A day to remember... 11/3 [NIGHTRAGE)

11 Μαρτίου, 2017 - 21:45

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “A new disease is born” – NIGHTRAGE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:  2007
ΕΤΑΙΡΙΑ:  Lifeforce
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:  Jacob Hansen
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Jimmie Strimmell
Κιθάρα  – Marios Iliopoulos
Μπάσο – Henric Carlsson
Τύμπανα – Alex Svenningsson

Οι Ελληνοσουηδοί NIGHTRAGE μπήκαν στον χάρτη της melodic death σκηνής με τα δύο πρώτα τους και εξαιρετικά album “Sweet vengeance” και “Descent into chaos”. Οι ιδρυτές της μπάντας Μάριος Ηλιόπουλος και Gus G. αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Σουηδία θεωρώντας πως εκεί θα βρουν τους ιδανικούς πόρους για να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμα τους, την δημιουργία δηλαδή μίας melodic death metal μπάντας, κάτι που ήταν λογικό μιας και η Σουηδία γεννώντας συγκροτήματα όπως οι AT THE GATES, DARK TRANQUILLITY και IN FLAMES θεωρείται από πολλούς η γενέτειρα του ιδιώματος αυτού. Πράγματι, με την είσοδο του πρώην τραγουδιστή των AT THE GATES Tomas Lindberg στο συγκρότημα, οι NIGHTRAGE αποτύπωσαν άψογα τον ήχο του Gothenburg με τα δύο πρώτα τους album.

Έρχονται στιγμές όμως που δεν πηγαίνουν όλα αρμονικά για ένα συγκρότημα και το ίδιο συνέβη και με τους NIGHTRAGE. Ο Gus G. εκείνη την εποχή, εκτός από τους NIGHTRAGE συμμετείχε και στους FIREWIND, DREAM EVIL και MYSTIC PROPHECY ενώ ταυτόχρονα αναπλήρωνε τον Christopher Amott στην περιοδεία των ARCH ENEMY. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που αποφάσισε να αποσυρθεί από αρκετές μπάντες στις οποίες συμμετείχε, μεταξύ των οποίων και οι NIGHTRAGE, για να αφοσιωθεί περισσότερο στους FIREWIND. Μαζί όμως με τον Gus G. σημειώθηκε και μία δεύτερη σημαντική αποχώρηση από το συγκρότημα, αυτή του Tomas Lindberg.

Με τις δύο αυτές τεράστιες απώλειες ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το συγκρότημα εάν ο επόμενος δίσκος της μπάντας θα μπορούσε να κυμανθεί στα επίπεδα των δύο προηγούμενων. Με το “A new disease is born” οι NIGHTRAGE απέδειξαν πως ήταν ακόμα ζωντανοί. Αν και ο δίσκος δεν μπορεί να συγκριθεί με τους δύο προηγούμενους η προσπάθεια τους κρίνεται θετική.

Μουσικά οι NIGHTRAGE κράτησαν ως βάση τον ήχο των AT THE GATES προσθέτοντας σε αυτόν τις πολλαπλάσιες μελωδίες από αυτές που είχαν στα δύο προηγούμενα album, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το άλμπουμ υπολείπεται από δυνατά riffs, blast beats και τεχνικά κιθαριστικά solo. Η είσοδος στο συγκρότημα του τραγουδιστή Jimmie Strimmell έφερε και αυτή με την σειρά της μία μικρή αλλαγή στον ήχο του συγκροτήματος. Ο Strimmell εκτός από growl και scream vocals είχε την δυνατότητα να προσφέρει και καθαρά φωνητικά στο συγκρότημα. Ο τρόπος με τον οποίο τα ενσωμάτωσε η μπάντα στον ήχο της σε συνδυασμό με τις πολλές κιθαριστικές μελωδίες γέννησε αρκετά metalcore στοιχεία.

Χαρακτηριστικά δείγματα για τον ήχο του album είναι τα τραγούδια “Spiral”, “Reconcile” και “A condemned club” αλλά άξια αναφοράς είναι και τα “Encircle” και “Spiritual impulse” που αποτελούν τα πιο επιθετικά σημεία του δίσκου.

