A day to remember... 13/10 [DREAM EVIL - CIRCLE II CIRCLE]

13 Οκτωβρίου, 2016 - 23:45

Στις 13 Οκτωβρίου 2006 κυκλοφόρησαν δύο δίσκοι που τελικά δεν έκαναν το "γκελ" που περίμεναν οι εταιρίες τους και φυσικά και τα ίδια τα γκρουπ. Ο λόγος για το πάλαι ποτέ "σούπερ γκρουπ", τους DREAM EVIL, του πασίγνωστου παραγωγού Fredrik Nordstrom αλλά και τους CIRCLE II CIRCLE, του πρώην τραγουδιστή των SAVATAGE, Zachary Stevens.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά παραπάνω, αλλά απλά να θυμηθούμε τις συνεντεύξεις που είχαμε κάνει με αυτές τις σπουδαίες προσωπικότητες και την παρουσίαση του δίσκου των DREAM EVIL, όπως είχαν παρουσιαστεί στο έντυπο ROCK HARD...

ΟΝΟΜΑ ALBUM: "United" - DREAM EVIL
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 2006
ΕΤΑΙΡΕΙΑ : Century Media
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Fredrik Nordstrom
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ 
Φωνητικά -  Niklas Isfeldt
Κιθάρες - Fredrik Nordström, Mark Black
Μπάσο - Peter Stålfors
Drums -  Pat Power

Είναι καλό να βλέπεις ένα συγκρότημα να καλυτερεύει με κάθε του κυκλοφορία. Με τους Σουηδούς DREAM EVIL, είχα δώσει ρέστα, ακούγοντας το προηγούμενό τους άλμπουμ, το “Book of heavy metal”. Μετά από μια φοβερή δουλειά αυτό που συνήθως συναντάμε, είναι μια λιγότερο καλή. Εκεί κάνουν τη διαφορά οι μεγάλοι από τους μικρούς. Γιατί σε οποιονδήποτε καλλιτεχνικό χώρο, κάποιος μπορεί να δημιουργήσει κάτι καλό, αλλά να μην καταφέρει να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα όμως, εγώ δίνω ένα ελαφρυντικό για τη μειωμένη απόδοση. Από τη μια αποχώρησε ο δικός μας Gus G., από την άλλη τους άφησε ο φοβερός Snowy Shaw, ενώ, στην πορεία έφυγαν και γύρισαν, μπασίστας και τραγουδιστής. Ιδιαίτερα οι πρώτοι δύο, που είχαν μεγάλη ανάμιξη στις συνθέσεις, επηρέασαν το σύνολο. Δε θα σταθώ σε μεμονωμένα τραγούδια, γιατί το ύφος τους δεν άλλαξε και οι DREAM EVIL συνεχίζουν να παίζουν κλασικό metal αλλά με έξυπνα εκμοντερνισμένο ήχο. Επίσης, θα βρείτε μια εξαιρετική διασκευή στο “My number one” της Έλενας Παπαρίζου, με τη συμμετοχή του Gus και του Snowy. Παρόλα αυτά, εγώ περιμένω να δω την εξέλιξή τους, αφού οι αλλαγές τούς πήγαν 2 βήματα πίσω. Μου αρέσει όμως που δεν πτοούνται και προσπαθούν.
Γιώργος “K” Κουκουλάκης

 

DREAM EVIL
“United metal forces”

Οι DREAM EVIL πέρασαν μεγάλες αναταραχές με αλλαγές μελών, προβλήματα και επανασυνδέσεις. Κάπου εκεί, έχασαν και λίγη από τη χημεία τους. Όμως όπως μας λέει ο κιθαρίστας τους Fredrik Nordstrom, συνεχίζουν με καλή διάθεση και θέληση. Το νέο τους άλμπουμ “United” είναι στα καταστήματα και δεν θα σας δυσαρεστήσει. Τι επιφυλάσσει το μέλλον όμως;

