A Day To Remember… 5/11 [LIZZY BORDEN]

5 Νοεμβρίου, 2017 - 20:00

ΟΝΟΜΑ AΛΜΠΟΥM: “Appointment with death” – LIZZY BORDEN

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2007

ΕΤΑΙΡΙΑ: Metal Blade Records

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Lizzy Borden, Joey Scott Harges

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:

Φωνητικά – Lizzy Borden

Κιθάρες  – Ira Black  

Μπάσο – Marten Anderson

Τύμπανα – Joey Scott Harges

 

Οι LIZZY BORDEN κατά τη διάρκεια την πορεία τους έχουν πραγματοποιήσει κάτι που πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει. Δεν έχουν βγάλει κακό δίσκο! Θρυλικά άλμπουμ όπως τα “Master of disguise” και το “Menace to society” είχαν καταφέρει να ανάγουν το συγκρότημα σαν μια πολύ σημαντική μονάδα του heavy metal ήχου στην Αμερική, δίνοντάς τους την απαραίτητα ώθηση ώστε να ξεφύγουν από τα όρια του underground αλλά παράλληλα να ηγηθούν αυτού. Εδώ, βρισκόμαστε στο 2007 και τον έκτο στούντιο δίσκο της μπάντας  “Appointment with death”. 

 

Μην περιμένετε να ακούσετε κάτι καινούργιο και εκσυγχρονισμένο από τους LIZZY BORDEN. Και αυτό γιατί η τετράδα είναι αφοσιωμένη και πιστή στον ήχο του κλασικού heavy metal της δεκαετίας του ’80, δηλαδή γρήγορη και δυνατή μουσική. Σε αυτή τη χρυσή του πορεία το συγκρότημα επαναφέρει όλα τα στοιχεία που το έκαναν διάσημο, groove σημεία, καταπληκτικές μελωδίες – δισολίες, όμορφα solo και εννοείται τα τρομερά refrain. Ο ερχομός του Ira Black  φέρνει στο συγκρότημα ένα σύγχρονο ήχο στην κιθάρα χωρίς να χάνονται οι αξίες του κλασικού δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης και φυσικά ο ίδιος ο Lizzy Borden όπου μοιάζει αεικίνητος μέσα στο χρόνο με τη μοναδικότητα που έχει στη φωνή του. Από μουσικής άποψης η ταχύτητα κυριαρχεί σε σχέση με προηγούμενες δουλειές της μπάντας, η οποία εναρμονίζεται στα σημεία των καιρών παρουσιάζοντας κάτι τόσο οικείο μα και τόσο φρέσκο παράλληλα. Τραγούδια όπως το “Live forever”, “The death of love”, “Tomorrow never ends” αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 

 

Το “Appointment with death” δεν αποτελεί ένα σημάδι δήθεν αφύπνισης με την τελειότητα που μας πρόσφερε πίσω στα 80’s. Είναι ένας ξεκάθαρος δίσκος ποιοτικότατου heavy metal από αυτούς που ο ίδιος ξέρει να γράφει καλύτερα από κάθε άλλον. Αυτό, το έκτο άλμπουμ, θεωρώ πως είναι απαραίτητο για όποιον σέβεται τον εαυτό του και δηλώνει οπαδός της μπάντας αλλά και του παραδοσιακού metal. Αυτή η “συνάντηση” είναι ένα ραντεβού στο οποίο πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. 

 

Did you know that:

- O δίσκος είχε πολλές guest συμμετοχές. Συγκεκριμένα στο άλμπουμ συμμετείχαν οι George Lynch (DΟΚΚΕΝ/LYNCH MOB), Dave Meniketti (Y & T), Corey Beaulieu (TRIVIUM), Jonas Hansson (SILVER MOUNTAIN), Erik Rutan (HATE ETERNAL/ex-MORBID ANGEL) και Michael T. Ross (ANGEL/HARDLINE).