Did you know that: 
-Το όνομα του album “A new disease is born” αναφέρεται μέσα στους στίχους του τραγουδιού “Drug” από το προηγούμενο album των NIGHTRAGE, “Descent into chaos”.
-Για το τραγούδι “Scathing” έχει γυριστεί βίντεο το οποίο έχει σκηνοθετηθεί από τον Bob Katsionis.
Δημήτρης Μπούκης

Ας δούμε όμως, τι είχε γράψει ο Κωνσταντίνος Βασιλάκος στην παρουσίαση που είχε κάνει στο έντυπο ROCK HARD και τι είχε πει ο Μάριος Ηλιόπουλος στον Κώστα Αλατά, στο ίδιο τεύχος…

NIGHTRAGE – “A new disease is born” (Lifeforce Records)
Πόσο περίεργα μπορεί να τα φέρει η τύχη. Οι NIGHTRAGE είχαν ξεκινήσει στη Century Media με ένα line up που δεν μπορούσε κανείς να αγνοήσει και ήταν ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα. Άλλωστε είχαν στις υπηρεσίες τους τον Tomas Lindberg, ένας από τους προπάτορες του Σουηδικού death metal, το Nicholas Barker, ντράμερ χταπόδι/ μετρονόμο, το “δικό” μας Gus G. αλλά και τον Per Moller Jensen από τους THE HAUNTED. Η μοίρα όμως τους θέλει να βγάζουν το καλύτερό τους μέχρι τώρα άλμπουμ με σχετικά άγνωστους συντελεστές, πλην του Μάριου Ηλιόπουλου, ιδρυτή του συγκροτήματος. Έχοντας πάρει μεταγραφή πλέον στη Lifeforce Records, ο Μάριος και η παρέα του δημιούργησαν ένα άλμπουμ που θα συζητηθεί πολύ για το έτος που διανύουμε. Απίστευτα πιασάρικα riffs, άγρια φωνητικά με πολύ λίγες πινελιές από καθαρά/ μελωδικά, τα οποία όμως, παρόλο που αποτελούν cliché, ταιριάζουν τέλεια στις συνθέσεις, χωρίς να του αφαιρούν σπιθαμή αγριότητας. Το “A new disease is born” συνδυάζει το καλό μελωδικό σουηδικό death metal τύπου AT THE GATES (τελευταίας περιόδου) και DARK TRANQUILLITY (αρχικής-μεσαίας περιόδου) με το αγνό heavy metal. Ενώ οι δύο προηγούμενες δουλειές των NIGHTRAGE ήταν καλές μεν, αλλά χωρίς να έχουν αυτό το κάτι παραπάνω για να ξεχωρίσουν, το “A new disease is born” καταφέρνει και διαφέρει. Πολλές φορές τίθεται θέμα στην τρίτη κυκλοφορία ενός συγκροτήματος, η οποία σηματοδοτεί το σταυροδρόμι που θα οδηγήσει στην καταξίωση ή την παρακμή. Οι NIGHTRAGE φτάσανε σε αυτό το σταυροδρόμι και το “A new disease is born” είναι εδώ για να χαράξει την καλύτερη δυνατή πορεία του συγκροτήματος.
8,5 / 10
Κωνσταντίνος Βασιλάκος
    

NIGHTRAGE
Spreading the disease!

Κυριακή μεσημέρι, ο καιρός είναι βροχερός και το κρύο αρκετό, η Ποσειδώνος σχετικά άδεια και σε μία αποθήκη κοντά στο Ελληνικό οι NIGHTRAGE γυρίζουν video-clip για το τραγούδι τους “Scathing” από το ολοκαίνουριο τρίτο τους άλμπουμ, “A new disease is born”. H ελληνική ψυχή και κιθαρίστας της μπάντας, Μάριος Ηλιόπουλος, μας υποδέχτηκε αρκετά χαρούμενος μιας και βρισκόταν έστω και για λίγες μέρες πίσω στην πατρίδα και συζητήσαμε για τα όσα έχει καταφέρει η μπάντα του μέχρι στιγμής, τις φιλοδοξίες του για το νέο άλμπουμ με την παρέα να είναι τόσο ευχάριστη που άραξα μέχρι το τέλος των γυρισμάτων ρίχνοντας αρκετό γέλιο με τα υπόλοιπα παιδιά από το συγκρότημα.