Καλησπέρα Fredrik. Αφού έχουμε περιορισμένο χρόνο θα ξεκινήσω άμεσα με το άλμπουμ. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα πίσω από τα τραγούδια, σωστά;
Όχι, αλλά κάτσε να πιάσω το άλμπουμ. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, όμως το “Fire” ξεκίνησε από κάπου αλλού και κατέληξε να ασχολείται με βρικόλακες. Στο “Let me out” κάποιος πουλά την ψυχή του στο διάβολο, όμως θέλει να την πάρει πίσω και τελικά αποφασίζει να γίνει διάσημος, οπότε του την ξαναπουλάει (γέλια). Τo “Love is blind”, είναι από τα «καλά» κομμάτια, δεν ξέρω αν σου αρέσει, αλλά μιλάει για την οικογένεια. Γράφτηκε από το Niklas μετά από ένα καυγά που είχε με την γυναίκα του.

Η έμπνευση πηγάζει εύκολα από δύσκολες στιγμές.
Ναι, αλλά δεν είναι έτσι ο Σουηδικός τρόπος. Αν ακούσεις το “Falling” που μιλά για κάποιον που ξυπνά με πονοκέφαλο την Κυριακή μετά από μια βραδιά με πολύ αλκοόλ και χορό… Αυτός είναι ο Σουηδικός τρόπος (γέλια).

Για πες μου για το “Doomlord” γιατί οι στίχοι που έπιασα είναι κάπως περίεργοι.
Στο λεωφορείο βαριέσαι εύκολα, οπότε εμείς παίζουμε παιχνίδια με τις λέξεις. Προσπαθούμε να κάνουμε μετάφραση λέξη προς λέξη από τα Σουηδικά στα Αγγλικά, λέξεις που προκαλούν γέλια. Το Σουηδικό χιούμορ είναι παράξενο όπως ξέρεις. Έτσι αν μεταφράσεις τα δύο συνθετικά του “Doomlord” είναι ένα είδος πουλιού του doomherre. Αυτό μας έδωσε την ιδέα, αφού ακούγεται πολύ metal, αλλά είναι πουλί. Ο λόγος στα Σουηδικά που ακούγεται στο τραγούδι, είναι από ένα γνωστό κωμικό και μιλά για το πουλί (γέλια). Μας αρέσει το metal αλλά μας αρέσει να κάνουμε πλάκα και να το διασκεδάσουμε. Το κάναμε στο παρελθόν και συνεχίζουμε.

Γενικά πώς βρίσκεις το άλμπουμ. Είσαι βασικό μέλος του συγκροτήματος και θέλω την άποψή σου.
Να σε ρωτήσω εγώ το ίδιο; Πώς το βλέπεις εσύ;

Να σου πω. Το άκουσα ευχάριστα το άλμπουμ και το βρήκα καλό, αφού δεν ήθελα να περιμένω κάτι μεγάλο. Όμως, έχοντας αγαπήσει το “The book of heavy metal” δεν νομίζω ότι το φτάνει, ούτε από πλευρά συνθέσεων, ούτε από πλευράς απόδοσης.
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά το βλέπω απόλυτα φυσιολογικό. Από την μια χάσαμε τον Snowy, που εκτός από ντράμερ ήταν και βασικός συνθέτης, όπως χάσαμε και τον Gus που ήταν κύριο χαρακτηριστικό του ήχου μας. Με τα νέα άτομα και τις αλλαγές θα χρειαστούμε χρόνο. Όμως ο λόγος που παίζουμε μουσική, είναι επειδή μας ικανοποιεί και θέλουμε να διασκεδάσουμε, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε και το “United” αυτό ακριβώς υποδηλώνει, την συνέχεια παρά τις αντιξοότητες.

