A Day To Remember... 22/06 [DANZIG]

22 Ιουνίου, 2020 - 18:00

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ – “Deth red Sabaoth” – DANZIG

ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – 2010

ΕΤΑΙΡΙΑ – Evilive / AFM Records

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – Glenn Danzig

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ

Φωνητικά / Κιθάρα / Μπάσο / Πιάνο / Τύμπανα – Glenn Danzig

Κιθάρες / Μπάσο – Tommy Victor

Τύμπανα – Johnny Kelly

Έχοντας σπάσει με το προηγούμενο άλμπουμ “Circle of snakes” την αλληλουχία που υπήρχε στις πρώτες επτά δισκογραφικές του δουλειές με την αρίθμηση δίπλα στον τίτλο, ο Glenn Danzig επιστρέφει έξι χρόνια μετά με το εξαιρετικό “Deth red Sabaoth”. Έχοντας κυκλοφορήσει στο ενδιάμεσο τη φοβερή συλλογή “The lost tracks of Danzig” (2007) και το “Black aria II” (2006), o Danzig νιώθει την ανάγκη για ένα παλιάς κοπής 70s heavy άλμπουμ το οποίο θα παραμένει στο προσωπικό γνώριμο ύφος με μια ελαφρώς μοντέρνα χροιά. 

 

Όντας ο μοναδικός συνθέτης από την εποχή των MISFITS, ο Glenn Danzig καταφέρνει και κυκλοφορεί ίσως το καλύτερο του άλμπουμ από την εποχή του “Danzig 4” έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του για δεύτερο συνεχόμενο δίσκο των Tommy Victor (PRONG, MINISTRY) στην κιθάρα και τον Johnny Kelly (TYPE O NEGATIVE) στα τύμπανα. To “Deth red Sabaoth” κινείται σε πιο παραδοσιακές DANZIG φόρμες και γνώριμες σε όσους τον λάτρεψαν στις πρώτες του προσωπικές δουλειές αν και η παραγωγή δεν σε προδιαθέτει γι’ αυτά που είχε δηλώσει ο Evil Elvis πριν την κυκλοφορία του σχετικά με τη χρήση vintage εξοπλισμού και old-school vibe εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων. Συνθετικά όμως κινείται σταθερά σε πολύ καλό επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ και αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία. 

Η larger-than-life persona του Glenn Danzig δεν υποσκελίζεται από τον στριφνό χαρακτήρα του, ούτε από τα πρόσφατα κακά άλμπουμ διασκευών του και φυσικά την όποια κατάσταση της φωνής του. Το heavy blues feeling του “Black Candy”, το τεστοστερονάτο attitude του “The revengeful”, η voodoo θεματολογία του “Ju Ju bone”, η ακουστική κιθάρα στο “On a wicked night”, η σκοτεινή αύρα του ομώνυμου τραγουδιού, η sabbath-ίλα του “Night star hel” και το ανυπέρβλητο κλείσιμο με το blue-eyed soul “Left hand rise above” αποτελούν μερικά από τα στοιχεία του πολύπλευρου χαρακτήρα του Glenn Danzig και αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο που μνημονεύουμε το “Deth red Sabaoth” δέκα χρόνια μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Σε δηλώσεις της εποχής άφηνε μετέωρο το αν θα κυκλοφορούσε ξανά νέο άλμπουμ λόγω της κατάστασης της μουσικής βιομηχανίας και των χαμηλών πωλήσεων που ίσως να μην του επέτρεπαν στο μέλλον να ηχογραφεί τους δίσκους του με τον τρόπο που ήθελε μιας και δεν υπήρχε περίπτωση να ηχογραφήσει στο σαλόνι κάποιου τύπου χρησιμοποιώντας  Pro Tools και σαμπλαρισμένα τύμπανα αλλά ήρθε το “Black laden crown” επτά χρόνια μετά χωρίς όμως να καταφέρνει να προκαλέσει τα ίδια ρίγη συγκίνησης. 

 

Did you know that:

- Το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει φιλοτεχνηθεί από τον Joe Chiodo. Σημαντική μορφή των αμερικάνικων comics και υπεύθυνος για κάποια από τα εξώφυλλά του “Savage sword of Conan” την περίοδο των 70s ενώ έχει επιμεληθεί artwork για παιχνίδια και βιβλία.

- Το “Deth red Sabaoth” έπιασε την υψηλότερη θέση στα charts από την εποχή του “Danzig 4” το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1994.

- Γυρίστηκαν δύο music video για το άλμπουμ και συγκεκριμένα για τα “On a wicked night” και “Ju Ju bone”. Στο πρώτο συμμετέχει και η ηθοποιός αισθησιακών ταινιών Layla Rivera.

- Το “Deth red Sabaoth” είχε κυκλοφορήσει σε μία περιορισμένη fanbox έκδοση που ήταν σε μορφή τεφροδόχου και περιέχει το άλμπουμ σε digipack μορφή και το 7" single του “On a wicked night”.

- Ενώ ο Glenn Danzig είχε δηλώσει πως είχε κουραστεί από τις μεγάλες περιοδείες και τη ζωή στο δρόμο παίζοντας πλέον μεμονωμένα show στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, τo φθινόπωρο του 2010 επανάφερε την Blackest of the Black tour στις Η.Π.Α. με τους POSSESSED, MARDUK, TOXIC HOLOCAUST και WITHERED να εμφανίζονται κάτω από τον ίδιο. 

 

Κώστας Αλατάς

Σχόλια

Άλλα άρθρα του συντάκτη

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember... 17/12 [MANILLA ROAD]

17 Δεκεμβρίου, 2020 - 01:15 Δημήτρης Τσέλλος

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The courts of Chaos” - MANILLA ROAD ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1990 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Black Dragon Music ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Jon Miller, Mark “The Shark” Shelton ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Mark “The Shark” Shelton...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 10/12 [MOTORHEAD]

10 Δεκεμβρίου, 2020 - 00:45 Θοδωρής Μηνιάτης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The World Is Yours” – MOTORHEAD ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2010 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Motörhead Music / UDR ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Cameron Webb ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά/Μπάσο – Ian Fraser Kilmister...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 09/12 [QUEEN]

9 Δεκεμβρίου, 2020 - 02:00 Κώστας Τσιρανίδης

ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Flash Gordon” (soundtrack) - QUEEN ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1980 ΕΤΑΙΡΙΑ: EMI/Electra ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Brian May & Reinhold Mack ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά – Freddie Mercury Κιθάρες...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 05/12 [RAGE AGAINST THE MACHINE]

5 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:45 Γιάννης Παπαευθυμίου

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Renegades” – RAGE AGAINST THE MACHINE  ETOΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ETΑΙΡΙΑ: Sony  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Rick Rubin, Brendan O’ Brien  ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά – Zack de la...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 04/12 [RAGE]

4 Δεκεμβρίου, 2020 - 23:00 Άγγελος Κατσούρας

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Reflections of a shadow” - RAGE ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1990 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Noise Records ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Armin Sabol ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Peter “Peavy” Wagner – Φωνητικά, μπάσο, κλασική κιθάρα...

[περισσότερα]