Νέα, τρίτη κατά σειρά δουλειά για τους NIGHTRAGE και παρατηρώ ότι είστε σταθεροί στο χρονικό διάστημα που αφήνετε ανάμεσα στις δουλειές σας παρά τις όποιες αλλαγές στο line-up ή υποχρεώσεις της μπάντας.
Οι NIGHTRAGE είναι μία μπάντα πολύ ενεργή σε ότι αφορά την ηχογράφηση νέου υλικού και ζωντανές εμφανίσεις και μιας και εγώ είμαι ο βασικός δημιουργός των τραγουδιών, δε θα έλεγα ότι επηρεάζομαι αρνητικά από οποιαδήποτε κατάσταση και να συμβεί στην μπάντα, αφού έχουμε ένα προκαθορισμένο πλάνο σχετικά με την κυκλοφορία των άλμπουμ μας. Αυτό δίνει και την δυνατότητα στον κόσμο και στους οπαδούς μας να ακολουθούν την μπάντα. Από την στιγμή μάλιστα που έχουμε την έμπνευση και την ενέργεια να γράφουμε καλά τραγούδια, αυτός είναι άλλος ένας λόγος που θέλουμε να κυκλοφορούμε αυτή τη μουσική προς τα έξω. 

Ακούγοντας το “A new disease is born” μου έδωσε την αίσθηση ότι το κλίμα στην μπάντα ήταν αρκετά ευχάριστο όταν το συνθέτατε και το ηχογραφούσατε. Υπήρχε όντως τέτοια αίσθηση μέσα στο κλίμα της μπάντας;
Έχεις δίκιο και φαίνεται και στο άλμπουμ ότι περνάμε καλά παίζοντας μαζί μουσική. Αυτή τη φορά μπορώ να σου πω ότι δεν έγραψα μόνος μου τη μουσική και τους στίχους, με βοήθησε και ο Henric (σ.σ. Carlsson – μπάσο) και ο Jimmie (σ.σ. Strimell – φωνή) έχοντας ως αποτέλεσμα η μπάντα να ακουστεί πιο φρέσκια και ανανεωμένη αν και σίγουρα διατηρείται ο χαρακτηριστικός metal ήχος των NIGHTRAGE. Έχουμε και καινούριο ντράμερ, τον Alex Svenningson, ένα πάρα πολύ καλό μουσικό που βρήκαμε κοντά στην περιοχή μας κι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μας. Μας έδειξε τις ικανότητές του από την πρώτη στιγμή, έχοντας πολύ καλές ιδέες αν και εισχώρησε στην μπάντα σχετικά αργά. 

Το άλμπουμ είναι αρκετά προσεγμένο σε ότι αφορά τις μελωδίες. Από την εποχή των EXHUMATION ήταν φανερό το ταλέντο σου σε αυτόν τον τομέα αλλά αυτή τη φορά με τα φωνητικά του Jimmie θα έλεγα ότι αναδεικνύονται περισσότερο. Θα έλεγες ότι η ικανότητα του να ελίσσεται με άνεση από τα παραμορφωμένα φωνητικά στα πιο καθαρά επηρέασε τον τρόπο που έγραψες τα συγκεκριμένα τραγούδια;
Ήταν ένα bonus ότι ο Jimmie μπορούσε να τραγουδήσει εξίσου καθαρά και brutal. Ήταν μία έκπληξη για μένα το γεγονός ότι τραγούδησε καθαρά, δεν ήξερα καν ότι μπορούσε να το κάνει, απλά άκουσα κάποια demo, μου άρεσε αυτό που άκουσα κι έτσι το δοκιμάσαμε. Όσον αφορά τις μελωδίες, πιστεύω ότι αποτελούν από τα δυνατότερα στοιχεία των NIGHTRAGE και αυτή τη φορά θα έλεγα ότι έχω παίξει τις καλύτερές μου κιθάρες και το θεωρώ ως ένα Μάριος guitar άλμπουμ, μιας κι έπαιξα εγώ όλες τις κιθάρες στο “A new disease is born” και νιώθω ότι αναδεικνύεται το μέγεθος της δουλειάς που έχουμε κάνει από την πρώτη ακρόαση.