Ξέρω ότι o Gus G. τρέφει μεγάλο σεβασμό σε σένα, οπότε πιστεύω ότι θα του ήταν δύσκολο να σου ανακοινώσει την αποχώρησή του.
Ναι, αλλά ήταν εμφανές πως δεν ένιωθε άνετα. Ο Κώστας είναι πραγματικό ταλέντο στην κιθάρα, αλλά και δυνατή προσωπικότητα. Αν εμείς θέλαμε απλά να διασκεδάσουμε, αυτός σκεφτόταν συνέχεια το πώς θα μεγαλώσει το συγκρότημα. Είναι καταπληκτικό παιδί και καλός φίλος. Του μίλησα και του είπα πως αν δεν νοιώθει άνετα, θα πρέπει να φύγει για το δικό του καλό. Ήταν φιλική αποχώρηση και τώρα κάνει καλή δουλειά με τους FIREWIND. Το ίδιο έγινε και με τον Snowy που αποφάσισε να μας αφήσει για να κάνει το δικό του.

Καλά, ο Snowy το συνηθίζει αυτό, αφού έτσι άφησε τον KING DIAMOND, τους δικούς του NOTRE DAME. Μου φαίνεται πως βαριέται γρήγορα και θέλει αλλαγές.
Ναι, αλλά είναι τρομερός μουσικός, παίζει εκτός από drums, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και όλα καλά. Όμως είναι ιδιόμορφος χαρακτήρας.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να μη ρωτήσω για την διασκευή που κάνατε στο “My number one” της Παπαρίζου.
Ξέρεις αυτό ήταν έτοιμο περίπου ένα χρόνο πριν, με τη συμμετοχή του Snowy και του Gus, αφού θέλαμε να εκμεταλλευτούμε την επιτυχία του τραγουδιού. Θέλαμε να το κυκλοφορήσουμε άμεσα σαν ΕΡ, παρότι δεν είχαμε έτοιμο άλμπουμ για να ακολουθήσει και η Century Media ήταν αντίθετη. Κρίμα.

Ξέρω ότι στον Gus άρεσε η διασκευή και στην Ελλάδα έχει ήδη παιχτεί σε κλαμπ, ράδιο και τηλεόραση. Τέλος πάντων. Πώς βλέπεις τα σχέδια για την προώθηση του δίσκου;
Θέλουμε να παίξουμε συναυλίες για να το προωθήσουμε. Έχουμε κλείσει τις πρώτες και προσπαθούμε να πάμε και Ιαπωνία.

Εκεί υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση μέχρι τώρα στους DREAM EVIL.
Ναι, θυμάμαι όταν γράφαμε το ντεμπούτο μας με τον Gus, κάναμε πρόβες για το ποιος θα πει το “Good evening Tokyo” (γέλια). Από την αρχή πήγαμε καλά εκεί, οπότε επιδιώκουμε να επιστρέψουμε.

Σας είχα δει σε δυο εμφανίσεις που κάνατε πέρυσι στο Λονδίνο, μια με τους SAXON στο Astoria και μια σαν headliners στο Underworld. Η πρώτη ήταν πετυχημένη, όμως η δεύτερη άσχημη.
Ναι, ήμουν μεθυσμένος στο Underworld. Μάλιστα, ένα γνωστός manager είχε δει εκείνη την εμφάνιση και μας πλησίασε μετά το πέρας της συναυλίας για να υπογράψουμε συμβόλαιο συνεργασίας. Οι όροι ήταν πολύ καλοί, με καλά λεφτά για όλους μας, όμως έπρεπε να πραγματοποιήσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα εμφανίσεων και περιοδειών για περίπου 18 μήνες, με εξάσκηση, κλπ. Αν και το συζητήσαμε διεξοδικά, τελικά δεν την αποδεχτήκαμε, γιατί κάποιοι δεν ήταν σύμφωνοι. Από τη μια ο Niklas, είναι καλός τραγουδιστής, αλλά δίχως τη σωστή εξάσκηση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Κάποιος άλλος δεν ήθελε να δεσμευτεί και ν’ αφήσει πίσω την οικογένειά του. Αν και κάποιες φορές το μετανιώνω, πλέον δεν με πειράζει, αφού ακόμα παίζω μουσική για τη δική μου ευχαρίστηση. Αυτό είναι αρκετό, αφού ποτέ δεν το κάναμε για να γίνουμε μεγάλοι.