 

Ντίνος “Benjamin Breeg” Γανίτης

 

 

Από κάτω, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που είχε κάνει ο Σάκης Νίκας στο έντυπο Rock Hard (τεύχος #25), με τον Lizzy Borden, καθώς και την παρουσίαση εκείνου του δίσκου, πάντα με φωτογραφίες εποχής...

LIZZY BORDEN interview (Lizzy Borden)
“Give ‘em the axe”

Το τηλεφωνικό ραντεβού με τοn…θάνατο είχε οριστεί για λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν ο απόλυτος άρχοντας της μεταμφίεσης έτοιμος να μας μιλήσει για το νέο του άλμπουμ το οποίο φέρει τον τίτλο “Appointment with death”. Το να μιλάς με κάποιον σαν τον Lizzy Borden είναι μία συγκλονιστική εμπειρία, ιδιαίτερα αν έχεις μεγαλώσει με δίσκους σαν το “Love you to pieces” και “Menace to society”.

Lizzy, πρέπει να σου πω ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να μιλάω μαζί σου, αφού έχω μεγαλώσει με τα τραγούδια σου.
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Στις εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν ακόμη φανατικοί οπαδοί για τη μουσική μας. Πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Αμερική και μιλάω με έναν Έλληνα δημοσιογράφο που είναι και φανατικός οπαδός μας! Η μουσική εξαφανίζει τις αποστάσεις!

Γιατί σας πήρε 7 χρόνια για να κυκλοφορήσετε το διάδοχο του “Deal with the devil”;
Πίστεψέ με, όλο αυτό το διάστημα δουλεύαμε! Ως το 2002 περιοδεύαμε για την προώθηση του “Deal with the devil”, στη συνέχεια επιστρέψαμε στο studio για να γράψουμε το νέο άλμπουμ των LIZZY BORDEN, το οποίο τελικά κατέληξε στο ράφι, αφού ύστερα από μία περίοδο ενός έτους, κατά την οποία συνθέταμε, προβάραμε και ηχογραφούσαμε, καταλάβαμε ότι αυτή η πειραματική φάση των LIZZY BORDEN δεν μας ταίριαζε.

Τι εννοείς πειραματική φάση;
Χμμ…ας πούμε ότι γράψαμε μερικά κομμάτια τα οποία δεν ταίριαζαν καθόλου με το γνώριμο ύφος μας και τελικά αποφασίσαμε ότι δεν θα ήταν και η πιο συνετή κίνηση να τα κυκλοφορήσουμε κάτω από το όνομα των LIZZY BORDEN.

Στη συνέχεια;
Μετά άρχισα να δουλεύω πάνω σε ένα άλμπουμ με ένα side-project, τους STARWOOD. Κυκλοφορήσαμε ένα δίσκο με τίτλο “If it ain’t broke, break it” και αυτό που ήθελα να κάνω προσωπικά ήταν να αποτίσω φόρο τιμής στα μεγάλα rock n’ roll συγκροτήματα της δεκαετίας του ‘70. Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Ακολούθησε μία περιοδεία και μετά μου ήρθε η έμπνευση για τον επόμενο δίσκο των LIZZY BORDEN, το οποίο μου πήρε έξι μήνες για να το γράψω και άλλους έξι μήνες για να το προβάρω και να το ηχογραφήσω. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το νέο μας CD και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι πρόκειται για έναν παραδοσιακό LIZZY BORDEN άλμπουμ. Τι λες;

Εγώ ήδη το έχω βάλει στην κορυφή των καλύτερων δίσκων για το 2007! Ποιες είναι οι ως τώρα αντιδράσεις των δημοσιογράφων ανά τον κόσμο;
Κάτι παραπάνω από θετικές. Πάντα θέλω να γράφω κομμάτια που θα αρέσουν στους οπαδούς μας, αλλά τουλάχιστον στην αρχή θέλω να βλέπω και ποιες είναι οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων. Ήξερα ότι όταν ηχογραφούσαμε το δίσκο, άρεσε σε όλους μας και δεν γινόταν να έχουμε πέσει έξω! Ως τώρα έχουμε πάρει διθυραμβικές κριτικές και ο δίσκος αρέσει τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους οπαδούς που έχουν καταφέρει να ακούσουν το CD.