Αν και σίγουρα ηχητικά δεν έχετε καμία σχέση με το N.W.O.A.M. και metalcore μπάντες τύπου KILLSWITCH ENGAGE, πιστεύεις ότι αυτή η μελωδικότερη προσέγγιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το “A new disease is born” κυκλοφορεί από την Lifeforce, μία εταιρία με έντονο παρελθόν στον metalcore ήχο, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας;
Καταρχήν να σου πω ότι η Lifeforce υπέγραψε τους NIGHTRAGE επειδή δεν ήθελε άλλη μία metalcore μπάντα. Μας το είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή. Ήθελαν τους NIGHTRAGE. Από κει και πέρα τα καινούρια στοιχεία στη μουσική όπως έχουν προκύψει, αν και πάντα είχαμε καθαρά φωνητικά στην μπάντα, σε συνδυασμό με τις ιδέες των Jimmie και Henric ως πιο νέοι, νομίζω ότι έκανε το άλμπουμ να ακούγεται όπως ακούγεται. Το βασικότερο είναι οι NIGHTRAGE συνεχίζουν, κυκλοφορούμε το τρίτο μας άλμπουμ, ακολουθούμε τον δρόμο που έχουμε καθορίσει από την αρχή καταφέρνοντας να διατηρήσουμε τον ήχο μας. Πιστεύω ότι απλά ωρίμασε η μουσική των NIGHTRAGE με αυτό το άλμπουμ. Ακούς την μπάντα να παίζει, γιατί δώσαμε μάλλον λάθος εντύπωση στον κόσμο με τα δύο πρώτα μας άλμπουμ, λόγω του τραγουδιστή που είχαμε τότε, τον Tomas Lindberg. Αυτή τη φορά όμως είναι φανερό ότι οι NIGHTRAGE είναι μία δεμένη μπάντα και ένα όραμα, μία ιδέα του Μάριου που ξεκίνησε στην Ελλάδα και την μετέφερε στην Σουηδία. 

Συγκριτικά με το προηγούμενο άλμπουμ σας, “Descent into chaos”, το ελληνικό στοιχείο είναι αρκετά μειωμένο. Από κει που είχατε τον Foti στα τύμπανα, τον Gus G. στην δεύτερη κιθάρα και την επιμέλεια του εξωφύλλου από τον Σπύρο των SEPTIC FLESH, τώρα είσαι ο μόνος που διατηρεί τον ελληνικό χαρακτήρα στην μπάντα. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ή είναι τυχαία η όλη εξέλιξη;
Είναι τυχαία, εντελώς τυχαία. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι εγώ. Μακάρι να μένανε τα παιδιά στην μπάντα, πολύ θα το ήθελα. Μου αρέσει να παίζω με Έλληνες γιατί είναι πιο εύκολο για μένα λόγω της γλώσσας να συνεννοηθείς. Μπορώ όμως να σου πω ότι έχουμε ήδη άλλον έναν Έλληνα στην μπάντα, τον Constantine από την Αθήνα, ο οποίος έχει αναλάβει την δεύτερη κιθάρα αν και δεν το έχουμε ανακοινώσει κάπου επίσημα και παρότι μας είχαν βοηθήσει διάφοροι Σουηδοί κιθαρίστες στο παρελθόν, εγώ ήθελα Έλληνα, διατηρώντας έτσι τον ελληνοσουηδικό χαρακτήρα των NIGHTRAGE. 