Κι αν επαναληφθεί στο μέλλον μια τέτοια πρόταση;
Πρέπει να την εξετάσουμε με τις τότε συνθήκες και να δούμε.

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

ΟΝΟΜΑ ALBUM: "Burden of truth" - CIRCLE II CIRCLE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 2006
ΕΤΑΙΡΕΙΑ : AFM Records
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Zachary Stevens, Jim Morris, Dan Campbell
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ 
Φωνητικά -  Zachary Stevens
Κιθάρες - Andrew Lee, Evan Christopher
Μπάσο - Paul Michael "Mitch" Stewart
Drums -  Tom Drennan

 

CIRCLE II CIRCLE
“The DaVinci code”

Ο Zachary Stevens αποτελεί προσωπικά μία εκ των 10 κορυφαίων φωνών του metal στις μέρες μας. Τα χρόνια που πέρασε στους τεράστιους SAVATAGE μας έδωσαν πολλά να θυμόμαστε, αλλά έμαθαν και τον ίδιο ακόμα περισσότερα. Οι CIRCLE II CIRCLΕ - «παιδί» του μετά τους SAVA – πιο ώριμοι από ποτέ, κυκλοφορούν το τρίτο και καλύτερο άλμπουμ τους, “Burden of truth”, και ποιος χάνει την ευκαιρία για κουβεντούλα με τον κύριο Zak; Αν και μας ξενέρωσε με το στήσιμο και την καθυστέρηση της μίας εβδομάδας μέχρι την πραγματοποίησή της, τι να κάνουμε; Αδυναμίες είναι αυτές!

Καλησπέρα Zak και ας αρχίσουμε με συγχαρητήρια! Αυτό είναι το καλύτερο άλμπουμ των CIRCLE II CIRCLE!
Σ’ ευχαριστώ!

Ποια είναι η αλήθεια η οποία θάβεται;
Το αφήνω στον ακροατή. Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι αν σου έλεγαν ότι εσύ θα έφτιαχνες την ιστορία του Χριστού, της Μαρίας της Μαγδαληνής και τη συνέχεια, τότε θα υπήρχε ένα θάψιμο της αλήθειας. Αυτό είναι το θάψιμο της αλήθειας…

Έχεις εμπνευστεί από βιβλία όπως το “The DaVinci code”, “Holy Blood, Holy Grail” κλπ…
Σίγουρα!

Είχες αυτό το project στο μυαλό σου και σκέφτηκες ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να το κυκλοφορήσεις;
Κάπως έτσι. Διάβασα το “Holy Grail” κατά την περιοδεία του “Wake of Magellan” το 1998 και όταν το είδα στο βιβλιοπωλείο σκέφτηκα ότι αυτό το βιβλίο είναι κάτι μεταξύ BLACK SABBATH και IRON MAIDEN και θα το διαβάσω. Ήταν πολύ σκοτεινό ξέρεις. Όταν βγήκε η ταινία για το βιβλίο “The DaVinci code”, με έκανε να φανταστώ και να αποφασίσω να προχωρήσω. Το άλμπουμ πραγματεύεται μια φανταστική ιστορία, η οποία στην ουσία συνεχίζει από εκεί που τελειώνει η ταινία του “The DaVinci code”. To πώς θα αλλάξει ο κόσμος τώρα που υπάρχει η γνώση. Θέλαμε να το κάνουμε σαν ταινία…

Επειδή δεν έχω τους στίχους στο promo, μπορείς να πεις λίγα λόγια για την ιστορία του άλμπουμ;
Βασικά είναι μια φανταστική υπόθεση του τί θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος είχε τη γνώση και το θάρρος να την προβάλει. Αν εσύ ήσουν ο εκλεκτός, τι θα άλλαζες. Κάπως έτσι άρχισα. Με πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν αν ήσουν ο αποδέκτης αυτών των νέων.

