FATES WARNING / METHODICA @ Fuzz Club, 27/1/2018

0
81

Μέσα σε μία βδομάδα η Αθήνα είχε μετατραπεί συναυλιακά σε…Λονδίνο αφού είχαμε έναν καταιγισμό συναυλιών οι οποίες μάλιστα –στην πλειοψηφία τους- πήγαν και πολύ καλά από πλευράς προσέλευσης κόσμου. Η άτυπη αυτή σειρά συναυλιών έκλεισε το Σάββατο με τους πάντα αγαπητούς στο ελληνικό κοινό FATES WARNING οι οποίοι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου επισκέπτονταν τη χώρα μας στα πλαίσια του δεύτερου σκέλους της περιοδείας τους για το εξαιρετικό “Theories of flight”. Σίγουρα η τελευταία τους εμφάνιση στο Gagarin είχε σημαδευτεί αρνητικά από έναν κακό ήχο και ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο τόσο στον συγκεκριμένο τόμεα όσο και στο set list αφού οι Αμερικανοί θα ηχογραφούσαν τη συναυλία για μελλοντική επίσημη κυκλοφορία τους. Και οι προσδοκίες μας όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν αλλά οι FATES υπερέβησαν κατά πολύ τον πήχη αυτών των προσδοκιών αφού τολμώ να πω ότι ίσως μιλάμε για την καλύτερη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους! 

Πάμε να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 9 παρά τέταρτο περίπου βγήκαν οι Ιταλοί METHODICA οι οποίοι δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση αφού έπαιζαν ένα παρωχημένο 90’s prog θυμίζοντας μία κακή κόπια των TIME MACHINE. Στα 45 λεπτά που έπαιξαν κατάφεραν να κουράσουν τη συντριπτική πλειονότητα των 600 περίπου fans που είχαν μαζευτεί στο Fuzz. 

Ύστερα από ένα γρήγορο soundcheck, τα φώτα σβήνουν και στις 10:00 ακριβώς εμφανίζονται στη σκηνή οι FATES WARNING με το “From the rooftops” το οποίο έδωσε κατευθείαν τη θέση του στο κλασικό “Life in still water”. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα μετά το “One” (το τρίτο κατά σειρά κομμάτι του set list) και η μπάντα ήταν σε απίστευτη φόρμα. Ο Alder ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, ο Vera όπως πάντα αεικίνητος και σταθερά στηλοβάτης στα δεύτερα φωνητικά, ο Jarzombek εκνευριστικά άνετος, ο πιτσιρικάς Abdow αλάνθαστος και φυσικά ο Matheos μπορεί να ήταν ως επί το πλείστον (κλασικά) ανέκφραστος αλλά υπήρχαν στιγμές που χαμογελούσε και έκανε headbanging (δύο πράγματα που συγκρίνονται σε σπανιότητα με την πρώτη έκδοση του βινυλίου του “The X Factor”). 

Για τις επόμενες 2 ώρες και 35 λεπτά, οι FATES έκαναν όργια πάνω στη σκηνή αφού έπαιξαν συνολικά 24 τραγούδια από όλα τα άλμπουμ που έχουν ηχογραφήσει με τον Alder. Οι εκπλήξεις της βραδιάς περιελάμβαναν τα “Wish” και “Falling”, την παρουσία στο set του πολυαγαπημένου μου “Pale fire”, τη μεγαλειώδη δεκατετράλεπτη απόδοση του “And yet it moves” (το οποίο, η αλήθεια είναι, ότι κούρασε κάπως αλλά συνάμα και εντυπωσίασε με την αψεγάδιαστη εκτέλεση του) και φυσικά τα δύο μέρη από το “The ivory gate of dreams” (Quietus & Acquiescence). Δεν χρειάζεται καν να υπογραμμίσουμε τον χαμό που έγινε στα “Point of view”, “Through different eyes”, “Monument”, “The eleventh hour”. Όπως θα δείτε και από το set list παρακάτω, οι FATES WARNING μας επεφύλαξαν μία από τις καλύτερες συναυλιακές βραδιές της καριέρας τους και για εμάς ήταν μία νύχτα-σταθμός στα progressive δρώμενα της χώρας μας!


Set list

From the rooftops
Life in still water
One
A pleasant shade of gray, Pt. III
Pale fire
Seven stars
SOS
Pieces of me
Firefly
The light and shade of things
Wish 
Another perfect day
The ivory gate of dreams IV: Quietus
And yet it moves
Nothing left to say
Te ivory gate of dreams VII: Acquiescence
Still remains
The eleventh hour
Point of view

Encore

Falling
A pleasant shade of gray, Pt. IX
Through different eyes
Monument
Eye to eye

Σάκης Νίκας 

Φωτογραφίες: Γιώργος Κουκουλάκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here