Το “Appointment with death” είναι ένα ακόμη concept άλμπουμ για τους LIZZY BORDEN. Αυτή τη φορά πραγματεύεσαι το θέμα του θανάτου. Θέλεις να μας δώσεις μερικές λεπτομέρειες για το θέμα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το βλέπω τόσο πολύ σαν ένα concept άλμπουμ. Για παράδειγμα το “Tommy” (THE WHO) ήταν ένα concept άλμπουμ. Θα έλεγα ότι το “Appointment with death” είναι περισσότερο ένας δίσκος προσανατολισμένος και καθοδηγούμενος από ένα κοινό θέμα. Άλλωστε ο θάνατος είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Όπως είναι και η αγάπη. Μόνο που προτιμώ να τραγουδάω για το θάνατο με τους LIZZY BORDEN. Όλα τα κομμάτια είναι πολύ δεμένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και θεωρώ ότι τα καταφέραμε μια χαρά! 

Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι καταπληκτικό! 
Προσπαθήσαμε από την αρχή να δημιουργήσουμε ένα εξώφυλλο που να χτυπάει αμέσως στο μάτι αλλά ταυτόχρονα να αντικατοπτρίζει απόλυτα το περιεχόμενο των τραγουδιών. Δούλεψα πολύ με έναν φωτογράφο (Ralis Kahn) ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στις ταινίες τρόμου και έχει αναλάβει συχνά το make-up και τα special effects. Συζητήσαμε και καταλήξαμε στην ιδέα να απεικονίζομαι σαν ένας άγγελος θανάτου και να είμαι έτοιμος να πάρω μαζί μου τρεις γυναικείες ψυχές, οι οποίες έχουν αφαιρέσει τις ζωές τους με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία. 

Πάντως αν έβγαινε σε βινύλιο, θα θύμιζε τα παλιά 80’s εξώφυλλα.
Συμφωνώ. Η σκέψη που είχα ήταν να επαναφέρω κάτι από τη μαγεία των παλιών μεγάλων εξώφυλλων, τότε που πήγαινες σε ένα δισκάδικο και αγόραζες ένα άλμπουμ μόνο και μόνο γιατί είχε ένα καταπληκτικό cover!

Το πρώτο single είναι το “Tomorrow never comes” για το οποίο γυρίσατε και ένα video-clip. Μίλησε μας λίγο για το συγκεκριμένο τραγούδι.
Πρόκειται για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια του δίσκου και νομίζω ότι είναι και ένα κλασικό LIZZY BORDEN τραγούδι. Από την αρχή ήθελα να κάνουμε ένα video-clip γι’ αυτό το κομμάτι και η εταιρεία δεν είχε καμία αντίρρηση, αφού της άρεσαν τόσα πολλά τραγούδια για να πάρουν τη θέση του πρώτου single. Είναι ένα πιασάρικο τραγούδι και το video που γυρίσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου δένει απόλυτα με τους στίχους.

Μου αρέσει και η ακουστική εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού που έχετε συμπεριλάβει στο τέλος του άλμπουμ…
Ναι, ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Βγήκε πολύ καλό και πρέπει να σου πω ότι ήταν αποτέλεσμα μίας και μόνο πρόβας σε μία νύχτα. Τίποτα παραπάνω!