Η μεγαλύτερη διαφορά που βρίσκω στο άλμπουμ συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές των CIIC είναι ότι είναι πιο σκοτεινός και η επιρροή των SAVATAGE είναι πιο εμφανής.
Αυτό που λες είναι ενδιαφέρον, γιατί αυτός είναι ο πρώτος δίσκος που δεν έγραψα τίποτα με τον Jon Oliva ή τον Chris Caffery. Γράφτηκε μόνο από τη μπάντα μου. Αλλά κι αυτοί οι τύποι είναι στην ουσία γύρω από τους SAVATAGE για χρόνια. Τους αρέσει η ίδια μουσική που αρέσει σε μένα, είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί των SAVATAGE εδώ, κι έτσι μερικά πράγματα έρχονται ομαλά. Κάτι που είναι ωραίο και έτσι θα συνεχίσουμε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την προοπτική που έχουμε…

Αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφορείς με το παρόν lineup.
Ναι…

Όταν «απέλυσες» τη SAVATAGE μπάντα που είχες την αρχή, τον LaPorte, τον Kinder, τον Zahner, δε φοβήθηκες το ρίσκο;
Βασικά δεν τους «απέλυσα». Απλά σκέφτηκα ότι θα ταίριαζαν καλύτερα με μπάντα του Jon, παρά με τη δική μου. Κάτι που είναι και αλήθεια, γιατί υπήρχαν μουσικές διαφορές, καλλιτεχνικές διαφορές και έτσι αποφάσισα να το κάνω όσο το συντομότερο. Νομίζω ότι τώρα τα πάντα είναι πιο φυσιολογικά και επειδή όλα τα μέλη της μπάντας μου είναι σχεδόν «γείτονες». Μένουμε πιο κοντά, γίναμε περισσότερο φυσιολογική μπάντα.

Ο χρόνος πάντως σε απέδειξε σωστό. Ο πρώτος σας δίσκος ήταν αρκετά καλός, ο δεύτερος – και πρώτος με το παρόν lineup – μέτριος, ενώ ο τρίτος πολύ καλός. Νομίζεις ότι η μπάντα με τα μέλη από τα οποία αποτελείται τώρα έχει δέσει όσο πρέπει;
Ναι… Νομίζω ότι είμαστε σε τρομερή φόρμα. Όλα λειτούργησαν πολύ καλά και όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι για αυτό που κάναμε.

Ποια νομίζεις ότι είναι τα πιο δυνατά στοιχεία του άλμπουμ;
Το ότι η μπάντα είναι πλέον σταθερή, έχουμε συνηθίσει ο ένας τον άλλο, βρισκόμαστε και όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Αυτό κάνει τη διαφορά…

Άρα έτσι θα ακούγονται οι CIIC από εδώ και πέρα;
Βασικά ναι. Ίσως αλλάζουμε μερικά πράγματα, αλλά έχεις πλέον τη βασική ιδέα. Τα βασικά στοιχεία καλύτερα…

Από βίντεο τι γίνεται; Απ’ όσο ξέρω κάτι καλό ετοιμάζετε…
Κινηματογραφήσαμε την εμφάνισή μας στο ProgPower festival με 8 κάμερες που τράβαγαν σε ποιότητα DVD και θα μαζέψουμε υλικό από πέρυσι και φέτος και θα κυκλοφορήσουμε ένα πολύ καλό DVD το οποίο σύντομα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία του.

Και πότε περιμένετε να το κυκλοφορήσετε;
Μετά τα Χριστούγεννα νομίζω.

Τόσο γρήγορα;
Ναι. Ίσως βάλουμε και μερικά νέα κομμάτι μέσα σε αυτό. Να το κάνουμε ένα ωραίο πακέτο.

Νέα κομμάτια που έμειναν έξω από το άλμπουμ;
Έχουμε 5-6 κομμάτια που δεν ξέρουμε αν θα είναι στον επόμενο δίσκο. Τα βλέπουμε.

