BEAST IN BLACK / MYRATH @Barba Negra Music Club (13/112019) Βουδαπέστη

25 Νοεμβρίου, 2019 - 16:30

Από το Νοέμβριο του 2017, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των BEAST IN BLACK, έγινε βαμμένος οπαδός τους! Από εκείνη τη στιγμή έψαχνα με κάθε τρόπο την ευκαιρία για να δω ζωντανά ένα συγκρότημα το οποίο μέσα στο κεφάλι μου έχει όλα τα φώτα για να γίνει τεράστιο! Και να, που ακριβώς δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Berserker” κατάφερα και είδα τους BEAST IN BLACK πάνω στο σανίδι! 

Για να γίνει, όμως αυτό πραγματικότητα, βοήθησαν δύο φίλοι οι οποίοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους! Τι θέλω να πω; Έκλεισαν τα εισιτήρια εν ριπή οφθαλμού καθώς και τα αεροπορικά, λίγα λεπτά μετά το δικό μου “OK”. Και αυτή η κίνηση αποδείχτηκε σωστή καθώς τα 1500 εισιτήρια που ήταν διαθέσιμα έγιναν φτερά μέσα σε λίγες μέρες! 

Ο καιρός πέρναγε βασανιστικά μέχρι και την 12η Νοεμβρίου όπου το αεροπλάνο θα μας πήγαινε στην μαγευτική Βουδαπέστη! Αναχωρήσαμε και φτάσαμε βραδινή ώρα στην παραμυθούπολη! Μία φανταστική πόλη, βγαλμένη από το ομορφότερο παραμύθι! Όπου και να κοιτούσες έβλεπες και κάτι που θα σου τραβήξει τη ματιά. Όμως την μεγαλύτερη εντύπωση την προξενεί ο μεγαλοπρεπέστατος Δούναβης και το κάστρο Βούδα! Ένα πραγματικό έργο τέχνης το οποίο και προτρέπω όποιον επισκεφτεί την πόλη να κάνει την ξενάγηση και να χαζέψει με την ομορφιά του! 
Ανήμερα την συναυλίας και μετά από την σχετική βόλτα, αποφασίσαμε να πάμε από νωρίς στη συναυλία για να μπορέσουμε αρχικά να είμαστε στο κάγκελο και κατά δεύτερον να συναντήσουμε το συγκρότημα. Έτσι και έγινε αλλά υπολογίσαμε χωρίς το ντόπιο κοινό! Ήδη, νωρίτερα από εμάς, στεκόντουσαν εκεί περίπου 50 οπαδοί των BEAST IN BLACK! Αφού δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας για το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε στην εταιρεία security, ο άσβερκος Ούγγρος μας οδήγησε στην πόρτα που οδηγεί στα παρασκήνια! Εκεί είχαμε σκοπό να συναντήσουμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Anton Kabanen. Τελικά είδαμε μόνο το δικό μας παιδί και αυτό διότι ο Kabanen είχε πυρετό αν κατάλαβα καλά αυτά που μας είπε ο Γιάννης, ο οποίος Γιάννης ανάρρωνε κι ο ίδιος από το κρύωμα που είχε. Μιλήσαμε, γελάσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες και μετά πήγαμε να πάρουμε τη θέση μας στη σειρά!

Οι πόρτες άνοιξαν ακριβώς στις 19:00 και τρέξαμε για να είμαστε όσο πιο κοντά στη σκηνή. Πιάσαμε στασίδι στο κάγκελο αριστερά και περιμέναμε να βγουν οι MYRATH μία ώρα αργότερα. Ο χώρος ήταν φανταστικός με εξαερισμό αλλά και θέρμανση! Χωρούσε παραπάνω από 1500 άτομα αλλά οι διοργανωτές δεν έκοψαν παραπάνω εισιτήρια για λόγους ασφαλείας όπως μάθαμε αργότερα! Όλα έμοιαζαν ιδανικά και το ρολόι έδειξε 20:00!