Στο άλμπουμ συμμετέχουν και πολλοί γνωστοί μουσικοί. Με πιο κριτήριο επέλεξες με ποιους θα συνεργαστείς αυτή τη φορά;
Πάντα μου αρέσει να έχω special guests στα άλμπουμ των LIZZY BORDEN. Κάθε φορά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχαμε όλους αυτούς τους καλεσμένους στο “Master of disguise” δεν θα έβγαινε κάτι τόσο καλό. Το ίδιο επεδίωξα και με το “Appointment with death”. Θεωρώ ότι φέρνουν τις δικές τους original ιδέες και αφήνουν το στίγμα τους. Για παράδειγμα ο George Lynch –με τον οποίο έχει συνεργαστεί ο μπασίστας μας- είχε ορισμένες φανταστικές ιδέες όσον αφορά κάποια solos, ενώ και ο Dave Meniketti με τίμησε με τη συμμετοχή του! Είμαι μεγάλος fan των Y&T και ακόμη θυμάμαι όταν ήμουν έφηβος που πήγαινα στις συναυλίες τους από νωρίς για να είμαι μπροστά και να πιάσω κάποια πένα του! Πάντως, όλοι οι μουσικοί που συμμετέχουν στο δίσκο είναι αξιόλογοι και τους ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Επέλεξες αυτή τη φορά να αναλάβεις (μαζί με τον Joey Scott) την παραγωγή του δίσκου. Γιατί δεν προτίμησες τη λύση ενός εξωτερικού παραγωγού, όπως για παράδειγμα τον Elliott Solomon;
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ ήθελα να αναλάβει ο Elliott την παραγωγή του δίσκου. Το κακό για εμάς είναι ότι έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια και χρειάστηκε, μάλιστα, να τον παρακαλέσω το 2000 για να συνεργαστούμε στο “Deal with the devil”. Τότε τα κατάφερα, τώρα δεν μπόρεσα… Ο Elliott είναι από τους λίγους που καταλαβαίνουν τι θέλω να εκφράσω με τους LIZZY BORDEN και πάντα εκτιμούσε τις ιδέες μου. Το θέμα είναι ότι στο παρελθόν έχω δουλέψει με μερικούς κακούς παραγωγούς και δεν ήθελα να επαναλάβω τα ίδια σφάλματα. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα συνεργαστώ και με άλλους, καλούς παραγωγούς από τους οποίους θα μάθω και πολλά πράγματα.

Ας ελπίσουμε, όμως, να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλα 7 χρόνια για την επόμενη δουλειά σου…
(γέλια) Όχι, μην ανησυχείς! Σκοπεύω να κυκλοφορήσω το επόμενο άλμπουμ σε 2 χρόνια. Ήδη έχω έτοιμα 5 νέα κομμάτια!

Τι να περιμένουμε από το νέο show των LIZZY BORDEN;
Όπως πάντα θα υπάρχει το τσεκούρι και πολύ αίμα! Όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός LIZZY BORDEN show θα είναι εκεί! Αυτή τη φορά, θα παριστάνω τον Άγγελο του θανάτου και θα υπάρχει μία σχετική ροή… μία ιστορία ανάμεσα στα τραγούδια. Θα παίξουμε τουλάχιστον τα μισά τραγούδια από το “Appointment with death” και όλα τα κλασικά κομμάτια που θέλει να ακούσει ο κόσμος. 

Έχεις μία μακρά και πετυχημένη συνεργασία με τη Metal Blade. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία πολύ προσεγμένη επανέκδοση του “Master of disguise”. Πως σου φάνηκε;
Απόλυτα! Πιστεύω ότι ήταν ένα καταπληκτικό δώρο για όλους τους fans της μπάντας. Πέρασα υπέροχα κατά τη διάρκεια του μοντάζ για το DVD αλλά και όταν έβλεπα πως ήμασταν πριν από 20 χρόνια. Το “Master of disguise”, έτσι όπως κυκλοφορεί τώρα, είναι υπερπλήρες!