Είναι στην ίδια κατεύθυνση του “Burden of truth”;
Ναι. Απλά δεν κόλλαγαν στο όλο σύνολο του δίσκου. Δεν κόλλαγαν με την ιστορία και ήταν κάπως παράξενα. Αλλά βασικά είναι γραμμένα στο ίδιο στυλ, απλά ακούγονται διαφορετικά.

Νομίζεις ότι η δημοσιότητα που έχει πάρει στις μέρες μας το “The DaVinci code” και η ιστορία του δίσκου που είναι στο ίδιο μήκος, θα βοηθήσουν στις πωλήσεις;
Δεν ξέρω. Δε βασίζομαι σε αυτό. Η ταινία βγήκε σε DVD πριν την κυκλοφορία του δίσκου και θα αρχίσει ούτως ή άλλως η «πτώση» της. Άλλωστε δε νομίζω ότι θα ενδιαφερθούν πολλοί για τη δουλειά μας κοιτάζοντας το εξώφυλλο και λέγοντας “Ουάου… τι μουσική μπορεί να υπάρξει από αυτό; Βλέπω τους Ναΐτες Ιππότες, το Άγιο Δισκοπότηρο”… ξέρεις η επικέντρωση είναι στη μουσική, όπου προσπαθήσαμε και βάλαμε πάθος για να αποδώσουμε την ιστορία. Με ενδιαφέρει να ακούσουν τη μουσική και να τους αρέσει…

Ποιο είναι αυτό το μικρό μυστικό που κρύβεται στο εξώφυλλό σας, όπως λέει το Δελτίο Τύπου;
Θα κάνουμε ένα διαγωνισμό γι’ αυτό. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου (σ.σ. ήδη έχει ξεκινήσει δηλαδή).

Τη μέρα κυκλοφορίας του δίσκου…
Ναι… Τη Μαύρη Παρασκευή. Τη μέρα του 1307 όταν τέλειωσε στην ουσία η ιστορία των Ναϊτών Ιπποτών. Κι έτσι θα αρχίσει τότε ο διαγωνισμός και θα δώσουμε μερικά links βοήθειας για να ξεκινήσει να ψάχνει ο κόσμος και να καταλάβει τι ζητάει να βρει. Ποιο είναι το κρυφό μήνυμα.

Και ο νικητής τι θα κερδίσει;
Θα έχουμε υπογεγραμμένες κιθάρες Jackson κι από εκεί και πέρα merchandise…

Κάτι σαν meet n’ greet με τη μπάντα;
Ναι… κι αυτό και όλα τα τρελά πράγματα.

Θα υπάρξει ένας μόνο νικητής;
Θα έχουμε πολλαπλούς νικητές. Αν κάποιος βρει νωρίς την απάντηση θα έχουμε σίγουρα πολλούς.

Πιστεύεις ότι θα υπάρξουν πολλοί νικητές;
Δε νομίζω. Είναι αρκετά δύσκολο. Νομίζω ότι θα έχουμε 4-5 μεγάλους νικητές.

Θα είναι κάτι σαν κυνήγι θησαυρού;
Ναι… έτσι είναι.

Ωραία. Από περιοδεία τι γίνεται;
Κάτι θα κάνουμε. Περιμένουμε να βγει πρώτα ο δίσκος και μετά να κανονίσουμε. Προς το Δεκέμβρη θα έρθουμε Ευρώπη και μετά ξανά το καλοκαίρι στα φεστιβάλ…

Και η Ελλάδα; Ξέρω ότι η τελευταία σας εμφάνιση εδώ ήταν ας το πούμε ευγενικά… προβληματική…
Τέτοια πράγματα συμβαίνουν, αλλά εμείς περάσαμε πολύ καλά. Ήταν ένα σπουδαίο μέρος στην παραλία.

Με δουλεύεις;
Το λάτρεψα! Μου άρεσε το στήσιμο και αν είχαμε και ένα βαρβάτο ΡΑ θα ήμασταν τέλεια!