MYRATH

Για να πω την αμαρτία μου οπαδό τους δε μες λες. Δεν μου γέμισαν το μάτι μουσικά ποτέ με εξαίρεση το φετινό “Shehili” το οποίο το βρίσκω αρκετά εμπνευσμένο αλλά μέχρι εκεί. Και όμως οι 5 Τυνήσιοι πάνω στη σκηνή ήταν καταπληκτικοί! Με ήχο που σκοτώνει, με φοβερή ευκρίνεια σε όλα τα όργανα, άψογοι στα παιξίματά τους και με φοβερό στήσιμο πάνω στη σκηνή! Το ουγγρικό κοινό δεν τους έδωσε απλά το χειροκρότημά του αλλά ήταν ενεργό μέρος του show των MYRATH καθώς τραγουδούσαν όλα τα τραγούδια! Ένα set list το οποίο βασίστηκε στα τρία τελευταία τους άλμπουμ, με την μερίδα του Λέοντος να πηγαίνει στο “Shehili” όπου και ακούστηκαν 7 από τα 9 τραγούδια που έπαιξαν! Μετά από 45 λεπτά, το σετ του τελείωσε και ανακοίνωσαν πως θα βρίσκονταν και πάλι στην Βουδαπέστη για ένα ολοκληρωμένο headline show την άνοιξη του 2020. Έφυγαν από τη σκηνή μέσα σε ζεστά χειροκροτήματα και δίνοντας τη σκυτάλη στους BEAST IN BLACK!
Setlist: “Born to survive”/ “You’ve lost yourself”/ “Dance”/ “Darkness arise”/ “Wicked dice”/ “Monster in my closet”/ “Believer”/ “No holding back”/ “beyond the stars”

BEAST IN BLACK 
Με το που τελείωσε το show των MYRATH μία μαύρη κουρτίνα κάλυψε τη σκηνή για να στηθεί το σκηνικό των BEAST IN BLACK και ο γράφων απείχε μόλις 30 λεπτά από μία συναυλία που κυνηγούσε για 2 ολόκληρα χρόνια. Η υπομονή περίσσευε, η αναμονή κορυφωνόταν, σε μία αλληλουχία των δύο δημιουργώντας μία ανώμαλη κατάσταση! Και στις 21:15 ακριβώς η κουρτίνα ανοίγει! Στήλη άλατος! Τα σκηνικά είναι έτοιμα, το «ορχηστρικό» είναι στα ηχεία και στο τελείωμά του οι BEAST IN BLACK είναι στη σκηνή με το “Cry out for a hero” σε μία κολασμένη κατάσταση! Τι και αν ο Kabanen ήταν άρρωστος, τι και αν ο Γιάννης ήταν στην ανάρρωση, η μπάντα παίζει ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ! Χωρίς να καταλάβω τι με έχει χτυπήσει το “Unlimited sin” με βρίσκει σε κατάσταση χορού και εκτός ελέγχου για να έρθει και να με αποτελειώσει το “Beast in black” ή “Berserker”. Το κοινό από κάτω χειραγωγείται ανάλογα με τις ορέξεις του Παπαδόπουλου. Πλήρεις υποταγή! Βρίσκομαι σε μία συναυλία ενός συγκροτήματος που κουβαλάει δύο ΔΙΣΚΑΡΕΣ στην φαρέτρα του. Οπότε κάθε «σφαίρα» που βγαίνει από την κάννη του «υπέρ-όπλου» απλά «σκοτώνει». H συνέχεια μας γυρνάει στο πρώτο άλμπουμ με τριάδα φωτιά. “Eternal fire”, το υπεραγαπημένο μου “Blood of a lion” και κάπου εκεί πιάνω τον εαυτό μου να έχει βρεθεί πάνω στο κάγκελο και να ουρλιάζει “Let the world know the king has returned, To rule his kingdom, Where he belongs, THE KING HAS RETURNED”, για να έρθει και να με επαναφέρει στην τάξη το “Fifth angel”. Παίρνω την ανάσα μου αλλά δε κρατάει για πολύ! Τα προηχογραφημένα παίζουν το intro από το “True believer” και κάνω ταξίδι νοητά στον χωροχρόνο και βρίσκομαι στο 1987 και στην ακμή του hi-tech AOR! Παροξυσμός και στα καπάκια “Heart of steel” για να προετοιμαστεί η εκτόξευση των συναισθημάτων με το αδιανόητο “Born again” το οποίο προκαλεί σεισμό στο Barba Negra! Η λέξη «χάος» είναι πολύ μικρή για να καλύψει το τι έγινε! Ανάσα Νο2 και έρχεται να με σώσει το “Repentless”. Το priest-ικό metal είναι ότι πρέπει για χαλάρωση αλλά μόνο για τον γράφοντα καθώς οι υπόλοιπο 1499 χτυπιούνται το δίχως άλλο! Μία από τις κορυφαίες στιγμές για εμένα ήταν η εκτέλεση του “Oceandeep” που ήταν και η έκπληξη που δεν περίμενα. Το κομμάτι-μπαλάντα το έχω συνδυάσει με την πιο  στενάχωρη στιγμή της ζωής μου λόγω στίχων οπότε καθ’ όλη την διάρκεια ένα δάκρυ κυλούσε ενώ σιγοτραγουδούσα τους στίχους κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό… Μοναδικό! 