Επίσης είναι το πρώτο άλμπουμ χωρίς τον Tomas Lindberg και τον Gus G. στο πλευρό σου. Αν και είναι γνωστό ότι εσύ είσαι ο βασικός συνθέτης της μπάντας, θα έλεγες ότι ήταν διαφορετική η ψυχολογία σου αυτή τη φορά;
Ήθελα πραγματικά να αποδείξω σε αυτό το άλμπουμ, ότι είμαι εγώ αυτό που έκανε τους NIGHTRAGE αυτό που είναι και αυτή είναι αλήθεια Θα έλεγα λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι νομίζανε ότι η μπάντα είναι του Tomas Lindberg ή του Gus ενώ εγώ ήμουν αυτός που κινούσε τα νήματα, δούλευα κι έτρεχα για την μπάντα και το “A new disease is born” ήταν ένα στοίχημα που είχα δώσει με τον εαυτό μου ότι οι NIGHTRAGE μπορούν να κυκλοφορήσουν ένα πολύ καλό άλμπουμ χωρίς να έχουν κάποιο μεγάλο όνομα στο line-up. 

Από την άλλη φαντάζομαι ότι όσο ενθουσιασμένος και να ήταν ο Tomas Lindberg με την συνεργασία σας, μέσα σου δεν ήξερες ότι κάποια στιγμή θα αποχωρήσει έτσι δεν είναι;
Το ήξερα από την αρχή και δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέματα. Μπορώ να πω ότι ο Tomas ήταν κάτι σαν session μέσα στους NIGHTRAGE. Μου είχε εξηγήσει ότι έχει τις δικές του μπάντες, τη ζωή του, τη δουλειά του και γενικότερα όλες του τις υποχρεώσεις και πιστεύω ότι έκανε καλό και στους δυο μας να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους αυτή τη φορά. Παραμένουμε φίλοι φυσικά, αλλά η αποχώρησή του μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καινούριο. Έχουμε νέο τραγουδιστή, ο οποίος είναι αρκετά πιστός στην μπάντα και μπορεί να μας ακολουθήσει στις περιοδείες και φυσικά συμμετέχει στις πρόβες και στην συνθετική διαδικασία και όλα αυτά με κάνουν να νιώθω πολύ καλά. 

Αυτή τη φορά δεν ηχογραφήσατε στα Fredman Studios όπως κάνατε με τις προηγούμενες δουλειές σας αλλά στα Hansen studios με τον Jacob Hansen ο οποίος είναι αρκετά δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Έμεινες ικανοποιημένος από αυτή σας την συνεργασία;
Έχω ηχογραφήσει τέσσερα άλμπουμ στα Fredman. Δύο με τους EXHUMATION και δύο με NIGHTRAGE. Σίγουρα ήταν ένα studio που ήξερα από την αρχή πως θα βγει ο ήχος αλλά αυτή τη φορά ήθελα να κάνω μία αλλαγή. Προτίμησα να πάρω το ρίσκο και να πάω σε ένα άλλο studio γιατί ήξερα τον Jacob από την εποχή των BREAKING SILENCE με το “Impact” και από τότε ήξερε να βγάζει καλό ήχο. Πιστεύω τώρα ότι με τα τελευταία άλμπουμ που έχει κάνει όπως αυτά των RAUNCHY, FEAR MY THOUGHTS, COMMUNIC κτλ έχει ανεβεί πάρα πολύ ως παραγωγός και νομίζω ότι η επιλογή μας να δουλέψουμε μαζί του ήταν η καλύτερη. Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε μιας και δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί μαζί στο παρελθόν αλλά μας απέδειξε από μόνος του ότι είναι ένας από τους καλύτερους metal παραγωγούς και θέλουμε πολύ να δουλέψουμε και για το επόμενο άλμπουμ μας.

Στις 12 Φεβρουαρίου θα παίξετε (σ.σ. ήδη θα έχει πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις γραμμές) στην Πολωνία μαζί με τους VADER, ONSLAUGHT και SOLITUDE AETURNUS και η συγκεκριμένη συναυλία θα βιντεοσκοπηθεί με σκοπό να κυκλοφορήσει σε DVD. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό.
Γυρνάμε ένα live DVD με αυτές τις μπάντες και το πρώτο για μας. Μας έκανε η Metal Mind Productions μία πάρα πολύ καλή πρόταση και θεωρώ ότι ένας πολύ καλός τρόπος promotion ώστε μαζί με το καινούριο άλμπουμ να υπάρχει και στην αγορά ένα live DVD δίνοντας την ευκαιρία να μας δούνε ζωντανά κι αυτοί που δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι στιγμής. Απ’ ότι ξέρω θα κυκλοφορήσει γύρω στον Απρίλιο και αυτή τη στιγμή εμείς κάνουμε εντατικές πρόβες και είμαστε γενικά στο τρέξιμο. Ήρθαμε στην Ελλάδα για να γυρίσουμε το video του “Scathing” και ελπίζω στο τέλος να πάνε όλα καλά.