Πρέπει να σου πω ότι είσαι ο μόνος μουσικός που έχω μιλήσει από εκείνο το φεστιβάλ και έχει πει κάποιο καλό λόγο…
ΟΚ… Ο ήχος ήταν χάλια, αλλά το μέρος έχει προοπτική και δυνατότητες. Χρειάζεται μόνο να το ενισχύσετε με ηχητικά συστήματα και λύθηκε το πρόβλημα… (σ.σ.: τι να πω εγώ;;;)

Από τους SAVATAGE υπάρχει κάποιο νέο; Μιλάς με κάποιον από εκεί;
Ναι, μίλησα με τον Paul O’ Neill πρόσφατα και με τον Jon, και πρέπει να σου πω ότι είναι τρομερά επίπονο. Είναι δύσκολο να εξηγήσω. Όταν βρισκόμαστε μαζί και μιλάμε για το παρελθόν ή για την Transiberian Orchestra και το τι θα κάνουμε μετά… Είναι δύσκολο.

Υπάρχει τελικά αυτή η φήμη του reunion των SAVATAGE;
Ξέρω ότι κυκλοφορεί αυτή η μεγάλη φήμη και δε ξέρω ακριβώς πώς να το προσεγγίσω. Δεν είμαι εγώ αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να το αποκλείσω, αλλά αν γίνει θα είναι special. Κι αν γίνει θα είμαι οπωσδήποτε εκεί!

Είχε κυκλοφορήσει ότι όταν βγουν τα νέα άλμπουμ των CIIC, του Oliva και του Caffery, επειδή βγαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα, θα γινότανε μια reunion περιοδεία των SAVATAGE.
Αυτό είναι μια καλή ιδέα. Κοιτάμε οτιδήποτε θα άξιζε, άρα θα δούμε τι θα γίνει.

Εσύ προσωπικά θα ήθελες κάτι τέτοιο;
Θα ήταν υπέροχο. Και νομίζω μουσικά θα ήταν μια τρομερή εμπειρία. Ελπίζουμε για το καλύτερο.

Πιστεύεις ότι αν συνδυάζατε στοιχεία από τα άλμπουμ σου με τους CIIC, του Oliva με τους PAIN και του Caffery, θα έβγαινε ένας πάρα πολύ καλός δίσκος των SAVATAGE;
Έτσι πιστεύω. Θα έπαιρνες τα καλύτερα κομμάτια και θα τα ένωνες με τα άλλα καλύτερα… Άρα…

Όλοι ηχείτε με τον τρόπο σας σαν SAVATAGE κι όλοι κάνετε σόλο καριέρες. Γιατί όχι ένα reunion…
(γέλια) Αν ήταν στο χέρι μου, πολλά πράγματα θα είχαν συμβεί. Απλά όλοι είναι πολύ απασχολημένοι και κάνουν το δικό τους, άρα…

Από τη μεριά σου όμως, θα ήθελες να μπεις στο στούντιο και να κάνετε ένα νέο δίσκο SAVATAGE;
Όπως πάντα λέω… Αν το κάναμε ξανά να ξέρεις ότι η μουσική θα είναι ειδική και σαν καλλιτέχνης θα ήθελα σίγουρα να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο, άρα δε χρειάζεται σκέψη. Μόνο να δούμε αν μπορεί να γίνει…

Έχεις ακούσει τις σόλο δουλειές των άλλων δύο;
Ναι… τα έχω όλα!

Η ειλικρινής σου άποψη;
Είναι αρκετά πολυδιάστατες. Ο Jon στο νέο του δίσκο είναι πιο heavy όπως στις παλιές μέρες με το “White witch” και είναι πολύ ενδιαφέρον. Το ευχαριστήθηκα ολόκληρο!

Για να κλείσει το κεφάλαιο πάντως, να σου πω ότι όταν ο Jon ήρθε πέρυσι με τη μπάντα του για live εδώ, το σετ τους αποτελούταν από κομμάτια των SAVATAGE κυρίως…
Αλήθεια;

Και το κύριο συμπέρασμα της βραδιάς ήταν ότι ο κόσμος θα ήθελε σίγουρα τους SAVATAGE ξανά μαζί…
Αυτό το βλέπω… Το καταλαβαίνω!

