A Day To Remember... 27/07 [AVENGED SEVENFOLD]

27 Ιουλίου, 2020 - 13:30

ΟΝΟΜΑ ALBUM: “Nightmare” -AVENGED SEVENFOLD

ETOΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2010

ETΑΙΡΙΑ: Warner 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Mike Elizondo 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ

Φωνητικά – M. Shadows 

Κιθάρες – Zacky Vengeance

Κιθάρες – Synyster Gates 

Μπάσο - Johnny Christ 

Τύμπανα - Mike Portnoy 

 

Εφιάλτης πραγματικά ήταν οι τελευταίοι μήνες του 2009 για τους AVENGED SEVENFOLD. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το έτος, στις 28 Δεκεμβρίου πιο συγκεκριμένα, ο ντράμερ και κολλητός τους, Jimmy “The Rev” Sullivan, θα χάσει την ζωή του σε ηλικία 28 ετών. 

 

Η πορεία του σχήματος ήταν συνεχώς ανερχόμενη τα προηγούμενα χρόνια, με τελικό  αποτέλεσμα οι υπόλοιποι τέσσερις να αποφασίσουν να συνεχίσουν την μπάντα.

Ο πολυπράγμων Mike Portnoy ενδιαφέρθηκε να τους βοηθήσει στην ηχογράφηση των drums για τον δίσκο, μιας και σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της μπάντας ο Portnoy ήταν ο αγαπημένος drummer για τον εκλιπόντα Rev. Έτσι τα υπόλοιπα μέλη τον κάλεσαν και αυτός δεν  μπορούσε παρά να πει το ναι. Μάλιστα κάποιες παρτιτούρες που είχε γράψει ο εκλιπών, χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις του δίσκου. 

  

Ο δίσκος που κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου πήγε κατευθείαν στο No1 του Billboard, και για την ιστορία αποτελεί τον πρώτο τους δίσκο που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στα charts.Λίγα χρόνια μετά την ίδια πορεία και την ίδια κορυφή θα κατακτούσε και το επόμενο τους album “Ηail to the king”(2013).

Μουσικά τώρα ο δίσκος αποτελείται από 11 κομμάτια που δεν ξεφεύγουν από τα χαρακτηριστικό ύφος της μπάντας όπως αυτός έχει διαμορφωθεί στους τελευταίους δύο δίσκους τους, από το “City of evil” και μετά, αν και σε σημεία ο ήχος τους είναι πιο groovy με ένα πιο METALLICA feeling να διακρίνεται σε αρκετές συνθέσεις.  

Το groovy παίξιμο τους σε παρασέρνει, τα χαρακτηριστικά refrain τους είναι και πάλι εύστοχα και πιασάρικα, οι μπαλάντες δεν λείπουν όπως επίσης και τα εξαιρετικά κοφτερά riffs τους. 

 

Ο Portnoy είναι όπως πάντα εγγύηση στο παίξιμό του και αν κάποιος ακούσει προσεκτικά τον δίσκο μπορεί να καταλάβει κατευθείαν την σφραγίδα του στο παίξιμο αν και προσωπικά πάντα θεωρούσα τον Rev σαν έναν από τους πιο ταλαντούχους drummer της δεκαετίας του 00s (αρκεί να ακούσει κάποιος το “Waking the fallen” για να καταλάβει το αριστοτεχνικό παίξιμο του Rev σε αυτό).

 

Μετά από μια δύσκολη περίοδο λοιπόν, μην ξεχνάμε ότι το σχήμα ήρθε ένα βήμα από την διάλυση, η μπάντα φαίνεται ότι κατάφερε να βγει από το σκοτεινό τούνελ με τον δίσκο αυτόν. Κατάφεραν να απολαύσουν την μεγαλύτερη αναγνώριση από την αρχή της καριέρας τουs και ίσως για πρώτη φορά μετά από καιρό το μέλλον τους έδειχνε  να φαντάζει τόσο λαμπρό.

 

Did you know that: 

- Τρία singles έβγαλε ο δίσκος, τα “Nightmare”, “Welcome to the family” και “So far away”. Mάλιστα το τελευταίο είναι ένα συναισθηματικό tribute στον αδικοχαμένο φίλο τους, με πολύ ωραίο videoclip επίσης.

- Στο εξώφυλλο του δίσκου, η ταφόπλακα γράφει FoREVer ,σαν φόρο τιμής στον φίλο τους.

- To κομμάτι “Fiction” γράφθηκε από τον Jimmy “The Rev” Sullivan τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Μάλιστα τα δεύτερα φωνητικά και το πιάνο που ακούγονται στο κομμάτι είναι δικά του και χρησιμοποιήθηκαν κατευθείαν από το demo που έκανε ο ίδιος γράφοντας το συγκεκριμένο κομμάτι. 

 

Γιάννης Παπαευθυμίου  

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

A Day To Remember... 16/10 [VIRGIN STEELE]

16 Οκτωβρίου, 2020 - 09:00 Σάκης Νίκας

ΜΠΑΝΤΑ: VIRGIN STEELE ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “The house of Atreus - Act II” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: T&T Records ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: David DeFeis ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: David DeFeis – φωνητικά...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 10/10 [SYMPHONY X]

10 Οκτωβρίου, 2020 - 20:30 Φίλιππος Φίλης

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “V: The new mythology suite” – SYMPHONY X ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2000 ΕΤΑΙΡΙΑ: Inside Out Music ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Michael Romeo ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ: Michael Romeo – Κιθάρα Russell...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 10/10 [THIN LIZZY]

10 Οκτωβρίου, 2020 - 19:15 Κώστας Τσιρανίδης

ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Chinatown”- THIN LIZZY ETOΣ KYKΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1980 ΕΤΑΙΡΙΑ: Vertigo ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Thin Lizzy, Kit Woolven ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:  Φωνητικά/ Μπάσο – Phil Lynott Κιθάρες – Scott Gorham...

[περισσότερα]

ROTTING CHRIST interview (Sakis Tolis)

10 Οκτωβρίου, 2020 - 03:00 Λευτέρης Τσουρέας

“Life during Covid” O ηγέτης των ROTTING CHRIST, Σάκης Τόλης, μας μίλησε τηλεφωνικώς για ό,τι αφορά τη σημερινή κατάσταση της μπάντας και για τα πλάνα του εν μέσω πανδημίας. Κάθε συζήτηση μαζί του...

[περισσότερα]

A Day To Remember... 9/10 [SLAYER]

9 Οκτωβρίου, 2020 - 10:45 Άγγελος Κατσούρας

ΜΠΑΝΤΑ: SLAYER ONOMA ΑΛΜΠΟΥΜ: “Seasons in the abyss” ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1990 ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Def American ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Rick Rubin, Andy Wallace, SLAYER ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΚΡΟΥΠ: Tom Araya – φωνητικά,...

[περισσότερα]