Και κάπου εκεί, ανάμεσα στον κυκεώνα των συναισθημάτων μου έρχεται το “Die by the blade” για να με κάνει να χορέψω όλο χαρά, να ουρλιάξω μαζί με τους φίλους μου το ρεφραίν, να πετάξω την ελληνική σημαία στον Γιάννη και να φωνάξω σύνθημα μαζί με του άλλους δύο τρελούς που έκαναν το Γιάννη να γελάει και την υπόλοιπη μπάντα να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που φωνάζαμε (Καταλάβατε τι φωνάζαμε σε γηπεδικό ρυθμό)! Το “No surrender” είναι έπος έπων και μας στέλνει να ανοίγουμε φύλλα μπακλαβά στο Αϊβαλί και κάπου εκεί τα φώτα σβήνουν… Το μοχθηρό χαμόγελο του Kabanen ακούγεται από τα ηχεία, τα γυαλιά που γράφουν “Crazy”, “Mad”, Insane” έχουν φορεθεί και ένα από τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας είναι γεγονός! Η τρίχα κάγκελο και ο χορός δίνει και παίρνει! Το “Sweet true lies” το club να είναι πλήρως παραδομένο στους BEAST IN BLACK για να τελειώσει το main set της μπάντας με το ομώνυμο τραγούδι του ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ για τον υποφαινόμενο! Μαγεία! 

Ο Mate βγαίνει ξανά στη σκηνή και σαν Μαγυάρος απευθύνει λόγο μπροστά στο κοινό του το οποίο ουρλιάζει σε κάθε του παύση! Ανάθεμα αν κατάλαβα μια λέξη από αυτά που είπε! Ας είναι όμως μιας και όταν βγήκαν οι BEAST IN BLACK για το encore με τα “Blind and frozen” και “End of the world” έγινε διάλυση ολκής! Η μπάντα μόλις τελείωσε και το encore της υποκλίθηκε μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της το οποίο της απέδιδε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, φωνάζοντας ρυθμικά BEAST IN BLACK! 


