A Day To Remember… 14/11 [Piet Sielck, Frankie Banali]

0
94

 

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑ:  Piet Sielck
INSTRUMENT:
Κιθάρα, Φωνητικά
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 14 Νοεμβρίου 1964 [52] ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αμβούργο, Γερμανία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: IRON SAVIOR, SAVAGE CIRCUS
HIGHLIGHTS: Το γεγονός ότι αποτελεί σεβάσμια μορφή του γερμανικού power metal κόσμου, όντας η ηγετική φιγούρα των IRON SAVIOR και έχοντας συνεργαστεί τόσο ως μουσικός όσο και ως παραγωγός με καταξιωμένα ονόματα της χώρας του και όχι μόνο.
 

ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Αν οι BLIND GUARDIAN δεν άλλαζαν τον ήχο τους και συνέχιζαν να παίζουν έτσι όπως τους λατρέψαμε, δε θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν οι SAVAGE CIRCUS.»

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μία φορά βρέθηκε στη χώρα μας το 1998 με τους IRON SAVIOR στο ΡΟΔΟΝ.

Το πιάνο δεν τον εξέφραζε, το μπάσο δεν τον γέμιζε, τελικά ο Piet Sielck, έπιασε την κιθάρα λίγο αφού είχε κλείσε τα δέκα του χρόνια, αγαπώντας τους ήχους ονομάτων της χώρας του όπως οι SCORPIONS, οι UFO και οι ACCEPT. Παιδί σχεδόν, στα 14 του, ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους GENTRY παρέα με το φιλαράκι του τον Kai Hansen. Η σχέση των δυο κρατάει από τότε μάλιστα, αφού ανά καιρούς συνεργάζονται ξανά και ξανά. Ο Sielk ήταν παραγωγός του ντεμπούτο των GAMMA RAY, “Heading for tomorrow”, ενώ μαζί με τον Hansen και τον Thomen Stauch, έφτιαξαν το 1996 τους IRON SAVIOR, κυκλοφορώντας μαζί τις τρεις δουλειές της μπάντας. Από το 2004 και μέχρι τον Δεκέμβρη του 2011, ο Γερμανός έγινε επίσημα κιθαρίστας για τους SAVAGE CIRCUS, αναλαμβάνοντας ηγετικά καθήκοντα για το σχήμα. Πλέον συνεχίζει αφοσιωμένος μονάχα στους SAVIOR, διατηρεί όμως και την λαμπρή του καριέρα ως παραγωγός, μια καριέρα που έχει ως αφετηρία της το έτος 1983 και περιλαμβάνει λαμπρά ονόματα του χώρου, όπως οι URIAH HEEP, SAXON, BLIND GUARDIAN, GRAVE DIGGER, AIRBORNE, PARAGON κ.α. Εντυπωσιακό στοιχείο ακόμα στην καριέρα του, είναι οι πολλές συμμετοχές του σε σημαντικά άλμπουμ καταξιωμένων συγκροτημάτων, ιδίως της χώρας του.  
 
 

Did you know that:

–    Την εποχή που έπαιζαν με τον Kai Hansen στους GENTRY, έλαβαν μέρος σ’ ένα διαγωνισμό για νεοσύστατες μπάντες στο Αμβούργο. Εκείνη την εποχή όμως δεν είχαν ούτε ντράμερ, ούτε μπασίστα για να παίξει, οπότε αναγκάστηκαν να δανειστούν από τα άλλα διαγωνιζόμενα γκρουπ. Με τις πιθανότητες διάκρισης να μην είναι με το μέρος τους, ο Sielck άρχισε να μοιράζει τα πατατάκια που είχε φέρει η μητέρα του στο κοινό προκειμένου να εξασφαλίσει την ψήφο τους!! Τελικά τους ψήφισαν όλοι και κέρδισαν!

–    Μαζί με τον Hansen, συνέθεσαν κάποια απ’ τα κομμάτια του ομώνυμου EP των HELLOWEEN που περιλαμβάνονται και στο “Walls of Jericho”, το όνομά του δεν υπάρχει πουθενά στα credit.
 
 

 

 

ΟΝΟΜΑ:  Frankie Banali
INSTRUMENT:
Τύμπανα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 14 Νοεμβρίου 1951 [65] ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Κούβα
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: QUIET RIOT, W.A.S.P.
HIGHLIGHTS: Η μυθικών διαστάσεων απόδοσή του στο “Crimson idol”, που πραγματικά απογείωσε το δίσκο.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έχει έρθει στις δύο πρώτες εμφανίσεις των W.A.S.P. το 2004.

Τα τύμπανά του, είναι συνδεδεμένα κατά κύριο λόγο με τους QUIET RIOT, μπάντα της οποίας σήμερα, 30 και χρόνια μετά είναι ο κατ’ ουσίαν ηγέτης. Ο Frankie Banali, μπόρεσε ν’ αναπτύξει το δικό του στυλ και τεχνική στο παίξιμο του, αξιοποιώντας τις επιρροές του που περιλαμβάνουν κυρίως τους Ringo Starr, Chralie Watts, John Bonham και Terry Bozzio. Ξεκίνησε την πορεία του το 1981, δουλεύοντας με τον Kevin DuBrow, στην πρώτη εκδοχή των QUIET RIOT, αρχικά παίζοντας στα μαγαζιά του L.A. Με την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Metal Health”, δύο χρόνια μετά, ο ντράμερ κατάφερε να γίνει ευρύτερα γνωστός με το ταλέντο του να γίνεται αντιληπτό στους κύκλους του συγκεκριμένου χώρου, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί και με άλλα καταξιωμένα ονόματα. Μέσα σ’ αυτά ήταν και ο Billy Idol με τον οποίο δούλεψε ως session μουσικός, αλλά και το ντουέτο Glenn Hughes και Pat Thrall. Το 1989, κατάφερε να πάρει τη θέση πίσω απ’ το kit των WASP και παρέμεινε σταθερός συνεργάτης του Blackie Lawless μέχρι το 1995, ηχογραφώντας τρία στούντιο άλμπουμ, ενώ το 2001, επέστρεψε εκ νέου για άλλες τέσσερις ηχογραφήσεις. Ο πιο σταθερός παρονομαστής στην καριέρα του Banali εντούτοις, ήταν πάντα οι QUIET RIOT, χωρίς να έχει λείψει από κανένα δίσκο της μπάντας από το 1983 μέχρι σήμερα, ενώ από το 1994 διατελεί και μάνατζερ τους.

 

 

 
Χαρά Νέτη & Παναγιώτης “The Unknown Force” Γιώτας

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here