Ας επιστρέψουμε στους CIRCLE II CIRCLE. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα αντιδράσεις για το άλμπουμ;
Είναι πολύ θετικές! Έχω ενθουσιαστεί από τις αντιδράσεις όλων. Ευχαριστιούνται τη μουσική και με έχει εκπλήξει αυτό! Σημαίνει ότι η μουσική κάνει τη δουλειά της και μέχρι τώρα είμαι πολύ χαρούμενος.

Είπες πριν ότι περίπου έτσι θα είναι ο ήχος της μπάντας από εδώ και πέρα. Αν η ανταπόκριση δεν ήταν τόσο καλή, θα το πίστευες ακόμα αυτό;
Πρέπει να κάνεις το πιο έξυπνο και το καλύτερο. Έχουμε πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Φυσικά και άμα κάτι δε δουλεύει δεν το κρατάς, αλλά αφού δουλεύει θα το κρατήσουμε.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο κομμάτι hit-άκι στο άλμπουμ ή κάποιο που μπορεί να είναι η έκπληξη του δίσκου;
Νομίζω βασικά ότι το “Heal you” μπορεί να είναι έκπληξη. Από εκεί και πέρα τα “Revelations” και “The black” μπορούν να είναι πιο μπροστά από τα άλλα. Αλλά μιλάμε για metal… Ποτέ δε ξέρεις.

ΟΚ Zak… Κλείσε τη συνέντευξη όπως θες…
Θέλω απλά να ευχαριστήσω τους πάντες για όλα τα υπέροχα χρόνια, όλες τις υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα. Και ανυπομονώ να έρθω ξανά. Πάντα περνούσα υπέροχα μαζί σας και ο κόσμος είναι ιδιαίτερος εκεί. Είστε υπέροχοι, ανυπομονώ να επιστρέψω. Εύχομαι να ευχαριστηθείτε το δίσκο και να έρθουμε για ένα φοβερό live.

Ευχαριστώ Zak… Καλή επιτυχία.
Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

 

 

 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

A Day to Remember... 5/10 [RHAPSODY]

5 Οκτωβρίου, 2018 - 13:00 Ντίνος Γανίτης

  ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Symphony of enchanted lands” – RHAPSODY ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998 ΕΤΑΙΡΙΑ: Limb Music ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Sascha Paeth and Miro ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά - Fabio Leone...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 30/09 [TRIVIUM]

30 Σεπτεμβρίου, 2018 - 20:00 Θανάσης Μπόγρης

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Shogun” – TRIVIUM ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΙΑ: Roadrunner Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Nick Raskulinecz ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά, κιθάρες - Matt Heafy Κιθάρες - Corey Beaulieu...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 28/09 [ENSLAVED]

29 Σεπτεμβρίου, 2018 - 19:15 Θανάσης Μπόγρης

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Vertebrae” – ENSLAVED ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2008 ΕΤΑΙΡΙΑ: Indie Recordings ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Grutle Kjellson, Ivar Bjørnson, Herbrand Larsen ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά, μπάσο - Grutle...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 26/09 [BLACK SABBATH]

28 Σεπτεμβρίου, 2018 - 02:00 Θάνος Κολοκυθάς

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Never Say Die!” – BLACK SABBATH ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:  1978 ΕΤΑΙΡΙΑ:  Vertigo ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:  Tony Iommi (Black Sabbath) ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Κιθάρα  – Tony Iommi Φωνητικά...

[περισσότερα]

A Day To Remember… 28/09 [HAMMERFALL]

28 Σεπτεμβρίου, 2018 - 01:45 Σάκης Νίκας

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Legacy of kings” - HAMMERFALL ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1998 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Nuclear Blast ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Fredrik Nordstrom & Oscar Dronjak ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Joacim Cans – φωνητικά...

[περισσότερα]