργο αφού ήταν μόλις δέκα όταν ξεκίναγε μ’ αυτά. Η επαγγελματική του αρχή στο χώρο της μουσικής σηματοδοτείται το 1994, όταν γίνεται μέλος της σύνθεσης των BRAWL, που δύο χρόνια αργότερα εξελίχθηκαν στους DISTURBED, με τους οποίους γνώρισε τρομακτική επιτυχία, μέσα από εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων. Η τεχνική παιξίματός του και ο ήχος των τυμπάνων του, έχουν αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του συνολικού ήχου της μπάντας. Με το αμερικανικό σχήμα να έχει διακόψει τις εργασίες του τα τελευταία χρόνια, ο ντράμερ μαζί με τον κιθαρίστα τους, Dan Donegan, ξεκίνησαν το 2013 να δουλεύουν πάνω σ’ ένα project με το όνομα FIGHT OR FLIGHT.

 

 

Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember... 28/06 [TESTAMENT]

28 Ιουνίου, 2019 - 11:45 Φραγκίσκος Σαμοΐλης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The Gathering” - TESTAMENT ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1999 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Spitfire ΠΑΡΑΓΩΓΟI: Eric Peterson, Chuck Billy, Phil Arnold ΣΥΝΘΕΣΗ: Chuck Billy – φωνητικά Eric Peterson –...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 23/06 [DREAM THEATER]

23 Ιουνίου, 2019 - 01:00 Σάκης Φράγκος

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Black clouds and silver linings” – DREAM THEATER ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2009 ΕΤΑΙΡΙΑ: Roadrunner ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: John Petrucci, Mike Portnoy ΣΥΝΘΕΣΗ: James LaBrie – φωνητικά...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 23/06 [VOIVOD]

23 Ιουνίου, 2019 - 00:45 Άγγελος Κατσούρας

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Infini” - VOIVOD ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2009 ΕΤΑΙΡΙΑ: Relapse (Αμερική), Nuclear Blast (Ευρώπη), Victor (Ιαπωνία) ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Jason Newsted, Glen Robinson, Voivod ΣΥΝΘΕΣΗ:...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 22/06 [HYPOCRISY]

22 Ιουνίου, 2019 - 22:45 Φραγκίσκος Σαμοΐλης

ΑΛΜΠΟΥΜ: “Hypocrisy” - HYPOCRISY ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1999 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Nuclear Blast Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Peter Tagtgren  ΣΥΝΘΕΣΗ: Peter Tagtgren – φωνητικά, κιθάρα, πλήκτρα Mikael...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 22/06 [ASPHYX]

22 Ιουνίου, 2019 - 19:45 Γιάννης Σαββίδης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Death...the brutal way” - ASPHYX  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2009 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Century Media  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Frank Klein Douwel ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Φωνητικά - Martin van Drunen Κιθάρες...

[περισσότερα]