Και τώρα εγώ πρέπει να γράψω επίλογο για όλο αυτό! Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα αδέρφια Πρέντζα, τον Γιώργο και τον Πάνο, που ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές αυτές τις δύο μέρες στην Βουδαπέστη. Εν συνεχεία, τον Γιάννη Παπαδόπουλο που ενώ ήταν άρρωστος βγήκε στους 2 βαθμούς για να μας χαιρετήσει, να μας μιλήσει, να βγάλουμε φωτογραφίες και επειδή ήταν μονίμως στην πλευρά μας και μας έκανε χαρούμενους και υπερήφανους με την απόδοσή του! Για τους BEAST IN BLACK τι να πω… Η μπάντα οδεύει μαθηματικά προς την κορυφή! Δύο δισκάρες στην φαρέτρα τους, sold out συναυλίες παντού, αλλαγή χώρων λόγω ζήτησης, πάνω στο σανίδι ΑΠΟΛΥΤΑ προβαρισμένη, με χορογραφίες που είναι μέρος του show, με χαμόγελο, με επαφή με το κοινό, με όλα όσα πρέπει να έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ συγκρότημα. Πείτε με κολλημένο οπαδό, αλλά η μπάντα απολαμβάνει καθολική αποδοχή ΠΑΝΤΟΥ εκτός από τη χώρα μας. Ελπίζω να έρθει και η σειρά της Ελλάδας για να μπορέσουμε να τους δούμε και στην χώρας μας. Αν πάλι όχι, δόξα τω Θεό, η Ευρώπη είναι εκεί και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το πράγμα να μην το ξαναδώ! 
THE BEAST IS BACK, THE BEAST IN BLACK!

Set list: “Cry out for a hero”/ “Unlimited sin”/ “Beast in black” /  “Eternal fire”/ “Blood of a lion”/ “Fifth angel”/ “True believer”/ “Heart of steel”/ “Born again”/ “Repentless/ “Oceandeep”/ “Die by the blade”/ “No surrender”/ “Crazy, mad, insane”/ “Sweet true lies”/ “From hell with love”/ “Blind and frozen”/ “end of the world”. 
Nτίνος Γανίτης
Κεντρική φωτογραφία @tqvick

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

IRONSWORD, ACHELOUS, AIRGED L’AMH @ Ίλιον Plus (14/2/2020)

17 Φεβρουαρίου, 2020 - 09:00 Δημήτρης Τσέλλος

Αχ! H μέρα των ερωτευμένων. Λουλούδια, γλυκά, ρομαντικά δείπνα, χαλαρή sentimental μουσική, κόντρα ξύρισμα, σέξι εσώρουχα και μεθυστικά αρώματα. Φανερά επηρεασμένοι από αυτήν την περιρρέουσα...

[περισσότερα]

WOLVES IN THE THRONE ROOM / DECIPHER @Gagarin205 (7/2/2020)

10 Φεβρουαρίου, 2020 - 01:45 Γιάννης Σαββίδης

Μια από τις πιο μοναδικές μπάντες του μοντέρνου black metal περίμεναν το κοινό το βράδυ της Παρασκευής. Τους WOLVES IN THE THRONE ROOM, από τη πολιτεία της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο...

[περισσότερα]

UNDER THE PAGAN MOON FEST II (KAWIR / SEAR BLISS / SAD / TEMPLE OF EVIL / MELAN SELAS) @ Gagarin205, 1/2/2020

10 Φεβρουαρίου, 2020 - 01:15 Γιώργος Δρογγίτης

Δύο περίπου χρόνια μετά το καθόλα επιτυχημένο UNDER THE PAGAN MOON FEST στα τέλη του 2017, πραγματοποιήθηκε το UNDER THE PAGAN MOON FEST ΙΙ ξανά στο Gagarin και πάλι με headliners τους pagan...

[περισσότερα]

ECLIPSE / VICE @ Gagarin205, 30/1/2020

3 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:15 Στέλιος Μπασμπαγιάννης

Οι ECLIPSE αναμφισβήτητα είναι μαζί με τους H.E.A.T. τα πιο σύγχρονα «καυτά ονόματα» αυτή την στιγμή στο μελωδικό hard rock. Η είδηση της έλευσής τους στην χώρα μας, μόνο χαμόγελα έφερε σε όλους μας...

[περισσότερα]

ROTTING CHRIST / DEATH COURIER / ABYSSUS / CURSED BLOOD @Piraeus 117 Academy (26/01/2020)

29 Ιανουαρίου, 2020 - 11:45 Γιάννης Σαββίδης

Κυριακή βράδυ, και κατηφορίζουμε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα προς τη περιοχή του Κεραμεικού. Σήμερα γυρίζουμε το ρολόι πίσω, 25 και πλέον χρόνια. Τότε που ο Σάκης Τόλης λεγόταν ακόμα Necromayhem, ο...

[περισσότερα]