Γιατί «σίγησες» για μία ολόκληρη δεκαετία; Αναφέρομαι στα 90’s…
Δεν ξέρω αν σίγησα, αφού έκανα και άλλα πράγματα… Είμαι σαν τους βρικόλακες: μου αρέσει να είμαι κάτω από το έδαφος και ξαφνικά να εμφανίζομαι ξανά από εκεί που δεν το περιμένεις! Πάντως, όταν το grunge επικράτησε στην Αμερική αποφάσισα να αποσυρθώ για λίγο και να επανέλθω όταν φύγει και αυτή η μόδα. Πάντα αυτό γίνεται. 

Κάθε δίσκος των LIZZY BORDEN έχει και ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα. Ποιο είναι όμως για σένα το καλύτερο LIZZY BORDEN άλμπουμ;
Θα έλεγα με απόλυτη βεβαιότητα τα τρία τελευταία άλμπουμ. Με το “Appointment with death” έγραψα μερικούς πολύ έξυπνους στίχους και έμεινα ικανοποιημένος από τη μουσική μας. Λατρεύω την κεντρική ιδέα του “Deal with the devil” και θεωρώ ότι είναι από τις πιο αντιπροσωπευτικές μας κυκλοφορίες. Όσον αφορά στο “Master of disguise”, είναι το απόγειο της μπάντας. Κατά μία έννοια, είναι το solo άλμπουμ μου. Μπόρεσα να κάνω αυτό που πάντα ήθελα, με όλους τους καλεσμένους, την ορχήστρα και την αξεπέραστη παραγωγή του Elliott Solomon. 

Θα σε δούμε στη χώρα μας για κάποιο live;
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δουλεύουμε πάνω στην επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία μας. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κλείσει να παίξουμε στην Ισπανία και έχουμε κάθε πρόθεση να επισκεφτούμε κάθε χώρα και φυσικά την Ελλάδα. Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι promoters είναι και φίλοι μας, όποτε δεν θα αντιμετωπίσουμε και πολλά προβλήματα.

Όταν αποσυρθείς από τα μουσικά δρώμενα, πως θα ήθελες να σε θυμάται ο κόσμος;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση…(ύστερα από σκέψη) Σαν ένα διασκεδαστή που το μόνο που ήθελε να κάνει με τους LIZZY BORDEN είναι να δείξει το δρόμο για μία διέξοδο διάρκειας 2 ωρών από τα καθημερινά προβλήματα. Αυτό είναι μία συναυλία των LIZZY BORDEN.

Τελευταία ερώτηση: Τελικά θα μου εξηγήσεις πως γίνεται το κολπάκι με το βινύλιο του “Visual lies”;
(γέλια) Το έχεις προσπαθήσει, ε;

Ναι, όταν αγόρασα το δίσκο πριν από 20 χρόνια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Κοίτα, πάντα στους δίσκους μας επιχειρούμε κάτι τέτοια μικρά tricks για να ιντριγκάρουμε τους fans. Υπάρχει μία έρευνα που λέει ότι αν αναμείξεις το πράσινο χρώμα με το κίτρινο και εστιάσεις το βλέμμα σου για 10 λεπτά σε αυτό, θα υπνωτιστείς και θα αρχίσεις να βλέπεις διάφορα πράγματα. Στη δική μου περίπτωση, πάντως, δούλεψε, αφού το επιχείρησα στο διαμέρισμα μία φίλης μου και τελικά άρχισα να βλέπω διάφορα, περίεργα πράγματα. Ίσως ήταν και αυθυποβολή… δεν ξέρω! Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι το trick πέτυχε. Πολλοί θα επεχείρησαν να το κάνουν και αυτό μετράει! 
Σάκης Νίκας

