A Day To Remember... 14/11 [THE OFFSPRING]

14 Νοεμβρίου, 2020 - 18:45

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Conspiracy of one”- THE OFFSPRING 
ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000
ΕΤΑΙΡΙΑ: Columbia Records 
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Brendan O’ Brien 
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ
Φωνητικά/ κιθάρες –  Dexter Holland
Kιθάρες/ φωνητικά - Νοοdles 
Mπάσο - Greg K.
Τύμπανα - Ron Welty

Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία θα θυμόνται τον χαμό που έγινε το 1994 με την κυκλοφορία του “Smash” και στην χώρα μας. Τα “Come out and play (Keep ‘em separated)” και “Self Esteem” ακουγόταν ΠΑΝΤΟΥ, σε ραδιόφωνα, bars, clubs, οπουδήποτε. Ήταν ο τρίτος δίσκος της μπάντας  και αυτός που έκανε γνωστό το όνομα της μπάντας παγκοσμίως. Εκείνη την εποχή το σχήμα ήταν στην εταιρία Epitaph και στην Eλλάδα την διανομή της είχε η Hitch-Hyke records. H Ηitch-Hyke βλέποντας τον χαμό που είχε αρχίσει να γίνεται για τον δίσκο, αποφάσισε να ρίξει την τιμή του για να τον αγοράσουν όσο περισσότεροι μπορούσαν και πραγματικά αυτό έγινε. Ο δίσκος πούλησε πάνω από 60.000  μόνο στην χώρα μας και έγινε πλατινένιος. Ωραίες εποχές, διαφορετικές.

Από εκείνη της στιγμή οι ΟFFSPRING έπαψαν να είναι ένα ανεξάρτητο punk rock σχήμα και εκτοξεύθηκαν σε rock stars. Συνέπεια της επιτυχίας τους ήταν η υπογραφή τους την πολυεθνική  Columbia με την οποία συνέχισαν να δισκογραφούν πιστοί στο ύφος τους και κυκλοφόρησαν πολύ καλούς δίσκους. Με το “Americana” του 1998 και λόγω του single “Pretty fly( for a white guy)”κυρίως, κατάφεραν και εκτόξευσαν και άλλο την δημοτικότητα τους, σε δυσθεώρητα επίπεδα αυτήν την φορά. 
Το “Conspiracy of one” που μας απασχολεί, ήταν ο δίσκος που όχι μόνο κυκλοφόρησε μετά από τον πιο εμπορικό δίσκο της μπάντας αλλά και αυτός που συνεχίζει την φόρα που είχε πάρει το σχήμα από το 1994 και έπειτα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι και ο τελευταίος σπουδαίος δίσκος τους, αφού μετά από αυτόν θα δημιουργηθούν εσωτερικά προβλήματα μέσα στο σχήμα και ουσιαστικά εδώ θα κλείσει ένα κύκλος καλλιτεχνικής αλλά και εμπορικής επιτυχίας που κατάφεραν με το σπαθί τους αν μη τι άλλο.   


Το σχήμα ήθελε να κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκο τους μέσω της επίσημης σελίδα τους διότι ήθελαν να υποστηρίξουν με αυτόν τον τρόπο το downloading που είχε κάνει δυναμικά την εμφάνιση του. Κάτι τέτοιο όμως βρήκε αντίθετο την δισκογραφική τους την Columbia Records. Η μπάντα κατάφερε όμως να κυκλοφορήσει μέσω του site τους το single “Οriginal prankster” και ο υπόλοιπος δίσκος διέρρευσε μέσω fan pages. Eπίσης μέσω τους site τους οι ΟFFSPRING κυκλοφόρησαν και t- shirts με το λογότυπο τους Napster πάνω τους και τα χρήματα των εσόδων τα έδωσαν στον δημιουργό της σελίδας του Napster, Shawn Fanning. Όλα αυτά τα “παρατράγουδα” δεν εμπόδισαν τον δίσκο να  γίνει πλατινένιος και να φθάσει στο # 9 των Billboard στη Αμερική  και στο # 12 στην Βρετανία. 