Με περιοδείες έχετε κανονίσει τίποτα; 
Δεν έχουμε κλείσει ακόμα κάποια περιοδεία αν και είχαμε αρκετές προτάσεις. Έχουμε κλείσει όμως για το Summer Breeze Festival, το Metal Healing στην Ξάνθη και έχουμε πλάνα για περιοδεία στην Αμερική και στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να σου ανακοινώσω κάτι σίγουρο όμως. 

Έχετε παίξει στην Αμερική έτσι δεν είναι;
Το πρώτο μας tour ήταν στην Αμερική. Ακούγεται απίστευτο το ξέρω. Θέλαμε πολύ να παίξουμε εκεί αν και η έκταση είναι πραγματικά τεράστια. Πρέπει να κάνεις πάνω από πέντε tour για να αποκτήσεις κάποιο όνομα αλλά σαν εμπειρία ήταν πάρα πολύ καλή. Παίξαμε μαζί με τους GOD DETHRONED, THINE EYED BLEED, HELL WITHIN και με την ευκαιρία αυτή δέσαμε και με τον νέο μας τραγουδιστή, δοκιμάστηκε κατευθείαν στα δύσκολα, όπως και αργότερα στην Ευρώπη με τους BOLT THROWER, όπου σχεδόν κάθε show ήταν sold-out μιας και οι BOLT THROWER περιοδεύουν κάθε τέσσερα χρόνια και πουλάνε merchandise μόνο στις συναυλίες τους και ήταν και αυτή μία εξίσου φανταστική εμπειρία. 

Γενικότερα ποιο είναι το feedback από τις Η.Π.Α. σε ότι αφορά τους NIGHTRAGE;
Υπάρχει μία σχετική ανταπόκριση εκεί και πιστεύω με το καινούριο άλμπουμ και το video-clip που γυρίζουμε να καταφέρουμε να μας παίξει το MTV. Η εταιρία πιστεύει αρκετά σε μας, αν και μικρότερο label, αλλά λένε ότι καλύτερα να είσαι πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη. Στη Century Media ήμασταν μια χαρά και τους ευχαριστώ για ότι έκαναν για τους NIGHTRAGE, αλλά κατάλαβα ότι σταμάτησαν να πιστεύουν σε μας. Δεν ήθελαν να ρίξουν άλλα λεφτά στη μπάντα για το promotion και αυτό ήταν λυπηρό, οπότε πήραμε την απόφαση να φύγουμε και να βρούμε μία άλλη εταιρία. Μπάντες όπως οι TRIVIUM και οι HEAVEN SHALL BURN ξεκίνησαν από την Lifeforce και αργότερα υπέγραψαν σε μεγαλύτερες εταιρίες. Εμείς βέβαια κάναμε το αντίθετο αλλά τουλάχιστον τώρα είμαστε ικανοποιημένοι. Ζητήσαμε από την Lifeforce να είμαστε η top-priority μπάντα τους κι όντως αυτό δείχνει με τις κινήσεις της μέχρι στιγμής. 

Ενώ με τους EXHUMATION κάνατε κινήσεις που ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, όπως να πάτε στην Σουηδία και να ηχογραφήσετε τα άλμπουμ σας, γιατί πιστεύεις ότι η επιτυχία δεν ήταν ανάλογη με αυτή των NIGHTRAGE; Τόσο επηρεάζει η χώρα καταγωγής μιας μπάντας τελικά; 
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι αυτά που έκανα τα τελευταία έξι χρόνια με τους NIGHTRAGE, δε θα μπορούσα να τα κάνω ποτέ με τους EXHUMATION. Πιστεύω ότι υπάρχει διαφορετική κουλτούρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Σουηδία έχει μουσική βιομηχανία και έχει πιο πολλούς δρόμους να ανοιχτείς σε αυτό το πεδίο της μουσικής κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα αν και υπάρχει κόσμος που ακούει αυτή τη μουσική, αλλά δεν αγοράζουνε δίσκους, δεν πηγαίνουν στις συναυλίες... Ξέρεις πως είναι εδώ τα πράγματα.. Τελικά ίσως είναι θέμα χώρας που δεν καταφέρνουμε κάτι στην Ελλάδα. Είναι περίεργο γιατί έχω ζήσει και στις δύο χώρες και στη Σουηδία κάνω πιο γρήγορα βήματα απ’ ότι εδώ. 