LIZZY BORDEN – “Appointment with death” (Metal Blade)
Αφού κανόνισε τους λογαριασμούς του με το διάβολο πριν από επτά χρόνια, ο άρχοντας της μεταμφίεσης επιστρέφει με το καινούργιο του δημιούργημα! Ο τίτλος: “Appointment with death”. Η ιδέα: έντεκα τραγούδια/ιστορίες για το θάνατο. Δημιουργός: Ο αξεπέραστος Lizzy. Ο σύνδεσμος με το παρελθόν: Ο συνιδρυτής ντράμερ Joey Scott. Οι καλεσμένοι: George Lynch, Dave Meniketti, Corey Beaulieu, Eric Rutan κ.α. Το εξώφυλλο: Εμπνευσμένο, μ’ ένα Lizzy ως Άγγελος θανάτου να ετοιμάζεται να πάρει τις ψυχές τριών γυναικών που έχουν αφαιρέσει τις ζωές τους με διαφορετικό, η κάθε μία, τρόπο. Το συναίσθημα: Απερίγραπτο και μοναδικό! Το “Appointment with death” διαθέτει τη φαντασία του “Master of disguise”, την αμεσότητα του “Visual lies”, τη μελωδία του “Love you to pieces”… Με λίγα λόγια όλα τα γνώριμα LIZZY BORDEN στοιχεία που τόσο πολύ μας αρέσουν αλλά (κυρίως) τόσο πολύ χρειάζεται το US Metal. Δεν θα μείνω σε κομμάτια χωριστά, αφού όλα είναι συγκλονιστικά, αλλά θα επισημάνω την ακουστική εκτέλεση του “Tomorrow never comes” (που δεν αναγράφεται στους τίτλους των κομματιών), και θα υπογραμμίσω το άριστο επίπεδο της φωνής του Lizzy, η οποία παραμένει αναλλοίωτη (τουλάχιστον στουντιακά) όλα αυτά τα χρόνια, ξεπερνώντας άνετα συγγενικές φωνές του χώρου. Μετά και την πρόσφατη κυκλοφορία των W.A.S.P., έρχονται και οι LIZZY BORDEN για να δηλώσουν βροντερό “παρόν” και να μας θυμίσουν ότι μπορεί το US Metal να μην βασιλεύει πλέον, αλλά ζει και με τέτοιες κυκλοφορίες εμπλουτίζει κι άλλο τη μυθική κληρονομιά του. Ευχαριστούμε Lizzy!

9 / 10

Σάκης Νίκας

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember… 06/10 [SEPULTURA]

6 Οκτωβρίου, 2018 - 15:45 Σάκης Φράγκος

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Against” – SEPULTURA ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998 ΕΤΑΙΡΙΑ: Roadrunner ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Howard Benson, SEPULTURA ΣΥΝΘΕΣΗ: Derrick Green – φωνητικά, ρυθμική κιθάρα Igor Cavalera – ντραμς...

[περισσότερα]

A Day to Remember... 5/10 [RHAPSODY]

5 Οκτωβρίου, 2018 - 13:00 Ντίνος Γανίτης

  ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Symphony of enchanted lands” – RHAPSODY ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998 ΕΤΑΙΡΙΑ: Limb Music ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Sascha Paeth and Miro ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά - Fabio Leone...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 30/09 [TRIVIUM]

30 Σεπτεμβρίου, 2018 - 20:00 Θανάσης Μπόγρης

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Shogun” – TRIVIUM ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΙΑ: Roadrunner Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Nick Raskulinecz ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά, κιθάρες - Matt Heafy Κιθάρες - Corey Beaulieu...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 28/09 [ENSLAVED]

29 Σεπτεμβρίου, 2018 - 19:15 Θανάσης Μπόγρης

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Vertebrae” – ENSLAVED ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΙΑ: Indie Recordings ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Grutle Kjellson, Ivar Bjørnson, Herbrand Larsen ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά, μπάσο - Grutle...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 26/09 [BLACK SABBATH]

28 Σεπτεμβρίου, 2018 - 02:00 Θάνος Κολοκυθάς

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Never Say Die!” – BLACK SABBATH ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:  1978 ΕΤΑΙΡΙΑ:  Vertigo ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:  Tony Iommi (Black Sabbath) ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Κιθάρα  – Tony Iommi Φωνητικά...

[περισσότερα]