Mουσικά ο δίσκος συνεχίζει την πολύ καλή πορεία που είχαν χαράξει εξ αρχής και ακούμε πολύ ωραία κομμάτια και εδώ μέσα. Το “Original Prankster” αποτέλεσε  και το πρώτο single και εδώ συμμετέχει ο rapper Redman. To εξαιρετικό “Want you bad” ήταν το δεύτερο single και η κομματάρα “Million miles away” το τρίτο από αυτά.  Επίσης επιπλέον κομμάτια που ξεχωρίζω  είναι o μικρός ύμνος “Living in chaos”, το εναρκτήριο “Come out swigging”,το “ Special delivery”, το NIRVANA influenced “Voltures” που ακούγεται σαν το αδελφάκι του “Come as you are”, το ομώνυμο “Conspiracy of one” και το “One fine day”.
Mέχρι και αυτόν τον δίσκο οι ΟFFSPRING διατήρησαν την δυναμική τους και υπήρξαν ένα από τα κορυφαία punk rock σχήματα που βγήκαν από το underground και κατάφεραν να κάνουν τέτοια τεράστια εμπορική καριέρα. Και λόγω των μεταλλικών riffs τους πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί και στο metal κοινό. 

Did you know that: 
- Το κομμάτι “Huck it” υπήρξε Ευρωπαϊκό και Αυστραλέζικο bonus και επίσης διασκεύασαν το “80 times” των Καλιφορνέζων punk rock  θρύλων T.S.O.L για την έκδοση βινυλίου του δίσκου.
-  Ο ντράμερ της μπάντας Ron Welty που ήταν μαζί από το 1987, θα αποχωρήσει από το σχήμα το 2003. 
- Παραγωγός για τον δίσκο ήταν ο Βrendan O’ Brien που εγκαινιάζει εδώ  την συνεργασία του με την μπάντα και οι ηχογραφήσεις του δίσκου κράτησαν δύο μήνες στα ΝRG studios στην California. 
- Το 2001 το σχήμα θα ηχογραφήσει το “Defy you” για το soundtrack της  ταινίας  “Orange county”.
- O χαρακτηριστικός πλέον τραγουδιστής της μπάντας Dexter Holland έχει διδακτορικό στην Μοριακή Βιολογία.
Γιάννης Παπαευθυμίου 

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember... 23/1 [YNGWIE MALMSTEEN]

23 Νοεμβρίου, 2020 - 16:30 Δημήτρης Τσέλλος

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Relentless” - Yngwie J. Malmsteen ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2010 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Rising Force Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Yngwie J. Malmsteen ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Yngwie J. Malmsteen - Κιθάρα, φωνητικά,...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 20/11 [CINDERELLA]

20 Νοεμβρίου, 2020 - 17:30 Κώστας Τσιρανίδης

ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Heartbreak station”- CINDERELLA ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1990 ΕΤΑΙΡΙΑ: Mercury/Vertigo ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: John Jansen & Tom Keifer ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά/ Κιθάρες – Tom Keifer...

[περισσότερα]

FORTRESS UNDER SIEGE interview (Fotis Sotiropoulos)

20 Νοεμβρίου, 2020 - 00:30 Φίλιππος Φίλης

“Impenetrable fortress of metal”   Οι Έλληνες FORTRESS UNDER SIEGE (FUS) κυκλοφόρησαν πρόσφατα τον τρίτο full length δίσκο τους με τον τίτλο “Atlantis”, ύστερα από αρκετές μεταγραφές και...

[περισσότερα]

A Day to Remember… 19/11 [SODOM]

19 Νοεμβρίου, 2020 - 16:30 Θοδωρής Κλώνης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “In war and pieces” – SODOM  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2010  ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Steamhammer  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Waldemar Sorychta ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά, μπάσο – Tom...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 19/11 [SUICIDAL ANGELS]

19 Νοεμβρίου, 2020 - 16:00 Γιάννης Σαββίδης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Dead again” - SUICIDAL ANGELS  ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2010 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NoiseArt Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Δημήτρης Λιαπάκης ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Φωνητικά, κιθάρες - Νίκος Μελισσουργός...

[περισσότερα]