Δηλαδή αν δεν μετακόμιζες στην Σουηδία και φόρμαρες τους NIGHTRAGE στην Ελλάδα, θα ήταν διαφορετική η όλη εξέλιξη;
Με την νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα δεν θα βοηθούσε να εδραιωθεί το όνομα της μπάντας. Κάτι θα πήγαινε λάθος. Με τους EXHUMATION κάναμε πολύ καλές κινήσεις πιστεύω και δεν νομίζω ότι δόθηκε τόση μεγάλη προσοχή και η ανάλογη υποστήριξη. Αυτό το συναίσθημα μου έμεινε στο τέλος.

Να ’σαι καλά Μάριε και καλή επιτυχία με το “A new disease is born”! Δεν έχω άλλες ερωτήσεις. Το κλείσιμο δικό σου...
Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και ελπίζω να σας αρέσει το νέο μας άλμπουμ όπως και σε όλους τους Έλληνες φίλους μας και θέλουμε πάρα πολύ να έρθουμε να παίξουμε ζωντανά στην Ελλάδα, κάτι που μας έχει λείψει πάρα πολύ. Δεν θα το έλεγα παράπονο, αλλά είναι κρίμα που δεν έχουμε έρθει μέχρι στιγμής και δεν ξέρω ποιος φταίει γι’ αυτό. Την αγαπάω την Ελλάδα, χώρα μου είναι, αλλά πιστεύω ότι οι ξένοι μας δίνουν πιο πολύ σημασία απ’ ότι οι Έλληνες. Πιστεύω ν’ αλλάξει αυτή η νοοτροπία κάποια στιγμή. 
Κώστας Αλατάς

Δισκογραφία:
“Sweet vengeance” (2003)
“Descent into chaos” (2005)
“A new disease is born” (2007)

www.nightrage.com

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember… 16/05 [INNER WISH]

16 Μαίου, 2018 - 20:15 Θοδωρής Μηνιάτης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Waiting For The Dawn” – INNER WISH  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998  ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NMC Records  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Κώστας Αρνιώτης  ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά – Γιάννης...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 16/05 [MOONSPELL]

16 Μαίου, 2018 - 18:30 Γιώργος Κόης

ΜΠΑΝΤΑ: MOONSPELL ΑΛΜΠΟΥΜ: “Night eternal” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΙΑ: SPV ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Tue Madsen ΣΥΝΘΕΣΗ: Fernando Ribeiro – φωνητικά Miguel Gaspar – ντραμς Pedro Paixão...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 13/05 [DOKKEN]

13 Μαίου, 2018 - 23:45 Σάκης Νίκας

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Lightning strikes again” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Frontiers ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Don Dokken, Tim David Kelly ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Don Dokken – φωνητικά Jon Levin – κιθάρες...

[περισσότερα]

A Day to Remember… 10/5 [TESTAMENT]

10 Μαίου, 2018 - 12:30 Θοδωρής Κλώνης

  ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The New Order” – TESTAMENT  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1988  ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Megaforce Records  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Alex Perialas  ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 05/05 [CRADLE OF FILTH]

5 Μαίου, 2018 - 18:15 Θάνος Κολοκυθάς

ΜΠΑΝΤΑ: CRADLE OF FILTH ΑΛΜΠΟΥΜ: “Cruelty and the Beast” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998 ΕΤΑΙΡΙΑ: Music For Nations ΣΥΝΘΕΣΗ: Dani Filth – φωνητικά Stuart Anstis – κιθάρα Gian Pyres – κιθάρα Robin...

[περισσότερα]